Arkiv mned: juni 2015

SVAKHETER, HVORFOR?

10.06.2015 @ 00:20 i Blogg 2 kommentarer

Jeg kan bare ikke noe for det, men tiggere på gaten er en stor svakhet for meg.
Akkurat nå er jeg i Hellas, nermere bestem Athen. Å selvfølgelig kryr det av tiggere her. Alle slags tiggere også.

I 3 dager har jeg passert en kvinne på gaten som sitter med et ganske stort barn sovende i fanget sitt. Gutten kan vel være mellom 6 og 7 år gammel. Jeg vet jo at gutten ikke egentlig sover, for det er ikke så vanskelig å se. Den stakkars gutten har i disse 3 dagene mens jeg har vert her blitt neddopet til å ligge i fanget med øynene lukket. Jeg får så vondt av den stakkars gutten. Han burde virkelig få leve slik som andre barn. Både leke, gå på skole, få være et BARN!! Ikke sitte neddopet i fanget på moren sin (hvis det nå i det hele tatt er moren hannes stakkars).
Jeg får så lyst til å hjelpe denne tiggeren slik at gutten kan få et bedre liv, men jeg vet jo også at gutten ikke kommer til å få noe bedre liv hvis jeg gir penger, for det er slik tiggerne holder på!!! Det kommer litt, men så vil de ha mer.

Så selv om jeg er svak for tiggere så gir jeg ingen ting, jeg tror på den andre siden at gutten har større sjans på et godt liv tilslutt hvis ingen gir penger, for da vil tiggerne innse at dette IKKE er måten å gjøre det på for å skaffe penger. Å jeg oppfordrer samtidig alle mine få eller mange lesere om å stå imot fra å gi slike tiggere penger. For hver gang de doper ned barna sine for tigging, så blir sjansen større for at barna tilslutt dør av det. Noen av de tiggerne med en baby på fanget sitter ikke der bare med en baby, men i verste tilfelle en død baby som har dødd i armene på moren iløpet av dagen. Få en slutt på dette, IKKE gi penger!!

Man har også de tiggerne som egentlig har nok, men som bruker tigging for det lille ekstra. Noen tiggere skader til å med seg selv for å få det til å se ut som at pengemangel er på tur til å ta livet av dem...  Men hvis noen kommer med klær eller mat til dem så får man nesten maten selgt tilbake i trynet fordi at det var penger de ønsket...

Også har man de som kanskje ikke tigger, men som allikevel er synlig på botten.
I dag var jeg innom mcdonalds før vi skulle gjøre et par ting i forbindelse med bryllupet til svigersøster. Å inne på mcern så satt det er mann ved samme bord som vi spiste ved. Han hadde en brus, en liten burger, og noe chips. Han slikket nesten koppen tørr for brus, og ristet i et sett på boksen som den oppspiste burgeren hadde ligget i for litt siden. Å før han gikk fra bordet så gav ha oss en pakke med majjo som han hadde til overs. Jeg fulgte nøye med på mannen da han gikk tilbake til kassen å fikk seg et lite beger vann før han dro. Å selv satt jeg igjen med en stor klump i magen å ville spy av meg selv da jeg kastet halve begeret mitt med cola som jeg ikke klarte å drikke. Tankene mine gikk med en gang til den stakkars mannen som gikk i lurvete klær å så ut til å ikke ha fått dusjet på lage tider. Tro for en lykke han hadde fått hvis han hadde fått et halvt beger med brus, også kastet jeg mitt halve beger rett i søppla.

Jeg vet at jeg ikke har middler nok til å hjelpe, for vi har faktisk ikke mer penger enn vi trenger selv. Men skyldfølelsen følger meg allikevel hver gang jeg kaster noe mat eller drikke. Eller når jeg passerer mannen som sitter med et tilsminket sår på armen som om at han er brent opp av solen fordi at han ikke fant skygge ifra solen, eller de kjærringene som sitter med neddopede barn på fanget.

Hva gjør dere når dere ser tiggere på gaten? Er det bare meg som er utrolig svak for slik, men samtidig ganske sterk? Er vi dumsnillle eller har vi bare gode hjerter med omtanke for alle rundt oss?
Jeg synes iallefall dette er utrolig frustrerende, for hver gang jeg forlater Hellas, så er tankene mine på de som sitter dag ut og dag inn på gaten for penger...

Forsiden Om meg Fdselshistorie 1 Fdselshistorie 2 Facebook Kontakt meg

Malin Lauritsen

Malin Lauritsen 27, Bod
Huttetuu@hotmail.com er min mailadresse hvis noen vil kontakte meg

Instagram

Sk

Widgets

hits