NEI TIL KIRKELIG HOMOFILT EKTESKAP

15.04.2016 @ 18:41 i Blogg 9 kommentarer

Jeg vet med 100% sikkerhet nå at jeg kommer til å trå noen på tærne. Men dette er min mening, og jeg respekterer at du har din!

Siste nytt så fikk jeg høre at nå kan endelig homofile få gifte seg i kirken. Jeg mener det er vel å bra at samfunnet endelig har begynt å respektere homofile mer og mer. Homofile er akkurat like mye folk som det hetrofile er. Men er det noen som egentlig har tenkt over hva giftemål i kirken er?

Kirken er religion. I vår religion "kristendommen" og sansynligvis også ortodoks og katolsk kristendom så står det så fint at gud skapte mannen og kvinnen. Det var en baktanke ved det. Nettopp det at det må en mann og en kvinne til for å lage barn. Det står også om hvordan jesus kom til vår jord. Han var jo sendt av gud inn i Marias mage (dette er et annet tema som jeg ikke orker å starte på engang nå). Men jesus fikk altså en mamma og en pappa. For det er slik det står skrevet i bibelen, at man har en mamma og en pappa.
Nå kan jeg selvfølgelig ha glemt et og annet. Det er mange år siden jeg hørte bibelhistorier. 

Men for ikke å kobble av nå. Hvorfor skulle homofile ha LYST til å gifte seg i kirken når kirken handler bare om religion? Siden det ikke står en eneste plass i bibelen om mannen og mannen/kvinnen og kvinnen, men mannen og kvinnen? 
Jeg er helt og holdent for at homofile skal få gifte seg, men jeg synes bare ikke det skal skje innen kirken.

Tradisjon sier du? Men hvor mange homofile har du hørt om i historien som har giftet seg i kirken? Hvor mange ganger har du hørt om i bibelen at mann og mann/kvinne og kvinne kan være sammen på den måten? Hvis det står i bibelen så unskylder jeg meg og legger meg flat, men jeg er 99% sikker på at jeg aldri har hørt noe om det i all bibel historie som jeg har lært om opp igjennom.

Kirkene (iallfall her i Norge) har fornyet testamentet, men innholdet er mer eller mindre det samme. Det er fra veldig gammel av, den gang da mennesker trodde at det var en gud, at jesus ble sendt ned til jorden osv. Det var slik det startet, og menneskene den gang da skrev ned samt fortalte igjennom generasjoner om det som hendte. Uansett hvor mye de fornyer testamentet som er i dag, så kan de ikke endre på begynnelsen av kristendommen, historien om hva som faktisk skjedde.

En av mine beste kompiser er homofil. Han har vert min beste kompis i mange år nå, og han er til og med gudfar til min sønn. Så som dere skjønner har jeg absolutt ingenting imot homofile, men kirkelig bryllup for homofile har jeg min fulle rett til å være imot.Vær homofile, stå fram som det dere er, vær stolt av det, vis verden hva dere står for. Men hold religion utenfor siden dere i bunn og grunn ikke er en del av den allikevel. Vær pappa og pappa, eller mamma og mamma. Døp deres barn i kirken, eller dere selv for den saks skyld. Å begravelse skjer i kirken uansett. Det er rom for alle mennesker i himmelriket uavhengi av om dem er homofil eller ikke. Men et bånd (giftemål) mellom to menn eller to kvinner hører bare ikke til i kirken pga. det kirken står for.

Huttetuu

9 kommentarer

Postet av: LAMA

Skjønner ikke hva så e så gale?? hvem bryr seg om bibelen og alt det tullet? det er veldig gammel bok og ikke oppdatert og gud elsker ALLE! :)
Dato: 15.04.2016 Tid: 18:55 URL:

Postet av: Malin Lauritsen

LAMA: Det jeg mener er gale er at Kirken handler bare om denne boken. Uten denne gammle boken så hadde det ikke vert kirke i det hele tatt, og da hadde ingen giftet seg i kirken :)
Dato: 15.04.2016 Tid: 18:56 URL: http://huttetuu.blogg.no/

Postet av: Huntsmanfrue

Nå er det virkelig slik, at det er i moseboken det står at en mann ikke skal ligge med en mann slik han ligger med en kvinne.

Mosebøkene er ekstreme, har skrevet en del om mosebøkene i min blogg publisert i går, så hvis du vil lære mer om dem, les gjerne.

Så er det slik. At mosebøkene tilhører det gamle testamentet, den gamle avtalen med Gud.

Så fikk Gud en sønn, Jesus, og da han døde for menneskenes synder, så ble det en ny avtale mellom Gud og folket. Man kan si at avtalen ble reforhandlet, og det gamle testamentet ble historie.

Jesus, preiket kjærlighet og forståelse, og dømte ingen. For kilder; sjekk bloggen min.

Postet av: VOLVER

Skal du forholde deg til den boken der, så er det også synd å spise skalldyr eller å gå med blandingstøy.
Dato: 15.04.2016 Tid: 19:06 URL: http://www.volver.blogg.no

Postet av: Runar

Helt enig! Bra skrevet! Homofile får akkurat samme rettigheter ved å gifte seg i rådhuset som oss ateister.
Dato: 15.04.2016 Tid: 19:33 URL:

Postet av: kattemamma88

Ok, så hvis man gifter seg, i kirken, så er det pga kristendommen, bibelen og troen på Gud det da? Ikke pga kjærligheten man føler for et annet menneske?
Dato: 15.04.2016 Tid: 20:16 URL: http://kattemamma88.blogg.no/

Postet av: Malin Lauritsen

kattemamma88: selvfølgelig er det pga. Kjærligheten til et annet menneske. Det er en kjærlighetserklæring innen kristendommen siden det skjer i kirka. Å der kommer jo religion inn ??

Man må jo ikke gifte seg i kirka, kan jo like gjerne være bryllup utenfor kirken ??
Dato: 15.04.2016 Tid: 20:22 URL: http://huttetuu.blogg.no/

Postet av: Hate

Folk liker å mobbe kristendommen og ikke Islam. Hvis homofilt ekteskap skal bli holdt i kirker bør de bli holdt i kirker også.

Etter min mening burde vi legge vekk steinalder religionene og gå videre. Vil du ikke føre genene dine videre ved å være homofil? So be it
Dato: 15.04.2016 Tid: 20:49 URL:

Postet av: kattemamma88

Men hvilken seksuell legning man har og hvilket kjønn man forelsker seg i, kjærligheten mellom to mennesker som er kjærester har jo ingenting med kristendommen, bibelen og troen på Gud å gjøre. Det har med et menneskets identitet å gjøre.

Ok, så hvis man ikke må gifte seg i kirken, trenger ikke heterofile par å gjøre det heller. Det er egentlig bare for teit at mennesker som har en annen seksuell legning som gjør at de blir forelsket i samme kjønn ikke skal få gifte seg i kirken slik som de som er heterofile gjør. De er jo mennesker slik som et menneske som har heterofil seksuell legning, den eneste forskjellen er at de faller for mennesker av samme kjønn. Det er den eneste forskjellen. Jeg syns det bare er latterlig at de ikke skal få gifte seg i kirken kun pga en annen seksuell legning...
Dato: 16.04.2016 Tid: 12:35 URL: http://kattemamma88.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

Forsiden Om meg Fødselshistorie 1 Fødselshistorie 2 Facebook Kontakt meg

Malin Lauritsen

Malin Lauritsen 27, Bodø
Huttetuu@hotmail.com er min mailadresse hvis noen vil kontakte meg

Instagram

Søk

Widgets

hits