Arkiv mned: januar 2014

HVA ER KONFIRMASJON NÅ TIL DAGS?

25.01.2014 @ 17:40 i Blogg 19 kommentarer

Jeg hadde en helt random samtale med mi lillesøster i dag da vi satt i bilen. Jeg vet ikke hvordan vi kom inn på det, men jeg spurte henne om hun kunne hele "fadervår". Å gjett hva jenta bryter ifra seg da... "Ehm Malin, hva er det?" Jeg spurte henne mange ganger om hun tullet, for jeg klarte ikke ta henne seriøst. Men slik er det faktisk. Jenta skal konfirmere seg om 1 år, å har ikke peiling på hva "fadervår" er for noe.

Jeg er på langt nær en kristen person. Jeg konfirmerte meg pga tradisjon. Jeg ville på en måte ikke skuffe familien min med å ikke konfirmere meg i kirken. Men litt bibelhistorie + fadervår kan jeg da uansett. For slikt lærte vi da vi gikk på skolen. Å slik jeg forstår det nå, så lærer ikke barna spesielt om kristendom på skolen. Å iallefall ikke Fadervår.

Hva i alle dager er det som skjer? Jeg har for all del respekt for muslimer, ja å utlendinger generelt. Men å fjerne alt som heter bibelhistorie fra skoler å barnehager. Hva i alle dager er det for noe da? Igjen er jeg ikke noe kristen person, men jeg synes det er flaut at så mange ungdommer går i kirken å konfirmerer seg uten å vite hva vårt fadervår er for noe!!

Det er greit at muslimer skal være muslimer, men de tar vel ikke skade av å høre om andre religioner? Da jeg gikk på skolen så lærte vi jo ikke bare om kristendommen. Vi lærte også om andre religioner som jødedommen, muslimer osv.. (ja, jeg husker ikke alle vi lærte). Så hvis vi kan lære om andre religioner, så må da muslimer kan lære om vår?

Jeg hørte før jul at enkelte barnehager ikke hadde Lucia, julefest med grøt osv. pga barn i barnehagen med annen tro. Jeg tenkte mitt da uten å si for mye. Men etter min samtale med min søster i dag så ble jeg rett å slett sjokert! (mildte sagt). Jeg tenker at snart vet ikke barn lengre hva jesusbarnet er. Snart skjønner vel ikke barna at julen, påsken.... handler om bibelhistorie. Alt pga det lille jesusbarnet, men snart tror vel barna at det bare handler om en ekstra dag i året med store gaver. (kanskje gjør de det allerede?)

Nei, put ordentlig religionslære inn på skolen igjen! Å ikke minst, krev et par ting av ungdommene før de får konfirmere seg. Om ikke annet, så bør de kunne vårt kjære fadervår!

Fadervår

Fader vår, du som er i himmelen!
La ditt navn holdes hellig.
La ditt rike komme.
La din vilje skje på jorden som i himmelen.
Gi oss i dag vårt daglige brød.
Forlat oss vår skyld, som vi òg forlater våre skyldnere.
Led oss ikke inn i fristelse,
men frels oss fra det onde.
For riket er ditt,
og makten og æren i evighet. Amen.

Huttetuu


TURN JENTA MI <3

20.01.2014 @ 21:06 i Blogg 4 kommentarer

På mandag for en uke siden startet Henriette på turning. Hun har lenge maset om det, men jeg har sagt nei siden treningene brukte å være i helgene. Å selv synes jeg at helger er et ugunstig tidspunkt for treninger. Men etter å ha snakket med mammaen til en jente i barnehagen til Henriette så fikk jeg vite at de nå har treninger på mandager for barn på Henriette sin alder.

Så i slutten av forrige uke fikk Henriette en ballet/turn kjole av søskenbarnet sitt, å i dag var jeg ute å fikk kjøpt gymsokker til henne. Å dere kan tro at gleden var stor for snuppa da hun fikk vite at det var trening igjen i dag. Hun virkelig storkoser seg i salen der sammen med de andre barna og trenerne.
Min søster var etter vi kom hjem å tok noen bilder av jenta i de nye turnklærne sine.

Litt tullebilder ble det jo også. Hun er glad i å bli tatt bilder av, den jenta mi <3

Huttetuu
 

ENDELIG LITT HELL FOR OSS

18.01.2014 @ 00:57 i Blogg 15 kommentarer

Hei alle sammen, å beklager for lite blogging i det siste (fy skamme seg Malin). Her får dere iallefall en liten update fra denne fronten.

Som dere alle har lest tidligere, så har jo jeg fått meg praksisplass på et hotell. Jeg trives så langt kjempegodt der, å det er kjempe greie mennesker jeg jobber sammen med (foresten så er det på City Hotell Bodø jeg jobber. Så kom dit å lei rom om dere er i Bodø). Kjenner på kroppen at det er både veldig godt å komme seg ut å gjøre noe om dagene, men også mye smerter for kroppen. For ryggen min er nok ikke helt samarbeidsvillig. Men det er ingen på jobb som vet om ryggen min. Jeg har valgt å bite det i meg til jeg kommer hjem, istede for å "klage" på jobb. Vil jo gjøre en god jobb slik at jeg får gode referanser derifra :)

Ellers over til overskriften min da. Hold dere godt fast nå slik at dere ikke faller av stolen!!....
Dimitris har fått seg en jobb!!! *JUBLER!!!* Ja, dere leser riktig. For øyeblikket har han bare kontrakt for 2 uker, men jeg håper-ber-krysser fingre og tær- osv... for at han skal få forlenget den kontrakten etter disse to ukene. Jeg var så glad da han fikk den telefonen om jobb at jeg nesten begynte å grine. Så vår harde jobb i 1,5 år for at han skulle få seg jobb... ja det lønnet seg tilslutt. Greit at det er bare 2 uker foreløbig, men det er mye mer enn hva han har hatt her tidligere!

Så dagene går nå til jobb, barn, takkle smertene mine, avslapping... ja dere skjønner greia. Men så snart som jeg har kommet mere inn i jobbverden å kroppen blir mere vandt til alt jeg drar den igjennom, så regner jeg med at overskuddet kommer tilbake.

Lik innlegget hvis dere vil hjelpe meg å krysse fingre å tær for at Dimitris skal få fortsette jobben etter disse 2 ukene!

Huttetuu
 

MANDAG = VEIE DAG

13.01.2014 @ 11:11 i Blogg 9 kommentarer

I dag er det Mandag, som igjen betyr veie dag. Jeg sa for en uke siden at jeg skulle starte på 5-2 dietten. Å det har gått rett vest for forige uke. For i helgen var vi på lekedilla med barna, så der ble det en cola. I tillegg var vi på turnering i helgen, og der ble det en vaffel. Også ble jeg invitert på oksesmåsteik hos mamma å pappa i går, å det kan man jo bare ikke si nei til, for det spiser man jo omentrent 1-2 ganger i året haha. Men jeg har jo gjort et par andre ting. Som f.eks drikke mer pepsi max og mindre cola. Spiser mindre de måltidene jeg spiser, drikker grønn te hver dag + at jeg beveger meg mer enn ellers

Så vekten fra sist Mandag er på -1,9 kilo. Å jeg sier meg storfornøyd med det!

Huttetuu

FOTBALL TURNERING

11.01.2014 @ 22:39 i Blogg 0 kommentarer

For en herlig dag det har vert i dag tilo tross for at vi måtte stå opp klokken halv 8 i morres. Inge-A har nemmelig fotball turnering denne helgen, å første kamp skulle spilles klokken halv 9 i morres. Måtte til å med vekke snuppa som aller helst ville ligge under dyna si litt til hun haha <3

Vi var der først for 2 kamper sånn ca. på rad. Også dro vi en liten tur på shopping. Inge-A trengte nye fotballsko, å heldig for meg så hadde de faktisk veldig billige sko på Gmax. Vi var også en liten tur innom lekebutikken. Henriette fikk seg et hoppetau som hun hadde så lyst på, å Inge-A fikk seg fotballkort. Å dere kan tro gleden var stor hos guttungen da han fikk seg et større fotballkort gratis hos mannen i kassa.

Etter shopping var det bare å gå tilbake til hallen for neste kamp. Skulle ta bilder av guttene som sprang etter ballen, men Henriette synes ikke noe om at jeg tok bilder av de. Hun ville nemmelig at jeg BARE skulle ta bilder av henne. Men ble nå et par bilder av guttene allikevel.


(Lurer på hvor hun har det ifra at det er kult å vise geipen på bilder... Tante Ida? :P )

Resten av dagen har vi bare brukt hjemme til å slappe av innendørs (Ja bortsett fra Dimitris da, for han har vert på kafè med en venn av seg). Nå sover barna godt å lader opp til morgendagen, for da skal vi nemmelig opp enda tidligere enn i dag. Første kamp i morgen skal være allerede klokken 8. Dimitris er på trening å jeg sitter her med en kopp grønn te å koser meg og nyter stillheten.

Huttetuu

ÅRETS FØRSTE GRILLTUR + FØRSTE ARBEIDSDAG

08.01.2014 @ 19:39 i Blogg 0 kommentarer

Hei dere. Er bare innom en liten snartur for å oppdatere siden jeg ikke fikk tid i går.

I går var jeg nemmelig på møte på City Hotell. Ble bestemt at min første arbeidsdag skulle være i dag. Er bare praksis da, men mulighet for deltid/ekstravakter senere så det blir bra. Å jeg er veldig glad for å ha muligheten til slike referanser i papirene mine siden jeg studerer reiseliv.

Måtte jo sefølgelig piffe meg litt opp siden det var jobbmøte da. Så sminken ble funnet fram å de nye klærne ble tatt på (lite viste jeg om at det var feil type kleskode jeg hadde haha). Iallefall, var litt gøy da jeg møtte min saksbehandler å hun knapt kjente meg igjen. Er jo ikke ofte jeg bruker sminke å pynter meg litt, men nå må jeg begynne med det siden jeg ikke vil gå usminket på jobb. 

Etter møtet i går så dro jeg hjem for å få en liten powernap. Sov veldig lite natt til i går, så da var det nødvendig med litt søvn siden vi skulle ut å grille sammen med familien å familien til dama til broderen. Vi skulle egentlig grille på bestemorenga å kose oss der, men takket være denne drittkommunen vi bor i så gikk ikke det. Kommunen har nemmelig tatt seg vann over hodet med masse byggeprosjekter, så for å spare strøm/penger så har de slått av lysene på bestemorenga. Så da ente vi opp i breivika på stranden for å grille da det var eneste plassen med lys (lysene der kommer fra gatelysene siden det er et boligfelt der også. Var litt spesielt å si at vi har hatt årets første strandtur med grilling i Januar. Men koselig var det allikevel da.

Natt til i dag var atter en natt uten søvn. Jeg lå å vridde meg i sengen fra klokken 12 i går natt å helt til klokken 5 i morres før jeg endelig fikk til å sove. Så var det opp klokken 7 for å gi barna mat å få de avgåre til skole og barnehage. Så måtte jeg sefølgelig få tid til å sminke meg igjen i dag (OMG hvordan orker kvinnfolk å gjøre dette hver dag?) haha. Neida det går nå greit. Men var ikke vanskelig å se at jeg har sminket meg i halveis zombie tilstand i morres (pga at jeg var trøtt). Så sminken i dag var vel ikke stort å skryte av nei. haha fikk spørsmål da jeg var på butikken om jeg har vert i syden.

Jaja sånn går det. Første arbeidsdag i dag gikk iallefall helt supert. Jeg følte at jeg lærte meg datasystemet for booking veldig fint. Så i dag har jeg både fikset bookinger å utsjekkinger også. Å jeg kan allerede si at hotelljobb er noe jeg kan trives veldig godt med. Også får man jo treffe så masse mennesker fra forskjellige plasser der.

Nå skal jeg endelig gi barna kveldsmat å få de i seng. Har gledet meg til leggetiden, ikke fordi at barna ikke har vert greie, for det har de. Men fordi at jeg selv er så trett etter lite søvn i går natt. Regner med at jeg kommer til å sovne før hodet treffer puta i kveld haha.

Huttetuu

NY SLANKEMETODE?

06.01.2014 @ 18:41 i Blogg 8 kommentarer

2014 skal bli mitt år til å gå ned i vekt! Å jeg starter fra i dag.
Jeg har sagt mange ganger til meg selv at NÅ er det nok, jeg skal slanke meg osv. Også har det blitt bare tull.
Men nå er det nok. Nå skal jeg klare det.

Min søster så et program på TV. Det går ut på at man skal spise "hva man vil" i 5 dager, også skal man bare ha 600 kalorier 2 dager, for så å starte på nytt. Så på en måte blir det 2 fastedager i uka. Ifølge legen i programmet skulle vist dette også være en sunn måte å gjøre det på. Å jeg synes da at det var greit å starte på en mandag, for da har jeg spisedager på jobbdager, også fastedagene mine i helgene. Så skal jeg begynne å oppdatere hver mandag om hvordan det går da.

Jeg veide meg i morres for å ha et startpungt. Vil ikke si hvor mye jeg veier, men som ei venninne sa. Det er startpungtet så jeg starter på 0. altså 0 kilo opp å 0 kilo ned. Så tar jeg det på den måten istede. Jeg kan ikke love meg selv hard trening å slik siden jeg sliter alt for mye med rygg osv. Men jeg skal være aktiv hver dag. Så om ikke joggeturen på 30 min går i boks så skal jeg iallefall ut å gå (gå fort) i 30 min. Så da er det bare å krysse fingre for at dette blir å fungere.

Så til dagens middag. Det ble da taco salat. Jeg hadde taco shell til, men spiste bare 2 siden jeg ikke vil overdrive shell da de er usunn. Så det ble litt kjøtt, masse salat, agurk, litt mais, litt ost, rømme å salsa. Nydelig middag som jeg like gjerne kan spise til lunch også.

Har dere lyst at jeg skal legge ut dagens middag nå å da?

Huttetuu 

BILEN SKAL TIL VRAKING

03.01.2014 @ 15:44 i Blogg 5 kommentarer

Først av alt så vil jeg igjen si GODT NYTT ÅR alle mine lesere.
Min start på det nye året ble helt perfekt med frokost på sengen av kjæresten min.

Ellers så har jeg hatt bilen min på EU kontroll. Trengte ikke egentlig å ha den på kontroll enda, men siden jeg ville finne ut hvor mye som faktisk feiler den før jeg eventuelt begynner å fikse på den, så var det greit å bare få den sjekket med en gang. Å glad er jeg for det siden jeg nå har bestemt meg for å vrake hele dritten. Den har vert en trofast å god venn i over 2 år nå, men med alt av feil som er på den så er det på tide å gjøre det slutt med bilen.

Det hele startet i November. Bilen ville plutselig ikke starte. Jeg tenkte så klart at det var batteriet, å etter jeg fikk starthjelp å bilen startet så var jeg enda mere sikker i min sak. Men da bilen ikke ville starte senere heller å det på et pungt ikke fungerte med starthjelp heller så skjønte vi jo at det ikke var batteriet som var problemet.

Min pappa klarte å finne ut at bilen ikke var fornøyd med bare autolysene på, så vi skjønte jo etterhvert at man faktisk måtte slå på kjørelysene selv for at bilen skulle starte (funny sant?). Men gleden over å finne noe som fungerte skulle ikke vare lenge. For etterhvert så var ikke lysene nok. Da måtte man slå på lysene å i tillegg trykke litt på gassen.

Det var ved ren tilfeldighet at vi fant ut neste skritt i denne rare bilen min. For da jeg en formiddag i desember var på city nord sammen med en venninne, så ville ikke bilen starte igjen. Jeg gikk ut å åpnet panseret for å se litt før jeg smalt igjen (hvor dum er jeg? er jo ingen magi i øynene mine, å ikke kunne jeg fikse noe heller siden jeg ikke forstår blåbæret av bil uansett!) Men bilen startet da jeg satte meg inn å prøvde igjen... Var det kanskje litt magi allikevel? Bilen stoppet iallefall like fort som den startet så da var det bare å gå ut å bruke litt magi igjen. Å joda... etter å ha hatt oppe panseret så startet bilen igjen... haha Har faktisk en film for interreserte som vil ha seg en god latter:

På nyttårsaften etter å ha vert ute å sett på fyrverkeriet på ettermiddagen så tok pappa seg en look under panseret. Å det var da vi fant ut at man faktisk må dunke litt i sikkringsboksen samtidig som vi vrir om nøkkelen. For nå går det ikke lengre ann å få start på bilen hvis man er bare en person (med mindre jeg fester en liten hammer i en tråd som jeg kan dra i for å dunke boksen under panseret mens jeg sitter i bilen... Ja du fikk også artige bilder inni hode nå ja?)

Uansett... EU kontrollen i dag gikk jo som forventet egentlig. Men var greit å få det bekreftet da. Bilen blir rett å slett for dyr å fikse, så nå må jeg finne meg ny, billig og dugende bil. For avhengi av bil er vi helt klart!... Noen som vet om en billig bil i nærheten av Bodø? Gjerne som vil ta den på avbetaling siden jeg er nokså blakk.

Foresten så fikk jeg spørsmål da jeg kom med bilen i morres: "åja, du med den bilen som trenger 2 spakr i bakdekket ja?" 

Huttetuu

Forsiden Om meg Fødselshistorie 1 Fødselshistorie 2 Facebook Kontakt meg

Malin Lauritsen

Malin Lauritsen 27, Bodø
Huttetuu@hotmail.com er min mailadresse hvis noen vil kontakte meg

Instagram

Søk

Widgets

hits