DET ER MER SLITSOMT Å VÆRE HJEMME ENN I JOBB

26.04.2016 @ 09:18 i Blogg 9 kommentarer

Det er så utrolig mange som er dømmende til mennesker som sitter hjemme og mottar penger fra staten. Men før dere dømmer, har dere tenkt på hvordan den hjemmeværende personen egentlig har det? Akkurat hvorfor sitter personen hjemme istedenfor å gå til en jobb hver dag? Lat sier du?

For en helt "normal" person er det ingen problem å reise seg opp av sengen hver morgen, man kan så klart alle være trøtte i blandt, men bortsett fra tretthet er det jo ikke noen stor jobb å komme seg ut av sengen.
For en person som sliter med helsa kan det å komme seg ut av sengen være dagens tyngste gjøremål. Hvordan ville du selv likt å bokstaveligtalt krype ut av sengen fordi at kroppen verker etter natten med søvn? Hvordan ville du likt å være helt utmattet fordi at søvnen nesten sliter mer på deg enn våken tilstand, fordi at muskler og ledd stivner til ila natten slik at søvnen ikke blir optimal?

Du kommer deg ut av sengen, går på badet for å stelle deg for dagen, går til kjøkkenet for å lage deg en god å sunn frokost. Nå er du fresh å klar for jobben din, mens en person som sliter med helsa fortsatt står på badet å steller seg mens han venter på at kroppen også skal våkne og gjøre litt mindre vondt. Å når du er kommet deg på jobben, klar til dagens gjøremål så sitter den syke hjemme å gråter sine stille tårer fordi at han ikke har energi til frokosten.

En frisk person har nesten ubegrenset med energi ila. en dag, og hver natt lades morgendagens energi opp. For en syk person er det begrenset med energi, og hver ting personen gjør ila en dag drar litt av den energien ut. Men en syk person trenger ikke engang å gjøre noenting som helst for å bli tappet for energi, for bare det å sove kan dra en god dose energi.

Så kjære du som er dømmende, du som kaller mennesker med kroniske sykdommer for navsnyltere og late. Prøv en dag av ditt liv å fungere optimalt i en jobb med ei nål godt plassert inn i korsryggen din, prøv en dag av ditt liv å jobbe optimalt med en liten gjenstand som dunker non stop i hodet ditt, prøv en dag av ditt liv å fungere optimalt hvis noen mørbanker deg på natten før dagen starter. Prøv en dag av livet til den du dømmer for å se om du kan fungere.

Så kjære du dømmende person. Det er mer slitsomt å være hjemme med kroniske smerter enn det er å være i en jobb. Å jeg tror jeg kan snakke for alle med en kronisk sykdom at de lett hadde byttet med deg som er frisk. For i tillegg til at de er syke å ikke kan jobbe, så må de kjempe en kamp mot dømmende nav ansatte for i det heletatt ha et levebrød. Å når de endelig blir trodd i systemet og får økonomisk bistand for å kunne leve, så er pengene så få at de ikke kan ha et liv utenom det som er aller mest nødvendig.

Det er ingen som vil velge å leve av uføretrygd, det er bare det at den personen ikke har noen valg. 

Følg meg gjerne på facebook HER

9 kommentarer

Postet av:

Bra skrevet! 😊💙
Dato: 26.04.2016 Tid: 11:21 URL:

Postet av:

Jeg har ikke en sykdom over hode. Men har opp til flere venner som ikke kan jobbe eller jobber seg syke når di har prøvet.

Jeg hører det er mange som er uføre av div grunner vil så gjerne jobbe, men sykdom/helse stopper. Men di klarer det, ikke snakk om hver dag på jobb men en gang i nu og ne.

Di kan avslutte dagen mye tidligere eller bytte dag om di merker det på morgen .

Det jeg skal frem til er at det er lov og prøve og kanskje feile?!

Jeg har venner som er ung uføre men har kommet seg frem med denne prøvelsene. Er di ikke klare på morgen så kanskje di tilogmed har klart seg på en ettermiddag's jobb.

MEN så skal man ikke legge alle under en "kam" vi er ikke like og om andre dager med kronisk sykdom mm. Skulle stoppe én så kanskje "naboen" med andre helse plaget klarer seg.

Og igjen det er lov og prøve og feile! Og arbeids tiden er og kan Være fleksible. Ikke henge seg opp i én dag tids jobb men prøve utover dagen!

Ha en fin dag.
Dato: 26.04.2016 Tid: 12:34 URL:

Postet av: Malin Lauritsen

Anonym: Det er lov å prøve og feile, absolutt. Men det er ikke like enkelt for de som sliter som verst. I tillegg til at de skal lære seg å akseptere å leve med den sykdommen de har, så må de også komme over dårlig selvfølelse av å ha feilet?

Nå er ikke jeg på nav selv enn så lenge. Jeg studerer å prøver hele tiden å finne ut hva kroppen min klarer og ikke. Så håpet er å gå rett ut i jobb når jeg er ferdig med studiene mine :)

Å når du nevner ettermiddagsjobb. Det er ikke bare bare for alle å ha en ettermiddagsjobb heller siden mange har barn. Jeg for eksempel er helt avhengi av dagjobb siden jeg er hjemme med barna mine på ettermiddag. Typen kan ikke ta ungene på ettermiddag heller siden han må sove før nattevakten sin (han jobber 5 netter i uken, pluss helgejobb noen ganger)
Dato: 26.04.2016 Tid: 12:42 URL: http://huttetuu.blogg.no/

Postet av:

Det jeg kan tru er at mange reagerer på at folk ikke har jobb/nav osv. Er at det er faktisk folk som utnytter systemet på det groveste.

Det er ikke til og komme fra.

Folk som er så "syke" i ukedagene men så fort helgen starter så kan di alt som di ikke kan i uke dagene.

Det er ikke og benekte for det har hent og hender enda.

Men bare folk som vet at di har en grunn for og Være hjemme, kanskje ikke tar seg nær. Fordi di vet hva di er gode for osv.

Men igjen som jeg skrev i min siste kommentar er at det et mange med kronisk sykdom som klaret seg. Bare det dær med og Være sosial kan "redde" mange. Og heldigvis har vi folk som tilrettelegger at folk skal ha det bra!
Dato: 26.04.2016 Tid: 13:10 URL:

Postet av: Malin Lauritsen

Anonym: Det er også mange som har usynlige sykdommer som ikke blir trodd fordi at det er usynlig. Du sier at mange utnytter systemet. Men hvem ved sine fulle fem vil leve av en slikk og ingenting fra nav når en ordinær jobb kan gi dem så mye mer penger?

Det er også slik at det ikke er bare bare å få stønader fra nav, de som er kronisk syke må også bruke energi på å kjempe mot systemet for å bli hørt og trodd. Så det er nok ikke så lett og utnytte systemet som mange tror.

Og det er også alt for mange som blir frarøvet et sosialt liv pga kroniske sykdommer. Det er så mange som sier at det er bare bare, men i realiteten er det ikke bare bare for så alt for mange desverre
Dato: 26.04.2016 Tid: 13:15 URL: http://huttetuu.blogg.no/

Postet av: Ina

Enig. Jeg har ikke valgt å være hjemme. Det er ingen frivillig valg. Jeg har vært syk siden 2012 og arbeidsledig siden 2013, og jeg er fremdeles under utredning. I mellomtiden må jeg være hjemme og sette livet på vent. Mennesker som er i jobb og dømmer oss som er i en slik situasjon, skulle ha visst hvor slitsomt det er å være hjemme dag ut og dag inn. Folk i jobb skulle ha visst hvor kjedelig det er å trø hjemme og de burde ha forstått at det ikke er et frivillig valg.Jeg ville ha gjort alt for å komme inn i arbeidslivet igjen, men det er umulig.
Dato: 26.04.2016 Tid: 18:52 URL: http://ibokhylla.blogspot.no

Postet av:

Du studerer hva ?
Dato: 29.04.2016 Tid: 09:48 URL:

Postet av: Malin Lauritsen

Anonym: barn og ungdom ??
Dato: 29.04.2016 Tid: 11:02 URL: http://huttetuu.blogg.no/

Postet av:

Da er du ikke student men elev. Student er høyskole/universitet nivå.
Dato: 29.04.2016 Tid: 11:36 URL:

Skriv en ny kommentar

Forsiden Om meg Fødselshistorie 1 Fødselshistorie 2 Facebook Kontakt meg

Malin Lauritsen

Malin Lauritsen 28, Bodø
Huttetuu@hotmail.com er min mailadresse hvis noen vil kontakte meg

Instagram

Søk

Widgets

hits