Arkiv mned: juni 2013

DIMITRIS FISKER FOR FØRSTE GANG (FILM)

30.06.2013 @ 16:00 i Blogg 1 kommentar

Hei alle sammen!

I går kveld etter vi hadde vert på cafè fant vi ut at vi skulle dra til saltstraumen for å fiske. Har jo barnefri helg så da passet det ypperlig. Har ikke turt å ta barna med på fisketur enda siden jeg er veldig redd for at de plutselig skal falle i vannet. For faller de i der så ser jeg dem nok aldrig igjen. Å da er det bedre å bare holde seg borte derifra enda en stund til med barna. Jeg har jo vert der med dem på brua da, men ikke fisketur siden vi må stå nermere det store havet. Dette er jo ikke hvilket som helst hav, for strømmen i saltstraumen drar deg ned i suget tvert om du prøver deg på å svømme der. På filmen jeg skal vise dere får dere se strømmen på det sterkeste når den går utover. Men har hørt at det er enda mer fantastisk å se når den går innover. Får kanskje dra tilbake å se det en annen gang.

Til å være første gang Grekeren min fisker synes jeg han var kjempeflink. Han drog opp 5 sei fra havet, men den ene klarte å rømme tilbake i havet. Den falt nemmelig av kroken, å siden Dimitris ikke ville røre fisken så klarte den å sprelle seg tilbake i havet. Å jeg sto jo så klart der med full latterkrampe. Dimitris gjorde et tappert forsøk på å ta tak i halen til fisken med to fingre, men han rygget da fisken begynte å sprelle. Å jeg er bare sorry for at jeg ikke fikk morsomheten på film!
Totalt fikk vi 6 fisk. Å da jeg kom hjem fant jeg ut at jeg sansyneligvis må ha oppfriskning på hvordan jeg skjærer file av fisken. Tror jeg klarte det sånn høvelig, men men...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du vert i Saltstraumen før?
Hvis ikke, kunne du tenkt deg å dratt dit for å se strømmen?

Jeg vil iallefall annbefale alle å besøke denne fantastiske plassen. Jeg kunne stått i evigheter å bare sett på strømmen :)

Xoxo huttetuu 

 

DAGENS INNKJØP

29.06.2013 @ 17:50 i Blogg 6 kommentarer

Hei søte deg. I dag har vi helt fantastisk vær her i Bodø. Rett å slett deilig. Så jeg å kjæresten gikk ut en tur sammen for å sette oss på den nye platten som mine foreldre har laget. Jeg kunne da ikke sitte så lenge med han fordi at jeg måtte på butikken å få kjøpt inn det jeg trenger til dagens middag. 

Da jeg skulle til butikken dro jeg like så godt innom apoteket en tur. Skulle kjøpe noen piller der som vist nok kan hjelpe meg litt med vekt reduksjon. Dyre var dem, men om det hjelper så er det nok verdt pengene. Skal starte med både pillene å hard trening fra i morgen. Så skal jeg oppdatere underveis å ha oppsumering om en måned :)
Uansett, på apoteket kom jeg også over noe mere som såg interesangt ut. Løs negler! leste bare prisen på skiltet, men ikke hva prisen egentlig var til. På skiltet sto det 3 for 98(?) så da huket jeg med meg 3pk løs negler. Men skulle vist bli overasket på det ja siden det ble over 200 kroner for det. jaja, så gjør jeg ikke den tabben igjen! Så nå har jeg løs negler for noen uker, å fine var de jo!

 

Om jeg har gjort det riktig når jeg satte dem på vil jo vise seg. De skal vare i opp til 1 uke. Det er ikke noe lim som man må styre med, men klister som alt er i neglene. Så er rett å slett bare å ta av plasten å sette dem på. 

Q: Har dere prøvd slik løs negler før?

Xoxo huttetuu

KONKURANSE, VINN JUSTIN BIEBER BOK OG CD

28.06.2013 @ 13:48 i Blogg 32 kommentarerDa er det på tide med en liten konkuranse på bloggen min sant?

Det du kan vinne er en bok om Justin Bieber og en CD. Jeg vet ikke hva som er på CDen, men det er sikkert bra.
Jeg kommer til å trekke 2 vinnere som hver får en bok å en CD. Alt du må gjøre for å vinne dette er:

1. Lik min Facebook side her  
2. Kommenter dette innlegget med din mailadresse slik at jeg kan kontakte deg om du vinner

Lykke til te alle som vil delta. Jeg trekker en vinner på Mandag om 3 dager.

TÅREVÅT AVSKJED

28.06.2013 @ 13:31 i Blogg 0 kommentarer

I går var jeg barnevakt for søte jenta til Linda mens dem bærte flyttelasset ut i kontaineren. I morgen drar dem fra Bodø å er klar for en ny start i Bærum. Så det ble altså siste dag for jentene våre å leke sammen før dem flytter. Jentene storkoset seg sammen. Da linda kom å skulle plukke opp sin datter her i går kveld å si hade bra, så ble det for mye for jenta mi. Henriette begynte å skikkelig gråte å var så lei seg fordi at bestevenninnen skal flytte fra henne. Dette ble så klart for mye for stakkars Linda også, så tilslutt hadde vi både Linda å Henriette som gråt. Men vi skal nok få til å spare opp noe penger slik at vi kan dra å besøke dem der nede i Bærum en eller annen gang :)

I dag har vi ikke noe spesielt på timeplanen, men vi har veldig fint vær i Bodø i dag så da blir det nok en tur ut for å nyte godværet ja :)

Xoxo huttetuu

 

1 UNGE MINDRE

26.06.2013 @ 21:34 i Blogg 2 kommentarer

I dag ble det en unge mindre i hus. Inge-Aleksander dro nemmelig sammen med pappaen sin og familien der på ferie. Han skal være borte hele 2 uker, så det blir lenge å være uten han, å lillesøster i huset savner han allerede. Hun sa det da vi kjørte hjem "Nå er jeg lei meg mamma, fordi at boa skal være borte så lenge". Søte jenta mi, så avhengi av storebror <3

I dag hadde vi min bestevenninne Linda og hennes familie på besøk til middag. Sønnen hennes som er bestekompisen til min sønn fikk et siste farvell på lenge. Linda å co skal jo flytte til Oslo, å dem skal kjøre ifra Bodø på Lørdagen. Så guttene får nok ikke sett hverandre igjen på veldig lenge. Vi skal nok få til et besøk ned til dem, men det blir nok veldig lenge til siden der er dyrt å dra hele familien med seg på flytur ned dit, så det må nok en del sparing til for det. Å sparing er jo ikke bare bare med min økonomi heller. Men vi skal nok få det til allikevel :)

Så på facebook at kjæresten til pappaen til Inge-Aleksander hadde postet et bilde av alle ungene i bilen, så da er reisen til storebror startet. Forsto det slik at dem skulle til lillehammer, også er jeg blitt fortalt at dem skal innom tusenfryd, så det blir nok kjempegøy for gutten min det. Henriette som enda skal være hjemme sammen med meg i litt over 3 uker til, har akkurat lagt seg for kvelden. Litt senere kvelder for henne nå som det er sommerferie, men det klager hun ikke på. Nå er det bare å se fram til at gutten min skal komme hjem igjen slik at jeg kan ta barna med til Sverige. Blir bare en helgetur til Sverige siden det er dyrt å reise å leie hytter. Men koselig blir det nok siden mine foreldre og lillesøster også skal bli med på det sammen med oss.

Nå sitter jeg bare hjemme helt alene. Dimitris er ute på cafè sammen med en kompis. Jeg tenkte først at jeg skulle ta fram litt skolearbeid, men det får heller vente til i morgen tror jeg nok. Så skal heller sette meg å kose meg med litt god musikk å TV :) Ja foresten så har vi fått testet det å lage litt smootie å milkshake hjemme. Så hvis noen har gode oppskrifter å dele med meg som ikke er veldig komplisert å koster hetta av meg, så blir jeg glad for tips :)

Denne besto av:

- Jordbær, Jordbær yogurt, vanilieyogurt, blåbær, sukker (Ja tror det var det som ble blandet i. Var min søster som fikk prøve seg på denne)

Xoxo huttetuu 

PAKKE I POSTEN

25.06.2013 @ 16:01 i Blogg 3 kommentarer

Så kom endelig pakken jeg har ventet sånn på. Jeg har rett å slett benyttet meg av det supertilbudet til Ellos. Ble litt nytt derifra iallefall. 3 nye BHer på meg til ca. 50 kroner per BH. 2 topper til meg, 1 tunika og tights til Henriettemor og 1 ny genser til Inge-Aleksander. Toppene mine skal dere få se ved en senere anledning, men tenkte å vise fram det jeg har kjøpt til barna iallefall. 

Litt stor genser, men ikke verre enn at han kan bruke den. Å han var så fornøyd med den. Tynn å deilig i stoffet, å det passer perfekt nå på sommer tiden. Men som dere ser på bildet så går det fint med en t-skjorte under, så den kan også fint brukes når det er vinter. 

Å lillemor sine klær. Hun sa med en gang at hun syntes dette såg ut som prinsesseklær. Så det var kjekt at hun ble fornøyd. Hun er allerede ganske nøye på hva hun har på seg, å liker aller best svart, rosa og lilla. Håret måtte jo fikses på også :)

Hva synes dere om klærne?
Dette er ikke sponset!

Xoxo huttetuu 

VET DU NOK OM MEG TIL Å UTTALE DEG?

24.06.2013 @ 17:20 i Blogg 1 kommentar

Hei søte dere :)

I dag har det vert en skikkelig sløvdag. Er enda forkjølet med både rennende nese, øyne, pluss at jeg hoster som en gal. Bihulene er tette også, så hodepine er noe jeg har gått med siden forige uke. Jeg våknet først klokken 7 i morres, men gikk fort å la meg igjen siden begge barna sov så søtt. Å dem sov helt til klokken var halv 10 i morres, så da fikk mammaen også sove lenge i dag :) Helt grei start på sommerferien det. Da barna sto opp så satte vi oss alle sammen å så på filmen Spirit som jeg kjøpte til Henriette for en stund siden. Så var skikkelig kosemorgen sammen med barna nå som vi har fri :)

Over til overskriften på dette innlegget. Jeg fikk en litt morsom(?) kommentar på et innlegg jeg la ut for noen dager siden. Innlegget var et spørsmål fra mine lesere om å hjelpe meg med en stemme i en konkuranse for å vinne 10.000 kroner til reise. Å kommentaren jeg fikk lød slik:

Det går faktisk ann å skaff seg en jobb der man kan tjen penger! Og på den måten så kan man ta med seg barna på sydenturer og andre forskjellige ferieturer, enn å driv å melde seg på konkurranser hele tiden for å prøve å få sympati om alt og ingenting! Gjør heler en insats og send et par søknader om jobb og ikke vær så kravstor! Ikke tru at noen dukker opp på døren din og tilbyr deg jobb og betale ferieturer for at du kan reis med barna dine! Du kunne heller brukt pengene på å reis med barna på ferie,enn å bruk på deg og din kjæresten! Alle som har barn, sett de først værtfall før de tenke på seg selv. Tenk litt over dette før du bruker masse penger på å sende din kjære på ferie! Man lever og tjener penger for at barna skal ha det bra og få en oppvekst og opplev at de får sånne opplevelser!

Det jeg da lurer på er om denne personen som for øvrig er anonym vet nok om meg til å kunne uttale seg?

Ja det går ann å skaffe seg en jobb der man kan tjene penger, men jeg er i et program via NAV, og pengene jeg mottar er lønn fra kommunen. Hvis jeg skaffer meg en betalt jobb over en viss prosent så mister jeg programmet jeg er i. Å siden jeg studerer i dette programmet så ville det vert veldig synn å miste det! Igjennom dette programmet så får jeg nå en utdannelse å en jobb etterpå. Hvorfor da ødelegge mine sjanser på en utdannelse?
Ser heller ikke problemet med å være med på konkuranser. Om du ikke vil hjelpe meg å stemme så er det jo bare å la vær, enkelt. Det å spille lotto er som en konkuranse det også, bare at det koster penger å "melde seg på". Enten vinner du, eller så vinner du ikke. Jeg prøver lykken min på de konkuranser jeg ønsker så får folk som vil hjelpe å stemme, hjelpe meg med det. Enkelt :)
Når det gjelder at jeg å kjæresten skal sammen til Hellas i sommer. For det første så MÅ vi til Hellas da faren til typen er blitt syk. For det andre så var det bare flybilletter som måtte bestilles til denne turen, for vi sover gratis hos familien til Dimitris pluss at dem holder oss med mat også. Meningen var at barna også skulle få bli med på dette, men pengene strakk desverre ikke til. Hvis jeg hadde droppet Hellasturen så hadde jeg alikevel ikke hatt penger nok til å ta barna med til syden. Å hvis ikke Dimitris er med så hadde jeg heller ikke tatt barna med til syden siden jeg ikke vil reise alene med 2 barn til syden. Gevinsten på denne konkuransen gjør det faktisk mulig for meg, barna å Dimitris å komme oss på en ferietur sammen.
Sist men ikke minst. Vi jobber å tjener penger for at barna skal ha det bra å få sine opplevelser, MEN det er også viktig at foreldrene har det bra sant?

Jeg er ikke kravstor, å hvis du sier det om meg så vet du overhodet ingen ting om meg. Så enkelt er det :) Hele mitt liv har jeg brukt resurser på at andre rundt meg skal ha det bra. Jeg har alltid satt meg selv sist i rekken for å ta meg av andre rundt meg. Når det gjelder mine barn så har dem alt de trenger å enda litt til. Drar jeg ut for å kjøpe meg noe nytt så ender jeg som regel med å komme hjem med noe nytt til barna å ingen ting til meg selv.
Å hvis jeg var så kravstor så hadde jeg ikke drømt om nettene at jeg vant i lotto for å kunne hjelpe andre. Jeg blir lottomilionær, å hovedplanene mine med gevinsten går ut på å hjelpe familie å venner.

Så neste gang du føler for å uttale deg om meg å mitt liv, spør først for å se om dine påstander er slik som du trodde! Takk for meg

Huttetuu 

DRA DERE VEKK UTLENDINGER!

23.06.2013 @ 17:10 i Blogg 10 kommentarer

Dette er et utrolig viktig tema synes jeg siden det enda er folk som har veldig imot utlendinger. Jeg leste på Twitter for noen dager siden at folk skrev tweets om #larazabli eller noe slikt. Alle brukte taggen for å spre dette. Så kommer det en jente inn å skriver at hun irritere seg over at folk skriver det fordi at hun mente det ikke kom til å løse noen ting uansett. I tillegg til dette så skrev hun om hvordan hun mente at Raza å familien hannes bare skulle hute seg tilbake til Pakistan. En annen ting jeg også har reagert på er hvordan arbeidsgivere unngår utlendinger når dem skal annsette nye folk. Å for ikke å glemme hvor vanskelig det er for en utlending å få seg en plass å bo.

Jeg vet at vi har masse historier om utlendinger som dreper, misshandler, voldtar ol. Men skal man dra alle under en kam av den grunnen? Skal den snille araberen eller pakistaneren som aldri har gjort noen vondt måtte lide fordi at det var noen av deres medborgere som gjorde noe galt? Å betyr det i så tilfelle at vi må begynne å dømme Norske folk også fordi at Breivik gjorde som han gjorde på utøya? For Breivik er jo Norsk sant? Å rundt om i Norges land så sitter det Norske folk inne i fengsel også for å ha drept, voldtatt eller gjort andre kriminelle handlinger. Beyr det i så tilfelle at vi er som dem å kommer til å gjøre som dem fordi at vi også er Norsk? 

Vi har forskjellig hudfarger, forskjellige språk, forskjellige religioner osv. Men på innsiden er vi alle bare mennesker. Det handler om å kunne gi folk en sjanse til å vise seg til å være bedre enn de som begår kriminalitet. Jeg kjenner en person som nettopp har fått seg jobb i Bodø. Men han vet ikke om han kan bli i Bodø å fortsette jobben sin her. Han er fra utlandet, nermere bestemt Hellas. Per dags dato bor han på et vandrehjem å betaler over 300kr natten for å bo der. Å det viser seg til å være veldig vanskelig for denne mannen å få seg en plass å bo fordi at han ikke er fra Norge. Han snakker ganske bra Norsk etter å ha bodd i Norge i 4-5 år, men man hører lett at Norsk ikke er morsmålet hannes. 

Hvorfor har vi så lett for å dømme andre? Hvorfor har vi så lett for å være rasistiske? Å hvorfor har vi så vanskelig for å gi folk en sjanse til å vise godhet? Bare tenk deg hvordan du selv ville følt det om du var mutters alene i et nytt land hvor ingen ville ta imot deg å åpne sine armer for deg. Hvis du var alene i et nytt land å måtte forsvare deg selv for andres dumskap. Vi er heldige som bor i Norge å har det så bra som vi har det, men hva om det ikke var slik? Hva om du av en eller annen grunn MÅTTE forlate det kjente å kjære her for å prøve å overleve på en ny plass? Det er så lett å si at man bare skal sende utlendingene tilbake til sitt eget land, men i noen tilfeller blir det det samme som å si at man bare skal sende dem rett i døden. Å i så tilfelle, så høres du mere ut som en kriminell enn dem som faktisk er snill å god, men bare kommer fra et annet land. 

Husk dette neste gang du føler for å dømme noen! Vi er alle mennesker uansett farge, religion, språk og kultur!
Del gjerne innlegget videre. Xoxo huttetuu

 

HUNDEUTSTILLING

22.06.2013 @ 22:14 i Blogg 20 kommentarer

Heia fine dere. I dag har jeg ver med min mamma å pappa på hundeutstilling med hundene til mamma å pappa. Dem var kjempeflinke alle sammen (både mamma å pappa og hundene). Vi møtte først opp tidlig i morres siden våre hunder skulle først. Å både Chico og valpen Dorina fikk begge BIR sløyfe (Best i rase). Pluss at Chico også fikk 3 andre sløyfer (husker ikke navnene på dem). Så det var jo veldig gøy at begge hundene gikk videre til neste runde for å kåre BIG (best i gruppe). 

Da klokken var ca. 14:00 dro vi tilbake (Vi bor så nært at vi kan være hjemme i ventetiden). Det ble noen forsinkelser siden ene dommeren som skulle være der ikke kom. Men etterhvert startet det. Da mamma gikk i valpegruppen med Dorina så fikk Dorina 3. plassen der. Hun var veldig flink, å etter min mening bør hun ha fått 1. eller 2. plassen siden hun var flinkere enn dem andre til å stå opp å vise seg. Men det kommer vel alltids ann på dommeren regner jeg med.
Etter en stund ble det omsider pappa sin tur til å gå i ringen med Chico. Chico var desverre veldig redd høytalerne hvor det ble pratet i, så han gikk ikke slik han burde siden han var super stresset, men det var hele 10-12 hunder i gruppen til Chico, å Chico stakk av med 4. plassen der. Så dem kom ikke videre til BIS (best i show), men vi er strålende fornøyd med sløyfene de fikk alikevel :D Flinke hundene å flinke eiere. Jeg ble sååå stolt av dem <3

Lille Dorina å sløyfene hennes. Er hun ikke fin? :)

Chico å sløyfene hannes. Er han ikke fin? :)

Jeg lærte iallefall i dag at det kommer helt ann på dommere når det gjelder hvem som får sløyfe. For av andre grupper jeg såg så var det hunder som fikk sløyfe for første plass som ikke var så flinke som andre hunder som jeg mener burde vunnet istede. Men det er vel slik det er da. Å en dag i framtiden så har jeg også lyst på en hu som jeg kan ta med på utstilling å kanskje få sløyfer til. For dette synes jeg så kjempegøy ut. Å jeg har jo lenge ønsket meg en hund selv også, men tiden er ikke rett for meg til å få meg hund enda. Skal nok enda vente noen år til barna mine blir litt større :)

Har du hund som du har vert på utstilling med?
Å har isåfall du vunnet noen sløyfe til din hund?

Xoxo huttetuu

 

HIPP HURRA FOR 8 ÅRINGEN

22.06.2013 @ 11:33 i Blogg 2 kommentarer

Hei dere, har dere savnet meg? :)

I går feiret vi bursdagen til gutten min som ble hele 8 år gammel. Synes ikke det er lenge siden jeg var på sykehuset å fikk han ut av magen, men det er altså 8 år siden nå. Tiden har gått utrolig fort. Han avsluttet akkurat 2. klasse å skal begynne i 3. klasse til høsten. Han er veldig skoleflink, å han er en veldig grei å god gutt. 

Dagen ble feiret sammen med kopiser av han hjemme i vår lille leilighet. Barna fikk pølser med brød å spise, dem såg film, var på skattejakt hvor skatten var en liten pose til hver med godis i. Å Inge-A fikk også kjempemasse fint i bursdagsgave. På kvelden etter at guttene hadde lagt seg (Inge-A fikk også ha overnatting av bestekompisen) så kom kjæresten hjem, og hadde med seg en kompis. Så da ble det skravling, kakespising å pizza på oss voksne. 

Så etter endt dag så var jeg rett å slett helt ferdig. Tror ikke jeg kom meg til hodeputen med hodet før jeg var inne i drømmeland :P Men det var iallefall en veldig vellykket dag å bursdagsgutten koste seg kjempemasse <3

Xoxo huttetuu

SLITEN OG LEI

20.06.2013 @ 11:27 i Blogg 17 kommentarer

 

Hei alle sammen. Hvordan har dere det i dag? Savnet meg? 

Uansett. Sitter på skolen nå. Er slikkelig trøtt i dag, føler meg faktisk sliten uten å helt vite hvorfor. Lei er jeg også for å være ærlig, men det kan kanskje ha med å gjøre at jeg vet at ferien starter ikke før i morgen? :P Så fra i morgen så har jeg ferie i hele 2 måneder, å det skal bli utrolig hærlig. 

I dag skal leiligheten vaskes å ryddes når jeg kommer hjem. Ja kaker og muffins skal lages også, men tenkte å spør mine søte søstre om dem har lyst å bake for meg siden jeg egentlig ikke er så glad i å bake. I morgen blir nemmelig sønnen min hele 8 år gammel. Voldsomt som tiden flyver, for jeg synes ikke det er lenge siden jeg var på sykehuset å fikk han ut fra magen. Men i morgen er han altså hele 8 år gammel. Å da skal dagen sefølgelig feires med vennene hannes.

Ellers så må jeg bare beklage ovenfor mine faste lesere om lite oppdatering i det siste. Jeg har rett å slett vert tom for ideer. Jeg vet ikke hva dere vil lese om, å jeg føler selv at det kan bli kjedelig å bare lese om hva jeg gjør daglig. Nå kommer det iallefall snart et innlegg om en pakke som jeg har bestilt. Kan dere gjette hva som befinner seg i den?
Håper på at den kommer før helgen, å jeg kjenner at jeg gleder meg til å hente den :)

Xoxo huttetuu 

HJEMMELAGET FISKEKAKER + SKOLEAVSLUTTNING

18.06.2013 @ 21:06 i Blogg 1 kommentar

Hei dere, har dere det bra?

I dag har jeg vert tilskuer da min kjære mamma laget hjemmelaget fiskekaker. Kjempegodt og 100 ganger sunnere enn dem man kjøper på butikken :) Min søster å kjæresten hennes var nemmelig i saltstraumen å fisket i går, så der fikk mamma fisk til å lage fiskekaker :)

De ser gode ut, ikke sant?

Etter jeg hadde hentet snuppa i barnehagen så var det bare å dra hjem å hente guttene, dra innom butikk, for så å dra til breivika hvor avsluttningen for klassen til min sønn skulle være. Det ble grilling, lek og kos. Inge-A koset seg spesielt sammen med bestekompisen Christoffer siden Christoffer snart flytter sørover. Guttene har vert bestevenner siden dem var små bebiser, å nå skal dem "skilles", så det blir trist. Men satser på at kontakten holdes over skype, og at det blir besøk av og til :) Her kommer et tøft bilde av de kule guttene <3

Hvordan har din dag vert?

Xoxo huttetuu

VERDENS BESTE GRYTERETT, FRAMGANGSMÅTE I BILDER

16.06.2013 @ 17:51 i Blogg 9 kommentarer

Tenkte jeg skulle fortelle dere oppskriften å framgangsmåten til en nydelig gryterett som jeg just nu laget meg.

Dette trenger du:

1. En halv løk
2. En pakke kjøttdeig
3. En boks seter rømme
4. Mel
5. En liter H-melk
6. Et glass tomatpurè
7. Salt og pepper

1. Brun kjøttdeig til den er nesten ferdig, for så å tilsette hakket løk, salt og pepper. Stek så det ferdig (hvor stor mengde av salt å pepper er i grunnen opp til deg. Hvor mye du liker smak av salt og pepper)

 

2. Strø så mel over kjøttdeigen å tilsett litt av melken. Dette gjøres for at gryteretten skal få litt tykkelse tilslutt. 3. Etter at du er ferdig med melet, så tilsettes rømmen (hele boksen). Rør godt

4. Når alt er rørt godt sammen så er det på tide å flytte maten over i en kasserolle og tilsette resten av melken

5. Kok 1-2 minutter før du tilsetter tomatpurè. Selv bruker jeg bare 2/3 deler av glasset med tomatpurè. Men du kan jo prøve deg fram hva du liker

6. Så lar du gryten koke i ca. 10-12 minutter under omrøring (kok såpass lenge for å være sikker på at det ikke er melsmak igjen i der). Å mens gryteretten koker seg ferdig så har du tiden til å koke ris (ris bør settes på tidligere om du bruker ris som trenger lang koketid). Å så er det endelige resultatet ferdig:

Så ikke dette godt ut da dere? Jeg lager jo den veldig enkle med lite i siden jeg er veldig kresen. Men man kan jo sefølgelig også tilsette paprika, sopp eller annet grønt oppi der (bruk fantasien). Å om man ikke vil bruke kjøttdeig så kan man bytte ut kjøttdeig med pølser. Men da ordner man sefølgelig alt annet å tilsetter pølsene senere :)

Likte dere innlegget?

Xoxo huttetuu

BLIR SÅ GLAD HVIS DU VIL HJELPE MEG

16.06.2013 @ 14:32 i Blogg 7 kommentarer

Kom over en konkuranse på trygg sin side på facebook. Å der kan man vinne et reisegavekort til en verdi av 10.000 kroner. Hadde vert så utrolig kjekt om jeg vant slik at jeg kan ta mine kjære søte små barn med meg på en ordentlig ferietur for første gang. Men for å kunne vinne så trenger jeg noen som vil være med å stemme jenta mi sitt bilde fram. Så jeg hadde blitt uendelig glad hvis akkurat du hadde hatt lyst til å hjelpe meg med det. 

Her finner dere link til siden dere kan stemme på! Å her ser dere hvilket bilde jeg valgte å bruke i konkuransen:

På forhånd tusen takk til alle som vil hjelpe meg, setter stor pris på det <3

Del gjerne videre.

Xoxo huttetuu

NY HEADER :D

16.06.2013 @ 13:02 i Blogg 3 kommentarer

Hei alle dere 

Spurte for noen dager siden om det var noen som kunne tenke seg å lage ny header for meg siden jeg ikke kan slikt selv. Å det var noen veldig snille personer som stilte opp med noen bidrag.
Bidragene var:

  

 
 
 

Må bare si tusen takk til dere som var så snille å laget headere til meg, setter veldig stor pris på at det er noen snille som hjelper de som ikke kan :) Hvis dere som laget dette ser dette innlegget så kommenter gjerne med bloggnavn eller virkelig navn slik at jeg kan føye det på. Er jo rett og rimelig at dere skal ha kredit for den gode jobben :)

Jeg falt tilslutt på header nummer 3. Likte den veldig godt, men har sefølgelig lagret de andre slik at jeg kan bytte om jeg får lyst. For nå har jeg jo flere å velge imellom :)

Personen bak header nummer 7 er hunterandme.blogg.no :)
Personen bak header 1,2,3,4,5, og 6 er Mona :) 

Hva synes dere om min nye header?

Foresten så tenkte jeg å minne dere på at jeg har en facebook side som dere kan like om dere vil ha oppdateringer når jeg skriver nye innlegg :) Min facebook side finner du HER

Xoxo huttetuu
 

TZATZIKI OG SOUVLAKI

16.06.2013 @ 12:42 i Blogg 0 kommentarer

Hei søtinger <3

I helgen har jeg hatt en skikkelig lat helg. Begge barna dro på hyttetur med foreldrene mine i helgen, så da har jeg bare utnyttet muligheten til det fulle med å slappe av. Alt jeg gjorde utenfor døra i går var å dra ut for å handle litt. Så gårdagens innkjøp ble 4 poser med mat slik at vi har mat for noen dager framover. 

Så over til overskriften. I dag skal Dimitris lage Tzatziki og Souvlaki. Dette kan bli veldig spennende siden han aldri før har laget slikt, men jeg stoler på at det blir bra. Han er flinkere å lage mat enn han selv vil innrømme. Har dere lyst til å se han i action når han driver på? Kan sikkert filme eller ta bilder når han lager maten :P Skal iallefall ta bilder av det endelige resultat, så får vi se hvordan det blir.

Nå skal jeg iallefall hive meg rundt å lage litt frokost. Å etter frokost skal jeg få vasket litt klær. Skulle egentlig begynt på fredag med klesvask, men som dere skjønner så har jeg bare slappet maks av denne helgen. 

Hva skal du gjøre i dag?

Xoxo huttetuu

BANKEN SKULLE HATT REFS!

15.06.2013 @ 23:58 i Blogg 14 kommentarer

Hei alle dere <3

Jeg satt just nu å søkte rundt på google om litt forskjellig. Kom så over en link om BSU konto (boligsparing ungdom). Leste litt om hva BSU egentlig går ut på, å hvor mye man tjener på å ha en slik konto. Det får meg trist å jeg tenker tilbake på den gang jeg var ungdom.

Det kom et pungt i livet mitt hvor mine foreldre opprettet en BSU konto for meg. Jeg hadde vel om lag 2000 kroner på den tror jeg, eller kanskje til å med litt mindre. Da jeg var 16 år gammel så kom den nye nokia 3210(?) med kamera ut. Jeg ønsket meg så veldig denne telefonen fordi at det var kamera på den. Men sefølgelig hadde jeg ikke penger til å kjøpe meg drømmemobilen. Den kostet 1000 kroner å det var sansyneligvis mere penger enn hva jeg fikk på flere måneder. Ikke bodde jeg hjemme heller, og jeg kunne ikke be mine foreldre om hjelp med penger til den heller.

Det var etter en stund at jeg kom på min kjære BSU konto som hadde nok penger til at jeg kunne kjøpe meg telefonen. Jeg gikk til banken hvor så mannen i skranken lett lot meg få si opp min BSU konto å gav meg pengene. Lykkelig gikk jeg å kjøpte meg min kjære Nokia 3210. Da folk fikk høre at jeg hadde fått sakt opp min BSU konto så ble dem litt sjokkerte for å si det mildt. For ifølge dem så er det 18 års aldersgrense på å få sakt opp akkurat denne type konto. Selv tenkte jeg den gang da bare at jeg var heldig, å jeg hadde jo fått "drømmetelefonen" sant?

Da jeg var 19 år gammel så bestemte jeg meg for å skifte bank. Ikke fordi at jeg var missfornøyd med den jeg hadde, men fordi at sparebanken var de eneste som ville gi meg et lån som jeg forsøkte å få for å kunne få førerkortet. I banken så spurte dama meg om jeg ønsket å oprette BSU konto også, forklarte hvor god rente det var med det ol. Ja sefølgelig hadde jeg lyst til det, så det takket jeg ja til. Fortalte til damen at jeg hadde hatt slik en gang tidligere, men skjønte jo ikke den gang da hvor kjekk en slik konto var. Da sier damen til meg at jeg ikke kunne få BSU om jeg alt hadde hatt det en gang før for så å si den opp. Jeg var sjokkert, dette var info som jeg ikke fikk den gang jeg faktisk sa opp den BSU kontoen som jeg hadde. 

Hvordan i all verden kunne mannen i banken la en 16 års gammel jente få si opp en BSU konto når jeg var under aldersgrensen for det? Å hvordan i alle dager kunne han la meg si opp uten i det hele forklare meg konsekvensene av det? For å si det slik, så bærer jeg enda den dag i dag nag til denne håpløse mannen. Hadde han overholdt regelen å nektet meg å si opp så hadde jeg enda den dag i dag hatt BSU kontoen med alle goder som følger med det!

Så kjære alle dere unge lesere. Hvis dere ikke alt har BSU konto så annbefaler jeg dere om å lese om det. Det er virkelig en av de beste kontoene du noen gang kan opprette (det er jo en grunn til at det er bare en gang i livet du kan opprette en slik konto). Å husk at dere må IKKE si opp kontoen hvis dere har en. Jeg mistet min for en stygg Nokia telefon som jeg hadde max 1 år før jeg byttet den ut i noe bedre. Å nå kan jeg aldri i mitt liv få en slik konto igjen. Jeg håper virkelig også at folk som jobber i bank tar slikt seriøst, å nekter en for ung uviten ungdom å si opp en slik konto, for det gjorde ikke idioten med meg den dagen.

Del gjerne innlegget videre.

Xoxo huttetuu

HELSEVESENET

15.06.2013 @ 13:53 i Blogg 10 kommentarer

Jeg ble inspirert av en video på facebook å ønsket å skrive litt om mine tanker i forhold til helsevesenet i Norge. Å jeg må si at jeg virkelig skammer meg over det, her er hvorfor:

Eldreomsorgen!

Jeg har selv jobbet på sykehjem. Sett beboere som ligger til sengs hele dagen, eller er sperret inne på en avdeling hele dagen hvor dagens høydepungt er sammlingen rundt matbordet. Egentlig så hadde de kunnet fått seg en tur ute rundt i gatene, eller en tur på et kjøpesenter, ja kanskje en kafè for en kopp kaffe. Men istede må dem sitte hele dagen inne i et bygg med kjedelige hvite vegger å personale i blå dresser. Selv om de er gammle å uten av makt til å kunne klare seg selv lengre, så er dem fortjent et verdig liv inntil dem dør så langt det lar seg gjøre. Helsevesenet må få opp øynene å bruke mere penger på å kunne annsette mere folk. For hadde dette skjedd så hadde de gammle som en gang tok vare på oss også kunnet fått seg "lufteturer". 

Da jeg selv var i jobb på sykehjem så såg jeg hvordan alle som jobbet der stresset rundt dagen lang for å få unna vaktens gjøremål. Det var svert skjeldent jeg såg at noen faktisk tok seg til til å sitte å snakke med beboerne. De fleste av de ansatte var i det minste hyggelig å grei under stell av beboerne, men jeg opplevde også de som var sur å gretten å bare gjorde jobben i en fei uten å i det hele tatt tenke på hvordan den i sengen følte da hun brått bare snudde helle til siden uten forvarsel på det. 
Sykehus!

Hva kan man mulig si negativt om sykehus? Jeg har vert der også, å man trenger ikke gå lengre enn barselavdelingen på sykehuset for å se at der finnes folk som jobber der som kanskje skulle valgt en annen jobb istede, og også et system slik at informasjon til passienter blir gitt. Etter jeg hadde født min sønn så måtte jeg på operasjonsbordet (det er en historie for seg selv), men etter intensiven da jeg ble trillet ned så ble jeg plassert på et rom med min nyfødte sønn. Jeg ønsket etterhvert å få på meg litt mere klær slik at jeg kunne gå ned på sykehusets kiosk å kjøpe meg noe. Men jeg hadde overhodet ingen anelse på hvor klærne mine var, og kanylen som jeg tidligere hadde fått i hånden min sto enda på sin plass med en tropp over siden jeg ikke fikk noe inn i den da. Jeg gikk ut på gangen for å finne noen å spørre om klærne mine siden jeg ikke hviste hvor de var, og ingen hadde vist meg at snoren over sengen var en snor jeg kunne dra i hvis jeg trengte noe. Da jeg møtte en pleier ute i gangen så fikk jeg "kjeft" fordi at jeg vandret i gangen iført bare sjorte, hvor hun også var irritabel mot meg fordi at jeg vandret med en kanyle i hånden min. 17 år gammel å mitt første møte med sykehus opplevdes som skremmende for meg pga. dette. Man hører foresten også om forhold der nye pleiere kommer inn i et rom å ikke vet noen ting om passienten, kanskje lese journalen hadde vert noe?

Psykriatri!

Her kommer vi til tema som gjorde meg opprørt da jeg såg videoen på facebook. Videoen handlet om en jente som ble bare 20 år gammel, hun valgte å ta sitt eget liv. Man ser i gjentatte tilfeller at det annsettes folk i psykriatrien som har mangel på kunnskap om det de jobber med. Man ser også at overmedisinering skjer hele tiden. Mangel på sympati å empati er også en stor ting innenfor området. Jeg hørte en gang noen som sa "ikke involver deg for mye inn i pasientens liv, og ikke gi dem den oppmerksomheten som de ønsker". Tenker de noen gang på at sympati å empati er kanskje det pasienten trenger? Medisiner kan hjelpe helt klart, og for mange så trengs det virkelig. Men fler foldige preparater samtidig? Å ikke for å snakke om preparater som mikses, som aldri skulle vert tatt sammen!
Hvis man jobber på en avdeling med psykisk syke mennesker så må man vel skjønne at disse sansyneligvis trenger å snakke? Å når de sier at dem ønsker å ta sitt eget liv så er det et rop om hjelp som man ikke skal avfeie! "En jente sa en gang at hun skulle ta sitt eget liv hvor så sykepleieren svarte tilbake at hun bare skulle gjøre det fordi at han trodde hun sa det bare for oppmerksomhet".
Helsevesenet bør se mere på hvem som annsettes, og også at det blir et ordentlig system på medisinering slik at ikke feilmedisinering skjer! En regel om at taushetsplikt kan oppheves når det er snakk om liv og død burde også holdes! I videoen jeg såg på facebook så kunne kanskje jenta ha overlevd hvis taushetsplikten hadde blitt opphevet å foreldrene hadde fått informasjon om at jenta ikke var der, men var permitert, men det får man aldri vite. For ikke å snakke om alle medisiner jenta fikk proppet i seg samtidig. Hvis dere vil se filmen så kan dere trykke HER
Barnehage!

Barnehage kommer også inn under helse og omsorg. Jeg såg for ikke så lenge siden en sak om en stakkars gutt som hadde blitt utsatt for voldsomme brannskader i barnehagen sin. Jenta som skulle bade gutten hadde fylt baljen med golvarmt vann. Dette var ikke ment å skulle skje, å jenta var stresset etter hva jeg forsto pga. at de ikke var så mange annsatte på jobb i øyeblikket for å holde orden på så mange barn som det var i barnehagen (Mulig jeg har missforstått hvordan det gikk seg til). Men det er ingen hemmelighet at det er alt for få annstatte i så utrolig mange barnehager. Det er rundt 15-20 barn på en avdeling i en barnehage, å etter min mening så bør det ikke være mere enn 5 barn per voksen. Det vil altså si at det bør være 4 annsatte på jobb i en avdeling med 20 barn. Å hvis barnehagen har barn som er mere trengende enn andre barn (en eller annen form for utviklingshemming) så bør det være en voksen ekstra som kan konsentrere seg mere om akkurat dette barnet. Men det ser man skjeldent, ja med mindre barnet er rullestolbruker og mere til. Men det finnes da mange former for utviklingshemming!

Tannhelse!

Grunnen til at jeg trekker dette inn er på grunn av en artikel jeg en gang så i avisen. Det var snakk om kostnader og tannlegeskrekk. En tannlege gikk ut å sa at folk som ikke gikk til tannlege hadde i grunn bare en grunn til det, og det var tannlegeskrekk som holdt dem igjen. Ifølge denne tannlegen så hadde det ingen ting med kostnader å gjøre. For meg som har tannlegeskrekk så ble jeg oppriktig sint på denne tannlegen (JA kjære deg, jeg kommer aldri til å bruke en krone innenfor ditt kontor. Ikke engang om du var den eneste som kunne stille opp i minuttet hvor jeg satt med voldsom tannpine!). Tannlege er voldsomt dyrt, og veldig mange har faktisk ikke pengene som kreves for å komme seg til en tannlege for å få ordnet på tennene sine. Kanskje noen unlater tannlegebesøk på grunn av tannskrekk, men alle skal ikke dras under en å samme kam. For selv om jeg har tannlegeskrekk så hadde jeg gått til tannlegen hvis økonomien min sa ja til det. Vi har egenandel på helsehjelp, men tannlege er ikke innen kategorien for dette. Er ikke våre tenner en del av helsa vår da? Har systemet som satte denne regelen noen gang hatt voldsom tannpine eller? Tenner er en like stor del av helsa som alt annet ved kroppen vår. Å hvis man har voldsom tannpine å ikke får gjort noe med det, så går det også ut over resten av helsa vår! Det er på tide at det innføres egenandel på tannhelsa vår også slik at ikke folk med mindre penger ender opp med å må trekke alle sine tenner pga. at dem ikke får ordnet tennene sine. For det er ikke bare dårlig tannstell som er årsak til hullete tenner, men mange andre faktorer som også spiller inn!
 

Helsevesenet er per dags dato i mange tilfeller en skam! Noe burde virkelig gjøres. Vi lever i 2013 i et av verdens beste og rikeste land. Hvordan kan det ha seg at vi ikke har/kan bruke mere penger på helsevesenet? Å hvordan kan det ha seg at så mange ansettes uten nok kunnskap innenfor det dem ansettes i? En tanke å ha når det er stortingsvalg å man skal stemme fram et parti. Jeg vil iallefall gå for partiet som vil gjøre endringer innenfor helse også! Hva tenker du om temaet?

Xoxo huttetuu

KAKE Å SOLFYLT DAG

13.06.2013 @ 21:33 i Blogg 2 kommentarer

Hei mine søte lesere <3

I dag har jeg i grunnen ikke gjort så alt for masse. Var først på "skolen" som vanlig for å studere. I lunchen gikk jeg over på Rema1000 som ble åpnet igjen i dag etter ombygging. Å siden det var nyåpning så serverte dem marsipankake til alle sammen som tok turen innom der. Det passet meg helt perfekt på en solfylt dag som dette hvor jeg kunne spise kaken ute i godværet. 

I ettermiddag var jeg å snuppa å gikk en tur sammen med mammaen min og hundene mens sønnen min var å spilte forballkamp. Etter jeg kom hjem så har jeg egentlig bare brukt tiden til å få ryddet å støvsuget i leiligheten. Fått barna i seng, å nå sitter jeg her alene å nyter stillheten. Dimitris er å spiller biliard i dag, så jeg har stuen for meg selv for en liten stund. Er litt godt det også en gang i blandt.

Så med andre ord så er det ingen ting spennende å oppdatere om fra dagen i dag. Har egentlig bare vert en sløvedag fra morgen til kveld.
Hva har du gjort i dag? Har det vert fint vær der du bor?

Xoxo huttetuu

 

FORELDRE FORMER BARNA

13.06.2013 @ 15:54 i Blogg 7 kommentarer

Jeg hører om det overalt hvor enn jeg snur meg. Om hvordan det er foreldrene som former sine barn. Hvis foreldre har rett oppdragelse så blir barna slik å slik. Men er det nå bare foreldrene sitt ansvar å forme barna? Har ikke andre voksne noen del som helst i dette? Å har ikke barnehagevenner/skolevenner noen rolle i dette?

Når barn er i en alder fra 0-1 år så er det foreldre ene å alene som står for oppdragelsen sansynligvis. Barna er hjemme sammen med mor eller far. Dem skal utvikle seg til å lære å krabbe, gå sine første steg, si noen få ord og ellers også lære seg å leke. 

Når barna så kommer i alderen 1-6 år så er det foreldre å barnehage/dagmamma som står for oppdragelse. Foreldrene skal tilbake i full tid i jobb eller skole. Å i dem fleste tilfeller så tilbringer barna mere tid i barnehagen/ hos dagmamma enn dem gjør sammen med foreldre på ukedagene. Da skla barna lære seg å sosialiseres med andre barn, og dem skal lære seg hva som er rett å galt. Å når barna er i 2-3 årsalderen begynner dem også å bli påvirket av sine barnehagevenner. Jeg husker selv da min sønn gikk i barnehagen. Han var ikke eldre enn 2-3 år gammel da han "gjenget" seg med 2-3 andre unger. Å alle ville dem være "sjefen" av gruppen. Å når det var uenigheter så var det ikke uvanlig at et barn slo, også slo neste også fordi at den andre gjorde det. Å slik "lærte" dem at det var slåing som var tingen når dem ikke fikk det som dem ville. Men det er jo klart at dem voksne som jobbet i barnehagen prøvde å endre på dette siden det ikke var rett. Å da var det dem voksne som måtte trå til å lære barna at det er stygt å ulovelig å slå. Skulle da foreldre heller ha dratt fra jobb å til barnehagen for å snakke med sitt barn som slo? Å skal foreldre da ta annsvar for at deres barn slo?
Foreldre lærer barna fra dem er små at slåing er ulovelig, foreldre prøver å forme barna til å ikke slå eller gjørde andre vonde ting mot andre. Men foreldre kan ikke stoppe at barna blir påvirket ute blandt andre.

Når barna er 6 år å oppover så er det foreldre og skolen pluss skolevenner som former barna. Barna tar med seg det som foreldre å barnehagen lærte dem vidre til skolen. Men det er ingen hemmelighet at det er vanskelig å for lærere å følge barn opp på samme måte på skole som i en barnehage. Barna har nå et større uteområde å leke på, det er ikke lengre den lille inngjæret flekken dem hadde i barnehagen å leke på. Nå i denne alderen så er ungene også mere opptatt av TV enn tidligere. Å hvis man ser på dagens barneTV så er det en del vold i det. Å spesielt blandt gutter så er det action som er tingen, å det skal sefølgelig lekes med det når dem er sammen. Dem velger hver sin actionfigur som dem vil spille i rollespill, så finner dem gjenstander ute som dem kan bruke som "våpen".  Blandt jenter så startes det allerede i tidlig alder å være press på utseende. I starten handler det mest om klær, hvem som har slike å slike klær ol. Å allerede i 8-10 års alder begynner det å bli prat om vekt. Å hvis du veier mere enn dine venninner så blir du gjerne utstøtt pga. det. Du blir rett å slett et lett mobbeoffer på grunn av det. Foreldre lærer barna til å ta vare på alle å være greie med alle. Dem lærer sine barn at man ikke skal bruke vold i noen omstendigheter fordi at det er farlig. Man lærer dem at alle er like mye verdt uansett vekt, utseende og klær. Vi forteller dem at de ikke ville følt det greit hvis de var av typen som ble holdt utenfor. Men når de er tilbake på skolen å sammles så er det lett å bli påvirket av hverandre, så er det påan igjen. Hva skal foreldre gjøre mere enn dem alt har gjort i en slik situasjon?

Så som dere ser alle dere som mener at foreldre kan skylde seg selv hvis dem har et barn som ikke oppfører seg på en ordentlig måte, eller som har barn med problemer pga ditt og datt. Foreldrene prøver så godt dem kan. Dem elsker barna sine å gjør alt for dem. Men dem kan faktisk ikke forme barna alene fordi at sammfunnet ikke tillater det. Jeg var av typen som fikk være hjemme med mamma nesten til jeg begynte på skolen. Min mamma lærte meg rett å galt å var tilstede hele tiden til jeg begynte på skolen fordi at hun var hjemmeværende. Jeg lærte av mammaen min at jeg skulle være snille med alle, ikke holde noen utenfor, og ta vare på dem som kanskje ikke hadde så mange venner osv. Hva skjedde da jeg var den snille jenta som mamma lærte meg å være? Jo da var jeg den ukule som ingen ville leke sammen med. Men jeg er glad for det, for da jeg kunne få en jente til å følge seg bedre selv om jeg fikk det dobbelt verre, så føltes det godt for meg å ha hjulpet noen.

Dette er virkelig noe dere bør tenke over neste gang dere legger all skyld på foreldre. Foreldre har en stor del i det hele bildet, dem er tross alt foreldre. Men det er også veldig mange andre inne i dette store bildet, å etterhvert som barn blir større, så blir venner en større å større del av bildet.

Dette er mine 2 skjønne å fantastiske barn. Dem er velloppdratt å snill nå, men jeg kan ikke garantere for hva dem er om 10 år. Jeg må bare stole på meg selv å at den jobben jeg gjør som mamma er rett. Å også fortsette med det jeg gjør så lenge dem enda er barn. For jeg vet også at det vil komme en alder der ting jeg sier går inn det ene øret på dem å ut det andre igjen. Jeg var som sakt snill å god som barn, men da jeg kom på undomskolen hadde mine foreldre problemer med oppførselen min. Ikke fordi at dem hadde gjort noe galt i hvordan dem oppdro meg, men fordi at jeg var påvirket av alle rundt meg.

Del gjerne innlegget videre.

Xoxo huttetuu

SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN

13.06.2013 @ 12:02 i Spørsmålsrunder/svar 9 kommentarer

Hei søte deg, her kommer svar på spørsmålsrunden. Tenkte først at jeg skulle lage film av det, men ombestemte meg. Skal heller lage film av det jeg vil lage film av fra spørsmålene, men den kommer senere :)

 

1. Møttes du og kjæresten din hverandre på nettet? Isåfall hvor lang tid snakka dere sammen før dere møttes? :)

Svar: Det er en litt innviklet historie, men skal prøve å forklare. Jeg brukte før å spille det berømte spillet World of Warcraft. Der ble jeg kjent med en hyggelig mann som heter Niko. Etter ca. 1 år da jeg å Niko satt å snakket sammen på Skype så la Niko til Dimitris i samtalen. Det var slik jeg å Dimitris begynte å snakke sammen. (Dimitris å Niko er bestevenner i virkeligheten å var nesten naboer). Jeg å Dimitris snakket sammen i ca. 3 måneder før vi bestemte oss for at vi hadde lyst til å møtes. Å slik ble det.

2. hva jobber du med, er du utdannet, tjener du godt?

Svar: Jeg har ingen jobb for øyeblikket, men jeg studerer reiseliv via NKI nettstudier. Siden jeg studere via et program som NAV har, så kommer lønnen min fra programmet. Tjener nok ikke godt nei, men har slik at vi akkurat klarer oss.
3. kan kjæresten din noe norsk, vil høre :))

Svar: Kjæresten min kan ganske mye Norsk nå, men har enda litt problemer med å forme setninger selv. Han kan også være litt vanskelig å forstå av å til siden han sliter med utalelsen av bokstavene A, E, I, O, U, Y, Æ, Ø, Å noen ganger. Tenkte at jeg skal lage eget innlegg om dette å lage video der dere kan få høre når han snakker Norsk. Har dere lyst til det?

4. Hvor fornøyd er du med kroppen din før og etter 2 svangerskap.

Svar: Jeg har altid hatt problemer med eget selvbilde fra jeg var lita. Jeg har vert et mobbeoffer på skolen så lenge jeg kan huske pga at jeg veide noen kilo mere enn de andre jentene i klassen. Dette første til spiseforstyrrelser da jeg var tennåring. Etter jeg kom i trivselsvekt så tok det jo ikke så lang tid før jeg ble gravid. Etter 2 svangerskap så har i grunn ikke størrelsen min vært mitt største problem, men all ekstra hud jeg har fått på magen pga. alle strekkmerker jeg har. Dette skal jeg få dekket operasjon for å få fjernet pga. at den ekstra huden har gitt meg plager. Men må ned 6 kilo da før jeg får operasjon.

5. hvor ser du deg selv om 10 år.

Svar: Jeg ser meg selv boende på en plass jeg trives på sammen med familien min

6. hva er drømmelivet for deg.

Svar: Vet ikke helt hva jeg skal svare på dette. Jeg har en drøm om å en dag langt inn i framtiden flytte til Hellas. Men av hva jeg ønsker for livet mitt akkurat nå så er det å bli ferdig utdannet, få en jobb (helst på en flyplass), kjøpe hus, å bare nyte livet sammen med kjæreten og barna mine

7. hva sa moren din når du ble gravid som ung?

Svar: Hun sa til meg at jeg måtte huske på at det å være mamma å ta vare på et barn ikke er det samme som å sitte barnevakt å ta vare på et barn. Hun var nok noe skuffet da jeg kom hjem så ung å sa at jeg var gravid, men hun støttet meg 100%. Både hun å pappa har vert helt fantastisk. Å da det ble slutt mellom meg å barnefaren så laget dem en kjellerleilighet til meg hjemme hos dem slik at jeg kunne bo nært å ha hjelp fra dem om jeg trengte det <3
8. hvorfor forlot barnefaren til jenta de, hvordan har dere det idag, er han i nytt forhold.

Svar: Hvorfor han forlot er i grunnen ikke så viktig. Skjedd er skjedd, å verken jeg eller han kunne noen gang ha tenkt oss å bli sammen igjen. Men vi har et helt fantastisk sammarbeid når det kommer til datteren vår, å vi snakker veldig godt sammen. Men det er også alt, vi har ingen kontakt bortsett fra når det gjelder jenta vår. 

9. hvorfor har ikke faren til gutten din hatt noe med han å gjøre for i januar, eller når det var,som du nevnte tidligere.

Svar: Vil ikke legge ut slikt på bloggen, i grunn vil jeg ikke rippe opp i det i det hele tatt. Hovedsaken er at dem har kontakt nå, å fortsetter slik som det er nå. Sønnen min er gladd for å ha pappaen i livet nå, å pappaen ser ut til å trives godt med å være der for sønnen nå. Så da er det det viktigste :)

10. Kan du få en veninne til å ta en makeover på deg, der dere gjør noe med håret, en litt stor forandring, hadde vært artig om det hadde vært ett eget innlegg, at det hadde vært filmet :))

svar: Kan se om jeg får til dette på et eller annet tidspunkt å lage film av det, men jeg vet ikke helt hva vi skulle gjort med håret mitt da. Driver å sparer til skikkelig langt hår nå, så ingen får lov å for eksempel nerme seg med saks i håret mitt. Ellers av frisyrer så kan jeg altids spørre min lillesøster om hun kan finne på noe siden hun driver å utdanner seg som frisør :)

11. kan du få en veninne til å skrive ett gjesteinnlegg om deg :))

Svar: Det kan jeg sikkert gjøre. Blir ikke i dag da, men skal spørre ei venninne når hun har tid. Kanskje på Mandag/Tirsdag :)

12. Hvilken gjeng var du i på skolen? Nerd, gother, bimbogjengen osv?

Svar: Jeg var ikke i noen gjeng på skolen. Jeg var den som ble holdt utenfor å mobbet. Som dere ser lengre opp så ble jeg mobbet fordi at jeg veide mere enn de andre. Men jeg ble også mobbet fordi at jeg var en person som brydde meg om alle. Så hvis jeg så andre som satt alene å ikke hadde de lett, så tok jeg vare på dem å lekte sammen med dem. Å dette skulle jeg vist få tilbake med enda mere mobbing.

13. Har du noen gang blitt mobbet?

Svar: Er vel svart på et par ganger nå. Men ja, jeg ble mobbet veldig masse. Mobbet både psykisk å fysisk. På det verste kom jeg hjem rød å blå på kroppen etter slag på skolen. Å denne gangen sto til å med min lærer å så på at jeg ble slått uten å gjøre noe med det

14. Føler du livet ble anderledes enn du hadde håpet?

Svar: Som 10 åring så såg jeg nok for meg andre ting enn hva dem er i dag. Men nå i dag er jeg glad for at livet mitt er som det er :)
15. Føler du at du prioriterer penger på en riktig måte?

Svar: Ja å nei. Regninger som skal betales blir betalt, å mat som skal kjøpes blir kjøpt. Men hender jo sefølgelig nå å da at jeg kjøper meg noe som jeg egentlig ikke hadde trengt å kjøpt. For eksempel energidrikken battery som jeg er så glad i, men jeg trenger den jo virkelig ikke. Ellers så kjøper jeg aldri dyre ting som jeg ikke burde kjøpt, for så mye penger å "sløse" har jeg virkelig ikke uansett.. (Nå kan du grue deg til du får jobb å visa kort Dimitris. Da har vi jo mere til overs)... Neida. Jeg kjøper meg skjeldent noe nytt, når jeg skal finne noe nytt til meg selv så ender jeg som regel opp med å ikke finne meg selv noe, men heller kjøpe noe nytt til barna mine :)

16: Lure på kordan du fikk penga te ny mobil?

Svar: Jeg betalte hele 1kr for min nye mobil. Dette med et adbonomang som jeg er bunnet til for 1 år. Grunnen til at jeg gjorde det er fordi at jeg ville ha ny telefon med mere minne, og adbonomanget jeg har nå er billigere enn det jeg tidligere hadde. Så vet alle det om det var flere som lurte på dette :)

17. Hvilken type jobb kunne du tenke deg?

Svar: Reisebyrå, innsjekkingen på flyplass, eller kanskje informasjons skrank på flyplass :) Derfor jeg i utgangspunktet studere reiseliv, men en jobb på hotell funker fint det også :)

18. Hva gikk du på vgs

Svar: Jeg har bare fullført Helse og sosial grunnkurs. Begynte 2 år på helsearbeiderfaget, men fullførte desverre ikke. 

19: Hvor ofte trener du?

Svar: Jeg trener i utgangspunktet 2 ganger i uka på basseng med svømming. Ellers så går jeg tur så ofte som mulig hvor det er oppoverbakker, gjerne 2-3 ganger i uken. 

Likte dere svarene? :)

Del gjerne innlegget videre.

Xoxo huttetuu 

DU ER IKKE PEN HVIS DU IKKE LEGGER DEG UNDER KNIVEN!

12.06.2013 @ 18:04 i Blogg 49 kommentarer

Kjære Sophie Elise!
Nå måtte jeg lage et innlegg til deg å jeg håper at du leser dette.
Overskriften min er budskapet du sendte ut til veldig mange! 

 

Dette var det siste du la ut på bloggen din. Et innlegg hvor du oppfordrer folk til å legge seg under kniven for å bli mere vakker. Å jeg spør deg nå, hva er det egentlig som er vakkert nok? Hvor mye skal til for å se bra ut i dine øyne? Å skal ikke folk være godtatt hvis dem ikke la seg under kniven?
Jeg synes det at du nå skal åpne øynene dine litt kjære deg. Du er en av Norges mest leste blogger, du har utallige unge jenter fra 12-13 års alder og opp. Å slik som du skriver så ser det ut som du vil at deres største drøm skal bli å legge seg under kniven.

Jeg hadde respekt for deg å tenkte for meg selv at folk var slemme når dem kommenterte stygge ting til deg på bloggen din. Jeg var fast leser daglig av din blogg, men etter dette innlegget ditt så har du mistet alt som heter respekt fra meg pluss at du har mistet iallefald en leser.

Jeg har en datter. I dag er hun 3 år gammel så jeg trenger ikke bekymre meg, men når hun kommer i tennårene så kommer jeg oppriktig til å bekymre meg for at hun skal få seg forbilder som deg. Det du gjør nå er rett å slett å skade unge jenters tanker. Du gjør dem usikker på seg selv. Å du gir dem en god grunn til å la tankene deres kverne på om dem er bra nok. Jeg vet at du tidligere sa at du ikke kunne ta hensyn til at det er så mange unge jenter som leser bloggen din, og at du ble å legge ut det du ønsker, men denne gangen gikk du for langt.

Jeg synes lenge at du har fortjent din plass på topplisten med alle lesere du har, men nå håper jeg at du går av. Ikke fordi at jeg har noe personlig imot deg, ikke fordi at jeg synes du er stygg slik som mange sier om deg, men fordi at jeg bryr meg om alle de unge jentene som tar skade av å lese din blogg nå. Nå er det på tide at du kommer deg ut av bobblen din å ser litt rundt deg selv.

 Kjære unge jenter å alle andre også!

Jeg håper virkelig at dere ser at Sophie har dratt den for langt nå. Dere er fine akkurat slik dere er, å man må overhode ikke under noen kniv for å være pen. Naturlig er å kommer altid til å være best med mindre det ligger sterke grunner til for å legge seg under kniven (f.eks de som har vert utsatt for brann å har kraftige merker etter det), men selv med gode grunner, så er ikke kniven altid beste løsningen. Husk også at det å legge seg under kniven er utrolig smertefult å det tar uker og kanskje måneder å lege seg igjen etter slike operasjoner.

Det viktigste i livet er ikke utseende, men å ha det bra. Det å ha venner å et nettverk rundt seg osv. Tenk på alle pengene en operasjon koster da, du kunne brukt de pengene på en kjempeferie til syden å opplevd noe nytt. Tenk på opplevelsen å gleden med nye opplevelser fra reising, mye bedre enn å ligge i uker med vondt etter operasjoner. Jeg håper virkelig at dere kan se bort fra barbie dronningen å hennes press om utseende, å heller høre på det som f.eks sisteplass skrev på sin blogg, DER har dere godt forbilde.

Del gjerne innlegget videre!

Takk for meg :)

NY HEADER, HJELP

12.06.2013 @ 10:35 i Blogg 5 kommentarer

Hei søte deg.

Nå er jeg så utrolig lei av den headeren jeg har. Skulle så gjerne hatt en ny, men jeg kan ikke det å lage slik selv.
Så det jeg lurte på er om en av dere vil hjelpe meg å lage en ny?

Som dere alle alt vet (om dere leser min blogg) så har jeg ikke mye penger å stille opp med pga situasjonen jeg er i, så jeg trenger noen som kan lage til meg uten å ta betalt forr det. Så om du er en person som bare liker å drive med slikt å kunne tenkt deg å prøve på å lage en header til meg så hadde jeg blitt kjempeglad. Selv vet jeg ikke hvilke bilder jeg ville valgt til headeren heller, eller utseende. Så om du har lyst å prøve deg på en header til meg så kan du bla deg nedover bloggen min å bruke noen av bildene jeg har på bloggen :) 

Hvis noen hjelper meg med dette, så kan den sendes til meg på mail: huttetuu@hotmail.com
På forhånd takk <3

Xoxo huttetuu 

SPØRSMÅLSRUNDE

11.06.2013 @ 23:13 i Spørsmålsrunder/svar 5 kommentarer

Hei dere søtinger <3

Skal kjøre i gang en spørsmålsrunde nå siden det er en stund siden jeg hadde det sist. 
Så dere kan nå stille spørsmål, så svarer jeg iløpet av noen få dager når jeg har fått inn noen spørsmål.

Xoxo huttetuu
 

DAGENS OUTFIT

11.06.2013 @ 11:46 i Blogg 6 kommentarer

Hei alle sammen

Lille jenta mi hadde veldig lyst at jeg skulle ta bilder av henne i dag da håret var ordnet å klærne var kommet på. Så da tenkte jeg å vise dere bilder.

Likte dere bildene?

Del gjerne innlegget videre.

Xoxo huttetuu 

Iphone 5 deksel

10.06.2013 @ 16:34 i Blogg 2 kommentarer

Hei der.

I dag startet dagen min som vanlig med å få barna avgårde til skole å barnehage. Etterpå var jeg å gikk den daglige morgenturen med mi mamma å hundene før jeg dro for å studere. Reiseliv er virkelig spennende å studere, å det anbefales virkelig for dem som har interessen.

Lunchen ble i dag på city nord med ei av mine beste venninner Linda. Vi spiste kylling burger på wimpy, å datteren tilLinda fikk seg en barnemeny med nuggets.

Før jeg dro fra city nord tok jeg turen innom Netcom butikken. Trengte meg nemlig et deksel for min nye iPhone. Siden dem hadde en slik smart enmed kortholder også så ble det den.

Nå er snuppa mi hentet i barnehagen så nå er det middag som skal lages.
Kjøpte foresten jenta mi ny hårpynt i dag som hun ble veldig glad for. Så nå går hun rundt med Pippi fletter :)

Xoxo huttetuu

HVORDAN ER DET Å VÆRE UNG ALENEMAMMA?

09.06.2013 @ 17:10 i Blogg 17 kommentarer

Hei hei alle sammen.

Jeg tenkte at jeg skulle lage et lite innlegg om hvordan det er å være alenemamma. For selv er jeg jo alenemamma å har vert det mere eller mindre siden min sønn ble født. Ikke var jeg bare alenemamma, men jeg var også en ung alenemamma da min sønn kom til verden. 17 år gammel var jeg da gutten ble født. En helt fantastisk liten perfekt gutt.

Hadde ikke noe nyfødt bilde av gullet på dataen, så da ble det dette :)

Det å være alenemamma var veldig krevende å tungt på mange måter. Alle vennene mine var jo ute når dem selv ville, kom hjem når dem selv ville, drakk når dem selv ville osv. Men for meg som var blitt mamma og hadde ansvar for en mere person enn meg selv, så kunne jeg sefølgelig ikke være med på alt som vennene mine gjorde. Men jeg var jo veldig heldig da som bodde hjemme hos mine foreldre med mitt nyfødte barn. Så mamma å pappa passet lillegullet av og til slik at jeg kunne dra ut å ha det litt gøy sammen med venner, men jeg kunne som regel ikke være lenge ute alikevel siden jeg fortsatt måtte stå opp med gutten når det var morgen.

Jeg følte meg på mange måter ganske ensom da lillegull var liten. Jeg skrev veldig masse som en slags trøst fordi at jeg var alene. Å jeg hadde veldig mange tanker om at jeg aldri kom til å få meg kjæreste igjen fordi at kroppen min var blitt "ødelakt" da jeg gikk gravid. Jeg var jo veldig aktiv da gutten min var våken. Gikk turer ol. med barnevognen å møtte venner på ettermiddagen når dem hadde tid. Men jeg følte savn etter en mann å dele livet mitt sammen med, å dette tomrommet kunne ingen venner fylle hvis dere skjønner.

Men jeg likte veldig god min mammarolle absolutt. Jeg kunne aldri tenke meg å bytte ut sønnen min for alt i verden. Å den "triste Malin" kom bare fram når det var kveld å gutten min var i seng for natten. Jeg var ute på lekeplasser ol. med gutten min. Jeg har masse bilder av alt morro jeg gjorde sammen med han. Jeg ble jo også etterhvert ordentlig kjent med ei venninne som jeg ikke hadde hatt kontakt med på en stund, å hun hadde også fått barn. Så vi gjorde jo kjempemasse sammen med guttene våre (guttene er i dag bestekompiser å har vert det siden min sønn var 6 måneder)

Bestekompisene som var veldig stolt etter å ha vert på førskole.

Da min sønn var 2,5 år gammel så ble jeg sammen med en mann. Jeg var veldig lykkelig å kunne nesten ikke tro at det faktisk var noen som ville være sammen med meg til tross for mitt utseende. Min sønn ble også veldig glad i han, å vi flyttet sammen etter ganske kort tid også. Da jeg fikk meg en jobb så var han hjemme med min sønn siden jeg jobbet skift. Min sønn hadde jo da ikke noe kontakt med sin ordentlige pappa, så han som var kjæresten min ble som en pappa for han. Nå hadde jeg jo også litt mere muligheter til å kunne ta meg en tur ut i blandt å la gutten være hjemme med med han. Men jeg gjorde jo ikke dette mye heller siden jeg ville tilbringe tid sammen med mannen jeg akkurat var blitt sammen med.
Da mine foreldre kjøpte seg hytte, så brukte dem å ta med seg gutten min i helger dit, å da hadde jeg å den daværende kjæresten min alene tid sammen.

Jeg ble jo etterhvert gravid igjen også. Så vi måtte jo finne oss ny plass å bo. Den leiligheten vi hadde føltes for lita for alle oss. Graviditeten var veldig tung for min del fordi at jeg fikk skikkelige plager. Var inn til både lege å sykehus, men ingen kunne forklare hvorfor jeg var så plaget som jeg var. På det verste så klarte jeg nesten ikke å gå pga smerter som jeg hadde. Så det var veldig redusert hvor mye jeg orket da jeg gikk gravid. Så det meste av husarbeid, matlaging ol. måtte legges over på typen da siden jeg rett å slett ikke klarte. Noen ganger var jeg uten bil også da typen var på jobb, så da måtte jeg holde min sønn hjemme fra barnehagen siden jeg ikke klarte å gå helt dit med han. Men det ordnet seg etter jenta mi ble født. Ei helt perfekt nydelig lita jente.

Da jenta mi var litt over 1 måned gammel så bestemte pappaen hennes seg for å gjøre det slutt med meg. Så der satt jeg alene med 2 små. Jenta mi gråt dag som natt. Hun hadde ikke kolikk eller noe slik, men hun krevde pupp nesten hele tiden. Kunne knapt legge henne fra meg å gå på do uten at hun begynte å skrike. Den tiden der sov hun imellom klokken 5 og 10 på natt/morran. Resten av døgnet brukte hun til å gråte eller ligge til puppen. Så dette var en veldig tøff periode for min del siden jeg hadde 2 små som krevde sitt å ikke bare 1. Heldigvis for min del så passet mamma å pappa sønnen min en del da, tok han med på hytta når dem dro dit. Også hadde jeg venninna mi som bodde i etasjen under meg som kunne hjelpe meg litt hun også. 

Etter 2,5 måned tok jeg kontakt med sykehuset. Jeg hadde allerede vert i kontakt med helsestasjonen mange ganger anngående jenta mi. Sakt at jeg trodde hun var sulten å ikke fikk nok næring fra melka mi, men helsestasjonen fortsatte å si at jeg måtte bare amme amme å amme. Men da jeg kom på sykehuset så fikk jeg vite at jenta mi hadde gått ned i vekt. At jeg måtte gi henne erstatning siden melka mi ikke var nok. Ingen kan ane det sinne jeg hadde imot helsestasjonen da jeg fikk beskjeden, for dette var akkurat det jeg hadde sakt til helsestasjonen, men ble avfeid der. Å da jenta mi begynte å få erstatning så fikk vi en helt ny hverdag, for nå var hun mett å fornøyd. Så nå kunne hun sove uten en liten babymage som var sulten.

Jeg begynte etterhvert igjen å føle tomrommet som jeg kjente da min sønn var liten. Å denne gangen hadde jeg mindre venner også (det er en helt annen historie). Så jeg satte veldig mye alene denne tiden. Ikke hadde jeg mye barnevakt heller siden jeg nå hadde 2 barn som i så tilfelle trengte pass. Men det gikk greiere denne gangen. Jeg hadde internet nå, å også et online spill som jeg spilte. Så når barna var i seng, eller opptatt med andre ting, så brukte jeg min tid på spillet å vennene som jeg etterhvert fikk i spillet. 

For snart 1,5 år siden så traff jeg Dimitris igjennom dette spillet. Eller mere igjennom en felles venn, for det var vennen jeg først traff i spillet for å være presis. Jeg å Dimitris begynte å flørte, å etterhvert hadde vi lyst til å møtes også. Så i fjor i mai kom han til Norge for å treffe oss. Han ble her en måned før han dro tilbake til Hellas, og i sommerferien i fjor dro jeg til Hellas for å treffe han der. Vi ble jo kjærester mens han var her, så siden ingen av oss ønsket et avstandsforhold så var saken klar. Han kom flyttende til Norge i August i fjor for å leve livet sammen med meg å barna. Få seg jobb her ol.

Dimitris å barna mine på saltstraumbrua.
Situasjonen nå i dag er slik at min datter er hos sin pappa annen hver uke fra Onsdag til Søndag. Å min sønn begynte å ha kontakt med sin pappa i Januar i år, så han er der borte når pappaen ikke har jobb helg som regel. Annen hver til hver 3 uke, så er han der fra Fredag til Søndag. Å av og til er han der fra Lørdag til Søndag. Ellers så er jeg veldig heldig med kjæresten min. Hvis jeg ønsker å dra ut å gå en tur sammen med ei venninne eller noe så stiller min kjære opp å passer barna hjemme for en liten stund :) 

Så dette er historien min. Det å være mamma er en stor gave, å jeg regner med at alle mammaer der ute har samme mening som meg om at dem aldri kunne tenke seg et annet liv. Vi kunne aldri ha byttet barna våre vekk med noe i hele verden. Men det å være alenemamma å må ta alle våken netter selv osv osv. det ER veldig tungt, å ingen ønsker vel å stå i en slik situasjon. For dem som faktisk ER i en slik situasjon klarer det nok veldig fint fordi at dem ikke har annet valg. Er man alene så bare MÅ man klare det å ferdig med det.

Selv om jeg ikke kunne tenke meg et annet liv enn det jeg har, så vil jeg virkelig fraråde unge jenter å få barn i tidlig alder. Få dere først en utdannelse å jobb. Vær også sikker på at den kjæresten du har er en du kommer til å være sammen med. Det å være mamma i seg selv kan være tungt, men enda mere tungt når du er alene om det. Det er en livsglede klart, men ikke stress med å få barn, for du har mange år på å få barn på. Ungdomstiden din har du bare en gang, å den varer ikke så lenge heller :)

Mine nydelige skatter <3 Ingen vil noen gang ta så stor del av mitt hjerte som mine barn!

Del gjerne innlegget videre!

Xoxo huttetuu


 

BODØ FILM

08.06.2013 @ 23:47 i Blogg 4 kommentarer

Heia søte deg. Nå har jeg laget en liten film fra byen min som lovet. Er første film jeg lager på denne måten så jeg synes ikke selv at den ble så bra. Men det fant jeg først ut da jeg kom hjem, så om det er ønskelig så kan jeg lage enda en senere en dag når vi har fint vær og jeg har tid.
Her har jeg rett å slett vist byen fram slik som jeg vil vise han fram. Er ikke noe hemmelighet at jeg ikke er veldig glad i byen min...

Anyways, her er den... ENJOY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte dere filmen?

Xoxo huttetuu

BYEN BODØ

08.06.2013 @ 13:08 i Blogg 4 kommentarer

Hei alle dere fine lesere!

I dag tenkte jeg at jeg skal dra ut å filme litt fra byen jeg bor i. Det ble stil spørsmål fra en person om jeg kunne gjøre det, så da tenkte jeg hvorfor ikke.
Det regner å er grått i dag, så da blir det nok ikke noen solfylt film, men det går vel bra? :P
Så har dere lyst til å se en slik film? Xoxo huttetuu

OPPDATERING

07.06.2013 @ 19:49 i Blogg 4 kommentarer

Hei alle fine. Jeg tenkte at det var på tide med en liten oppdatering om hvordan det går med kjæresten min nå her i Norge. Sommeren har nermet seg meg stormskritt, å nå er det bare 2 uker igjen til min sønn får sommerferie fra skolen. Det gjelder også Dimitris, for nå har han snart fullført et halvt år med Norsk kurs på skolen. Han er blitt veldig flink å prøver bare mere å mere på å kommunisere på Norsk. Han bruker også å tilbringe litt tid sammen med mine foreldre for å øve segpå Norsken sin siden dem snakker bare Norsk til han. Han bruker sefølgelig også tid sammen med skolebøkene sine. Å noen ganger har han funnet en barnebok for å lese litt lett Norsk som øving. Dimitris i Desember da han satt å leste Henriette si barnebok.
Nå raser tiden avsted mot ferie som sakt, å i sommer skal vi til Hellas. Selv om det blir sommerferie å Dimitris ikke skal på Norsk kurs igjen før September eller noe slik, så har han ikke ferie fra lesingen. Tanken er nemmelig at han skal få seg jobb til høsten etter vi har vert i Hellas. Å jeg håper virkelig at noen vil annsette han selv om han ikke snakker flytende Norsk enda. Han skjønner jo veldig masse av hva som blir sakt til han på Norsk, men er enda litt usikker når det kommer til å forme setninger selv da. Men han prøver iallefald, å jeg synes han er kjempeflink. Hvis noen vet av en jobb i Bodø som kunne passet for Dimitris etter høsten så skrik ut.

Ellers så begynner Dimitris å savne familien sin skikkelig mye nå, å han gleder seg veldig til å se dem igjen. Både dem å vennene sine. Kan også tenke meg at han savner å kunne snakke litt Gresk (er jo bare Gresk snakk her når han snakker med familie å venner på skype), å for ikke å glemme den gode maten som moren hannes bruker å lage. I Hellas bruker dem ikke spise stort av koket potet, så det er ikke Dimitris vandt med. Men her i Norge/familien min så er det koket potet for det meste. Så Dimitris begynner å bli lei av det da, å savner masse mere ris enn det vi bruker å spise. Er litt morsomt i grunn.

Det er vel egentlig det jeg har å oppdatere om. Om dere vil så kan jeg prøve å overtale Dimitris til å la meg lage film av oss sammen hvor Dimitris snakker Norsk slik at dere får høre. Hva synes dere om det?

Del gjerne innlegget videre!

Xoxo huttetuu 

IPHONE 5

07.06.2013 @ 08:29 i Blogg 2 kommentarer

Hei kjære dere.

I går orket jeg ikke blogge rett å slett. Satt i et par timer å hørte på telefonrulett å lo. Er jammen gøy å høre på alle dem som lurer sine nære å kjære, for ikke å snakke om reaksjonene dem får.

Så i går fikk jeg meg ny telefon. Har en liten stund nå hatt lyst på en ny. I hovedsak fordi at den jeg hadde var det for lavt minne på, så jeg fikk til stadighet beskjed om fult minne. Å siden jeg tar en god del bilder/film med telefonen så var det greit med en ny. Å siden jeg først skulle skaffe meg en ny, så gikk jeg for iphone 5. Denne er dobbelt så mye lagring på siden jeg valgte 32gb telefonen. Den jeg hadde var iphone 4s med 16gb minne på. Kjæresten er også glad fordi at jeg fikk meg ny, for nå skal han bruke min gammle.

Den nye har nok litt bedre bildekvalitet enn den gammle også, å det passer meg jo enda bedre siden jeg ikke valsker rundt med kamera overalt. Så langt er jeg kjempefornøyd med min nye telefon. Den større sjermen er jo sefølgelig også absolutt verdt å nevne. 

Ellers så gjorde jeg ikke så mye i går utenom det vanlige. Først skole med studeringen min. Så var jeg ute å handlet for helgen (dagens innkjøps bilde er ikke vits i å vise, var jo bare mat jeg handlet så). 
I dag skal min sønn dra til pappaen sin for å være der i helgen, å siden snuppa også er hos sin pappa så har jeg å kjæresten helgen for oss selv. Vi har enda ikke planlakt noe for helgen siden været er meldt bare dritt nå en stund framover. Men i dag skal iallefald jeg å ei av bestevenninnene mine dra på badeland igjen for å svømme, det blir deilig

Hvilken telefon har du? Å hvorfor?
Hvilken planer har du for helgen?

Xoxo huttetuu 

DAGENS INNKJØP

05.06.2013 @ 23:22 i Blogg 6 kommentarer

Hei søte deg, så koselig at du tar deg turen innom min blogg :)

Så hva har jeg gjort i dag? Det skal jeg fortelle deg. Først startet dagen med å få barna avsted til skole å barnehage så klart. Dro så selv å hentet mi gode venninne slik at vi kunne dra til "skolen" for å studere. Vi har hatt veldig fint vær i dag igjen i Bodø, å dagene bare nytes. I dag bestemte jeg å venninna mi oss for at ettermiddagen faktisk skulle nytes INNE, altså inne på badeland som vi har her. Men før vi dro til badeland så måtte jeg nesten finne meg noe badetøy, for jeg føler ikke meg så bra i den bikinien jeg har fra i fjor. Fant meg en veldig grei underdel på City Nord (nordlands største kjøpesenter), men jeg har ikke bilde av den å vise fram. Det var rett å slett bare en helt grei svart bikini underdel. Men vi var jo igjennom noen butikker å såg videre da, å da kom jeg ENDELIG over en kjole som jeg bare MÅTTE kjøpe (takk Stine for at du overtalte meg til å prøve den). Den ble kjempefin på meg synes jeg selv, så til alle haters (hvis det er noen), dere får meg ikke til å tenke noe annet når dere ser den :)

Dårlig mobil bilde tatt av kjæresten, er han ikke flink til å ta bilde?

Her er et bilde av hvordan den ser ut på meg. Siden jeg bare hadde kjæresten til å ta bilde så ble det bare et bilde. Han er fortsatt en flink fotograf sant? :P
Så kjolen er altså kjøpt på Vero Moda hvis dere lurte. Den kostet meg hele 300kr. å det var sååå verdt det :)

Hva synes dere om nykjolen min?

Xoxo huttetuu

BARNAS SOVEROM

04.06.2013 @ 22:13 i Blogg 7 kommentarer

Heia søte deg!

Siden det har vert spurt om jeg kan filme leiligheten så tenkte jeg da å starte med barnas soverom. Resten av leiligheten kommer når jeg gidder, skal få kjæresten også med på neste film. Så den kommer nok om noen dager. Men her har dere iallefald soverommet til barna, som også er det eneste soverommet vi har i denne leiligheten (jada vi er på utkikk etter større plass og bo, men vanskelig å finne noe til dugende pris på det private markedet i Bodø)

 

Var det et fint rom? Ja altså sett bort fra at det er lite da.

Xoxo huttetuu

CHEERLEADING

04.06.2013 @ 08:22 i Blogg 4 kommentarer

Hei søte deg!

I går var jeg på et sommershow hvor vi blandt annet fikk se cheerleadere ha oppvisning for oss. Min søster var med på 2 av lagene der. Det ene heter All stars og det andre heter PCTangels. Jeg har film av begge, men opptaket av PCTangels vart så dårlig at jeg dropper å legge det ut. Filmet alt med mobil, så dem andre opptakene er heller ikke super, men dem fungerer. Har foresten opptak av Norges mestrene PCTextreme også. Var helt fantastisk å få være med å se på oppvisningen dem hadde. Å jeg synes All stars var veldig flink også med tanke på at dem bare hadde tid til 2 treninger før dem stilte opp (tror det er et helt nytt lag, min søster ble iallefald nettopp med på det).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er da selveste Norges mestrene. Dem vant NM i cheerleading for ikke så lenge siden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flinke jenter, og jeg blir helt fasinert hver gang. Tror foresten at min datter er den kommende cheerleader også, for tanten driver å trener med henne. Å lille jenta på 3 år har en helt fantastisk balanse, det skal virkelig være sakt. Bare se her:

Del gjerne innlegget videre

Xoxo huttetuu

SOMMER, SOL OG STRANDEN (og en liten film)

02.06.2013 @ 11:14 i Blogg 3 kommentarer

I går tok vi turen til stranden. Jeg, Dimitris, Henriette, Stine, og kjæresten til Stine han Rasmus. Planen vår var å kjøre utover i 10 tiden, men siden vi måtte innom et par plasser og handle ol. så kom vi ikke oss avgåre så tidlig som planlakt. Stranden ligger nemmelig ca. en og en halv time unna her vi bor. Langsand på sandhornøy i gildeskål. Om jeg ikke husker feil så er dette Nordlands lengste strand, men jeg husker ikke hvor lang den er.Her koset vi oss med bading, grilling, solet oss, og bare hadde det fantastisk.

Dimitris i min røde grand shorts. Han har desverre glemt å ta med seg noe sommertøy som helst da han dro ifra Hellas i fjor. 

Soling på gang :)

Lille snuppa som leker med det nye bøttesettet sitt. 

Hjerte i sanden måtte til. Det var snuppa som spurte om jeg kunne lage hjerte til henne.

Sommer <3 .... Det var iallefald det jeg prøvde å skrive inni hjertet

Snuppa på tur for å hente mere vann til bøtta si

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dimitris hoppet i vannet noen ganger. Tipper han syntes det var kaldt siden han er vant med andre temperaturer i Hellas når han er på stranden der. Han gjettet at det var minusgrader i vannet :P Men jeg tipper at det var omlag 5 grader eller noe slik. Stine og Rasmus var også utti, Stine den tøffeste av alle som drev og svømte inni der masse. Lille Henriette var veldig tøff å stolt av at hun hadde turt å gått uti med vann helt opp til brystet. Men jeg, feige meg klarte ikke å gå lengre enn lårene mine før jeg snudde å gikk opp. Alt for kaldt for min del!

Tilslutt et bilde som Dimitris ville jeg skulle ta før vi dro. Det at det var solskinn, varmt ol. Også snø oppe i fjellene. På slutten måtte vi pakke sammen fort å komme oss hjem igjen. Det skyet over å begynte å regne litt. Men i dag våkner vi til en ny solskinnsdag, så får se hva vi finner på i dag i godværet :)

Del gjerne innlegget videre!

Xoxo huttetuu

Forsiden Om meg Fødselshistorie 1 Fødselshistorie 2 Facebook Kontakt meg

Malin Lauritsen

Malin Lauritsen 27, Bodø
Huttetuu@hotmail.com er min mailadresse hvis noen vil kontakte meg

Instagram

Søk

Widgets

hits