NÅR KROPPEN SMERTER

15.05.2016 @ 13:41 i Blogg 18 kommentarer

Dag inn og dag ut, uke for uke, måned for måned, og år for år. Jeg prøver hele tiden å være på topp for de rundt meg. Huset må ryddes hver dag. For de fleste er husarbeid lett, for meg kan det være tungt. Jeg gjør det, det forventes av meg, det er bare slik det er. Men jeg legger ikke skjul på at det er slitsomt. 
Hvorfor er det så slitsomt? Fordi at helsen min hele tiden jobber imot meg. Ingen kan se hvor mye hver en muskel i kroppen verker til alle døgnets tider, men smerten er der. Ingen kan se når hodepinen slår til, men den dunker meg kraftig i hodet. Ingen kan se hvordan energien stakk avgårde på ferie, men jeg kjenner at den mangler.

Ingen ser tårene i øynene mine når jeg drar avgåre på treninger med jenta mi når hodet verker som verst. Å hvis de ser at tårene presser på, så vil de nok tenke at det er helt andre grunner enn sterk hodepine som får tårene til å presse på. Jeg gråter ikke, jeg har lært meg å til dels takkle smertene, men hodepinen får tårer til å presse på allikevel. Barna mine vet at mammaen deres er plaget med sterk hodepine i ny og ned, og de er flinke til å ta hensyn når mammas hode verker som verst. Men de ser også at mamma er der for dem uansett hvor mye smerter hun har. 

I 3 lange år nå har jeg slitt med helsen. Jeg har vert så mye inn og ut av legekontoret, at jeg tror jeg er stamgjest der nå. Jeg moter meg opp å trosser redselen for legekontoret i flere uker før jeg går inn. Når jeg endelig går innenfor dørene har jeg motet oppe "kanskje denne gangen de finner ut hva som feiler meg". Jeg går et skritt fram, men det slår aldri feil. Når jeg drar ut fra legekontoret igjen så er jeg to skritt tilbake. Jeg vil grine, jeg vil rope, samtidig som jeg ikke vet hva jeg vil. Men fortvilet er jeg. Hvorfor blir jeg ikke tatt på alvår? Hvorfor klarer ikke legen å finne ut hva som feiler?

Jeg elsker familielivet, og jeg elsker å bruke den energien jeg har på barna mine, mannen min og hjemmet vi bor i. Men jeg skulle så gjerne ønsket at der var nok til å gjøre enda mer. Det er tungt å sitte hjemme å ikke jobbe. Jeg vil jobbe. Jeg har prøvd meg i jobber, å da gir jeg ALT. Jeg gir virkelig alt fordi at jeg elsker å være nyttig og få til. Men etter å ha gitt alt i noen dager så svikter kroppen meg. Smertene tar over å suger energien ut av meg. 
 

18 kommentarer

Postet av:

Kanskje du skal skaffe deg hjelp?! Ikke bare for din skyld men di to stakkar barna dine!!!!! Synes oppriktig synd i dem.når mor har der sånn hun har det burde hun ha skaffet seg hjelp. Avlasting til barna sånn at du kan få slappe av. Uten at barna BARNA må gå fint i døren uten og få mammaen til og få vondt. Di er barn di fortjener at di skal leve som normalt. Ikke Være redd for at mammaen skal ha vondt om di leker høylytt!

Skaff deg hjelp, for barna sin skyld!
Dato: 15.05.2016 Tid: 15:34 URL:

Postet av: Malin Lauritsen

Anonym: Barna mine leker da høylytt å lider ingen nød. Hvor i alle dager har du den konklusjonen fra? De tar hensyn de gangene hodet dunker som verst, men alle foreldre kan da få sterk hodepine en gang i bloandt? Iallefall alle jeg kjenner.
Men vær du sikker kjære dømmende deg :) Hvis barna mine noen gang hadde lidd noen nød, så hadde jeg selvfølgelig fått ordnet hjelp :)
Dato: 15.05.2016 Tid: 15:52 URL: http://huttetuu.blogg.no/

Postet av:

Les igjennom bloggen din også får du se hva jeg mener med at jeg synes synd i barna dine! Di fortjener ei mamma som ER dær og ikke setter di bort i enigen. Da er det best og søke avlastning!
Dato: 18.05.2016 Tid: 11:46 URL:

Postet av: Malin Lauritsen

Anonym: hvor har jeg satt dem bort på noe vis? Hvis du skal angripe alle som har en kronisk lidelse så er det mange. Barna mine har alt de trenger og enda mer. Så skjønner ikke hva du sikter til
Dato: 18.05.2016 Tid: 12:14 URL: http://huttetuu.blogg.no/

Postet av:

At du har en kronisk sykdom/lidelse er i teorien nok med og søke hjelp. Du sier selv du har nesten ingen energi men gjør det for du må. Og er med barna på aktiviteter men har vondt. Hva med at barna får noen andre med som er der og ser og heier di frem uten og ha det så vondt som du. Barna slipper og gå rundt og vite at mammaen egentlig vil være hjemme pgr av smerte. Eller sende di ensom på turneringer osv.Det kan da ikke være bra for di i lengden?!
Dato: 18.05.2016 Tid: 14:38 URL:

Postet av: Malin Lauritsen

Anonym: barna verken ser eller vet Nårtid jeg har vondt, bortsett fra en gang i blandt når hodepinen blir for ille. Å som regel er hodepinen SÅ ille på kvelden når barna er i seng.
Med eller uten smerter så følger jeg så klart barna mine på aktiviteter, og heier de fram. Og HVIS det skulle skje en gang at jeg av en eller annen grunn ikke kan følge dem, så har jeg både samboer og familie som kan stille opp å følge dem.

Greia her er at du er en anonym person som ikle tør fortelle hvem du er, som har et stort behov for å prøve å tråkke på andre. Å i mitt tilfelle prøver du å bruke min rolle som mamma imot meg fordi at du vet jeg har barn. Men i realiteten har du ikke peiling på hvordan våre dager er, hvor mye glede de er fylt med, og hvor fornøyde barna mine er.

Tror nok du skal finne deg en annen hobby enn å prøve å tråkke andre ned :)
Dato: 18.05.2016 Tid: 15:31 URL: http://huttetuu.blogg.no/

Postet av:

Synes det er rart at du skal pynte på ting. Det er ting du glemmer når du skriver at du sender med andre i fam på kamper osv. Jeg vet blant ant at gutten din har sote på andre i fotball klubben for å komme seg til kampene. Og jeg vet at han synes det er dumt at ikke mammaen er med. Velger og være anonym siden jeg har barn selv på skolen til barna dine. Og bodøsjøen er en liten plass. Det jeg vil frem til er at du er nok en god mor men når det står på det verste med hodepine, savn av og gå ut om kvelden når barna sover, osv osv burde du gjøre noe med det! Som du skriver selv, "når jeg har barnevakt kan jeg" osv. Og ikke bare det, kjøring rundt om kring i helgene uten mål og menig. Hva er greia?! Da har du ikke dårlig rå.
Dato: 19.05.2016 Tid: 08:14 URL:

Postet av: Malin Lauritsen

Anonym: sorry meg altså, men jeg er sjokkert over deg. Nårtid ble det feil å la en unge dra på kamp "alene" sammen med noen på laget (ikke at det skjer ofte), for i så tilfelle så er det jammen flere "dårlige" foreldre på laget som skulle hatt avlastning. Å hvorfor være anonym bare pga at du har barn på samme skole som meg? Du vet jo hvem jeg er, så er jo bare å skrive privat til meg hvis du har et stort behov for å spy spydigheter ifra deg.
Å sist men ikke minst, nårtid driver jeg å kjører rundt i helger uten mål og mening?
Å dårlig råd... Vi har så vi klarer oss takk :)
Dato: 19.05.2016 Tid: 08:43 URL: http://huttetuu.blogg.no/

Postet av:

Jeg har lest bloggen din nå. Det du skriver selv at du har dårlig økonomi av div grunner. Blant at der du må få hjelp til og dra på ferie. Jeg bare "spyr" ut det du har skrevet selv! Samme med kjøringen, ikke ritig? Les bloggen din fra start til nå. Ha en strålende dag i solen. Mvh anonym
Dato: 19.05.2016 Tid: 10:37 URL:

Postet av: Malin Lauritsen

Anonym: jeg har skrevet blogg i hvor lang tid? Økonomien var rævva, men så er det nok mange som har verre økonomi enn det vi hadde da, for barna mine har aldri manglet noe de trenger :-) Å hvis du ikke har fått det med deg så har min samboer hatt jobb nå i over 2 år.

At jeg av og til tok meg en liten kjøretur på kveldene sammen ei venninne ser jeg heller ikke noe galt i siden samboeren min eller foreldrene mine passet på barna (du har kanskje også fått med deg at jeg tidligere bodde i samme hus som mine foreldre). Dette er også lenge siden fordi at bestevenninnen min som jeg av og til dro ut sammen med dessverre flyttet fra Bodø. Skal du si stakkars barn til alle de som har foreldre som tar seg en tur ut i ny og ned?

Så jo. Når du prøver å angripe meg med å spy ut dritt så kan jeg si noe. Ingen har sagt at jeg kjørte hver kveld (for dette skjedde ikke), å ingen kan si at barna mine har hatt mangel på viktige og nødvendige ting heller (for det har ikke skjedd). Du blar bare opp ting som har skjedd nå å da for å prøve å sette meg i et dårlig lys. Å att på til tør du ikke si hvem du er.

Jeg gjentar meg selv. Få deg en ny hobby enn å sitte å spy dritt til folk. Skjønner jo at du kanskje ikke har det så greit selv, og det hjelper deg kanskje å prøve å sette andre i et dårlig lys. Men der er mange ting du heller kan gjøre for å føle deg bedre ??
Dato: 19.05.2016 Tid: 11:05 URL: http://huttetuu.blogg.no/

Postet av:

Jeg lurer sterk på du som kommenterer om du vet hva du prater om. Ungene har det bra, det kan jeg skrive under på. Hvordan har dine barn det ? Du sitter jo tydeligvis om dagene og prøver og finne feil hos andre. Kanskje fei for din egen dør. Er du aldri sliten, vondt i hodet , syk ? Vet du hvor mange som sliter med ting i hverdagen ? Mener du at alle de barna til de som sliter ikke har det bra ? Finn deg en hobby som du har noe igjen for isteden for og slenge dritt til andre
Dato: 19.05.2016 Tid: 11:22 URL:

Postet av:

Det er bra at økonomien har steget.. Jeg har ikke skrevet i noen sammenheng at du ikke har kjøpt di nyttige tingene til barna dine. Bare skriver at du selv har skrevet om dårlig økonomi. Jeg har heller ikke skrevet at du er/var ute og kjørte hver dag. Men du føler deg trofeet ja det ser jeg sån du svarer. Det er normalt og dra ut sammen med venner, normalt at barna skal ha et godt forhold til sine rundt seg. Og at jeg velger og være anonym igjen er svaret bodøsjøen er en liten plass. Når vi har barn på samme skole. Men en dag skal jeg spy ut av meg hvem jeg er. Og igjen ha en strålende dag videre
Dato: 19.05.2016 Tid: 11:27 URL:

Postet av: Malin Lauritsen

Anonym: jeg føler meg da ikke truffet, jeg svarer tilbake på det du skriver fordi at du forsøker å sette meg i et dårlig lys, med ting som ikke henger på greip. Du skrev at jeg ikke kunne ha dårlig økonomi fordi at jeg var ute å kjørte, men viste du at det oftest var venninna mi sin bil vi kjørte?
Du leter etter feil, å det sier mer om deg enn meg. For i realiteten vet du lite :-)
Å jeg ser ikke hvorfor det skulle være et problem å si hvem du er bare fordi bodøsjøen er en liten plass
Dato: 19.05.2016 Tid: 11:41 URL: http://huttetuu.blogg.no/

Postet av: fruskog

Kjære deg anonyme, kjenner jo nesten meg truffet, men det fordi du sier at de med kronisk sykdom burde ha avlastning.

Jeg selv har en kronisk sykdom, men den går da aldri ut over barna. Vi er på turer, jeg heier på dem, vi er på camping ja vi gjør alt en vanlig familie gjør.

Jeg er hjemme på dagen når jeg er sykemeldt for er ikke alltid jeg klarer jobb, men det igjen gjør at jeg får mulighet til å ha energi til barna mine. Så jeg prioriterer å være der når barna kommer hjem.

Jeg har også en mann som er nesten blind, men hva gjør nå det? De har god kontakt med faren sin og han stiller opp. Han lager mat, han baker og inkluderer barna. Så synes d blir veldig feil av deg å skrive at de som er kronisk syke trenger hjelp med avlastning. For vist du har lest den skjeteorien, så vil man jo alltid ha en skje til barna. Man velger alltid barna.

Å jeg vet at huttetuu også alltid velger barna.

Vi setter barna først. Så kommer oss selv etterpå.

Så kjente jeg ble litt provosert av at du kan rakke ned på kronisk syke på den måten og fortelle oss hva vi ikke klarer. Du er tydeligvis ikke kronisk syk selv, så du har ikke peiling på hva man klarer.

Å selv om det står om noen ting på en blogg, vil det da si at slik er livet hjemme hver dag? Så vist man skriver kun de rosa røde tingene så er det slik d er i hjemmet?

Du kan da ikke dømme en person utfra en blogg. Det blir bare helt feil.
Dato: 19.05.2016 Tid: 11:53 URL: http://fruskog.blogg.no

Postet av: mittlivmedasperger

Dette er en melding til alle dere som retter ubehøvlede anonyme skudd mot denne kvinnen:

Kutt ut! Ikke driv sånn mobbing, dere har ingen verdens rett til å dømme henne fordi hun valgte å få barn på tross av kronisk sykdom. Jeg stiller spørsmålstegn ved deres kunnskap om kroniske lidelser og deres evne til å forstå hvor mye som er mulig selv med en kronisk lidelse. Jeg selv har Asperger Syndrom men tror absolutt at jeg er i stand til å ta vare på et barn når tiden er inne. Ikke oppfør dere som bøller og krigere i kommentarfeltet. Gi henne heller kred for å leve livet fullt ut med en så tøff utfordring. Dere nettroll har ingen plass i samfunnsdebattene, skam dere! Logg heller av og fokuser på å rydde opp i deres egne problemer fremfor å kritsere andres. Dere har i mine øyne store problemer som dere bør håndtere, som f.eks mangel på empati&sympati, bruke hodet og være et medmenneske. Skam dere!

-fredrik/Mittlivmedasperger.
Dato: 20.05.2016 Tid: 21:02 URL: http://www.mittlivmedasperger.blogg.no

Postet av:

Til deg anonyme drittslenger; lett å skjule seg bak å være anonym for å kaste dårlig lys over andre? Jeg må få si at etter å ha lest dine kommentarer og påstander, så sitter jeg igjen med undring på hvor tøff man kan være i trynet av å gjemme sitt sanne jeg! Hvordan er det mulig å kunne påstå at ei som er kronisk syk ikke burde hatt barn??? Da er du passe gæren selv synes jeg! Det er ikke veldig vanskelig å finne ut hvem du er, om bloggeier vil. Du legger igjen en ip-adresse du også, akkurat som alle andre. Til bloggeier; godt å se at du er god til å svare for deg. For meg er du vinneren her. Stå på. Klem
Dato: 21.05.2016 Tid: 15:02 URL: http://lisestanker.blogg.no

Postet av: Malin Lauritsen

Anonym: tusen takk ??
Dato: 22.05.2016 Tid: 01:37 URL: http://huttetuu.blogg.no/

Postet av: Petra

Det finnes en historie om en munk i et kloster på et avsidesliggende sted i Asia. Det gikk rykter om at han alltid var rolig, behersket og blid, og ble aldri sint, opprørt eller lignende.

En rik, arrogant forretningsmann, fra et vestlig land, kom dit på ferie og bestemte seg for å gjøre sitt ytterste for å vippe munken av pinnen og vise at ingen kunne være blide og rolige hele tiden.

Så han oppsøkte munken og begynte å skjelle ham ut på det groveste. Munken satt der like blid som alltid. Forretningsmannen bare fortsatte enda verre, men ingenting nyttet og til slutt ga han opp og spurte hvordan han kunne sitte der og høre på alt det han sa, uten å reagere.

Munken svarte med å stille et spørsmål: Hvis noen gir deg en gave og du nekter å ta i mot den, hvem tilhører da gaven?

Stå på! Den som ikke har noe godt å si, vil få det som sies tilbake når vi velger å ikke ta i mot det ;-)
Dato: 21.05.2016 Tid: 22:44 URL:

Skriv en ny kommentar

hits