Arkiv mned: mai 2014

REISEFEBER NÅ JA

30.05.2014 @ 08:45 i Blogg 4 kommentarer

Har sånn reisefeber at jeg tror jeg snart sprekker. bare 2 dager igjen nå, å vi gleder oss like mye alle sammen. Inge-a gruer seg litt til å ta fly da siden han aldri har gjort det før, men dette har vi snakket masse om, så tror det skal gå bare fint.

Ellers så har vi hatt veldig nydelig vær i Bodø de siste dagene, men det har vel egentlig hele landet hatt?
Vi har iallefall koset oss masse ute i godværet. Inge-A har vert masse ute med kompiser å jeg har vert ute å gått tur ++.

For 2 dager siden ville mamma å pappa at jeg skulle bli med å gå tur til linken. Å utsikten derifra er fantastisk fin

Mammaen å pappaen min, pluss hundene Chico og DorinaBodø :)

Tungt var det å komme seg opp, Men såå verdt det når man har kommet seg til toppen.

Senere på kvelden var jeg ute med mi søster å en kompis. Vi hadde lyst å få med oss middnattsolen, så da tok vi turen opp til keiservarden. Å det var bare en helt hærlig opplevelse. Annbefales virkelig for alle som besøker Bodø. Ta dere turen opp til keiservarden når det er middnattsol

Min søster tenkte at hun skulle smake på solen hahaHar du også kanskje en fin plass du kan gå for å få med deg middnattsolen?

Huttetuu 

Å VÆRE MAMMA, EN DANS PÅ RØDE ROSER?

24.05.2014 @ 22:02 i Blogg 21 kommentarer

Jeg har lest så mange mammablogger av mødre som nesten daglig skryter av hvor fantastisk det er å være mamma, at barna får dem til å smile hver dag uansett hvor dritt dagen er, hvor overaskende lett det er å være mamma, osv..

Hvorfor all den endeløse skryten? Er det for å prøve å overbevise seg selv?

Jeg er mamma selv til 2 barn.  Sefølgelig er jeg også verdens mest stolte mor, å barna mine er det beste som noen gang har hendt meg. Men jeg sitter ikke å skryter hver eneste dag av det. Det å være mamma vil alltid være den beste opplevelsen i livet, det er en selfølge (synes jeg iallefall).

Men å være mamma er ikke bestandig bare bare heller. Hver eneste dag kjefter jeg på barna mine for et eller annet. De er nemmelig som hund å katt å krangler voldsomt mye. Å når storebror slår/dytter/roper stygge ting etter lillesøster, eller lillesøster slår/ sparker/ river i håret til storebror så står jeg så klart ikke å klapper hender for dem. De trenger skjenn å konsekvenser av slik oppførsel. Å når de da slår å sliter håret av hverandre igjen etter 10 minutter så er det ikke like greit å holde humøret oppe.

Jeg tror ikke det finnes en forelder i verden som kan si at de aldri skulle ønsket at de bare kunne løpe på rommet å dra dynen over hodet sitt. Selv om jeg er mamma så er jeg også bare et vanlig menneske. Som alle andre mennesker kan også jeg ha dårlige dager selv om jeg er mamma. 

På onsdag i forige uke (random eksempel) så var det ikke like greit å være mamma som på tirsdag. For på Onsdag fant nemmelig Henriette ut at hun skulle legge seg på gulvet på butikken å hyle fordi at hun ikke fikk det hestebladet som hun hadde så lyst på. Jeg kunne jo ikke bli sint på jenta mi siden det mest sansynelig er jeg selv som har skjemt henne for mye bort. Jeg ble litt småflau av den skrikende jenta mi å lurte samtidig på hva jeg ikke har gjort, eller kanskje har gjort feil pga. denne oppførselen.  (nå har ikke jenta mi gjort dette da, det er bare et eksempel på hva barn kan finne på å gjøre, for jeg har nemmelig sett de barna som ligger på gulvet på butikken å hylet for noe de ikke fikk).

I dag droppet humøret mitt en stund. Jeg hadde kjøpt lørdagsgodt til barna, også hadde jeg også kjøpt noe til meg selv. Henriette synes det jeg kjøpte til meg selv så mere spennende ut enn det jeg hadde kjøpt til henne. Hun spurte om å få smake hos meg, noe hun sefølgelig fikk. Men etter å ha spist litt av mitt så sa jeg til henne at resten var mamma sitt, for hun fikk jo eget også. Senere ville jeg legge meg litt fordi at jeg ikke var helt i form, og da var det Dimitris som tok seg av barna mens jeg fikk en halvtime på øyet. Å gjett hva snuppa gjorde da hun var sikker på at ingen så noe.. Joda hun forsynte seg godt av mammas godter, å ikke nok med det... Hun tok like så greit å delet posen med storebror å vennene hans. Så da jeg våknet så var jeg fri for lørdagskosen min..  Henriette fikk leksen sin igjen om at man alltid må spørre før man tar. Så lenge det ikke er hennes så kan hun ikke bare ta.

Barna mine er fantastiske til tross for krangling, rampestreker å ulydighet. Sefølgelig er de veldig flink å oppføre seg fint også, å de har veldig mye sympati, empati, respekt osv. Men ingen barn klarer å være "snill å grei" hele tiden. Alle barn tester grenser, prøver å skjefe osv. Det er helt normalt. Den ene dagen er de rampeungene til mammaen sin, å den neste er de ikke rampeunger. Men det er de dagene hvor man selv har en dårlig dag, å barna i tillegg finner ut at de skal være skikkelig rampete, så man bare vil dra av seg selv ørene å rømme i sengen med dynen over hodet.

Så kjære mammabloggere som bare skryter endeløst av hvor fantastisk snille å gode barna deres er hele tiden. Jeg vet at dette ikke kan være tilfelle, for om barnet ditt ikke tester grenser så er det noe som ikke stemmer. Det er ikke bestandig en dans på røde roser å være mamma, men det betyr sefølgelig ikke at vi ikke ønsker barna våre. Det betyr bare at enkelte dager kan være mere vanskelig enn andre dager. Å det er ikke noe galt i å kunne innrømme det heller, for det er nemmelig helt normalt.

Verdens snilleste barn, som også til tider kan være utrolig rampete <3

Lik gjerne innlegget

Huttetuu

 

LYKKE <3

19.05.2014 @ 19:19 i Blogg 12 kommentarer

I dag er en fantastisk nydelig dag. Sola skinner fra nesten skyfri himmel, og det er godt å varmt ute. Å på toppen av det hele så er denne dagen snart over, å en dag mindre på nedtellingen til Hellas turen vår. Henriette er iallefall veldig klar for Hellas, sommer, sol å for ikke å glemme stranden. Dagen er snart over, å da er det bare 12 dager igjen til vi drar. Under kan dere se ei veldig klar jente <3

Foresten så har jeg jo ikke oppdatert etter 17. mai.
Vi startet 17. mai med å dra ut på morningen for å se på barnehagetoget og skoletoget. Å faktisk så var vi ganske så heldig med været på formiddagen. Henriette var sammen med pappaen sin dette året på 17. mai, men siden de ikke hadde noen planer for ettermiddagen så fikk jeg henne hjem i tide for å dra sammen med oss for å se på borgertoget.
Middag ble spist sammen med mamma å pappa hos dem, å der var også mine 2 søstre, min bror med dame og gutten demmes, min bestefar og oss. 
Vi var en del som møtte opp sammen for å se på borgertoget etter middagen, men vi var ikke veldig heldig med været da... Tror jeg snakker for fler enn meg selv når jeg sier at det var veldig kaldt! Etter borgertoget så dro vi nesten alle mann på besøk til mine besteforeldre for kaker å kaffe/brus.

Mine søte små i finstas.

Søskenbarn <3

Meg å mitt nydelige tantebarn <3

Nok en gang må jeg bare beklage for lite blogging. Har veldig lite blogglyst om dagen desverre, men men... Det skal det iallefall bli en forandring på når vi drar til Hellas. Fra Hellas skal jeg blogge så mye som jeg kan slik at jeg kan se tilbake på første ordentlige ferien med barna mine. Å også for barna å kunne se å lese om ferien sin når de blir større.

Huttetuu 

SLIK KAN DU ROE NED HUNDEN DIN

16.05.2014 @ 10:54 i Blogg 3 kommentarer

God dag alle sammen. 

Her i huset er det full rulle om dagen. Mamma å pappa har nemmelig 2 hunder, en handhund å ei ho som har løpetid for øyeblikket.
I forbindelse med løpetiden så har jeg hundene nede hos meg på skift siden de ikke skal ha valper nå.

Stakkars Chico har det ikke lett om dagen siden han ikke får hoppe på Dorina. Dorina er nok en smule slapp å ikke helt i form nå som hun har løpetid, men Chico har det helt klart helt verst i disse dagene. Rett å slett tullete i hodet blir han nå som han holdes adskilt fra Dorina. Noe av det beste Chico vet er å få tørrfisk, men selv dette frister ikke i disse dager.

Uansett. Jeg satt med min søster en dag å så på youtube videoer. Vi satte å hørte på "dog sounds" mens Chico var her nede. Chico ble helt rolig å hørte nøye på alle lydene (filem av Chico kan du se HER 
Etterpå kom vi over en annen veldig interesang video. Musikk for å roe ned hundene. Jeg å min søster lo litt av det i starten, for dette hadde vi ingen tro på. Men vi satte det på, å gjett hva... Hunden roet seg å la seg ned. Da musikken var over så hoppet han opp igjen å var like tullerusk som tidligere. Vi så på hverandre før vi satte på musikken igjen, å gjett hva... Hunden roet seg å la seg.

Denne musikken har fungert både på Chico å Dorina. Aldri i verden om jeg hadde trodd at denne musikken ville hjelpe, men det gjør den altså.. Prøv det du også

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lik å del gjerne

Huttetuu

EUROVISION 2014

13.05.2014 @ 17:24 i Blogg 10 kommentarer

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å skrive noe innlegg om dette siden jeg tenkte at noen kanskje kom til å misslike det jeg skriver. Men jeg bestemte meg allikevel for å gjøre det.

Conchita Wurst  Er årets vinner, å jeg må si at jeg er dypt skuffet. Mange har kritisert vinneren pga utseende, men jeg for min del driter rett å slett i hvordan dama/mannen ser ut. For min del kunne han like greit stått naken med hår hengene ned på knærne uten at jeg hadde brydd meg. Det som skuffer meg er at sangen ikke er noe å skryte av i det hele tatt. 

Jeg personlig har en tro for at han vant fordi at han turte å stå fram som det han gjorde. Å uten sjegget så ville ingen forstått at det var en mann som sto der, for han er en helt fantastisk vakker kvinne.
Ja, jeg synes det er flott at han tør å stå fram. Jeg har til og med skrevet et innlegg på bloggen tidligere om en person som ønsker å være kvinne, men ble født mann.
Men jeg synes ikke at han skal få vinne på grunnlag av dette! Hadde enda sangen vert bra, men det var den jo heller ikke

Med alt dette sagt, så har det jo ikke noe å si for meg hvem som vinner sånn sett. Jeg finner jo alle sangene på youtube hvis jeg ønsker å høre dem. Har jo så klar mine favoritter blandt årets finalister.

Helt til sist må jeg bare dele et bilde som jeg kom over på internett. Det gav meg en god latter når jeg så det. Man må vel være gamer for å skjønne bildet da. 

Hva synes du om årets Eurovision? Å hva synes du om at Conchita Wurst vant?

Huttetuu

SØTESTE CHICO <3 (FILM)

12.05.2014 @ 20:56 i Blogg 2 kommentarer

Mi lillesøster søkte opp "hundelyder" på youtube i dag for å la hunden Chico få høre. Vil du se reaksjonen hans?
Vi lo så vi gråt der vi satt å så på Chico. Er han ikke bare helskjønn?

 

Lik å del videre hvis du synes dette var søtt/morsomt

Huttetuu

TAPPET FOR ENERGI

01.05.2014 @ 12:43 i Blogg 8 kommentarer

Nå er det lenge siden jeg har blogget, men jeg har ikke glemt av bloggen allikevel. Hver eneste dag tenker jeg på at jeg skulle skrevet en oppdatering, men så blir det liksom ikke til allikevel.

Siden sist jeg blogget så har jeg hatt bursdag. Så nå er jeg 26 år å over halvveis til 50. Sånn egentlig er jeg ikke så opptatt av bursdager. Jeg fikk spørsmål om jeg skulle feire den, men gav til svar at jeg ikke hadde noen å feire den sammen med. Den ble så klart feiret med familien min da, men jeg har ikke venner å gå ut å feire med, så dermed ble det ikke gjort noe "stort" ut av bursdagen min.

Ellers så er formen på bunnen for tiden. Jeg sliter veldig med pusteproblemet som jeg har hatt i noen år nå. Siden jeg har hørt at det kan være astma så dro jeg til legen for å finne ut av dette da. Legen konkluderte tvert at jeg ikke har det siden jeg sliter med innpust å ikke utpust. Men siden andre folk i familien har fått påvist astma selv om det er innpust de sliter med, så slo jeg meg ikke til ro med svaret fra legen. For første gang så lenge jeg kan huske så sto jeg på mitt om at noe ikke stemmer. Så da fikk jeg henvisning til lungespesialist, så nå venter jeg bare på timen til sykehuset da.
I tillegg er jeg enda veldig plaget med smerter nede i magen min og ryggen. Smertene mine minner veldig om de smertene jeg slet med da jeg var gravid med lillemor, så tanken om at det kan være bekkenet jeg sliter med har streifet meg. Nevnte det for legen i samme slengen da jeg var der. Så fikk henvisning til MR rønken da. Den timen venter jeg også på nå. Å jeg håper at jeg får timene mine før vi drar til Hellas om 1 måned presis.

 Fra syting å klaging til noe mere gøy. Nå er det jo som sagt bare 1 måned igjen til vi drar til Hellas. Endelig en koselig ferie som jeg skal ha begge barna med på, Billettene å pass er i boks, å dessuten så har begge barna fått seg kofferter. Så nå er vi reiseklar! 
Henriette er mere begeistret enn Inge-Aleksander. Inge-Aleksander gleder seg til alt det morsome som vi skal gjøre der, men han gruer seg nok en del til flyturen siden han aldri har tatt fly før. Jeg håper å tror at det skal gå bare godt, bare han kommer seg på flyet å ser at det ikke er farlig.

I Hellas skal vi blandt annet bade å sole oss på stranden, shoppe, kanskje dra i dyreparken, dra på lekeland osv.
Henriette gleder seg til sol å fint vær slik at hun kan gå i kjole hver eneste dag sier hun, å Inge-Aleksander gleder seg nok til å gå i shorts.
Jeg gleder meg som en unge på julaften å kan nesten ikke vente. Bare 31 dager igjen nå!

Jeg skal så klart prøve å oppdatere bloggen oftere, men en ting er sikkert. Når vi drar til Hellas så kommer bloggen til å bli oppdatert nesten hver dag, ja om ikke hver eneste dag.

 

hutteuu

Forsiden Om meg Fødselshistorie 1 Fødselshistorie 2 Facebook Kontakt meg

Malin Lauritsen

Malin Lauritsen 27, Bodø
Huttetuu@hotmail.com er min mailadresse hvis noen vil kontakte meg

Instagram

Søk

Widgets

hits