Arkiv mned: juli 2014

SØTA BROR

29.07.2014 @ 09:20 i Blogg 2 kommentarer

Hei alle sammen.

I helgen bestemte vi oss for å dra en tur til Sverige. Mine foreldre dro dit med mine søstre, bror med fam og søskenbarnet til mamma. De dro dit på Fredagen, men vi måtte vente til Lørdagsmorgen med å dra siden Dimitris og Nikos hadde jobb på Fredagen.

Det var ikke bare bare å våkne klokken halv 7 på lørdags morgen, for jeg fikk nemmlig ikke til å sove før klokken var rundt halv 4 på natten. Men til tross for at jeg var stuptrøtt så gikk det bare greit å kjøre over grensa. Jeg var sefølgelig ikke smart nok til å minne guttene på å ta med pass før vi dro. Ca. en halv time før vi var på grensen husket jeg på det å spørre dem, å heldigvis hadde de husket det selv (ser det for meg hvis de hadde vert nødt å bli igjen i Sverige på hjemturen haha)...

Da vi kom til første byen Arjeplog dro vi først til polet (til Nikos store glede)

Det var bare dette lille stoppet vi hadde der før vi fortsatte mot Arvidsjaur. Mamma å Pappa hadde fikset hytte til vi kom dit, så vi dro først innom campingen en tur for å legge et par ting i hytten. Å etterpå dro vi til Dollarstore (en av mine favorittbutikker haha). Dollarstore er en skummel butikk hvor jeg bruker mere penger enn jeg trenger. Siden alt er så billig der så drar jeg med meg halve butikken fordi at "det kan jo hende vi får bruk for dette". Noen som kjenner seg igjen?

Etterpå dro vi å kjøpte oss mat å tok det med til campingen. Resten av kvelden ble tilbrakt på campingen med godt vær, latter og glede. Å sefølgelig litt alkohol inntak, enkelte litt mer enn andre. Selv drakk jeg bare litt av den fantastiske melon drikken som dama til broderen fikset.

På Søndagen dro jeg, Dimitris og Inge-A hjem igjen. Siden Dimitris å Nikos har jobb denne uken så kunne vi ikke være lengre i Sverige. Mamma og Pappa pluss søstrene mine ble en dag ekstra, og min bror med fam er enda i Sverige.

På turen hjem regnet det skikkelig. Tror aldri i mitt liv jeg har sett det regne så kraftig som det gjorde da. Hadde vindusviskerne på full hastighet, men allikevel så jeg knapt 3 meter forran meg på veien. Dessuten så lynet å tordnet det også. Men heldigvis lysnet det opp jo nermere arjeplog vi kom. Så slapp å kjøre med drittvær hele veien.

En stykk trøtt Nikos i bilen. Huttetuu

KRIGEN I GAZA, Å FLYET SOM BLE SKUTT!! (HVEM HOLDER DU MED?)

23.07.2014 @ 13:34 i Blogg 1 kommentar

Tragiske ting skjer. Krig å ufred, mennesker som dør. 
Jeg sitter daglig å følger med i nyhetene om hva som skjer både her å der...
Jeg gråter for alle uskyldige liv som går tapt. Mennesker som gjemmer seg å lever i frykt for å dø.
Mennesker som ikke kan forsvare seg selv! Stakkars mennesker som sover hver en natt med ett øye åpent fordi at de ikke tør å sove.
Mennesker som lever dag for dag uviten om de fortsatt lever neste dag!

Oppi all ufred har vi barna, Barna som overhode ikke ba om å bli født i denne onde verden vi lever i. Barn som gråter å er redd.
Barn som ikke kan roes ned fordi at alle voksne rundt dem er like redd. Ingen mamma eller pappa som kan kysse dem å si "det går bra barnet mitt, ingen får skade deg, for jeg er her å passer på deg".
Barn som er sultne fordi at de ikke tør å gå ut av gjemmestedet sitt for å finne mat. Barn som ligger hardt skadet etter bomber, å de bare pines inntil dem dør. Å hvis de ikke dør, så pines de enda lengre..
Barn som ikke lengre har en mamma å pappa fordi at de er døde. Eller barn som har mistet alt av familie å er helt alene igjen i denne store verden. 

Å i alle nyhetsartikler diskuteres det om hvor vidt folk holder med Palestina eller Israel. Hva er galt med verden? Å vet vi ikke bedre enn å skulle begynne å ta sider på krigsstien?
Personlig driter jeg loddrett i hva de kriger om. Jeg driter i hvor mange soldater som dør i krigingen deres. Hvis jeg skal ta side så velger jeg siden til alle de sivile som dør. Alle sivile som ikke har noe de skulle sagt i hva som skjer. Alle små uskyldige å forsvarsløse barn som lider.  Det er de som trenger støtte fra alle kanter. Det er de som lider!

Vi kan tenke oss 3 år tilbake når så mange liv gikk tapt på utøya i Norges land. Fra alle kanter sørget vi over livene som gikk tapt å ut fra alt som skjedde så kom linjen "å størst av alt er kjærligheten". Vi sto sammen, vi sørget å vi lengtet. Eller enda flere år tilbake til 9/11 å ufatterlig mange liv gikk tapt. Krig løser ingen ting, krig gjør bare vondt verre, spesielt for sivile. Vi lever i 2014, å man skulle virkelig tro at mennesker hadde skjønt såpass at krig er ingen løsning. Vi ber om verdensfred, men det kommer aldri til å skje hvis utviklingen fortsetter som nå. Å det er ikke bare soldatene å lederne som kan klandres for det, men også alle de som sitter på utsiden å støtter den ene eller den andre på krigsstien. Hvis noen absolutt  dø, så la det være de som kriger å skaper ufred! 

Å det samme går for flyet som ble skutt ned. I all elendighet, alle liv som gikk tapt, hva diskuteres det om på sosiale medier? Jo, om hvor vidt folk holder med Russland eller Ukraina. Slutt å hold med, å heller senke hodene deres for alle uskyldige liv som går tapt. Jeg gjentar meg selv, vi lever i 2014 å vi vet bedre. La krig å elendighet STOPPE!!!


Jeg velger ingen side på krigsstien. Jeg holder med alle de sivile som lider eller dør. Spesielt barna. 
Hva med deg?

Huttetuu 

I AM BACK

22.07.2014 @ 19:38 i Blogg 2 kommentarer

Hei igjen alle sammen. Nå er det nesten en hel måned siden jeg sist blogget. De siste dagene vi var i Hellas så la jeg bloggen til side fordi at vi bare ville nyte å kose oss de siste dagene. Det var ingen av oss som egentlig hadde lyst til å reise hjem igjen fra Hellas, men etter en måned der nede så var det nok på tide å komme hjem igjen. Å denne gangen da vi forlot Hellas så hadde vi også med oss en ekstra person til Norge. Nemmelig Nikos. Da vi kom til Oslo så ble Henriette igjen der sammen med tanten sin (på farsiden) for å fortsette ferien der. 

Vel hjemme i Bodø igjen så fikk vi en kald å regnfull velkomst kan man si, med hele 12 grader haha. Snakker om forskjell fra de 40 graderne vi hadde i Hellas... *savne*. Men dagen etter så kom godværet i Bodø også med over 20 grader (sånn ca. da vi åpnet koffertene. Så vi velger å tro at det var vi som tok med oss godt vær fra Hellas haha).

I disse par ukene vi har vert hjemme (faktisk nesten 3 uker) har jeg truffet Linda med familie som har vert på ferie her i Bodø, vi har vert en tur på sandhornøya å hilset på familien der, Nikos har fått seg jobb i Bodø (ikke fast, men han blir nå værende i Bodø lengre enn først anntatt). Så egentlig bare koset oss masse, men Dimitris har ikke vert med på alle turene vi har vert ute siden han har jobbet i ukedagene helt siden vi kom hjem. 

Uansett, jeg må bare få beklage for den lille blogglysten jeg har hatt den siste måneden. Men skal prøve å skjerpe meg nå. Etter en måned med "ferie" fra bloggingen så blir det nok godt å skrive igjen. Å nå har jeg også fått overført alle mine 1800 Hellasbilder over på dataen å slettet de fra telefonen, så nå har jeg igjen minne på telefonen for mere bilder. Legger ved et par bilder under fra de siste dagene i Hellas å et par bilder som jeg har tatt etter jeg kom hjem. Så blogges vi senere.
Huttetuu

Forsiden Om meg Fødselshistorie 1 Fødselshistorie 2 Facebook Kontakt meg

Malin Lauritsen

Malin Lauritsen 27, Bodø
Huttetuu@hotmail.com er min mailadresse hvis noen vil kontakte meg

Instagram

Søk

Widgets

hits