Arkiv mned: mars 2013

FRA OG MED I MORGEN

30.03.2013 @ 02:25 i Blogg 17 kommentarer

Fra og med i morgen skal jeg være flink. Jeg skal ikke spise godter, jeg skal ikke drikke brus. Jeg skal spise regelmessig og jeg skal trene. I morgen skal jeg ut å gå tur, møte venner, og kanskje ta meg en tur på besøk til noen jeg ikke har sett på en stund. I morgen starter jeg, jeg skal kjempe å være flink.

Slik tenker jeg hver kveld. Alt begynner i morgen, men når i morgen kommer så vil ikke kroppen samarbeide. Endten kommer hodepinen krypende, eller så verker ryggen mere enn vanlig. Kanskje er skuldrene å nakken så ille at hodet rett å slett kjennes alt for tungt. Kanskje har jeg ikke penger til den sunne maten jeg tenkte jeg skulle spise, også finner jeg bare noe enkel mat som jeg alt har i fryseren, som sansyneligvis har vert der i et halvt år.

Jeg er så sliten hele tiden, men hvorfor er jeg sliten? Jeg gjør jo ikke så mye egentlig. Når barna er hjemme så lager jeg jo mat til dem, passer på at dem får i seg det som dem trenger. Jeg rydder huset, vasker klær, vasker kopper ol. Men skal dette være nok til å bli sliten? Jeg går ut også, kanskje ikke så mye som jeg burde, men jeg er ute. Ute å handler, ute en tur med barna, hjelper en venn eller bare tar meg en liten kjøretur om jeg har drivstoff på bilen. Men jeg er sliten fra jeg våkner om morgenen.

Den lille energien jeg har går til barna mine. Jeg vil være en god mamma å gi dem alt, så jeg på en måte sparer på energien min til dem. Men jeg føler hele tiden at jeg kunne gitt mer hvis ikke kroppen hadde jobbet imot meg. Barna har det bra for all del. Gutten går på skole å er stor nok til å være alene ute med venner også, og når han er hjemme så får han kjærligheten et barn trenger fra mammaen sin. Å jenta mi går i barnehage, så hun er godt sosialisert der fra morgen til ettermiddag, og resten av dagen koser hun masse med meg. Men når jeg ser andre som har barn som poster bilder, dem har vert på badeland, kino, bowling, lekedilla ol. med barna, så føler jeg at jeg også skulle gjort disse tingene. Kanskje den aketuren ikke var nok, eller den turen ut i hagen for å lage snømann.

Så når kvelden kommer. Barna har fått sin del oppmerksomhet som dem skal ha, så forventer nok kjæresten sitt også. Han sier ikke så mye, for han vet hvordan jeg har det. Han vet hvor trøtt jeg føler meg hele tiden, og ellers også om dem andre plagene mine med smerter her og der hver dag. Men det er ikke slik det skal være. Jeg er bare 24 år å føler at jeg er fanget i en kropp som hører til en 50 åring. En 24 åring skal da ikke være nødt å slite så mye med en kropp som ikke vil samarbeide, og hvis jeg gjør det nå, hvordan blir det da når jeg faktisk blir 50?!

Hver kveld setter jeg meg mål for i morgen, men det ender altid opp stikk motsatt. Ikke fordi at jeg ikke vil, men for at kroppen jobber imot meg. Å for hver "i morgen" som feiler så brytes jeg litt å litt mere ned. Jeg ville så gjerne, men jeg klarte det ikke. Å hvis jeg presser det lille ekstra, så er det garantert at migrenen slår til for fult. Jeg er redd, redd fordi at jeg sliter med en hodepine så alt for ofte, men ingen kan fortelle hvorfor jeg sliter. Ingen vil sjekke om det ligger mere bak det. Jeg er redd fordi at jeg har smerter som ikke vil gi seg, og som kommer sterkere når jeg presser det lille ekstra. Jeg er redd for at det er noe som feiler meg fordi at hele kroppen kjennes sliten hele tiden, men jeg skjønner ikke hvorfor.

Jeg føler meg misslykket. Misslykket fordi at jeg har en kropp som jeg ikke kan være stolt av. Misslykket fordi at jeg ikke klarer å gå ned i vekt. Misslykket fordi at jeg ikke klarer å være den gode kjæresten som Dimitris fortjener. Jeg vil også finne meg en jobb, jeg har altid mange planer i hodet som høres fantastisk bra ut. Når jeg bare finner en jobb så blir alt bedre med økonomi, men hvilken jobb kan jeg få med mine plager? Jeg var for en stund siden å spurte etter jobb på gammeljobben min. På en avlastning, hvor sjefen spurte om jeg var i god fysisk form ol. Ja sa jeg, hva ellers skulle jeg svare? Men sannheten er at det er jeg ikke! Han gav meg noen papirer for at jeg skulle fikse politiatest, også komme innom der med det pluss en søknad. Men jeg kan ikke, jeg klarer ikke. Jeg kan ikke lyve, så istede har jeg bare latt det ligge.

Men igjen sitter jeg her. Fra i morgen skjer det. Fra i morgen begynner mitt bedre liv med trening, spise sunt osv. Alt blir bedre i morgen. Så får vi se hva morgendagen bringer.
xoxo huttetuu 

BARNA ER BORTE

29.03.2013 @ 13:05 i Blogg 5 kommentarer

Altså, ikke borte borte. Dem er hos fedrene sine i påsken. Så jeg har egentlig ikke så mye spennende å oppdatere om.
Jeg bare slapper av nå som jeg kan, sover når jeg ønsker ol.

Selv er jeg ikke noe spesielt opptatt av påsken. Når barna er hjemme så er det klart at dem får påskeegg, også er det litt pynt som barna har laget. Men jeg gjør egentlig ikke veldig mye ut av påsken bortsett fra det. Men denne påsken, nå som begge barna er borte, så har vi ingen pynt, og påskeegg er heller ikke ordnet. Alt er bare som ellers rett og slett.

Å selv om jeg allerede savner barna, så er det godt med litt barnefri også. Nå har jeg å kjæresten litt tid til å pleie forholdet også å bare være oss i noen dager. Så i kveld blir det nok en god film på oss, levende lys, og noe god mat. Ja bare kjøtt, ris og bernaise, men er veldig godt det også.

Hva gjør du i påsken?

Da lille Henriette var nyfødt. Å den stolte storebror.

Del gjerne innlegget videre!

xoxo huttetuu
 

SOMMEREN ØDELAGT?

26.03.2013 @ 23:51 i Historien min 28 kommentarer

Jeg er skikkelig frustrert nå om dagen, ja rett og slett rådvill. Jeg har sett fram til denne kommende sommer helt siden i fjor sommer. Sett fram til å treffe vennene å "familien" min i Hellas igjen. Til sol, sommer og varme, men dette blir muligens umulig. Jeg har sjekket billetter til Hellas (Athen) siden det kom ut på nett, å flygningene fra Bodø hvor jeg bor har vert dyre, så jeg sjekket fra oslo istede siden jeg kan kjøre til gardemoen om nødvendig istede for å ta fly. Jepp, billettene var mye billigere fra Oslo. Så da var saken grei, vi skulle flyve fra Oslo istede.
Før jul så kunne jeg finne billetter til oss og dattera mi, fra Oslo til bare 6000kr. Å siden jeg hadde en tanke om at Dimitris skulle finne seg jobb, så var jo dette helt klart oppnåelig. For jeg ville jo så gjerne ha med dattera mi når vi skulle dra nedover igjen. Jeg ville ha med min sønn også, men siden han absolutt ikke ville dra, så ville ikke jeg tvinge han heller.

Nyttår nermet seg og Dimitris hadde enda ikke fått seg jobb. Å siden jeg er i et program via NAV hvor jeg studerer ol. så sier det seg selv at jeg ikke har penger til overs å sette av til sommeren. Å iallefald ikke nå som jeg forsørger 4 personer med penger som knapt er nok for 3 personer. Vi går i minus hver måned, og jeg må faktisk ty til å spørre mamma å pappa om å låne penger til stadighet. Jeg blir flau når jeg må spørre mamma å pappa om å låne penger til det ene eller det andre, ofte er det bilen som er fri for drivstoff. Men nødvendigheten er der, å jeg må svelge min store stolthet tilslutt alikevel.

Nå som sommeren nermer seg med stormskritt så går sefølgelig prisene på flybilletter opp. Jeg har for et par måneder siden innsett at det ikke lar seg gjøre å ha penger nok til å ha min datter med oss alikevel. Bare så synn at jeg, dumme meg sa noe til henne om planene for mange måneder siden. Hun gledet seg virkelig til å treffe onkelbarnet til Dimitris som er nesten på Henriette sin alder. Men det gikk høvelig bra å forklare snuppa mi at hun må vente til neste år, og jeg har lovet henne at hun skal få bli med til neste år. Om jeg så må avslutte studier å finne meg jobb, så gjør jeg det for å kunne legge av penger å ta snuppa med på Hellas tur. For Dimitris sin søster skal nemmelig gifte seg til neste år, å da er Henriette blitt bedt om å være brudepike i bryllupet :)

Men så tilbake til denne sommeren da. Prisene stiger og Dimitris har enda ikke fått noen jobb. Jeg vet at jeg får igjen på skatten, nesten 18 tusen faktisk. Men hva hjelper vel det oss? Billettene stiger som sakt, og før sommeren er her så ligger vel billettene på 6000 per person. Det vil jo si at nesten hele beløpet blir å gå bare til flybilletter, noe som ikke er bra. For jeg hadde jo tenkt å bruke noen av de pengene på å ta barna med over til sverige iallefald slik at også dem får dra på ferie. Akkurat nå ligger billettene på ca. 6000 for 2 personer til Athen fra Oslo, men det hjelper ikke. Jeg har bare ikke dem pengene akkurat nå. Jeg prøvde i går å trekke mitt mastercard på billetter, men siden grensen var nådd på mastercardet så gikk sefølgelig ikke dette. Å grunnen til at jeg prøvde var nettopp fordi at jeg vet at jeg får tilbake på skatten å kan betale dem pengene igjen når skattepengene kommer. Men det er jo bare å glemme nå da.

Så alt i alt så kan det hende at Dimitris må dra alene til Hellas i sommer å treffe vennene våre å familien sin. For han må virkelig dra i sommer siden han ikke har sett familien sin på et helt år når sommeren kommer. Å dette gjør meg virkelig trist. Det er nedtur å gjør meg en smule deprimert. Forbannet være systemet i Norge. For det systemet som er nå, så skal det altså være umulig for en "taper" som meg, som lever på penger fra nav for en periode, og få ha et normalt kjæresteforhold med en fra et annet land. Å alt dette bare fordi at kjærligheten i mitt liv ikke ble født Norsk.
For dem pengene jeg har nå, så har jeg utbetalt såpass lite at jeg går i underskudd med rundt 1-2 tusen kroner i måneden etter normen til nav. Å det verste er at nav selv kunne fortelle meg at jeg hadde fått mere om min kjæreste var Norsk å registret på en Norsk adresse (hos meg). da hadde jeg fått samboer tillegg eller hva hun kaldte det. Det hadde hjulpet veldig på bare inntil at han fikk seg en jobb, å det er fortsatt ikke han som hadde fått penger, men jeg. Dimitris vil ikke ha penger fra Norsk statskasse, han vil jobbe å tjene penger på ærlig vis. Men arbeidsgivere rundt omkring gjør dette umulig for han.

Dimitris leser bok for lille snuppa. Både for Norsk treningen sin del, og også for å tilbringe tid sammen med Henriette på en god måte. Å Henriette storkoset seg med lesingen.

Dimitris og begge barna mine, da vi var i saltstraumen i mai, i fjor

Del gjerne innlegget videre

xoxo huttetuu

DER KOM DET PÅ NYHETENE

26.03.2013 @ 21:39 i Historien min 9 kommentarer

For en stund siden gikk kjæresten min Dimitris Bresiakas til NRK for å snakke om sin historie. Hvordan det har vert for han etter han kom til Norge.
Problemer med å finne seg et Norsk kurs, og også det enda større problemet med å finne seg en jobb.
Hvordan han har forsøkt å sende søknad og CV rundt, uten så mye som et svar engang.

Jeg har ikke selv vert til stede når Dimitris har møtt mannen i NRK, så jeg vet ikke hva dem eksakt har snakket om ol. men Dimitris har fortalt at dem har snakket en del utenfor kameraet.
Så da jeg i dag ser Dimitris på nyhetene så må jeg si meg skuffet. Fokuset på hvorfor tanken om å gå til NRK falt på en måte litt bort.
Å hele nyhetsgreia ligger under kategorien "Nytt type Norskkurs".

Men for dere som vil se nyhetsklippet av Dimitris så ligger det HER 
Skulle lagt filmen inn på bloggen, men siden jeg ikke har den filmen på cd slik at jeg kan det, så må jeg heller bare linke til det.

Del gjerne innlegget videre!

xoxo huttetuu

ULOVELIG KONKURANSER

26.03.2013 @ 00:25 i Blogg 12 kommentarer

Viste ikke om dette før akkurat nå. Jeg så en konkuranse på facebook hvor jeg kan vinne en ipad mini.
Å siden jeg virkelig ønsker meg en ipad, så valgte jeg å melde meg på denne konkuransen.
Men lite viste jeg om at denne konkuransen egentlig er ulovelig. For konkuransereglene sa at man måtte like innlegget, like siden deres og dele innlegget. Dette skal vist nok være ulovelig.

Derfor må du være svært skeptisk til Facebook-annonser! 

Det aller meste av dette er bare tull fra ende til annen, uten at det stanser tusenvis av nordmenn fra å gå fem på hver eneste dag. Og er det ikke ren svindel eller misforståelser, er det uansett ikke tillatt
For her har du et faktum mange ikke er klar over: Det er brudd på reglene å arrangere konkurranser som ber deg dele eller like et innlegg, eller bare like en side. Det sørger Facebooks strenge reglement for. 

Link til siden som sier dette finner du her

Bruker du å melde deg på slike Facebook konkuranser?
Viste du at det er ulovelig med slike konkuranser på Facebook hvor dem ber deg om å like å dele for å ha mulighet til å vinne?

Del gjerne innlegget videre

xoxo huttetuu 

BARNE TIGGERE!

25.03.2013 @ 01:00 i Blogg 14 kommentarer

Satt akkurat å så en dokumentar laget av BBC. Den handlet om romaniere som tigger, og bruker barna sine til å tigge for seg, siden barna lettere får masse penger. Noen tigger nok for egent ve og vell, mens utrolig mange hører til gjenger, og blir rett å slett tvungen til å reise for å tigge. Noen bruker ikke sine egene barn heller, men barn som blir satt i arbeid til å tigge av gjengene.
Jeg fikk helt vondt av barna da jeg så denne dokumentaren.

Jeg skjønner at fattigdom er et stort problem, spesielt blandt denne gruppen folk, og jeg kan skjønne at noen er desperate. Men det gir dem ikke rett til å bruke barna på denne måten.

 

Her er dokumentaren om noen ønsker å se den, men den er på Engelsk, så ikke sikkert alle forstår alt som blir sakt.

Noen ganger skulle jeg virkelig ønske jeg var rik. Å når jeg sier rik, så mener jeg virkelig rik med MANGE milioner kroner. For da kunne jeg ha gjort en forskjell. Jeg lever av å ønske å kunne hjelpe. Men jeg ville ikke bare gitt bort penger, jeg ville hjulpet på andre måter.

Hvis du ser en tigger i gatene å har lyst å gi dem penger, tenk deg om. Spesielt om det er barn inne i bildet. Ikke gi penger, kjøp dem heller litt mat, klær eller noe som er nyttig. Dem kan sefølgelig selge dette å gjøre penger ut av det, men det er større sjanse for at pengene faktisk går til barna på denne måten. 

Grunnen til at jeg kom over denne dokumentaren er fordi at det går rundt på facebook nå. Ikke dokumentaren i seg selv, men en historie skrevet av en ukjent person. Så jeg tenkte også å dele denne med dere. 

Hvorfor sover ALLTID barnet i hendene på TIGGEREN?

Hvis du noen gang har lurt på akkurat dette; så vennligst les igjennom hele denne historien som er blitt skrevet og lagt ut på nettet av en ukjent person.
----------------------------------------------------------------------

Hvorfor sover ALLTID barnet i hendene på TIGGEREN?

I nærheten av en t-banestasjon sitter en kvinne av ukjent alder. Kvinnens hår er flokete og skittent, og hun har hodet bøyd i sorg. Kvinnen sitter på et skittent betonggulv og ved siden av henne ligger det en bærepose. I denne posen kan forbipasserende kaste fra seg penger. Og i hendene til kvinnen, sover det en to år gammel baby. 

Barnet har alltid på seg skitne klær..

"Madonna og barnet" - mange forbipasserende vil donere penger. Folk av vår type - som synes synd på de mindre heldige. Og vi er alltid klare til å gi disse uheldige menneskene den siste kronen vår fra lommen og med dette tro at vi da gjør en god gjerning. 

For når vi hjelper, føler vi på en måte "Good job done"...

Jeg gikk forbi en tigger i en måned, uten å gi henne penger. For jeg forsto innerst inne at dette måtte være en svindel, og at pengene som ble innsamlet av tiggeren ville så bli gitt videre til den som styrer disse tiggerne i området. 

Disse menneskene eiere luksuseiendommer og flotte biler. Den som tigger får også noe, selvfølgelig "En flaske vodka i kveld og en kebab".

En måned senere, gikk jeg på nytt forbi tiggern, og plutselig, som et sjokk, slo det meg.. Jeg står ved et travelt kryss, stirrer på barnet, kledd som alltid i den skitne parkdressen. Jeg innså at dette virket for "galt" at et barn skulle være her - på en skitten undergrunnsbane stasjon, fra tidlig morgen til sent på kveld.

Babyen sov. Man hørte aldri at det hulket eller skrek, barnet sov alltid, og ansiktet var begravd i fanget på kvinnen som var hans såkalte ?mor?.

Har noen av dere, kjære lesere, egne barn? Husker dere hvor ofte disse sov i en alder av 1-3 år? En ettermiddagslur varer vel bare en time, kanskje to, maksimum tre, og så er de i full aktivitet igjen? 

Og gjennom hele måneden, hver dag, som jeg vandret i undergrunnen, fikk jeg aldri sett et våkent barn! 

En dag stoppet jeg opp og stirret på den bittelille ?mannen?, med ansiktet begravd ned i fanget på sin "mor", og deretter på tiggeren. Mistanken bygget seg gradvis opp. - Hvorfor skulle han sove hele tiden? Så jeg spurte hans "mor" direkte om dette mens jeg fortsatte med å stirre ned på babyen.

Tiggeren lot som hun ikke forsto meg. Hun senket øynene og gjemte ansiktet sitt i kragen på en loslitt jakke. Og jeg gjentok spørsmålet: "hvorfor sover han hele tiden?" Kvinnen kikket litt opp. Hun så bort et sted bak ryggen min, lei og irritert. Hennes blikk lignet på noe av skapninger fra en annen planet. - F ** k off ... mumlet leppene. 

-Hvorfor sover han hele tiden! Jeg gråt nesten..

Bak meg la noen hånden på skulderen min, og jeg så meg tilbake. Der sto det en eldre herremann og stirret misfornøyd på meg: - Hva vil du med henne?! Kan du ikke se hvor hardt hun har det i livet sitt..? Eh... Han tok noen mynter fra lommen sin og la dem i tiggerens pose.

Tiggeren gjorde en håndbevegelse som et kors, portretterer ansiktet av ydmykhet og universal sorg. Den eldre mannen fjernet hånden fra skulderen min og ruslet så ut av T-banestasjonen.

Jeg vedder på; der hjemme, forteller han hvordan han forsvarte en stakkars og fortvilet kvinne fra en sjelløse mann nede på t-banestasjonen.

Neste dag ringte jeg en "venn". Det er en morsom mann med øyne som oliven. Han er av rumensk nasjonalitet. Og han klarte bare å fullføre tre og et halvt års utdanning. Og selv med fullstendig mangel på utdanning, hindrer ikke det ham i å flytte rundt i bygatene og kjøre i svært dyre utenlandske biler og bo i et "lite" hus med utall av vinduer og balkonger. Og med hjelp av min "venn" klarte jeg å finne ut at denne virksomheten, som til tross for sin tilsynelatende spontanitet - er tydelig organisert! 

Tiggingen er veiledet av organiserte kriminelle. De har sine egne tigge-ringer. Og mange av barna som benyttes er "utleid" fra alkoholiserte familier, eller rett og slett stjålet!

Jeg trengte å få svar på spørsmålet mitt - "hvorfor sover egentlig barnet?" 

Og jeg fikk det.. Min "venn" - ?Gypsy?, fortalte med en helt vanlig ro i stemmen mens jeg vred meg i sjokk! Det var akkurat som han snakket om været: - "De er på heroin, eller vodka"..

Jeg var målløs. "Hvem er på heroin, Hvem? - Eller vodka?" 

Han svarte - "Barnet; så det ikke skal skrike og bære seg. Kvinnene skal jo sitte der hele dagen med det på fanget. Bare forestill deg hvor rastløs barnet ville ha vært uten? Så for at barnet skal kunne sove hele dagen, blir det altså pumpet opp med vodka eller presset i rusmidler! Og alle vet at barns kropper selvfølgelig ikke i stand til å takle et slikt sjokk som dette. Mange av barna har dødd på grunn av dette. Men det mest forferdelige er - noen ganger dør barnet under 'arbeidsdagen' mens ?mor? må fortsette å holde det i hendene hele kvelden. Dette er reglene! For tilfeldige forbipasserende vil jo allikevel kaste mynter i posen, og med dette tro at de er så moralske og hjelpsomme. Man hjelper en stakkars "alenemor" uten bosted."

Neste dag gikk jeg til samme t-banestasjon. Jeg mannet meg opp med en journalistisk identitet, og var klar for en alvorlig diskusjon. Men samtalen fløt dårlig. I stedet skjedde følgende...

En kvinne sittende på gulvet og i hendene holdt hun et barn. Jeg stilte henne et spørsmål om hun hadde dokumentene på barnet, og viktigst, hvor var det blitt av gårsdagens gutt?? Jeg ble ganske enkelt ignorert.

Men mine spørsmål ble ikke ignorert av forbipasserende. Jeg ble fortalt at jeg var tankeløs som snakket slik mot en stakkars tigger med et barn. Alt i alt, ble jeg skamfullt eskortert ut av t-banestasjon. - Så alt jeg kunne gjøre var å ringe politiet. Politiet kom, men både tigger og barn var alt forsvunnet. Og der sto jeg med følelsen av - "Jeg sloss mot vindmøller".

Så når du ser i undergrunnen, på gaten, kvinner med barn som tigger; tenk deg så først om før hånden din glir ned i lommen. Tenk på det, hvis det ikke var for de hundretusener av kroner som blir utdelt - ville ikke denne virksomheten lenger være eksisterende. 

Virksomheten ville dø - ikke barna! Så ikke se på det sovende barnet med kjærlighet. Se heller med skrekk og gru, og tenk på hva det går igjennom. Du er ofte en turist! Og siden du leser denne artikkelen, vet du nå hvorfor barnet alltid sover i tiggernes hender ute på gatene i de forskjellige byer i verden.

P.S. Del denne artikkelen til veggen din - klikk "Share", så vil også vennene dine kunne lese den. Og når du så igjen en dag bestemmer deg for å åpne lommeboken din for å kaste en mynt eller to til en tigger som dette, så husk - "veldedigheten koster barnet livet." 

Jeg vet at du har et godt hjerte og er glad i alle mennesker - du vil så gjerne hjelpe til så godt du kan! Men ikke alle mennesker er alltid slik du tror..

 

Som det står skrevet der. Alle skjønner at du bare vil være snill å god, og hjelpe. Men sannheten er at dette skader barna mere enn hva det gjør dem godt. Så det er virkelig noe å tenke over neste gang du ser en tigger på gaten, som du bare har lyst til å hjelpe.

Del innlegget videre å spre ordet!

xoxo huttetuu

LEGEVAKT, POLITI, NAV (JEG ER SINT)

22.03.2013 @ 19:07 i Historien min 16 kommentarer

Før jul tok jeg kontakt med politiet. Jeg lurte på hva reglene var angående medisiner når man ikke er Norsk statsborger.
Grunnen til dette er at min kjære bruker en medisin daglig. Han har brukt den siden år 2004, og har gått igjennom en rekke undersøkelser i hjemlandet siden han var liten.
Jeg skal ikke gå inn på hva som feiler da dette er min kjæreste sin sak, men medisinen må han ha!

Så da han kom til Norge hadde han med seg medisin nok for noen måneder, han ville ha slik at det holdt for en stund.
Han skulle jo få seg jobb her og en egen fastlege. Men det har han da ikke fått siden ingen vil annsette han uten å kunne språket.
Så det politiet sa (eller utlendingkontoret blir det vel), var at han måtte bruke legevakten. Legevakten skal ta inn alle EU borgere som ikke har krav på en fastlege.

Første besøk hos legevakten gikk ikke bra. Han fikk en dose medisin som rakk til om lag 7 dager totalt (tror jeg det var).
Legen sa også at det ikke ville bli problemer med å få en ordentlig resept i framtiden hvis vi fikk oversatt papirene som kjæresten hadde med seg, til Norsk.
Så vi dro hjem å ringte ambasaden som igjen henviste til en som er autorisert til å oversette offisielle dokumenter over til Norsk fra Gresk.
400 kroner kostet dette oss, men det var nødvendig (trodde vi).

Andre gang jeg ringer til legevakten så ville ikke dama så mye som gi oss time. Hun sa rett ut at det kanskje var viktig for oss å få en time, men det var det ikke for dem. Så vi ble bedt om å prøve igjen neste dag. Etter noe krangling på telefonen med dama så tapte jeg den kampen, for legevakten la på røret til meg!
Dagen etter møter jeg en hyggelig dame i telefon hos legevakten, hun ga oss time å virket til å skjønne situasjonen.
Men legen som vi kom inn til ville ikke skrive ut medisinen til kjæresten min. Hun mente at det var for dumt å bruke legevakten til dette, enda jeg forklarte hvorfor vi kom til dem.
Etter noe prat med legen så virket det som at hun alikevel ville skrive ut medisinen siden vi hadde dokumentasjonen til kjæresten med oss.
Men slik ble det ikke, ikke helt som vi forventet uansett. For da vi kom ut å så på resepten, så hadde kjæresten fått samme resept som første gang, med medisin bare for rundt en uke.
Vi gikk inn igjen, men ble nektet å snakke med legen, og en beskjed om at DETTE ER LEGEVAKTEN!

Skuffet måtte vi dra der ifra igjen. Hva skulle vi gjøre nå, nå som legevakten på en måte ba oss om å ikke komme tilbake dit igjen?
Vi ringte til fylkesmannen, som igjen ba oss som å skrive en klage på legevakten og også ta kontakt med pasientombudet.

Så det har vi gjort i dag. Vi startet hos pasientombudet. Det var en veldig hyggelig dame som vi ble møtt av der, og hun ville virkelig hjelpe.
Hun skulle ta noen telefoner, også ringe oss igjen senere. Å hun ringte etter et par timer med beskjed om at HELFO hadde sakt at kjæresten min bare kunne registrere seg hos NAV som frivillig medlem av folketrygden. Å det hørtes ut som at dette skulle hjelpe kjæresten min til både å få resept, og til og med blåresept på medisinen sin.
Jeg gråt nesten av glede da jeg hørte det. Medisinen er veldig dyr, så å få en blåresept på det i tillegg kom jo til å bli en drøm for vår økonomi!

Igjen skulle jeg bli brutt ned. NAV kunne ikke registrere han siden han ikke har D nummer, D nummer får han ikke fordi at politiet ikke vil registrere han før han har fått forsikring.
Å forsikring er uaktuelt pga. situasjonen som er i Hellas for øyeblikket.
Dro så til fylkesmannen med klagen på legevakten. Han skulle se over saken, men kunne ikke si noe om utfallet før han hadde fått gått igjennom det. Så det har vi enda ikke svar på. Ringte HELFO etterpå for å høre hva dem egentlig hadde ment da dem snakket med pasientombudet tidligere. Svaret jeg fikk var at kjæresten måtte bare ringe rundt til forskjellige leger for å prøve å få seg en time hos en eller annen. Prøvde så å forklare HELFO at dette kunne han ikke gjøre siden det var legevakten sin sak ifølge alle andre plasser jeg har vert i kontakt med. Så etter å ha forklart damen hos HELFO dette sikkert minst 10 ganger, så forsto hun tilslutt å gav meg beskjed om at hun ikke kunne hjelpe oss.

Så her sitter vi da, like langt som før. Han får ikke medisin enda han har med seg nødvendig dokumentasjon som tilsier at han faktisk bruker denne medisinen å ikke selger den som dop.
Å så langt har ingen hatt mulighet til å hjelpe oss, så vårt siste håp er fylkesmannen. Utlendingkontoret kan si oss hva vi har krav på, men kan ikke hjelpe oss å få fylt krav.

Så kjære alle EU borgere. Velkommen til verdens beste land å bo i, som dere har lov å søke jobb i. Her finner dere ikke jobb hvis dere ikke kan språket, og hvis dere uheldigvis bruker nødvendig medisin daglig så ha med dere nok for livstid, for om dere ikke finner jobb så får dere ikke medisin heller hvis det er en medisin som enkelte folk missbruker, å da er dere fortapt!
Verdens beste land med verdens beste system(?). Og for ikke å glemme den fantastiske EU avtalen som leder dere til ingen plass.

Mitt råd til dere alle. Hvis dere ikke har en veldig god grunn til å komme til Norge, så ikke gjør det. Jeg skjemmes av systemet ledet av Norsk regjering. For i mitt tilfelle var jeg bare så "uheldig" å forelske meg i en mann fra et annet EU land, å vi har bare møtt problemer på problemer siden han kom til Norge. Å han er heldig som har meg, for alene hadde han vert fortapt å tilbake i Hellas igjen for lenge siden.

Jeg gir ikke opp, denne kampen er ikke over. Men det er ikke en kamp for hvem som helst å ta. Du må vite hvem du skal gå til!
Å for ikke å glemme, vær beredt på forskjellige beskjeder rundt om kring. Å vær beredt på å bli sendt fra kontor til kontor uten å komme noen vei.
For selv jeg som er Norsk statsborger blir smålig forvirret av dette.

Del gjerne inlegget videre!

Huttetuu! 

 

 

PAKKE I POSTEN

22.03.2013 @ 16:28 i Blogg 6 kommentarer

Ja i dag kom pakken allerede. Det er 30 day tablettene som kom.
Jeg lurer veldig på om dette kan være løsningen for meg eller ikke, men tiden vil vise det. Jeg skal iallefald prøve det i en måned å se om jeg merker noe forskjell. Hvis det ikke er noen forskjell i det hele tatt, så blir jeg nok å avslutte det medlemsskapet veldig kjapt. Men bare tiden kan vise.


 

 

Ønsk meg lykke til da dere søtinger!

xoxo huttetuu

 

30 DAYS

20.03.2013 @ 23:39 i Blogg 7 kommentarer

Jeg som i grunnen aldrig har hatt tro på at man kan gå ned i vekt hved hjelp av visse produkter. At man faktisk må reise på rumpa å komme i gang med trening, og også endre sitt kosthold for å gå ned i vekt. 
Jeg har nå faktisk bestilt et produkt som jeg håper skal hjelpe meg. Etter at jeg leste om det på nettavisen sine sider pluss noen omtaler fra folk som har prøvd det.
Ja da hadde jeg gått i fella. Som noen av dere alt vet, så må jeg ned 6 kilo for å få min mage operasjon. Dette må jeg klare til juni, og jeg vil ikke feile.
Så siden jeg sliter med vekt nedgang så har jeg valgt å teste ut alikevel.

30 days heter produktet. Å det var halv pris nå for første pakken. Så det koster meg altså 199 kr.
Så dette blir spennende, det å se om dette faktisk kan fungere for å hjelpe meg.
Jeg skulle ha lakt ut et bilde, men siden det ikke fungerte å kopiere bilde fra siden deres, og jeg ikke har fått produktet enda, så får bilde vente til produktet kommer i posten slik at jeg kan ta eget bilde.

Har du testet ut dette produktet?
Hvis ja, hjalp det deg?

 
(bildet lånt fra google)

xoxo huttetuu

HVIS JEG FIKK EN KRONE HVER GANG BARNA ROPTE MAMMA

20.03.2013 @ 21:40 i Blogg 8 kommentarer

Jeg står opp om morgenen, går på to for å gjøre meg ferdig med mitt før dagen starter for fult. Jeg har knapt fått sotte rompa ned på doet, så hører jeg krangling fra barna, og en av dem eller begge roper MAMMA. Jeg skynter meg å gjøre meg ferdig slik at jeg kan løpe ut å se hva som foreår, for det høres jo nesten ut som dem er på tur til å ta livet av hverandre (godt overdrevet, men slik kan det høres ut når mamma enda har søvnen i øynene). Igjen er det en filleting dem krangler om, for lillesøster vil absolutt ha det samme som storebror leker med. Og storebror synes det er gøy å plage lillesøster med at han har tatt det før hun gjorde det.

For å unngå krangelen slik at jeg kan lage en god frokost til dem, så tar jeg like greit bort tingen dem krangler om å ber dem sette seg til bordet. Og jeg går i kjøkkenet for å lage maten. Plutselig hører jeg hyl igjen fra stuen MAMMAAAAA. Hva nå svarer jeg tilbake. Da kommer det fra storebror, lillesøster stiller seg forran TV slik at jeg ikke får sett barnetv. 
Jeg går bort til lillesøster, løfter henne opp og setter henne på siden av storebror, med en beskjed at hun ikke trenger å terge seg på storebror. Går så tilbake til kjøkkenet for å gjøre ferdig maten, men blir avbrutt igjen. MAMMAAA, ja hva nå da svarer jeg tilbake. Denne gangen er det lillesøster som roper, hun mener at storebror sitter på hennes plass.
Jeg ordner ferdig maten å går inn i stuen å setter dem litt adskilt fra hverandre, slik unngår jeg kranglingen mens dem spiser frokosten. (frokosten foregår i stuen da vi ikke har plass for kjøkkenbord i denne lille leiligheten).

Vel ferdig med frokosten så er det vasking av smuler ol. før ungene må gjøre seg klar for skole og barnehage. før jeg rekker å komme meg ut til gangen så roper gutten, MAMMA jeg er tørst. går for å hente drikke til han, og på tur ut i gangen med vannet til gutten, så finner også jenta ut at hun er tørst MAMMA jeg vil også ha vann.
Endelig har barna fått det dem vil ha, og vi kan dra. Gutten går selv til skolen siden han er stor gutt å kan det, og skolen er nært. Så drar jeg å jenta i barnehagen. 
På bilturen hører jeg fra baksetet, mamma hvorfor er himmelen blå? mamma hvorfor stopper du nå? mamma kjør fortere, mamma hvorfor ditt, og mamma hvorfor datt.
Vel framme i barnehagen å klærne er kommet av, så gir jeg prinsessa mi en god klem og et kyss, sier glad i deg å hade bra. da kommer det fra jenta, Mamma, jeg vil vær ilamme deg. Jeg sier til henne at hun må være i barnehagen, men at jeg kommer litt senere å henter henne. på tur ut døra så hører jeg små hulk fra jenta mi, mammaaa mammaaa mammaaa mammaaa.

Ok, begge barn er hvor dem skal være og jeg gjør mine gjøremål for dagen før gutten kommer hjem i to tiden. Han har sefølgelig en hel del å fortelle meg. Mamma, vet du hva som skjedde på skolen i dag? Mamma vet du hvordan lekse jeg har gjort, mamma i dag var jeg sammen med den og den. Jeg hører interesert på hva han har å si før han avslutter med, Mamma, nå går jeg å tar meg mat fordi at jeg er sulten. (Har en gutt som nekter å spise middag og er generelt vanskelig i matveien. Så etter samtaler med helsesøster ol. så får han spise brødskive, og det vil han ha nesten med en gang han kommer hjem). Ok, gutten spiser så da er det på tide å hente snuppa i barnehagen. 

I barnehagen vil hun ofte leke gjemsel når jeg skal hente henne, eller så må hun bare gjøre ferdig perlebrettet sitt, eller tegningen hun har begynt på. åååå MAMMA DA, kommer du nå? jeg skal bare gjøre dette ferdig først. Mamma du kan ikke finne meg. Mamma se på dette fine som jeg har laget. Prøver å være ivrig på å følge med å ta meg tid, men er som regel litt utålmodig siden jeg vil hjem til guttene å få i meg noe mat også, å tenker at jenta mi sikkert også er litt sulten.
Endelig fått på klærne, går som regel "smertefritt", men noen ganger blir hun sinna fordi at hun ikke ville ha på den jakka, eller dem skoene osv. å da kommer det fra henne, Mamma, nå er jeg IKKE glad!!
Bilturen hjem er som regel ganske stille siden snuppa er litt sliten etter en lang dag i barnehagen.

Hjemme igjen, å da er ikke snuppa så sliten lengre. For da står herjing med storebror på planen. Herjing eller krangling, varierer fra dag til dag.
Mamma se på meg, jeg klarer å bære lillesøster på ryggen roper storebror ide han stolt viser seg fram med lillesøsteren på ryggen. å OPS, før jeg rekker å ta tak i snuppa så fallerhun ned MAMMA jeg slo meg hær å der å der, Så da må hun ha trøst å kos. jaja så får maten vente litt til da, for jenta vet å gråte litt ekstra lenge siden mammakos er veldig godt.
imens jeg trøster snuppa, så roper sefølgelig snuppen også på meg å vil ha oppmerksomhet, Mamma se på dette kule flyet jeg har laget! Å kaster stolt si nylagde papirfly avgåre.

Maten endelig klar å det er på tide å spise. Men siden snuppen alt har spist så synes han det er veldig kjedelig når vi andre spiser. Mamma se på dette, Henriette kom å se her, mamma mamma mamma. Men middagen går jo relativt fort egentlig. Så da er barna tilbake i lekingen å jeg kan enten slappe av, gjøre husarbeid eller sitte litt ved dataen. Uansett hva jeg gjør så kommer jo sefølgelig barna litt imellom å roper, Mamma, storebror gjorde sånn. Ja men lillesøster gjorde sånn. Mamma se hva vi har gjort, mamma du må komme hit litt, mamma mamma mamma.

Kvelden lister på, dagen går egentlig veldig kjapt. Iallefald normale ukedager. Så kveldsmaten skal inntas, å vi går  igjennom morgenen "igjen", jeg lager mat å barna krangler litt om hvor dem skal sitte, at den ene terger seg på den andre, at den ene vil se disney channel på tv mens den andre vil se NRK super.
Men maten blir inntatt, å lillesøster får se det hun vil på tv siden storebror er våken litt lengre enn henne, og kan se tv når hun er i seng.

Så kvelds stellet blir gjort på snuppa å hun går å legger seg. dags for storebror å gjøre leseleksen, også ha sin dose med tv tid. Mens storebror gjør lekser så hører jeg til stadighet fra rommet til snuppa, Mamma jeg er sulten, Mamma jeg er tørst, Mamma jeg må på do, Mamma kom å se, Mamma mamma mamma. Å jeg er sikker på at hun kommer ut av rommet av forskjellige grunner opp til 15 ganger før hun endelig sovner. Så er det storebror sin tur til å ta kvelds stell for å legge seg. Siste gang jeg hører noen rope mamma før natten er når storebror roper fra badet,  Mamma, jeg har vert på do å er klar for at du skal pusse tennene mine nå. etter dette sier vi bare god natt, sov godt og glad i deg før han tussler i seng å legger seg kjapt til å sove.

Så ja, hvis jeg hadde fått en krone hver gang mine barn ropte mamma, da hadde jeg nok vert rimelig rik nå, men så utrolig fantastisk det er å være mamma da!
Å jeg kjenner at, når barna er hos fedrene sine så savner jeg å høre noen som roper mamma til meg.

Hærlighetene mine <3

Del gjerne innlegget videre!

xoxo huttetuu

 

 

SMINKE ELLER INGEN SMINKE?

20.03.2013 @ 17:55 i Blogg 19 kommentarer

 

 

På disse to bildene over så har jeg sminke som dere ser. Men jeg har ikke så mye sminke å ta i bruk da. 
Også tror jeg at jeg trenger noen sminketips til hva jeg bør kjøpe å bruke.
Bare for sånn av og til bruk da når jeg føler ekstra for å freshe meg opp litt. På dette bildet ser dere meg helt uten sminke. 

Og på dette bildet har jeg bare maskara og eyeliner.

Så hva synes dere folkens? Sminke eller ingen sminke? 
Også lurer jeg på, håret opp eller ned? I dag satte min søster opp håret mitt etter jeg hadde vert på salongen hun er utplasert i. Jeg fikk meg en god hårvask der. 

Del gjerne innlegget videre!

xoxo huttetuu

TOPPLISTEN!

20.03.2013 @ 07:43 i Blogg 33 kommentarer

Hei alle dere søte der ute. 

Da jeg våknet i dag så tenkte jeg at jeg skulle inn på bloggen å sjekke om det var kommet noen nye kommentarer, og lese noen blogger mens jeg ventet på at barna skulle våkne. Som alltid så sjekket jeg topplistene samtidig. Å jammen kunne jeg se min blogg på første plass på den plassen jeg bor på, i tillegg var jeg på plass nummer 131 over hele landet. 
Jeg vet jo at det kommer av at jeg brukte bloggshout i går på et innlegg jeg skrev, og at det sansyneligvis ikke vil skje igjen. Men veldig gøy er det alikevel.
Er koselig når man vet at noen leser bloggen sin som man bruker tid på.
Så tusen takk alle dere som var innom i går slik at jeg kunne få oppleve mitt navn på lista for en gangs skyld.

 


Nå skal jeg få barna avgåre til skole og barnehage også skal jeg gjøre meg klar for tannlege timen min som er klokken 08:45.
Gruer like mye til tannlegen som alltid, men godt når man er ferdig.

 

xoxo huttetuu
 

PAKKE I POSTEN I DAG!!

19.03.2013 @ 17:21 i Blogg 13 kommentarer

I dag var jeg så heldig å få pakke i posten. 
Det var Colgate ProClinical A1500, en elektrisk tannbørste som jeg er så heldig å få teste ut.
Dette fikk jeg da gratis fordi at jeg er tester av produktet deres, å jeg kjenner at det blir spennende å prøve ut.

Akkurat åpnet pakken. Å var helt overveldet. Sååå mye for en tannbørste, dette må jo bli bra!

Da var det kommet ut av esken. Tannbørste, 3 børster, lader og tannkrem. Og også broskyre pluss brev fra likenShare.
Da er det bare å vente på kvelden slik at jeg kan teste den for første gang. Dette blir bra!

Hvis også du har lyst å være tester for LikenShare så kan du klikke deg inn på linken under å registrere deg. 

                                                                     

 

xoxo huttetuu

14 ÅR OG MAMMA

19.03.2013 @ 15:57 i Blogg 15 kommentarer

Jeg har lest en del rundt på internett hvor unge jenter sier at dem ønsker seg så veldig en liten bebi.
Det er jo også ganske mange mamma blogger å lese hvor mange av dem er unge mødre.
Man ser også programmet som går på TV av unge mødre. Jeg har spesielt merket meg ut en mamma blogger.
14 år var hun da hun fikk sin lille nydelige datter. Hun har klart seg utrolig godt, og klarer seg enda veldig godt. Hun er et godt eksempel på en solskinnshistorie.
Mange unge jenter sier at hun er deres store forbildet, at dem også vil ha bebi ol. 

Men er det alltid så lett å være ung mamma? Det er jo noen fordeler med å være ung mamma, man har en ung kropp som fungere godt å energien er nok enda ganske på topp.
Men kan dette veie opp for alle negative ting det er med å være ung mamma?
Livet "starter" først når man er 18 år gammel. Man er fri til å kunne gjøre som man vil, ta egene valg uavhengi av hva andre mener du bør gjøre.
Du kan reise å oppleve verden med bare deg selv å måtte tenke på. Du har sansyneligvis enda skole, eller iallefad lærligtid du må fullføre.
Du kommer i de voksnes rekker å kan starte festlivet, drikke alkohol, gå ut på byen etc.

Om du da har tatt valget med å bli mamma i en ung alder så er ting helt annerledes. Skal du ut å feste så må du annskaffe barnevakt, å hvis du ikke har familie som kan stille opp som barnepasser så må du ha penger til å kunne betale barnepass. Hvis du vil reise med barnet ditt så koster det noe mere enn hvis det var bare deg pluss at du ikke har muligheten til å kunne være med på alt som er på den ferieturen. For barn må i seng til et visst tidspungt å kan ikke være våken hele natten. Du må hele tiden ha øyne i bakhodet for å være på vakt å passe på den lille.
Som ung mamma så har du heller ikke fullført utdannelse, å dermed ikke en god jobb. Det koster penger å ha barn, dem trenger nye klær, nye leker, mat osv.
Det å gå på skole er heller ingen enkel jobb med et lite barn i hus. Når barnet er våken så krevet det som regel en del oppmerksomhet fra sine foreldre. Det skal lekes med, kles skift, bleie skift, bading, mating osv. Å når kvelden kommer å barnet er i seng så skal man også ha tid til å pleie seg selv litt, men da må lekser gjøres som du ikke fikk gjort tidligere på dagen da barnet var våkent.

Når jeg ser unge jenter som ønsker seg barn i en alder av 14 år, så håper jeg at dem mener at dem ser fram til å bli ferdig med utdannelse å få seg jobb osv. også få barn. For man bør ikke gå inn for å få barn i en tidlig alder. Å når jeg ser jenter som sier at unge mødre er deres forbilde, så håper jeg at dem mener at det er fordi at den personen er en god mor å ikke en ung mor.

Selv ble jeg gravid i en alder av 16 år, å gutten min ble født da jeg var 17. Så er selv det man kan si er en ung mamma. Jenta mi kom til verden da jeg var 21 år gammel.
Jeg elsker barna mine å kunne ikke vert foruten noen av dem. Når noen spør meg om jeg angrer på noen av barna mine så svarer jeg enkelt å greit at det gjør jeg ikke.
Jeg angrer ikke på noen av mine barn, men om jeg kunne fått akkurat samme barna noen år senere så hadde det vert bedre.
Jeg har enda ikke fullført noen utdannelse, og ikke har jeg jobb. Jeg er i et program via NAV hvor jeg studerer per dags dato så jeg prøver å gjøre noe med det.
Jeg har vert heldig med familie å venner rundt meg som har støttet meg i tykt å tynt, og jeg vet ikke hvor jeg hadde vert uten dem.

Jeg ønsker ikke å være noe forbilde fordi at jeg er ung mor, men fordi at jeg er en god mor. Det å være en god mor kan man være uavhengi om man er 14 eller 30!
Mine barn er vellskapte å lever et godt liv. Vi har ikke mye penger, men vi har så vi klarer oss. Hadde jeg vert litt mere etablert før jeg fikk barn så hadde jeg kanskje hatt penger til å kunne gi dem ekstra, men vi lever ut fra situasjonen vi er i nå. Og vi har det bra sammen. Del gjerne innlegget videre

xoxo huttetuu

SPØRSMÅLSRUNDEN (SVAR)

19.03.2013 @ 14:01 i Spørsmålsrunder/svar 3 kommentarer

Hvem er den egentlige deg?

Jeg er en jente som ble født i Bodø i Norge i året 1988. 
I dag er jeg blitt 24 år gammel, men blir 25 år når april måned kommer.
Jeg har 2 fantastiske barn, Inge-Aleksander som er 7 år og Henriette som er 3 år gammel.
Jeg studerer ved NKI for øyebligget igjennom NAV så jeg har ingen jobb for øyeblikket.
Jeg liker å være med vennene mine å se film, gå tur, en fest i ny å ned (men det skjer skjeldent),
men jeg er også hjemmemenneske å liker å bare ta livet med ro iblandt sammen med barna å kjæresten min.


 

Hva mener du bør gjøres med samfunnet?

Det kommer nok veldig ann på hvor i landet man bor, og hvordan det er på dem forskjellige plasser.
Her jeg bor synes jeg at det skal være mere opplegg for ungdom som undomsklubber ol.
For eldre så synes jeg at noe burde gjøres også, mange av dem er stengt inne å bare ligger der (på gammlehjem).
Synes egentlig at det er et veldig vanskelig spørsmål, for jeg er ingen problem løser. Det vil altids være alternativer for å gjøre ting bedre, men for meg så vet jeg bare hva jeg kan gjøre for å gjøre en forskjell

 

Favorittdyr? 

Mitt favorittdyr er nok hund. Jeg ønsker meg veldig en liten hund som jeg kune koset å dullet med, gått tur med osv.
Men fordi at jeg er et veldig reiseglad menneske så er det ikke aktuelt med noe hund for meg nå. Synes det blir for mye stress med å skal finne hundevakt hver gang jeg skal reise. For reising blir nok å skje en del i framtiden siden kjæresten min er fra Hellas, og familien hannes bor jo da så klart der.
Men da er det greit å kunne kose med lille voffsen til mammaen å pappaen min, og snart får dem en til!


 

Hvor mange lesere har du?

Det varierer veldig hvor mange lesere jeg har. Det kommer ann på hvor ofte jeg oppdaterer med nye innlegg å hvor mye jeg bruker bloggshout.
Men i dag har jeg til nå 160 lesere på bloggen. noen dager er jeg nede i 20-40 lesere å på det meste hadde jeg nesten 400 (tror jeg at det var).

 

Hva er favoritt fargen din?

Hmm min favorittfarge. Tror det må være skarp blå. Men jeg liker også veldig godt svart, rød og rosa!

 

Hva er din favoritt tv serie?

Jeg ser svært skjeldent på TV, å når jeg først ser TV så er det som regel Disney channel med barna mine. Men hvis jeg måtte velge en TV serie som jeg liker bedre enn andre så må det være Greys anatomy. Eller True blood (men true blood ser jeg ikke på TV, men over internet da).


 

Tror du på liv etter døden?

Ja å nei. Jeg kan ofte tulle med at i mitt neste liv så..... Men egentlig tenker jeg ikke stort over det.
For meg så er det lite vits i å tenke over hva som skal skje etter jeg dør, for det er det ingen som vet.
Så når jeg en dag forlater denne jorda, som for øvrig er lenge til, så får jeg enten vite ellers så får jeg ikke vite fordi at det ikke skjer noen ting!

 

Hva gjør deg lykkelig?

Lykke for meg er barna mine, kjæresten min, familien min, vennene mine. Det å se andre rundt meg ha det bra gjør meg veldig lykkelig.
Å det å ha gjort gode gjerninger gjør meg også lykkelig, da har jeg en veldig god følelse inni meg.
Det er egentlig masse som gjør meg lykkelig, men tror nok at jeg har nevnt det som står høyest!

 

Hva er det beste du kan bli servert?

Kjærlighet, smil, klemmer, massasje, smil.... Neida, regner med du mener mat?
Av mat så er det beste jeg kan bli servert flere ting. Jeg er veldig glad i fisk, spesielt fersk fisk, uer å salt torsk.
Biffsnadder er også en tier sammen med fleskpannekaker. Kunne nok fortsatt listen lang siden jeg er et matglad menneske!


 

Hva er favoritt blomstern?

Alt av blomster med fine farger som lyser opp stuen min er fine. Jeg er glad i blomster generelt, men har liten plass for det her jeg bor. når jeg en dag flytter i større leilighet så skal det nok bli en endring på det!

 

Hva er din drøm?

Nei altså, i går natt så drømte jeg.... Neida.
Jeg har masse drømmer. Jeg drømmer om at situasjonen i Hellas vil bli bra igjen innen barna mine er voksne slik at jeg å kjæresten kan flytte dit.
Så drømmer jeg om at barna mine skal gjøre det godt på skole slik at dem kan få en bra jobb når dem blir stor.
Jeg drømmer også om verdensfred.. Ja så drømmer er det ikke for lite av, men kanskje i meste lageret.


Har du ting du angrer på?

Hvis jeg hadde sittet å tenkt over hele livet mitt fram til nå, så har jeg nok masse jeg kunnet angre på.
Men jeg har en ting som sansynelig vil følge meg livet igjennom, og det er oppførselen jeg hadde mot mine foreldre da jeg var tennåring.
Kan jo også nevne at det friåret jeg tok fra skole etter ungdom skolen angrer jeg på. Ting hadde nok vert litt annet om jeg hadde fortsatt skole den gang da. Så mitt råd til alle som avslutter ungdomskolen, ikke ta friår!

 

Har du ting du ville gjort om igjen?

Ja det har jeg. Enkelt som det!

 

Drømmereise?

Det er nok mange siden jeg liker å reise å se verden. Men for nå så er det nok Hellas. Jeg ønsker å se mere av Hellas enn det jeg har gjort, og det får jeg nok muligheten til også siden det blir Hellastur hvert år. Men jeg har også lyst å reise til det store USA.
 

Kake eller Eple?

Svaret burde nok ha vert eple siden det er mest sundt, men jeg er ikke så glad i epler så da blir det nok kaker. Hadde alternativet vert melon så hadde det nok blitt det. Men hvis jeg skal tolke spørsmålet ditt som (sundt VS usundt) så hadde nok svaret vert Eple.

 

Hva gjør deg sint?

Jeg er ikke en person som lett blir sint egentlig. Så det skal nok litt til for å se meg sint. Men mobbing gjør meg veldig sint, og hvis noen er slemme mot noen som står meg nær så får dem se meg sint. Jeg kan derimot bli oftere irritert.

 

Ja dette var svarene på spørsmålsrunden. Håper dere likte svarene, å om dere ikke gjorde det så "too bad" for dere, for jeg er ærlig å meg selv.
Nå skal jeg gå å lage meg en god Gresk salat å kose meg med. 
Lik foresten også facebooksiden min her! 

Del gjerne innlegget videre!

xoxo huttetuu


 

 

JEG ER SÅ GLAD

19.03.2013 @ 09:38 i Blogg 20 kommentarer

Jeg fikk i dag tilbakemelding på første innsendings oppgave i Engelsk som jeg studerer via NKI. 
Karakteren min ble 4. Noe jeg er kjempefornøyd med siden jeg brukte å få 2 max 3 da jeg gikk på skolen.
Men så har jo Engelsken min forbedret seg mye siden jeg gikk på skolen!
Ellers så er jeg ikke i helt toppform i dag. Magen er uvel å jeg føler meg kvalm igjen.
Jeg har ikke spydd eller noe, men å være kvalm å uvel er lite koselig.

 xoxo huttetuu

JEG ER IKKE DEN FINESTE I VERDEN!

18.03.2013 @ 23:37 i Blogg 30 kommentarer

Jeg har ikke siste mote av klær, ikke har jeg penger til det å ikke har jeg kropp til det!
Jeg bruker heller ikke sminke ofte. Fordi at jeg synes ikke det er vits å sminke seg hver dag for å gå i joggebukser og singlett.
Jeg har ikke fine sko, i realiteten har jeg ikke sko i det hele tatt. Jeg valser rundt i min søster sine gammle sko siden hun ikke bruker dem lengre.
Jeg fikser ikke engang håret hver dag, som regel hiver jeg håret i et strikk bake, fordi at jeg rett å slett ikke liker håret mitt slik det er nå.
Jeg ønsker å farge håret mitt å få mere glans i det, men også det koster penger.

Så dette er da meg på en helt vanlig dag. Joggebukse å en jakkegenser. eller bare singlett.
Om jeg hadde hatt litt fine klær så hadde jeg nok ordnet meg til litt oftere, men fortsatt ikke hver dag.

Men det er en ting jeg kan, som jeg også gjør hver dag. Jeg ordner å steller med jenta mi. Pynter håret hennes. Finner fine klær som passer sammen.
Hun har fine sko å fine uteklær. Så da er det rett å slett artig :)
Skulle gjort det samme med gutten min når det kommer til klær, men han er så stor at han vil gjerne velge klær selv han.

Også hender det i blandt at jeg vil piffe meg selv litt ekstra opp. Så da tar jeg den eneste dongeribuksen jeg har i skapet på, en fin topp, litt sminke av det lille jeg har og kanskje gjør noe med håret.
Men det lar seg bare ikke gjøre hver dag. Å det betyr ikke at jeg er noe verre menneske enn alle andre. Jeg er den samme personen uansett hva jeg har på meg, uansett om jeg sminker meg eller ei.
Uansett om jeg fikser håret eller ei. Det er innsiden som teller, å jeg kan si om meg selv at jeg er et godt menneske.
Jeg tenker som regel på folk rundt meg før jeg selv er i fokus. Jeg hjelper folk rundt meg før jeg selv ber om hjelp.
Jeg er en god mamma for barna mine å gjør det jeg kan for at dem skal ha det bra. 

Det jeg prøver å si er at vi er alle mennesker. Vi bør ta imot alle med åpne armer å gi alle en sjanse uavhengi av hvordan dem ser ut.
For utsiden sier ingen ting om hvordan dem er som menneske, bare noe om hvordan første inntrykket er.

Hær er foresten et bilde av hærlige jentene til meg å Linda. Hadde besøk av Linda å barna hennes i dag.
Guttene var ute å leket å koset seg mens vi jentene var inne. Å etter at ungene hadde inntatt maten så ble det spørsmål fra jenta mi om jeg kunne sette på sangen supernova. Hun elsker den sangen å begynner å synge å danse når den kommer på.

xoxo huttetuu
 
 

 

FØR DU DØMMER MEG!!

18.03.2013 @ 15:38 i Blogg 5 kommentarer

Jepp stemmer så godt! Folk er flink til å dømme andre, men tenker ikke over hvordan dem selv er

 

Slikt tror jeg jammen jeg skal få meg! hehe

 

Noe å tenke over!

 

Så fint skrevet!

 Jepp, aldri mist håpet!

 

Så søtt!

 

Så disse har jeg lånt fra siden klokt å nyttig på facebook. Hvis du vil se flere av slike gode tekster ol. så kan du trykke på linken her å like siden!
Jeg liker denne siden kjempegodt. Å dem legger ut så mye fint der!

Del gjerne innlegget videre :)

xoxo huttetuu

KOM DEG TIL LEGEN!!

18.03.2013 @ 12:06 i Blogg 19 kommentarer

Ja å det har jeg endelig gjort. Jeg har slitt med smerter i magen siden i fjor sommer. 
Smertene startet med at det kom fra tid til annen, å nå kan jeg ha det opp til hver dag.
I tillegg har jeg slitt med migrene å trøtthet. Så folk rundt meg har sakt mange ganger at jeg måtte komme meg til legen.

Redselen min for hva det kan være, hvilken undersøkelser jeg må igjennom og ikke minst legeskrekken min har stoppet meg.
Jeg hørte mye som tennåring at man ikke skal stille spørsmål man ikke vil ha svar på, men jeg kunne ikke komme utenom denne gang.
Så nå har jeg vert hos legen. Tatt noen prøver også får jeg vite senere om jeg må på sykehuset for mere undersøkelser.

Jeg er redd for hva det kan være. Muligens for at jeg har lest litt for mye på internet før jeg dro til legen (IKKE BRA)
Men da er jeg altså i gang. Jeg har bekjempet steg en, det å faktisk dra til legen. Så nå er det ingen vei tilbake!
 
Anngående migrena mi så  var det ifølge legen bare noe jeg måtte leve med, virket ikke som det var noe poeng i å ta noe rønken eller lignende.
Mulig han har helt rett i det, men HVA hvis det er en grunn til min stadige hodepine?
Jeg har slitt nå i 7-8 år med dette hver uke, og på det verste opp til 6 dager på en uke.
Når jeg får dem verste annfallene med hodepine så blir jeg redd fordi at det nesten kjennes ut som min siste time har kommet!
Man skulle tro jeg var vandt med dette nå, men dette er noe jeg aldr kan venne meg til! Det er helt forferdelig!

Uansett, nå skal jeg dra til BI. Jeg skal lese engelsk i dag, også skal jeg levere inn min første innsendings oppgave til NKI. Blir spennende når jeg får resultatet på det.

Har du lege skrekk?
Hva skal du gjøre i dag?

xoxo huttetuu 

SPISE SUNDT!!

17.03.2013 @ 12:07 i Blogg 3 kommentarer

Prosjekt spise sundt går ikke så bra for tiden. Når man har litt lite penger, og sund mat er dyrt så går det ikke opp.
Jeg prøver å spise nøkkelhull produkter så godt det lar seg gjøre, men det er en del forskjell i pris!

Dette brødet for eksempel. nesten 30,- koster det, mens et vanlig kneip brød koster 12 kroner.
Det utgjør jo ikke så stor forskjell 1 eller 2 ganger, men i lengden blir det mye penger!

Eller denne leverposteien fra Gilde. Veldig god på smak, men koster bort imot 20,- mens en vanlig leverpostei boks ligger under 10,-?

Hvorfor er det slik at det er dyrt å spise sundt? Det snakkes rundt om at Norsker blir bare mere å mere feite.
Men prisene gjør det jo ikke like enkelt for alle å faktisk gjøre noe med det!

Bort ifra sunn mat så har jeg sluttet å spise godteri på hverdagene. Sjokolade var min verste fiende, men nå har jeg å sjokoladen gjort det slutt.
Så litt penger er det jo å spare på godterslutten :) Å brus drikker jeg også som regel bare i helgene, men ikke mye av det.
For det meste så har jeg altid min trofaste vannflaske i nærheten!

Spiser du sundt? 
Hva synes du om prisene på sunn mat i forhold til annen mat?

xoxo huttetuu

 

UNDERWORLD

16.03.2013 @ 22:53 i Blogg 7 kommentarer

Da er det kveld her i huset. Mat er inntatt å guttungen sover. Så nå skal jeg å kjæresten kose oss med film sammen.
Vi så første del av filmen Underworld i går, så i dag blir det å se en eller to til. det er 4 totalt etter hva jeg har forstått.Veldig bra film som iallefald jeg liker. Så den er å annbefale :)

 

                                                                                                                          

Her er traileren til filmen om noen er interesert :)

Har du sett denne filmen før?

xoxo huttetuu

MÅLLØS, SE PÅ DETTE!!

16.03.2013 @ 20:31 i Blogg 13 kommentarer

Jeg hadde vert ute å handlet inn litt mat til kvelden å resten av helgen. Å da jeg kom hjem så møtte jeg på dette.
Det lå på stuebordet mitt, med lappen der det står:
Til mi si beste Malin :) Evig glad i dæ <3 Her e litt fra mæ til dokker, kos dokker. Klæm fra Linda :)

Det va bestevenninna mi som overasket meg med disse tingene.

Linda å jeg har vert bestevenninner igjennom tykt å tynt i noen år nu. Kontakten har blitt mindre i det siste siden hun er opptatt med mye,
Og det er også jeg. Men vennskapet står altid like sterkt <3
Tusen tusen takk mi si beste Linda, jeg er helt rørt her jeg sitter å vet ikke helt hvordan jeg kan få takket nok for at du er min venn.
Utrolig glad i deg <3

Dette er foresten et bilde av mi si Linda, er hun ikke vakker da dere?

xoxo huttetuu
 

SPØRSMÅLSRUNDE

16.03.2013 @ 14:42 i Spørsmålsrunder/svar 7 kommentarer

Tenkte at jeg skulle sette igang en spørsmålsrunde.
Det er ikke så veldig lenge siden jeg sist hadde en (Snart en måned siden). Men jeg har jo fått noen flere lesere siden da.
Det vil si, jeg har jo ikke hatt denne bloggen så veldig lenge, så det kan jo hende at mine nye lesere har noe dem lurer på.
Så spør i vei om det er noe dere lurer på, så skal jeg svare når det har kommet inn noen spørsmål :) Del gjerne innlegget videre :)

xoxo huttetuu

HJELP

16.03.2013 @ 11:59 i Blogg 17 kommentarer

Hejja alle søtinger.

Det går en konkuranse nå om å kåre Norges flotteste hund. Å min mamma å pappas hun er meldt på.
Det jeg lurer på er om dere kan hjelpe å stemme fram søte Chico?

Chiko er av rasen Eurasier. Han er 1 år gammel.

Linken dere må bruke for å stemme fram Chico i konkuransen er her

Tusen takk til alle som vil stemme på denne skjønne gutten.

Del gjerne innlegget videre på din facebook ol. slik at flere kan hjelpe med å stemme han opp :)

xoxo huttetuu
 

MITT ALT <3

13.03.2013 @ 08:43 i Blogg 6 kommentarer

Hvem kan vel tenke seg noe bedre? 
Mamma elsker dere Inge-Aleksander og Henriette <3

xoxo huttetuu 

HVOR ER RETTFERDIGHETEN?

12.03.2013 @ 09:29 i Historien min 16 kommentarer

Jeg blir bare mere å mere fortvilet over situasjonen. Det har gått 7 måneder nå uten at kjæresten har fått seg noen jobb.
Vet ikke hvor mange plasser han har søkt, men det er mange.
 Å tankene om å flytte sørover å prøve lykken der kommer bare mere å mere.

Det å flytte sørover er et stort steg å ta da. Jeg har mammaen å pappaen min + søskene mine her. Jeg føler meg jo nokså avhengie av dem.
Men samtidig så vil jeg virkelig sørover, har veldig lenge hatt lyst til det. Å jeg tror at både jeg å kjæresten hadde hatt større muligheter der sør.
Å ikke minst så er det mere å ta barna med på der. Det å bo i en by som ikke ligger langt fra Oslo betyr at vi har masse rundt oss.
En times kjøretur for å dra over til sverige, litt lengre kjøretur for å dra til kristiansand dyrepark, generelt mere rundt om kring.
Her i lille Bodø er det ikke mye å skryte av. Dette er virkelig en endestasjon.

Om man vil ta seg en tur over grensa fra Bodø så må man gjerne sette av hele dagen for å dra, å da må man i tillegg belage seg på å
sitte i bilden stortsett hele dagen.

Foresten, rettferdighet.... Norge har som kjent ingen system for å hjelpe andre EU borgere som kommer hit å ønsker å jobbe.
Men utlendinger som får avslag på opphold å begår kriminell handling får et liv i "luksus" i fengsel.
Dem får mat å penger. Å jeg har også hørt at dem til og med kan gå skole mens dem sitter i fengsel.
Jeg klarer bare ikke se logikken i det, det er ikke slik det skal være!!

Jeg har virkelig ikke noe imot noen utlendinger.
Farge på huden, språk dem snakker, religion dem har. Dem er mennesker akkurat som meg.
Men systemet Norge har begynner å gå meg på nervene. Dem burde virkelig gjøre noe med det nå!

xoxo huttetuu 

HÆRLIGE BARNA (BILDER)

11.03.2013 @ 21:39 i Blogg 26 kommentarer

Har hatt besøk av bestevenninna mi i dag. Å det var veldig koselig siden det er en hel evighet siden sist både jeg å hun hadde tid til besøk.
Så da tok hun å barna hennes å kom på besøk til oss.

Lille søte Henriette mi <3

Dattera til Linda (se så sprek jeg er)

Pusslespill er gøyGuttene. Min sønn til høyre og Linda sin sønn til Venstre

Og til slutt et bilde av hærlige bestevenninna mi <3 
Denne jenta er bare rett å slett fantastisk :)

Del gjerne innlegget videre!

Hva har du gjort i dag?

xoxo huttetuu


 

IPHONE ER NOE SKJIT (SINT)

11.03.2013 @ 16:33 i Blogg 7 kommentarer

Blir bare mere å mere frustrert her jeg sitter.
Siden jeg ikke kan slette bildene å filmene fra telefonen min (dem jeg alt har lakt over på dataen)
Så bestemte jeg meg for gjennoppretting (tilbakestill) slik at jeg kunne få plass på telefonen igjen. Men da forsvant alle kontakter jeg hadde, så jeg måtte gjennopprette telefon.
Å nå er ALLE bilder å filmer tilbake igjen, å jeg har ikke plass til mere på telefon.

Hvorfor er det slik med Iphone at bilder å filmer fortsatt er der å tar plass etter at dem er slettet på normalt vis? noen som vet?
Måtte bare få ut frustrasjon, for jeg ser for meg at jeg må skrive ned alle nummer for så å tibakestill telefonen.
Å SÅ lagre alle nummer igjen

xoxo huttetuu 

UKENS BLOGG OG UKENS LESER. SJEKK OM DET BLE DEG

10.03.2013 @ 23:42 i UKENS BLOGG 6 kommentarer

Da har jeg trukket ukens blogg. Det var jammen ikke mange som hadde meldt seg på denne uken, så håper på bedre respons neste uke.

Denne ukens blogg ble denne jenta:Synes hun har et helt greit design på bloggen sin, den er lett å lese å hun har den ryddig.
Hun bruker en del bilder i innleggene sine også.
Om henne å hva hun skriver om:
Dette blir først og fremst litt blogging om meg og livet mitt, for moro og som hobby:)Veldig opptatt av trening og kosthold så tar i mot masse tips på mine innlegg om dette.
Skriver om følelser, og det som passer meg inn for å lette litt på sinn og tilværelsen. 

Sjekk ut bloggen hennes ved å trykke på bildet!

 

Denne ukens leser ble denne dama:


Hun har vist at hun jevnlig leser innleggene mine, og legger igjen en koselig kommentar i ny og ned.
Virker som en veldig trivelig dame, åsså har hun en nydelig sønn.
Ta en titt innom bloggen hennes ved å trykke på bildet :)

Gratulere til vinnerne :)

xoxo huttetuu 

SLITEN

10.03.2013 @ 20:26 i Blogg 3 kommentarer

En nokså kjedelig dag i dag egentlig. Hadde lyst å ta med lille snuppa ut i dag siden været var veldig fint.
Men som dere ser, med sine 38,9 i feber så gikk jo ikke det ann.

Vi var oppe på koselig middag hos mine foreldre da. Ribbe var det vi fikk servert i dag, å det smakte himmelsk.
Å like etter middag så dro jeg for å hjelpe mammaen til ei venninne av meg med å flytte fra en plass til ny leilighet :)
Mange tunge esker, å jeg kjenner meg veldig sliten nå, men god trening da ikke sant?

Ellers så har jeg fått låne et ordentlig kamera hos mi lillesøster, så nå skal det bli bilder framover med ordentlig kvalitet.
Må bare lære meg ordentlig å bruke det, og også huske å ta det med meg rundt når jeg drar ut.

Nå skal jeg bare ta det med ro resten av kvelden. Også skal jeg få sett igjennom bloggene til dem som meldte seg på ukens blogg og leser.
Får se om jeg pubeliserer det i morgen eller i kveld. For jeg kjenner meg noe trøtt så blir neppe sent før jeg sovner.

Til tross for feberen, så er iallefald smilet på plass. Søte lille jenta mi <3

Hva har du gjort i dag?

xoxo huttetuu
 

GREKEREN MIN

09.03.2013 @ 23:30 i Historien min 16 kommentarer

Tenkte å presentere kjæresten min litt siden han er grunnen til at jeg først opprettet denne bloggen.
Han ba meg ikke om å skrive blogg, men jeg ville ha en plass å få ut mine tanker å følelser om utfordringer som vi møter i værdagene etter at han flyttet til meg.* Navn:
Dimitris Bresiakas                                                   
*  Alder: 32 år gammel                                                          
*  Hjemland: Hellas                                                                
* Morsmål: Gresk                                                                   
* Andre språk: Engelsk, og lærer Norsk                           
  * Søsken: 1 storesøster og 1 lillesøster                              
    * Jobb: Ingen jobb foreløbig, men søker jobb hær i Norge

Dimitris er en helt hærlig person. Han passer på dem han er glad i å vil at dem skal ha det bra.
Når det gjelder barna mine så er han det jeg vil kalle overbeskyttende. Altså han er veldig redd for at noe skal hende dem.
Vi var på fjelltur en gang, å da lurte han på om jeg virkelig skulle ha jenta med opp på fjellet, hun kunne jo falle å slå seg.
Forklarte han at litt knall å fall måtte til, å at det var jo ingen farlig fjell vi gikk opp på. Hadde det vert et farlig fjell hvor hun virkelig kunne skadet seg så hadde jeg sefølgelig ikke tatt henne med opp dit.

Det viktigste for han er at jeg å barna har det bra. Så når jeg spør han om ting (altså valg av ting) så bruker han å svare "Hva enn som gjør deg glad".
Men det betyr på ingen måte at han er en "tøffel", for han vet å si ifra om det er noe han er fulstendig uenig i også.

Han har bodd sammen med meg i Norge i 7 måneder nå. Han lærer språket sakte men sikkert.
Hjemme går det i Norsk dagen lang, for at han skal lære, og også fordi at det er det eneste barna mine forstår. 
Men hvis meg å han prater med hverandre, sånn lengre samtaler, da går det i Engelsk.
Han begynte også på skole for å lære Norsk. Så han er på skolen en ettermiddag i uken.Dimitris er også veldig opptatt av trening for å (se bra ut?)..
Han vil at magen skal være perfekt. Så han trener da med vekter, treningsball og div. 6 dager i uken.
Dette gjør han hjemme på stuegulvet siden vi ikke har penger til at han kan gå på trenings studio. Men når han får seg jobb,
Så blir det vel trenings studio på han.Jeg vil påstå og si at han er veldig glad i å bli fotografert. Når han ser nye ting som han vil ha bilde av, så vil han som regel være med
på bildet av den tingen også. Å det å se bra ut er en viktig ting for han. Han kan bruke evigheter på å finne riktige klær, som også matcher hverandre, før han drar ut.
For ikke å glemme håret da. Håret må ligge rett på hodet. Å han klipper håret rundt 1 gang hver 1-2 måned (også dette hjemme siden vi ikke har penger til frisør)
Håret hannes vokser fort, så siden han ikke vil ha for mye lengde på håret så må det klippes såpass ofte sier han.

Han var veldig glad for snø i starten. Sikkert ikke så rart siden dem ikke har mye snø å skryte av i Hellas.
Men jeg tror ærlig at med all den snøen vi har her vi bor nå, så begynner han å gå lei av snø å lengter etter været han er vandt til i Hellas.

Dette var da litt om kjæresten min. Hvis du vil vite noe mere så kan du spørre her, så skal jeg få han til å svare :)

xoxo huttetuu
 

 

MISSFORSTÅELSER

09.03.2013 @ 19:50 i Historien min 10 kommentarer

Som alle som leser bloggen min vet, så snakker ikke jeg å kjæresten min samme språk.
Hannes morsmål er Gresk å mitt morsmål er Norsk.

Dette kan by på en del utfordringer av og til selv om vi begge snakker Engelsk.
Hannes Engelsk er god å min er ikke den verste, men noen ganger så kan det skje at man ordlegger seg litt feil/rart når man ikke snakker sitt eget morsmål.
Det har skjedd et par mifforståelser her fordi at han har trodd at jeg mente noe annet enn jeg faktisk gjorde, eller omvendt.

Å noen ganger så vet jeg rett å slett ikke hvordan jeg skal forklare ting på Engelsk heller. Så endten prøver jeg å "gå rundt grøten" for å få forklart, eller så lar jeg bare vær å si noe i det hele tatt.
Noen ganger så blander jeg Engelsk å Norsk, og håper han skjønner.

"Dimitris, today I have to go to my fysioterapeut"
"Dimitris, do you need anything from the supermarked? Maybe barberblad so you can shave"
"Dimitris, we are invited for dinner upstairs tomorrow. They will make ribbe, and that is not lammekjøtt"

Noen ganger så føler jeg meg skikkelig som nissene i The julekalender :)

Å hvis Dimitris blir skikkelig sinna så får jeg meg en lang reggle på Gresk.. 
Jeg spør så hva han nettopp sa, å får meg samme reggla på nytt.
Spør så igjen hva han sa, å får derreter et svar at det vil jeg ikke vite :P

Det samme har skjedd andre veien, når jeg blir sinna. Så får han seg en god reggle på Norsk.
Men jeg forteller altid hva min reggle betyr da (hvis jeg vet hvordan jeg skal si det på Engelsk da).

Men heldigvis til tross for missforståelser etc. så elsker vi hverandre. Vi forstår jo hverandre i stortsett alt alikevel.
Å nå har vi holdt sammen i snart et år, og vert samboere i 7 måneder.Og mange flere år håper jeg det kommer til å bli med denne fantastiske personen <3

Har du opplevd missforståelser pga. at dere ikke har samme morsmål? endten det er en venn eller kjæreste.
Har du noen morsome historier innenfor dette tema å dele?
Del gjerne innlegget videre :) 

xoxo huttetuu


 

MIDDAGSTIPS

09.03.2013 @ 18:30 i Blogg 5 kommentarer

Til tross for Henriette's høye feber så fikk hun alikevel lov til å bli med på butikken siden det er max 2. min kjøretur for å komme til butikken.
Jeg hadde jo lovet henne lørdags godt, å hun ville klart velge selv hva som skulle kjøpes.

Valget ble Solrik appelsin juice som er favoritten hennes.
Smarties, seigmenn og en love hearts godter lipsyl (som hun kaller det).
Så nå sitter hun godt å koser seg med barnetv.

Vi skulle egentlig ha Taco til kveldskos i dag, men endte med noe helt annet.
For meg som er veldig glad i biffsnadder så skal vi heller lage noe alla det.
Biffkjøtt er jo veldig dyrt, så jeg har funnet en erstatning som fungere like godt :)Strimlet svinekjøtt fra Coop

Bacon fra Coop (koster nesten det samme for denne 3 pakkningen som annet merke bacon koster for en)

X-tra pommes frites (masse i pakken, billig og smaker like godt som andre typer)

En utrolig god middag, billig middag. Vel å merke en usunn middag, men det er lov av og til det :)
Også bruker jeg også bernaise på dette :)

xoxo huttetuu  

 

JEG VIL LESE DIN BLOGG

09.03.2013 @ 16:16 i Blogg 31 kommentarer

Ja som overskriften sier. Jeg vil lese din blogg.

Lille jenta mi er syk stakkars i dag, å for øyeblikket ligger hun og sover. 
Så da tenkte jeg enkelt å greit at det hadde vert kos med å lese noen blogger :)
Så legg igjen en kommentar i innlegget her så skal jeg besøke din blogg.

Lik gjerne Facebooksiden min også HER eller følg meg på bloglovin HER 

xoxo huttetuu 

GODTERI

09.03.2013 @ 14:40 i Blogg 10 kommentarer

Litt komisk... Jeg å min datter hadde en samtale om dager hvor jeg så sier til henne:
"Henriette, i dag er det lørdag så vi må vel kjøpe litt lørdags godt til deg?"
Jenta svarer så tilbake med et smil om munnen: "MAMMA er det JUL i dag??"

Nei heldigvis er det ikke jul igjen enda. Priser meg i grunnen lykkelig over at det enda er mange måneder igjen til jul.
Skjønner heller forsåvidt ikke hvor hun har den ideen fra siden ungene får litt lørdags godt hver uke.
Hærlige jenta mi <3

Hun har foresten begynt å mase ekstremt mye om tivoli igjen etter hun så dette bildet:

Hun elsker tivoli, å jeg er sikker på at når hun blir stor så kommer hun til å elske alt som har med fart å spenning å gjøre.
For da tivoliet var her i byen sist gang så laget hun skikkelig rabaler fordi at hun ikke fikk lov å gå i alibaba karusellen.
Må nok enda vente litt med den karusellen siden hun er for lita til det enda :P

xoxo huttetuu
 

HVEM LESER MIN BLOGG?

08.03.2013 @ 22:17 i Blogg 18 kommentarer

Ser jo at jeg daglig har en del lesere, så jeg lurer rett å slett på hvem DU er som leser min blogg.
For jeg kan jo bare se lesertall å ikke hvem som er innom, så hadde vert kos å vite.

Hvis du vil dele med meg om hvem du er, så kan du legge igjen en kommentar i dette innlegget med ditt navn.
Hadde også vert greit om du har lyst å si hvorfor du leser min blogg, og om det er noe du savner mere av/vil se mindre av :)

2 år(?) gammelt bilde av meg fra da jeg var i England, men blir liksom aldri lei av dette bildet.

xoxo huttetuu
 

DET MÅTTE JO BARE KOMME!!

08.03.2013 @ 16:16 i Blogg 4 kommentarer

Siden det bare måtte komme en kommentar tilslutt anngående min rettskrivning så tenkte jeg å ha et lite innlegg om det.

Jeg har haltid hatt problemer med skrivingen min. Altså rettskriving. Hvor skal jeg bruke og, å hvor skal jeg bruke å.
Hvor skal komma stå. Skrives aldri med en "G" på slutten eller ikke. aldri VS aldrig.

Jeg har aldri tatt noen test for å få oppklart i om jeg har det som kan kalles skrivevansker eller ikke. Å siden jeg til tross for feilskriving gjør meg godt forstått så har jeg heller ikke sett noe poeng i å ta en slik test. Jeg har gjort meg selv en stor bjørnetjeneste da jeg begynte å skrive dialekt på tekstmeldinger. Så jeg vet at det kan komme inn dialekt her og der.
her VS hær... der VS dær...  

Så om du ikke skjønner hva jeg mener når jeg skriver noe, så spør om du vil. Men jeg velger å tro at jeg gjør meg rimelig godt forstått når jeg skriver?

Tilslutt så må jeg også nevne at jeg synes det er utrolig dumt at man ikke skal kunne bli tatt på alvor fordi at man har skrive feil. For det er ikke alle som kan noe for det.
Å det er jo utolig god trening for min del når jeg skriver blogg, siden jeg virkelig prøver å skrive bokmål.
Noen ganger hvis jeg er veldig usikker på et ord så søker jeg det også opp på google for å få det riktig (som ordet alvor her)

Så da vet dere alle, både nye lesere å faste lesere, hvorfor jeg har skrivefeil. Å hvis noen virkelig ikke har bedre å henge seg opp i, så foreslår jeg at dem bare kan holde seg unna min blogg.
Ikke fordi at det gjør meg noe med kommentarer på det, for det skal dem bare gjøre om det er et ønske.
Men fordi at det er jo utolig kjipt om andre skal sitte å irritere seg :)

xoxo huttetuu 

MINNER OM KONKURANSEN

08.03.2013 @ 10:26 i Blogg 0 kommentarer

Det er en konkuranse pågående fortsatt. Etter retten skulle vinneren trekkes i dag.
Men jeg ser at 200 kommentarer vist nok var for mye å be om (selv om samme person kunne kommentere flere ganger)

Så jeg setter det nå ned til 100 kommentarer. Synes ikke dette er for mye siden man kan kommentere flere ganger å jeg kjøper premien til vinneren med egene penger.

Som dere ser så har jeg pubelisert dem som alt har kommentert. Å sjansen for å vinne er enda der. Så bare å hive seg i å kommentere.

Link til konkuransen her 

Så trekker jeg en vinner når jeg har fått 100 kommentarer :)

xoxo huttetuu

HVA SKAL VI MED KVINNEDAG?

08.03.2013 @ 10:13 i Blogg 5 kommentarer

Altså, hva skal vi kvinner med en kvinnedag?

Vi skrek likestilling, vi krevde stemmerett å vi fikk det. Er dette noe som gjentatt må gratuleres for hvert år i all tid?
Jeg sitter å tenker for meg selv, tenker på hvordan jeg å kjæresten har det. Hvor han kommer fra så er det etter hva jeg forstår høyst usansynelig å se en mann stå å vaske kopper.
Eller se en mann vaske klær. Å for ikke å nevne, se en mann gjøre husarbeid generelt.
I begynnelsen da Dimitris kom til Norge til meg så var det jeg som vasket klær, jeg som laget mat, jeg som ryddet å vasket huset å jeg som tok meg av barna (det sistenevnte så jeg som en selfølge da siden det er mine barn).

Men jeg virkelig HATER husarbeid. Hvorfor det er slik skjønner jeg i grunnen ikke, for husarbeid er jo lett, og man blir fort ferdig når man først setter igang.
Jeg kan godt vaske et par maskiner med klær, men det kan ta et par dager før jeg gidder å brette klærne å legge dem på plass i skapet.
Jeg kan vaske koppene, men dem kan stå noen timer på benken å tørke fordi at jeg ikke orker å tørke dem selv.
Jeg kan rydde hele stuen slik at det er klart til å støvsuges/vasket. Men sansyneligvis må jeg rydde enda en gang før det faktisk blir støvsuget eller vasket.
Barna har sefølgelig altid rene klær i skapet, og jeg rydder hver dag slik som man må når man har barn, men om det er noe jeg kan utsette bare litt til så gjør jeg gjerne det.

Skle ut av tema her. Tingen er. Jeg tok dette opp med Dimitris å spurte hvorfor i all verden ikke han også kunne vaske koppene en gang i blandt. For det er jo ikke mere gøy for meg enn for han.
Svaret hannes var enkelt: "det er en kvinnejobb. Jeg tar aldri oppvasken, og jeg er ikke ment å ta oppvasken".
Prøvde så å forklare han at det kanskje er slik der han kommer ifra, men her i Norge så fungere det ikke slik.  Etter samtaler om dette så skjønte han at han måtte omstille seg.
Nå rydder han leiligheten, han vasker kopper, han hjelper med å brette klær, og han hjelper meg også med barna.
Men når snøen legger seg ute å det må måkkes så vær sikker på at han får høre: "Dette er en mannfolk jobb, for det er tungt å måkke snø. Så dette må du gjøre Dimitris".

Vi fikk stemmeretten, noe jeg synes var på sin plass.
Men vi fortsetter å skrike etter likestilling. Kvinner som går inn i militæret. Kvinner som snekkere.
Kvinner som bilmekanikere osv. Det er utrolig mange eksempler på jobber som før ble sett på som "mannfolk jobber". 
Vi skriker også etter lik lønn. Men faktumet er det at det er et fåtalls kvinner som kan gjøre akkurat samme jobb som en mann i forskjellige jobber.
Vi kan nok fikse en bil, men kan vi gjøre det like fort som en mann med tanke på alt av tunge løft? Jeg tror ærlig at en mann får det fortere gjort.
Vi kan nok også bygge et hus, men får vi jobben gjort like fort som en mann?
Min pappa er murer, dette innebærer å gjøre en haug av tunge løft. En kvinne kunne nok også klart murer yrket, men hadde vi klart å fått alt på plass og jobben like fort gjort som en mann?

Jeg tror nok at vi må regne med forskjellig lønn, fordi at sansyneligvis kan vi ikke gjøre enkelte jobber så kjapt som en mann med tanke på div. ting.
Likestilling er bra. Vi fikk lov å gjøre "mannfolk jobber". Vi kan gjøre dem, å vi gjør dem fordi at vi trives i dem jobbene.
Har vi ikke fått det vi vil ha da? Men vi kvinnfolk vil ha bare mere å mere, å vi slutter aldri å skrike etter mer. For når vi får en ting så finner vi noe annet som vi også vil ha.

Uansett, vi fikk likestilling. Vi vant den kampen. Vi har vår stemmerett. Vi trenger ikke markere vår seier hvert år bare for å printe inn liksom.
Kvinnedagen den 8. mars er bare en helt vanlig dag som alle andre dager. Ikke det året vi vant, men nå, 8. Mars 2013 så er det bare en vanlig dag som alle andre dager.

Kos dere alle sammen på denne dag, menn som kvinner :)
Del gjerne innlegget videre. 

Hva er din mening om kvinnedagen?
Hva er din mening om likestilling?

xoxo huttetuu 


 

UKENS BLOGG OG UKENS LESER

07.03.2013 @ 21:20 i UKENS BLOGG 6 kommentarer

Tenkte å ha en runde med ukens blogg og ukens leser.
Det du må gjøre for å bli ukens blogg eller ukens leser er følgene:

Følg med på bloglovin her  eller

Følg meg på facebook her         

Kommenter så i dette innlegget når du har gjort dette å at du er med. 
Ukens blogg er den bloggen jeg liker best av dem som vil være med, å ukens leser blir den jeg legger mest merke til i mine komentarfelt.
Vinneren trekkes på Søndag 10. Mars

Del gjerne innlegget videre

xoxo huttetuu
 

JOBBMESSEN VAR EN SKUFFELSE

07.03.2013 @ 19:15 i Historien min 2 kommentarer

Ja vi var altså på jobbmessen i dag. Å jeg må si at jeg føler meg kjempeskuffet.
Hadde sett for meg at når dem først skulle ha noe slik som dette, så måtte det vel bli mye forskjellig der å finne.
Håpet om å finne noe passende til Dimitris var jo stort før vi dro. Tenkte at dette kanskje ga oss mulighet for å se noe nytt som jeg ikke har tenkt på før.
Men den gang ei.. Nesten alt som var der er folk folk som faktisk har utdannelse. Dimitris har jo noe skolegang å kan gjøre ganske mye, men han har ikke fagbrev slik jeg har forstått.
Så det dem hadde å tilby på jobbmessa var jo ikke stort å skryte av da.

Men Dimitris fikk da registrert seg hos manpower. Altså, han har jo alt registrert seg der ifra før. Men mannen som sto der i dag ba Dimitris om å sende han en tekstmelding i morgen slik at mannen kan ta en titt på det raskere. Så selv om det ikke er fast jobb, men et vikarbyråd så hadde det jo vert greit om han får seg litt jobb iallefald.
Det hadde iallefald hjulpet stort på økonomien vår om det hadde latt seg gjøre.  Vi er ikke kravstor, men noen få tusenlapper i måneden ekstra hadde gjort store forskjeller for vår situasjon.

Så jobbsøk å Norsktrening fortsetter. Heldigvis er det framgang i Norsk treningen, så han skjønner mere å mere av hva vi sier til han, men han er enda ikke helt trygg på å prøve å snakke mye selv ute blandt folk. Å jeg kan skjønne han, men jeg prøver å presse han alikevel :P

Tok med noen broskyrer, så hær ser dere litt av hva det ble stilt opp med på jobbmessa. Er vel ikke mye å gjøre med dem, men skal nå lese litt igjennom i kveld alikevel.

xoxo huttetuu
 

FØRSTE MØTE MED PAPPA ETTER NOEN ÅR

07.03.2013 @ 18:34 i Blogg 5 kommentarer

Min sønn har ikke hatt mye kontakt med sin pappa siden han kom til verden. Grunnen til dette velger jeg å ikke pubelisere for å skåne sønnen min.
Lille gutten har i noen år sefølgelig spurt etter pappa, å jeg måtte ha funnet unskyldninger til hvorfor pappa ikke har vert her.
Å finne disse unskyldningene til en liten gutt som bare lurte på hvorfor han ikke har en pappa som alle andre barn har ikke vert lett.
Jeg har rett å slett ikke kunnet fortelle han sannheten siden han har vert for liten til å forstå, og fordi at sannheten bare ville såret mere om han faktisk hadde forstått.

Men så etter nyttår skjedde det et mirakel. Gutten sin lillesøster som pappaen har med en annen dame hadde skrevet et brev til han.
Å mammaen til lillesøstera hjalp henne med å få postet brevet avgåre.
Mammaen begynte også å skrive tekstmeldinger til meg. Fortalte at det var brev på tur. Spurte så om det hadde latt seg gjøre å la søskene møte hverandre ol.Brevet fra lillesøsteren :)

Så har det gått fra der. Pappaen til gutten tok aldri kontakt med meg slik jeg ville. Kanskje dette var skremmende siden han ikke viste hvordan jeg ville reagere på det eller noe, er faktisk ikke helt sikker.
Men jeg selv valgte å ta å skrive til han alikevel i håp om et møte å en prat, for gutten sin del. Dette gikk pappaen med på, så jeg dro å møtte han en dag, og vi hadde en ok prat om framtiden for hvordan vi skulle gjøre det om han ville ha kontakt med gutten sin. Vi kom fram til en enighet, å alt skal skje i gutten sitt tempo siden ingen av oss vil presse for mye på gutten vår.

FØRSTE MØTE MED PAPPA:

Første møtet med pappaen ble kort. Han fikk hilse på faren da han kom for å hente lillesøsteren som hadde vert på besøk hos oss.
Gutten sa hei, men gikk så å gjemte seg bort. Var nok litt blandede følelser for gutten siden det var første gang han kunne prate til pappaen på noen år.
Etter at pappaen å lillesøsteren var dratt så gikk jeg inn for å se om det gikk bra med sønnen min. Gutten satt da å gjemte seg bak gardinene i vinduet. Han jaget til å med Henriette (lillesøsteren hannes som jeg har satt til verden) bort å sa at han ville slappe av. Jeg fikk han til å komme fram fra gardinene, og da fikk jeg helt vondt av gutten min. Stakkars liten så ut til å virkelig kjempe for å holde tårer tilbake.
For det var ikke vanskelig å se at han var på gråten.  Hadde så en samtale med han om at pappaen vil begynne å treffe han om han hadde lyst til det (altså om gutten hadde lyst til det).

ANDRE MØTE MED PAPPA:

Andre møtet med pappaen skjedde dagen etter første møtet. Dem møttes hos besteforeldrene til sønnen min.
Det hadde alt i alt vert en veldig vellykket dag med masse følelser for både store å små. Å tøffe gutten min dro dit helt alene for å treffe både besteforeldre å pappaen med fam.
Bilder ble knipset der, og jeg fikk også sendt noen bilder til meg slik at jeg fikk se hvor mye han koset seg.
Jeg kjente meg så glad i mammahjertet. Endelig kunne også min gutt si at han har en pappa.

Etter dette har bare kontakten tatt seg mere å mere opp. Gutten har allerede vert på første overnatting hos pappaen, og skal for andre gang overnatte en natt i denne helgen.
Spurte min sønn her om dagen om han var glad for at pappaen ville at han skulle komme på besøk, å svaret var ikke til å missforstå da det kom et klart ja ifra gutten, hvor det så fulgte på med at han synes det er gøy hos pappaen. Å ingen ting gleder meg mere enn at gutten er glad å har det bra :)

Alt dette gode kom ut av et brev som lillesøsteren på 6 år skrev til sønnen min :)
Så nå satser vi på et videre godt samarbeid for gutten sin del, å så langt så går det kjempebra :)

Ser nå at det var ikke lett å formulere alt dette på en god måte, siden det er noe som må være sensurert, men jeg håper det er leselig alikevel.
Måtte bare dele denne gleden for gutten min på bloggen. Er altid godt når det ender godt.

xoxo huttetuu 

 

JOBBMESSE

07.03.2013 @ 11:41 i Historien min 9 kommentarer

Spennende dette, siden jeg ikke helt vet hvordan det foregår.
Men i dag skal det være jobbmesse, noe som nav arrangerer slik jeg har skjønt det.
Så skal det være forskjellige bedrifter der, å man må ta med seg CV når man kommer dit. Så jeg å kjæresten skal dra dit å se om det kan være noe hell.
Først å fremst håper vi jo på at Dimitris skal finne seg en jobb der, men hadde jo ikke gjort noe om jeg også finner meg en jobb som jeg kan trives i å også få god lønn i :)

Synes dette er veldig flott om det faktisk kan gi resultater for håpefulle menesker som kommer dit for en jobb.
Så da er det bare å krysse fingrene å la dette bli Dimitris sin dag :)

Er det jobbmesse der du bor?

xoxo huttetuu 

HONNING I HÅRET FÅR HÅRET TIL Å VOKSE

06.03.2013 @ 22:33 i Blogg 13 kommentarer

Ja er det noen som har hørt at honning i håret daglig skal få håret til å vokse raskere?
Min søster er fast bestemt på at dette fungerer. Hun var prøvekanin i klassen hennes å hadde honning i håret hver dag i en måned.
Altså brukte honningen i håret som sjampo, lat det virke en stund før hun skyllet det ut igjen.

Jeg vet ikke hvor mange cm. hun sa at håret vokste, men mente bestemt at dette virket. Så tanken om å teste på meg selv har vert der selv om jeg har nokså langt hår.
Om man har mye penger å legge i det så går det sikkert ann å gni honning i hele håret, men i utgangspungtet så er det bare viktig å gni det i hodebunnen inntil hår røttene.

Hva tror du?
Kunne du tenkt deg å teste det ut?

Om jeg tester det ut, så skal jeg oppdatere hær iallefald slik at dere kan få høre om hvordan det er :)

xoxo huttetuu
 

TANNLEGE ER IKKE KULT

06.03.2013 @ 21:07 i Blogg 3 kommentarer

I dag hadde jeg time hos tannlege for å ordne enda mere i munnen. Siden tannlege er så dyrt så har jeg ikke hatt penger til å dra til tannlege på noen år.
Men nå som jeg var så heldig å få dekket pga. behovet å min økonomiske situasjon så får jeg fikset :)
Har noen rotfyllinger, 2 tenner som må ut (ei visdomstann + ei til), å litt vanlige fyllinger. Å i dag så var det rotfylling tror jeg å ei middlertidig fylling.
Men tannlege er hardt for meg siden jeg har voldsom tannlegeskrekk. Det er slik at jeg gruer dagen før så mye at jeg nesten ikke får sove.
Å når jeg går inn til tannlegen så prøver jeg bare å "kobble ut" å la henne gjøre jobben sin uten at jeg sier et ord (med mindre jeg får veldig vondt da)... :P
Men jeg har sikkert byens beste tannlege, det er jeg sikker på. Hun er veldig flink, å selv om jeg ikke klager når det gjør vondt, så ser hun det som regel på meg.
Så det er godt å ha fått en tannlege som jeg føler meg trygg på til tross for skrekken min for tannleger. Så hun kommer jeg nok til å fortsette å gå til så lenge som hun jobber der :)

Ellers så var jeg en tur ute på landet i dag. Var noe glatt å kjøre på mine teite vinterdekk :P Men det gikk bra.
Fint vær hadde jeg også på kjøreturen med sol :D sånt liker vi, hadde bare snøen kunne forsvunnet.Meg på kjøretur. Jeg kan virkelig ikke smile :P Var ikke like my sol da jeg dro hjem igjen Saltstraumbrua :) Er utrolig fint i saltstraumen :)

Da jeg kom tilbake til byen så var det bare å hente jenta i barnehagen siden klokken var blitt så mye.
Vel hjemme så la jeg ansvaret for ungene over på typen slik at jeg kunne sove litt, ikke fordi at jeg var så voldsomt trøtt, men fordi at jeg hadde så ille migrene at jeg ikke klarte å være våken.
Blir utrolig lys å lyd sky når jeg har migrene. så da er det bare å legge seg under åpent vindu med teppe over øyne å ører.
Migrena var enda ikke borte da jeg våknet, men hev i meg smertestillende å laget litt mat så gikk over tilslutt :)

Hva har du gjort i dag?
Har du tannlegeskrekk?

xoxo huttetuu  

VINTER VINTER VINTER

06.03.2013 @ 09:57 i Blogg 4 kommentarer

Jeg er så lei av denne snøen at det er det ingen som aner. Bare i går så kostet jeg av bilen sikkert 5-10 ganger. 
Det var nok at jeg gikk inn på en butikk så måtte jeg koste av da jeg kom ut igjen. Det snødde redd å slett konstant i hele går.
Å i dag så har vi enda mere siden det har snødd i natt. Heldigvis er det opphold akkurat nå :)Dette var altså bilen min denne morgenen. Snø å deilige istapper. Skal bli godt når sommeren kommer :)
Er det mye snø der du bor?

xoxo huttetuu 

 

NÅ ER DET NATT

06.03.2013 @ 02:00 i Blogg 1 kommentar

God natt alle fine :-)
Får blogge om dagen i morgen siden det er sent nå :)
Xoxo huttetuu

BURGER KING

05.03.2013 @ 14:33 i Blogg 1 kommentar

God dag alle sammen :)
Dagen i dag har vert nok så kjedelig fram til nå. Har lest en del på engelsken å vert ute å handlet.
Bortsett fra det så er det ikke mye nytt.

Men i morgen tenkte jeg at jeg å kjæresten skulle dra tilbake til Burger King slik at han kan levere en ny søknad å snakke med sjefen der.
Er mange måneder siden han leverte søknad der så er vel verdt å prøve igjen :)
Å på torsdagen skal det være en sånn samling med NAV om arbeid hvor forskjellige bedrifter også vil være der.
Der kan vist være en mulighet for å klare å få seg jobb etter det jeg har skjønt, så det skal både meg å kjæresten dra på.
Så er det bare å krysse fingrene for at det er noe interesangt der :)

Ellers i dag så skal kjæresten ut sammen med en kar, så da blir det alenetid på meg å barna. Tenkte at jeg kanskje skulle bake med barna siden været ikke er til å skryte over i dag.
Så kan barna få kose seg med å bake boller, mens mammaen baker brød :) Kjekt å fylle fryseren litt :)

Hvordan er været der du bor?
Hva skal du gjøre i dag?

xoxo huttetuu 

HAPPY BIRTHDAY

04.03.2013 @ 22:46 i Blogg 0 kommentarer

Bare må legge ut en liten videosnutt av dattera mi :) 
Vi var på besøk hos min mamma i dag, å ut av det blå så begynner jenta å synge :)
Så da måtte mammaen finne kamera ja :)

 

                                                                                            

Del gjerne innlegget videre :)

xoxo huttetuu

STRESSFULL DAG!

04.03.2013 @ 16:28 i Blogg 0 kommentarer

I dag har det vert en litt kaotisk dag. Vi våknet ikke før klokken var 08:30 i dag.
Det var min datter som våknet først, kom så å vekket meg. Jeg fikk helt panikk da jeg fant ut at vi hadde forsovet oss. Å det skjønte jeg kjapt da jeg så at sola skinte inn vinduet.
Skolen for min sønn starter jo 08:30, å er det noe jeg har virkelig panikk for så er det at han skal komme for sent til skolen.
Men i dag skjedde det altså, å jeg måtte skrive melding om det til læreren.
Men det er vel slik det blir når vi har vert masse våken i natt pga ei lita ei som har hatt panikk for at det skulle være småkryp på rommet (etter gårdagens lille opplevelse på morningen).

Jeg fikk barna avgåre til skole og barnehage etter litt frokost. Så kunne jeg slappe av i en times tid hjemme før jeg måtte springe.
Jeg skulle jo til BI for å lese på Engelsken min. Men det gikk ikke helt som planlakt. Da jeg kom til BI å skulle logge meg på NKI, så fant jeg ut at min hotmail var hacket :O
Å da kunne jeg ikke logge på NKI heller siden brukernavnet er på mailen min.

Vel hjemme igjen så måtte jeg tenke over alle opplysninger jeg måtte gi for å bevise at min mail var min mail. Første skjema jeg fylte ut ble avslått "beklager, men ut fra dine opplysninger så kan vi ikke se at mailen er din".... JAMMEN!!!! Skrev så mere utfyllende, å heldigvis så ble dette godtatt etter en stund. Å takk og lov for det, for inne på den mailen har jeg masse personlig sammlet.
Den mailen min er tross alt over 10 år gammel, så det ville vert veldig uheldig å ikke få den tilbake.

Jeg var så innom hos en venninne fordi at hun hadde et par ting som jeg skulle få hos henne, etter litt prat med henne så stresse hjem igjen.
Det var nemmelig kontaktmøte på skolen til sønnen min. Heldigvis bare skryt å få der av han. Det gjør mammaen stolt :D

Fra skolen bar det avgåre til fysioterapeuten. Har gått til behandling i noen uker nå for en vond rygg, skuldre å nakke.


(Har ikke bilde av meg hos fysio, så lånte et bilde fra google)

Heldigvis begynner nakke å skuldre å løse opp. Men ryggen kjemper fortsatt en del imot meg.
Fysio "knakk" opp over alt i dag. Så skal jeg trene nå i 3 uker før jeg skal tilbake å se om det har gitt resultater. 

Så var det bare å dra i hast til butikken å få handlet middag før jeg måtte til barnehagen for å hente min datter.

Vel hjemme å middagen er inntatt. Barna leker fint ilag (med litt krangling innimellom). Så nå kan man slappe av :)

hvordan har din dag vert så langt?
Forsover du deg ofte?
Har din mail blitt hacket før?

xoxo huttetuu
 

 

JEG BLIR MILIONÆR!

04.03.2013 @ 10:03 i Blogg 3 kommentarer

God morgen alle søte der ute. 
I dag våknet jeg da klokken var halv 9 (ops). Så vi forsovet oss alle sammen. Lille Henriette var den som våknet først, å da hun kom ut av rommet så var jeg også våken.
Guttungen min hadde ikke noe lyst å stå opp da jeg vekket han å sa at han måtte stå opp fordi at skolen alt er startet,
Men det kan skje en gang i blandt å det er ok. Jeg fikk ordnet barna klar til skole å barnehage.
I dag er et helt nydelig vær her. Sol fra skyfri himmel <3 Men det er kaldt, isekaldt...

Jeg satt å tenkte for meg selv i bilen på tur hjem. Hvordan skal jeg kunne tjene litt ekstra penger nå som vi er i det situasjonen vi er i.
Først og fremst skal jeg søke jobb. NAV kommer til å trekke meg 90kr. for hver time jeg jobber, så om en jobb gir meg 120kr. timen så har jeg 30kr. mere enn jeg har nå.
Jeg ser ikke for meg at dette blir lønnsomt i lengden siden jeg fortsatt må være i programmet til nav like mye som før UTEN lønn. Men det får så være.
Jeg får heller ikke lov å jobbe mere enn 49% (etter det jeg forsto) fordi da mister jeg programmet i NAV.

MEN nå er det MANGE milioner i premiepotten i vikinglotto denne uken. Så jeg har bestemt at den vinner jeg. Jeg skal tippe vikinglotto bare for å se om jeg kanskje er heldig nok til å ha litt flaks.
(hvem prøver jeg å lure?). Men en ting er sikkert, jeg blir iallefald ikke milionær uten å prøve :P
Jeg har drømt masse om hva jeg ville brukt pengene på hvis jeg skulle være så heldig å bli milionær.
Med 1-2 milioner kunne jeg kjøpt hus å kanskje også en ny bil. Skjemt barna mine bort litt med nye ting. Skjemt meg selv bort litt med nye klær ol.
Om jeg hadde vunnet flere milioner så ville jeg helt klart ha sotte noe til sparing, hjulpet familien min, hjulpet noen venner. Jeg er ikke grisk av meg, jeg liker å hjelpe der jeg kan.
Å noen ganger hjelper jeg også der jeg egentlig ikke kan hjelpe.

Men blir jeg ikke milionær så hadde det også vert greit, bare noen tusen ville hjulpet masse. 

Hva ville du gjort hvis du var heldig å ble milionær? 
Tipper du lotto selv?

Del gjerne innlegget videre :)

xoxo huttetuu

 

FACEBOOK OG INSTAGRAM

03.03.2013 @ 23:34 i Blogg 8 kommentarer

Tenkte bare å legge et innlegg om min Facebook og Instagram :)

Om du liker bloggen min å det jeg skriver om, så kan du like min Facebookside. Oppdaterer der hver gang jeg skriver et nytt innlegg.
Så blir det lettere å følge med når jeg oppdaterer :)
Facebooksiden min finner du her https://www.facebook.com/Huttetuubloggno 

Jeg har også instagram om noen ønsker å følge meg der. Har vert lite aktiv på instagram rett å slett fordi at jeg ikke har så mange følgere der alikevel.
Men om det er flere som følger meg der så skal jeg være flink å laste opp fine bilder :) På instagram heter jeg maaolina :)

 

Du kan sefølgelig også legge meg til som venn her på blogg.no :)

 

Har du en Facebook side eller Instagram? 

xoxo huttetuu 

 

HELLAS (Bildedryss)

03.03.2013 @ 22:01 i Blogg 13 kommentarer

Jeg ble litt engsjert etter å ha lest på en blogg i sta. Det var en dame som skrev noe slik som at hun ikke synes synn på Grekerne fordi at dem har unnlatt å betale skatt og moms i ørten år.

Jeg kjente at jeg rett å slett ble litt sint av å lese noe slik. Det ER synn i Grekerne. Det er uskyldige å også barn som lider. Å dyr også for å ha det nevnt.
Det er folk som fryser vinteren igjennom fordi at dem ikke har penger til elektrisitet. Det er foreldre som må velge å sette bort sine egene barn på barnehjem fordi at dem ikke har penger til mat til dem. Det er folk som ikke har en plass å bo i det hele tatt, som sitter ute om sommeren med store brannsår på kroppen fordi at dem ikke hadde noen plass å gjemme seg unna sola (dette fikk desverre jeg se da jeg var der). Det ligger hunder rundt om på enkelte strender som ikke har eiere, mat eller vann. Jeg ELSKER Hellas, men det var noen ting som gjorde meg trist da jeg var der. For det er ikke slik det skal være.

Det er den Greske regjeringen det er feil med, det er dem man bør klandre for hvordan det er der nå, ikke Grekerne. For hvis man skal sie Grekerne så tar man alle under en kam, å jeg tviler på at alle milioner Grekere fikk lov å bestemme hvordan landet skulle styres, det er vel regjeringen det?

Fra trist å leit, over til noe mere koselig. jeg storkoset meg da jeg besøkte Hellas, til tross for noe av det vonde jeg opplevde å se.
Jeg tilbrakte 2 uker i selveste hovedstaden sammen med kjæresten å hannes familie, å sefølgelig andre venner av både meg å kjæresten.
God mat fikk jeg servert hver dag, å hvis jeg ville hjelpe til i huset.... faktisk.... nei det fikk jeg ikke lov til :P
Jeg var gjest der så jeg skulle bare slappe av å nyte alt jeg. Snakker om gjestfrihet :)

En dag var jeg å kjæresten min å såg Akropolis. Fantastisk var det. En lang dag i en slik varme da, men absolutt til å annbefale.Toppen av Akropolis. Var en helt fantastisk utsikt fra denne plassen, jeg tenker at vi så nesten hele Athen fra der :P Fra Akropolis dette også :)Noe av utsikten vi hadde da vi var på toppen :)

En av strendene vi var på en sen ettermiddag :) Fantastisk nydelig

Meg som prøver å få litt farge i solen på en nydelig strand, men jeg ble bare brent etter den dagen :P
Kanskje ikke så rart siden vi var der når solen brant mest

Beste kaffen ever, gleeder meg til å drikke den igjen :)

 

Så disse bildene var fra sommeren 2012. Gleder meg til MASSE mere bilder når vi drar tilbake nå til sommeren.
Denne gangen skal vi ha 3 uker der nede, å har man penger til det så blir det kanskje å dra å se en eller annen ferieøy også, men vi får se.
Vi har ganske mange folk å treffe når vi kommer dit siden det da er et helt år siden vi så dem sist, spesielt familien til kjæresten min :)

Har du vert i Hellas før? Å isåfald hvor?
Hva tenker du om den trasige situasjonen Hellas er i nå?

xoxo huttetuu
 

 

KONKURANSE

03.03.2013 @ 20:18 i Blogg 23 kommentarer

Som overskriften sier. Jeg tenker å kjøre igang en liten konkuranse her på bloggen.
Premien kommer til å bli en overaskelse, men det blir jentete.
Kanskje et fint smykke, kanskje noe sminke, kanskje noe fint til håret.
Men jeg tenker ikke til å si hva det er, for overaskelser er gøy :)

Det du må gjøre for å delta er følgende:

1: Lik min facebookside HER                                                                     
2: Skriv din mail adresse slik at jeg kan kontakte deg om du vinner 

Jeg har sotte godkjenning på alle kommentarer fordi at vinneren er den som har kommentar nummer 100.
Du kan kommentere mere enn en gang, og jeg blir å godkjenne alle kommentarer når vinneren pubeliseres. 
Å vinneren blir pubelisert Fredag 8. Mars. Så da er det bare å starte å kommentere

xoxo huttetuu

 

VÅKNET AV ET HYL FRA 3 ÅRINGEN

03.03.2013 @ 11:00 i Blogg 12 kommentarer

Ja en drømmestart på dagen i dag (eller ikke). 3 åringen min hylet så mye at det hørtes minst ut som hun hadde brekt en fot.
Klokken var 9 og jeg hadde bare slumret på sofaen siden klokken 8 siden barna ville se barnetv.


En liten tusenbein hadde funnet veien inn i kjellerleiligheten vår. Å jenta mi er livredd slike småkryp. (å jeg kan skjønne henne, for det er jeg også. Jeg har totalt angst for dem, edderkopper, maur osv.)
Så storebroren gikk for å hente papir for å fjerne den lille skapningen, men kjæresten min var raskere på foten å gikk å tok den vekk.

Jeg fant iallefald ut en ting. Datteren min løper ikke vekk fra ting hun er redd, hun stivner helt å står på samme plass å skriker. For den krøp rundt føttene hennes, men hun bare sto der å skrek.

Søte jenta. Hun kom over sjokket å det var godt å komme å kose i mammas fang :)
Er du redd småkryp?
Kjenner du noen som er redd for dem?

xoxo huttetuu

 

HVA MENER DU OM ABORT?

03.03.2013 @ 00:07 i Blogg 22 kommentarer

Jeg var 16 år gammel da det viste seg at jeg var gravid å skulle bli mamma!

Jeg har bestandig vert veldig glad i barn å har selv 3 søsken som er yngre enn meg. Jeg brukte også å passe barn da jeg var lita, så jeg hadde et godt lag med unger.
Men lite viste jeg om hvordan det skulle være å bli mamma, for det er jo noe helt annet enn å passe andre sine barn.
Siden situasjonen var slik den var mellom meg å barnefaren så var det nok noen som mente at jeg burde ta abort, for å få et barn i et ustabilt forhold er jo ikke noen god situasjon.
Men jeg var aldrig i tvil. Abort ble ikke på tale, jeg ville da aldrig ta livet av mitt eget barn inni der. For selv om barnet ikke kunne føle eller kjenne, så mente jeg at det var som å drepe.
Jeg har en forståelse for dem som tar valget om abort, å jeg kan støtte folk som gjør det om dem gjør det av rette grunner selv om jeg selv ikke ville gjort det uansett.
Å min lille var ønsket fra dag en da jeg fant ut at jeg var gravid. Så abort var aldri i tankene mine engang.
Hvorfor forholdet mellom meg å barnefar var ustabilt etc. har jeg ikke tenkt å gå inn på da. Dette for å skåne han, meg selv og også barna mine.

Men hva er din mening om abort? 
Har du noen mening om når det er ok å velge abort?

Del gjerne innlegget videre

xoxo huttetuu 

Noen bilder av mi lille søte prinsesse (Bildedryss)

02.03.2013 @ 22:09 i Blogg 7 kommentarer

Tenkte å dele noen bilder av min lille søte prinsesse Henriette :)
Tanten har knipset en del bilder i dag, ikke beste kvalitet siden jeg ikke har annet kamera enn iphonen min,
Men fine bilder alikevel :)Hun vet hvordan hun skal stå å vise seg fram :)SMIIIIL :)Jeg vet noe som ikke du vet :P Hun er ei lita lura :) 

Min søte datter å tanten hennes (Video)

02.03.2013 @ 21:54 i Blogg 8 kommentarer

Tante Ida bestemte seg for å øve litt cheerleading med tantebarnet i dag. Så hær kan dere se hvor flinke dem er :)

Husk å lik facebooksiden min HER

xoxo huttetuu

LESETRAFIKK PÅ BLOGGEN DIN?

01.03.2013 @ 20:35 i Blogg 5 kommentarer

Har du ting du blogger om som du gjerne vil at andre skal se? Savner du mere trafikk på akkurat din blogg?

http://ch1ll.no/?a=details&u=huttetuu  klikk på denne linken, gi meg en stemme også registrer deg :) Følg så instrukser etter registrering for å få banner på din blogg til siden. Genialt :D

Husk også å like min facebookside her så skal jeg også like din hvis du har en facebookside :)

 

xoxo huttetuu

MÅ GJØRE VIDEO

01.03.2013 @ 19:16 i Blogg 5 kommentarer

Jeg spurte min søster om tips til hva jeg skulle blogge om, og da kom hun med ideen om at jeg skulle lage en må gjøre video.
I en alder av 24 år så tenker jeg at det kan bli litt rart, men hun mente at det var det ikke.
Sa da ja på betingelsen om at da fikk hun bli med på det, noe hun er helt med på (så hvis det kommer inn ting som er helt rart av en 24 åring å gjøre forran kamera, så regner jeg med at hun gjør det mens jeg filmer. tihii)

Dette er da søsteren min som kom med ideen. Hun heter Karoline å er 17 år gammel.

Så folkens, om dere vil se meg å min søster ha en må gjøre video så kom med komentarer om hva vi skal gjøre :)
Så skal vi lage videoen en dag vi har tid til det :)
Å husk å like facebooksiden min ---> HER 

 xoxo huttetuu

EU avtale

01.03.2013 @ 17:42 i Blogg 2 kommentarer

Norge er jo som alle vet ikke med i EU (heldigvis for det). Men vi har inngått noen avtaler med EU, å vi følger generelt ganske mage regler som EU har.
Selv er jeg ikke veldig inne på alt av lover å regler osv. men er det en ting jeg har satt meg inn i, så er det lover å regler i forhold til min kjære siden han ikke er ifra Norge.

Norge har inngått en trygdeavtale med EU. Alle EU borgere har lov å komme til Norge å søke jobb her. Å om dem får en jobb hær så havner dem under Norsk folketrygt etter registrering. Å sefølgelig må dem registrere seg når dem har fått en jobb her slik at dem kan få utbetalt lønn. Å være medlem i folketrygden å jobbe hær gir dem også rett på helsehjelp slik vi har det så lenge dem er i jobb.
Dem få ikke under noen omstendigheter hjelp til å skaffe seg Norsk kurs når dem kommer hit selv om planen er å bli boende å jobbe her.
Dem får generelt ikke noen form for hjelp i det hele tatt. For det har dem ikke krav på.

Dem kommer hit å må klare alt på egenhånd (med mindre dem har noen dem kjenner til å hjelpe seg).
For å finne ut hvor dem kan søke jobb så må dem finne dette selv, for å høre om den "hærlige" instansen NAV så må dem finne dette ut selv.
Å finner dem ut om NAV så er dem i grunnen like langt siden NAV ikke gjør noen ting for dem.

Å få jobb uten å kunne det Norske språk er stort sett helt umulig (iallefald her hvor jeg bor).
Så for nykommere fra EU som kommer til Norge, så kommer dem inn i en "never ending circle". Det ser omentrent slik ut:

For å få jobb så må dem kunne Norsk > For å kunne Norsk så må dem ha Norsk kurs > For å få Norsk kurs så må dem ha penger > for å få penger så må dem ha jobb > for å få jobb så må dem kunne Norsk. Å slik går denne "never ending circle".

Mange vil jo tenke at, "det er ikke noe problem, dem kan bare spare penger til Norsk kurs før dem kommer". Ja noen kan nok det. Men selv om vi i Norge har det bra med penger til stortsett slt vi trenger, så har ikke folk fra andre land samme "goder" som oss. Ta Hellas som et godt eksempel siden det har vert så mye omtalt i media om konkursen der nede.
Hvordan skal en greker kunne komme seg noen vei hær i Norge da?

Jeg mener. Tanken bak denne EU avtalen er god. Det er jo bra at andre EU borgere skal ha lov å få seg jobb å bo i Norge. 
Men når dem først har en slik avtale, så bør dem også ha et system som fungerer, for at dem faktisk skal ha en mulighet her.
For å si det slik, etter min egen erfaring med utfordringer man kan møte (jeg står jo midt oppi det som Norsk siden min kjæreste ikke er Norsk), så synes jeg overhode ikke det er rart at noen velger å gifte seg. Selv før dem er klar for giftemål!

Hva er din mening om dette? Er du fornøyd med det systemet som er, eller synes du at noe burde gjøres med det?

xoxo huttetuu 

STØRRELSE SUPERMODELL

01.03.2013 @ 11:12 i Blogg 7 kommentarer

Er det slik at man må se slik ut for å bli godtatt? Man ser slike bilder over alt. Reklamer på TV, alt av modeller har "superkropp". 
TV stjerner har "superkropp". Er det da rart at unge jenter ender opp med spiseforstyrrelser? Det er så mye fokus på utseende over alt .
Å det er ikke bare på TV eller i ukeblad vi finner dette, for dette har også blitt et stort tema i media rundt om kring. 

Man hører om unge jenter som slutter å spise, kaster opp maten sin, å noen er så nede pga. utseende at dem trøstespiser også.
Alt dette går under kategorien spiseforstyrrelser og ingen av dem er noe bra for kroppen.
Å vi finner ikke bare dette problemet med spiseforstyrrelser bare hos helt vanlige folk, men også hos dem som faktisk er kjendiser.

Hvorfor er det slik at man skal være så tynn som mulig for å se pen ut? Gjerne slik at bein i kroppen vises.
Jeg personlig ser ikke hva som er fint med det. Er man for tynn så ser man rett å slett syk ut.
Å selv om man finner dette mest blandt kvinnfolk, så er også dette et problem bland noen mannfolk også.
Hvis mannfolk skal se bra ut, så skal dem helst være slank(uten fett på kroppen) å ha muskler som vises. Altså veltrent.

Jeg kjenner at dette fokuset på utseende bekymrer meg i forhold til mine barn. Hvordan blir dem å se ut når dem blir større?
Hvordan blir dem å tenke om alt dette utseende focuset?
Jeg vil ikke se min datter sitte å kaste opp maten sin eller slutte å spise fordi at hun vil være like "perfekt" som alle TV kjendiser.
Jeg vil heller ikke se min sønn sitte deprimert fordi at han ikke har muskler som alle mannfolka man ser på TV.

Jeg vil at mine barn skal lære seg å godta at ikke alle er lik, men at alle er perfekt på sin måte.
Lære seg å ta vare på medmenneskene rundt seg uavhengi av hvordan dem ser ut. For man må ikke glemme at under huden så er vi bare mennesker alle smmen.
Alle har vi følelser å kan bli såret.  

Mine 2 søte små vil altid være perfekt. tynn eller tykk, høy eller lav, store pupper/muskler eller ikke.
Dem vil altid være perfekt å se bra ut slik dem ser ut, akkurat slik som alle andre rundt om kring. 
La folk rundt deg være slik dem er å føle seg bra med det, å la dem høre at dem ser bra ut.

Hva tenker du om dette temaet?

xoxo huttetuu 

Forsiden Om meg Fødselshistorie 1 Fødselshistorie 2 Facebook Kontakt meg

Malin Lauritsen

Malin Lauritsen 27, Bodø
Huttetuu@hotmail.com er min mailadresse hvis noen vil kontakte meg

Instagram

Søk

Widgets

hits