GRESK PÅSKE

01.05.2016 @ 11:53 i Blogg 0 kommentarer

Nå er det Gresk påske dere, og det feires så klart litt siden Nikos har mammaen sin på besøk her i Norge. Natt til i dag ble Jesus oppstandelse feiret. Dette feirer de med å spise innsiden av et lam, men det spises ikke før klokken 12 på natten. Så jeg å min lille familie var invitert over til Nikos for å spise sammen med dem, men siden lillemor var syk og Dimitris var på jobb, så var det bare meg som dro da. Så var mi lillesøster barnevakt for barna mine.

Etter som jeg har skjønt så skal egentlig lammet grillet på bålet søndag etter jesus oppstandelse, men lammet kan jo ikke grilles helt med alt av invollet inni. Så de får ut innsiden av lammet som de lager noe mat av på natten. Å dette spiser de etter 40 dager med en slags faste (har ikke helt skjønt hva faste betyr for dem). Jeg hadde mine mistanker om hva det var vi skulle spise, men jeg gav allikevel klar beskjed om at de ikke fikk lov å fortelle meg før vi var ferdig å spise. Jeg tviler nemelig på at jeg ville spist den lever suppen hvis jeg hadde vist på forhånd. Men det du ser er altså den lever suppen, lammekjøtt (vi hadde nok kjøttet også siden vi ikke kan grille et helt lam over et bål her da), tsatziki, fetaost, salat, brød... ja. En koselig sammenkomst var det iallfall.

I dag var tanken å ta barna med ut for grilling. Men får se lillemor litt ann. Hun har vert feberfri siden i går morres, men det rant ut av øynene hennes hele gårdagen. Så siden det ser ut som den renningen ut av øynene har så godt som stoppet så er jeg usikker på om det beste er å holde en siste dag inne, eller om vi sjanser på en tur ut uten at det blir verre. En ting er iallfall sikkert, det hadde vert godt for henne med en tur ut siden hun har vert inne siden Onsdag. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Forsiden Om meg Fødselshistorie 1 Fødselshistorie 2 Facebook Kontakt meg

Malin Lauritsen

Malin Lauritsen 28, Bodø
Huttetuu@hotmail.com er min mailadresse hvis noen vil kontakte meg

Instagram

Søk

Widgets

hits