UMULIG Å FINNE EN FIN KJOLE

07.05.2013 @ 10:49 i Blogg 8 kommentarer

Ja slik er det. Jeg er ikke noe kjolemenneske, å jeg har ikke vert noe kjolemenneske dem siste årene. Men det er ikke fordi at jeg ikke ønsker å gå i kjole, det er heller fordi at jeg ikke kan finne en kjole som ser fin ut på meg. Jeg fant meg en kjole i fjor som jeg var fornøyd med, men det var vel en kjole som folk flest vil kalle for en strand kjole.

Det ligger noe i dette bildet. For uansett hvor jeg går (føler jeg) for å se etter kjole, så er dem alle i størrelse megatynn. Noen av oss har ikke den høye forbrenningen slik at vi ser ut som en strek. Men når man ser på klærne som selges, så ser det ut som produsentene av slike klær tror at alle ser ut som supermodeller. Det er rett å slett ikke rart at så mange sliter med spiseforstyrrelser. Jeg vet det, for jeg var en gang der selv. Jeg fikk høre i mange år på skolen om hvor feit jeg var. Ja det var til og med en gutt i klassen min som skrev "feita" på penalet mitt en gang da jeg ikke var i nærheten å så det. Jeg var jo også ganske aktiv på denne tiden, hadde nesten ikke ro i ræva til å sitte hjemme i det hele tatt, men kiloene avtok ikke. Så da var avgjørelsen grei, jeg måtte slutte å spise (tenkte jeg). En hel uke gikk hvor jeg bare levde på vann, å vet dere... 10 kilo gikk jeg ned i vekt på denne uken. Jeg gråt av glede der vekta lyste 60 til meg, og jeg var 173 høy. Men dette kunne sefølgelig ikke fortsette, og jeg innså problemet med det som var i ferd med å skje, så jeg begynte å spise igjen, men bare 1 gang om dagen (max 2). Å slik fortsatte det i flere år. Nå per dags dato så har jeg bært fram 2 nydelige barn, men kroppen min er ødelakt (føler jeg). Å følelsen min blir ikke bedre av å gå i butikker å lete etter nye klær uten å finne fine å flotte klær som passer meg å ser bra ut på meg.

Man føler et press. Å når man føler at ingen ting hjelper så tyr man til letteste å farligste utvei. Nemmelig å slutte å spise eller starte å spy opp maten. Å slike pproblemer kan i verste fall føre til død hvis man drar den for langt. Å man kan ganske enkelt dra den for langt uten å vite det selv også. Jeg selv var heldig å innså problemet med det jeg startet, og jeg tok til furnuft å gav kroppen næring slik at det iallefald ikke ble farlig for meg, selv om jeg skulle spist mere enn jeg gjorde.

Nå synes jeg det er på tide at folk lærer seg å respektere folk for slik dem ser ut. Selv om du ser noen som er overvektig så la dem vite at dem er flott slik dem er. For hvis dem er så overvektig at det er farlig for helsa, så er ikke det din jobb å fortelle dem det, det kan legen til vedkommende gjøre istede. Å produsenter av klær bør også virkelig åpne øyner litt mere for at det er folk som er større enn supermodeller. Vi som er større ønsker nemmelig også å kunne pynte oss å se litt fresh ut i blandt

Xoxo huttetuu

8 kommentarer

Postet av: Karoline - Tegneserieblogg

Helt enig i mye av det du skriver. Synes motebildet er helt feil når det kommer til størrelser og kropp. Vanlige mennesker ser ikke ut som modellene på catwalken - og det er derfor ingen grunn til at klærne som selges i butikkene skulle være forbeholdt dem...

Må forresten slenge med at jeg heller ikke er et kjolemenneske, haha ;-)

Liker kjoler, men finner aldri noe jeg ser bra ut i!
Dato: 07.05.2013 Tid: 11:00 URL: http://kollerline.blogg.no

Postet av: Emilie-Therese ¢¾

Stikker bare innom for å ønske deg en fantastisk dag! :)
Dato: 07.05.2013 Tid: 11:48 URL: http://emiliethe.blogg.no

Postet av: Storiies Bloggerene

Det som er sykest, er at det ligger ute en masse bilder, det folk syntes de i mellom klassen er penest. Men fortsatt så er det sånn at det er de små størrelsene som er på markedet.
Dato: 07.05.2013 Tid: 11:56 URL: http://storiies.blogg.no

Postet av: Ideatroll

Jeg foretrekker et langt flagrende skjørt og en kul overdel fremfor kjole jeg - trives bedre i det, og så har det flere bruksområder og kombinasjonsmuligheter uten at jeg føler jeg går igjen i det samme hele tiden :)
Dato: 07.05.2013 Tid: 13:00 URL: http://ideatroll.blogg.no/

Postet av: Yvonne Jensen

Vet du, jeg ligger i helt andre enden, og uansett hvordan butikk jeg går inn i finner jeg ingen klær som passer. Så å si at klærne er tilpasset bare tynne jenter blir helt feil, for da ville jeg kunne brukt dem. Men desverre er det like vanskelig å finne noe som passer meg som er høy og tynn, som å finne noe til venninnen min som er kort og tykk. Så på meg virker det som at butikkene kun selger klær for de som liger midt imellom, mens vi andre får klare oss uten.
Dato: 07.05.2013 Tid: 13:59 URL: http://steinihavet.blogg.no/

Postet av: Malin Lauritsen

steinihavet: Det høres veldig rart ut, men er klart jeg tror på deg når du sier det. Men jeg snakket generelt om kjoler, å jeg kan ikke drømme om at tynne jenter har problemer med å finne seg kjoler da jeg bare stort sett ser kjoler for supertynne jenter. andre klær finner jeg jo i min størrelse
Dato: 07.05.2013 Tid: 14:22 URL: http://huttetuu.blogg.no/

Postet av: Yvonne Jensen

De fleste som ikke opplever problemet ser det heller ikke. Og det er som regel like vanskelig å finne en kjole som passer som bukser og andre klær som skal være figurnært. Og selv om kjolene ser supersmå ut så er de som regel ikke det.
Dato: 07.05.2013 Tid: 14:34 URL: http://steinihavet.blogg.no/

Postet av: Audhild :) Mamma til lille William <3

Mange opplever det problemet ja. At alle skal se ut som supermodeller osv. På alle reklamer er det syltynne damer. Aldri med former. Kanskje litt bryster ellers topptrent og syltynn. Kjoleproblem er ikke lett. Man må finne en kjole som passer figuren sin og det er ikke alltid like enkelt..
Dato: 09.05.2013 Tid: 03:41 URL: http://www.anitres.blogg.no

Skriv en ny kommentar

Forsiden Om meg Fødselshistorie 1 Fødselshistorie 2 Facebook Kontakt meg

Malin Lauritsen

Malin Lauritsen 27, Bodø
Huttetuu@hotmail.com er min mailadresse hvis noen vil kontakte meg

Instagram

Søk

Widgets

hits