Arkiv mned: august 2014

RØNKEN

29.08.2014 @ 13:14 i Blogg 0 kommentarer

Det snøret seg i magen min for en uke siden da brevet kom. Jeg hadde fått time til rønken av magen for å se om de kan finne ut hvorfor jeg har så mye smerter i magen. Det var ikke selve rønken som fikk meg til å grue meg, men nesten nederst i brevet sto det "Det er svært sansynlig at du skal få kontrastveske intravenøst". Flott tenkte jeg, for jeg hater jo ikke nåler bare sånn litt haha.

Natten før rønken sovnet jeg rimelig tidlig på kvelden. Jeg var trøtt, sliten, annspendt å følte meg kvalm. Ja, for det er slike reaksjoner jeg får når jeg gruer meg til noe. Men de 10 timene søvn jeg fikk den natten var kanskje verdt det?

Dagen kom for rønken. Jeg tok av meg BH, rev ut metallet i buksen min hvor snorene sitter, jeg tok av meg smykke mitt, og fant fram et hårstrikk uten noe metall i. Så da var jeg klar til rønken uten å måtte kle av meg noe som helst da jeg kom nedover. 

Da jeg kom inn gikk jeg for å betale først før jeg ble sendt opp i andre etasje hvor jeg skulle ta rønken. Det første som møter meg på venterommet er minst 3 personer som sitter meg en veneflon i armen alle sammen. Magen snøret seg litt ekstra da jeg så armene med blod rundt veneflonene, og jeg tenkte i mitt stille at det kanskje ikke var det mest optimale å la folk sitte å vise fram slik til nye folk som kom inn.

Navnet mitt ble ropt opp å jeg gikk inn. Det var nå en hyggelig mann der inne som forklarte meg alt som skulle skje. Sefølgelig slapp jeg å kle av meg noe som helst siden jeg kom uten noe metall på meg. Mannen spurte om jeg hadde tatt slik rønken før, å om jeg hadde fått veneflon før. Jeg svarte nei på begge, men jeg har faktisk hatt veneflon en gang før da jeg fikk min sønn, jeg husker bare ikke så¨mye fra det haha. I det han skulle stikke i armen min spurte jeg han om det var som en blodprøve (ville at han skulle vite at jeg ikke følte det heeelt greit med nåler). Alt gikk nå bra uansett å veneflonen kom på plass. Å til andre som kanskje lurer på det samme som jeg gjorde. Å få veneflon inn oppe i armen føles helt likt som å ta en blodprøve, så det var jo ikke så gale alikevel.

De tok først et oversikts bilde før jeg skulle få kontrastveske. Da jeg skulle få kontrastvesken så kom han mannen inn å sa at han skulle stå sammen med meg da jeg fikk det. Han forklarte at jeg kom til å kjenne en varme i nakken først å at den varmen kom til å bevege seg nedover kroppen min, men at det kom til å gå fort over igjen. Ja også advarte han meg om at det kom til å kjennes ut som at jeg tisset på meg, men betrygget meg om at det gjorde jeg ikke! Å jeg kan skrive under på at det kjentes ut som at jeg tisset på meg, å jeg stolte ikke på at det ikke hadde skjedd før jeg var ferdig å kom meg opp av benken for å kjenne etter haha.

Da de hadde tatt bilde nummer to så var jeg ferdig. Han klippet av slangen som jeg hadde fått kontrastveske igjennom å sa at veneflonen måtte være i armen min i ca. 30 min. De vil ha alle som får kontrastveske der til observasjon for å se at man ikke får noen reaksjon på vesken. Da jeg kom ut på venterommet igjen så tok jeg genseren min å la fint over armen med veneflon i. Enkelt å greit fordi at jeg vet den følelsen jeg selv hadde da jeg kom inn på venterommet først å så akkurat dette. Så jeg ville skjule å unngå å være en grunn til å gjøre andre nervøs hvis det var flere enn meg som kom dit med sprøyteskrekk.

Nå må jeg bare vente i 1-2 uker for å få svaret på rønken. Håper inderlig at de ikke finner noe alvårlig galt. Men jeg håper allikevel at de finner ut hva som er galt slik at vi kanskje kan få gjort noe med det. For det er faktisk ganske så slitsomt å gå med et smil om munnen dag ut å dag inn når smertene til tider kan være ganske kraftige.

Har du også vert i rønken å fått kontrastveske intravenøst?

Huttetuu

HØST TEGN

26.08.2014 @ 21:16 i Blogg 3 kommentarer

Jeg er et sommermenneske. Så det at høsten setter inn gjør meg ikke så veldig glad, men gud så nydelige farger da.

Huttetuu

BARNEDÅPEN TIL TANTE GULLET

25.08.2014 @ 10:56 i Blogg 0 kommentarer

I går var vi i barnedåp til lille tantegullet mitt som jeg også er så heldig å få være gudmor til. Det ble en veldig fin å koselig dag med masse koselige mennesker. I tillegg til barnedåp så hadde også min bror bursdag. Så nå kommer iallfall ikke min bror til å glemme dåpsdagen til sin sønn hehe.


Dåpsbarnet Elias og presten som døpte han


Er han ikke fin i familie dåpskjolen?


Han fikk masse fine gaver. Foresten så vokser vist penger på trær (som dere ser) 

Jenta mi i bunad


Tøffe gutter Inge-Aleksander og Thomas


Dimitris og Elias


Meg og Elias


Meg og Dimitris

Huttetuu

JOBB JOBB

22.08.2014 @ 18:24 i Blogg 0 kommentarer

Huttetuu

ELEVER KAN IKKE STREIKE

20.08.2014 @ 10:38 i Blogg 2 kommentarer

Det er slik i dag at ansatte ved arbeidsplasser kan gå til streik hvis de synes lønnen er for lav, eller hvis forholdene å hva som kreves av de er for mye osv. Hvert eneste år er det snakk om en streik en eller annen plass, å partene må bli enig for å kunne stoppe en streik/eventuel streik. Å sefølgelig gjøres det et eller annet for at parten som vil streike skal kunne bli fornøyd nok til å ikke gå til streik, så noe godt kommer det klart ut av det.

Nå i disse dager er lærere i hele Norge ute i streik. Mange håpefulle elever har vert nødt å vente sin skolestart pga streiken, å det igjen fører til kaos for å få gått igjennom pensum. Jeg har faktisk ikke lest skikkelig om hvorfor lærere er ute i streik, men jeg vet at denne gangen handler det ikke om penger. Av det lille jeg har lest så kreves det mere av lærere enn hva de synes er ok. Å i denne anledning så begynte jeg å tenke på elevene på skolene. For elevene kan jo ikke streike, å ikke kan foreldre ta ut streik for barna heller.

Så hvorfor snakker jeg så om elever da? Dette er grunnen:

For det første så har elevene veldig dårlig tid til å få spise sin lunch på skolen. Det tar noe tid for å rydde unna skolesakene etter siste time før lunch, å det går som regel ut over den lille halvtimen eleven har til å spise. Hvis de hadde hatt akkurat en halv time så hadde det jo vert greit, men de får gjerne ikke begynt å spise før det er bare 15-20 minutter igjen av lunchen sin. Min sønn har tidligere kommet hjem med halvspist mat i boksen sin, å når jeg så spør hvorfor han ikke har spist opp maten sin så får jeg til svar <<Vi hadde ikke tid til å spise alt i dag>>

Å når vi snakker om lunchen, hvorfor har ikke skolene en kantine med mat for elevene? I barnehager så får barna spise pådekt mat hver dag mot et lite tillegg i barnehageregningen. Hvis barnehagen kan, hvorfor kan ikke også skolen? Jeg husker selv da jeg gikk på skolen. Det var ikke så veldig fristende å spise de tørre brødskivene med svett ost som lå i boksen min, men jeg var jo nesten nødt til å spise det allikevel siden jeg ikke hadde noe annet valg. Men veldig ofte kom jeg også hjem med halvspist mat, rett å slett fordi at maten ikke var noe god.

I Sverige som for øvrig er et mer fattig land enn Norge, der har de kantine på skolene hvor det serveres mat til barna hver eneste dag. Å etter hva jeg har forstått så har de noe form for varm mat også hver dag. Så elevene har et valg om hva de vil ha til lunch fra kantinen. Så hvis Sverige kan ta vare på de unge å passe på at de får rikelig med mat iløpet av en skoledag, hvorfor kan ikke Norge da?
Å hva kan elevene å foreldre gjøre for å finne en løsning på dette i Norge? For streike kan vi jo ikke!!

En skole er på en måte arbeidsplassen til elever. Så hvis lærere kan streike for å få det bedre på arbeidsplassen, så bør også noen stille opp å ta ansvar for at elever også skal få det bedre på sin! 

Lik å del innlegget hvis du også synes at skolene i Norge bør få et kantinesystem, å at 30 min lunch skal være 30 min lunch!

Legger med et bilde av lillemor som skal begynne i 1. klasse til neste år.

Huttetuu
 

BEST Å DRA PÅ BUTIKKEN UTEN BARNA

11.08.2014 @ 14:20 i Blogg 2 kommentarer

Jeg nesten hater å ta barna med meg på matshopping. Missforstå meg riktig, for når jeg har penger til det så elsker jeg å ta barna med å skjemme de litt bort. Men det øyeblikket når jeg drar for å kjøpe en ting eller to, så er det best å dra alene å la barna være hjemme med Dimitris. Her er grunnen:

Når jeg skal dra på matshopping. Som regel drar vi inn på Coop Extra siden den butikken er nermest. Å det første som møter oss når vi kommer inn døren er sefølgelig hyllene med noen leker på...
Lillemor: du mamma, kan jeg få sånn sykehus ting?
Meg: Nei lille venn, vi kom for å kjøpe brød og leverpostei
Lillemor: da ønsker jeg meg en slik på lørdag
Meg: Det er fint det, vil du hjelpe mamma nå å finne leverpostei?

Vi fortsetter videre innover butikken. Å sefølgelig er det ikke bare barna som ser ting de gjerne vil ha utenom handlelisten. Men med meg så ser jeg tilbud på varer som jeg kan lage middag av... Vi passerer kjøttdisken å jeg finner ut at jeg trenger et par pakker med kjøttdeig. Etterpå kommer vi til frukten, men da er lillemor alt passert å kommet seg bort til melkeproduktene.
Lillemor: Du mamma, kan ikke jeg få sånn hær sjokolademelk?
Meg: Nei lille venn, vi har oboy hjemme som vi kan lage egen sjokolademelk av (prøver å være litt økonomisk)
Lillemor: kan vi kjøpe sånn hær yogurt da? for det har vi ikke fått på kjempelenge!! *ser håpefult på meg*
Meg: ok da, ta en pakke med yogurt

Vi fortsetter inn å kommer til brødvarer å jeg tar med meg et brød for å skjære det opp i skjæremaskinen på butikken. Lillemor står klar til å knabbe til seg skorpene, for de elsker hun å tygge på. Men nå har storebror oppdaget noe han har lyst på

Storebror: du mamma, kan ikke jeg få en skolebolle?
Meg: Nei vennen, det er ikke lørdag i dag
Storebror: kan jeg få en vaniliebolle da? *ser håpefult på meg*
Meg: Nei ikke i dag, nå har vi tatt yogurt til dere. Så det får holde for i dag

Resten av veien før godteriet er rimelig kjedelig for barna, så her er de rimelig eksemplarisk. Ja med unntak for kjeksen vi passerte å lillemor påsto at jeg måtte kjøpe slik fordi at pappa bruker å kjøpe slik. Hun har det med å prøve seg på at jeg må gjøre fordi at pappa gjør (skal skrive et innlegg om det senere.)

Goderiet er det nest siste vi passerer før vi går til kassen, å her starter det virkelige maset fra barna. Å som ikke godteriet er nok så står de store hyllene med all slags fristende blad rett ved kassen. Å sefølgelig vet produsentene av blarne hva som frister mest... Ikke blarne i seg selv, men de små tingene man får når man kjøper de haha.Storebror: Du mamma, denne smilsjokoladen ser veldig god ut. Å den er faktisk min favoritt
Meg: ja, du får vente til lørdag siden vi ikke kjøper sjokolade i ukedagene
Storebror: ja jeg vet det, men den så bare så fristende ut
Lillemor: mamma, mamma, MAMMA... Kan ikke jeg være så snill å få det prinsessebladet der?
Meg: Nei lille venn, det koster masse penger skjønner du. Å det er jo ikke lørdag i dag så da får du vente til du får lørdagspenger
Lillemor: Men mamma da, det er jo sånn sminketing inni bladet. Å det ønsker jeg meg KJEMPEMASSE (viser med hendene hvor mye hun ønsker det)
Meg: ja jeg skjønner det, men du må vente til du har nok penger til å kjøpe det.

Snurt går to barn forbi kassen mens mamma betaler det vi har huket med oss på runden. Snurt fordi at de ikke fikk prinsesseblad, boller, kjeks, sjokolademelk og sjokolade. Nå er det ikke så nøye lengre at mamma kjøpte yogurt, for de ville nemmlig ha noe annet, mere enn den yogurten.
Så ja, helst liker jeg å dra på shopping alene uten barna, sånn bortsett fra lørdagene. For på lørdagene er det greit at barna "maser", å da får de faktisk et par ja istede for bare nei.

Lik innlegget hvis du også synes det er bedre å dra på butikken uten barna når det ikke er lørdag

Huttetuu

DET ER NATT NÅ, DU MÅ SOVE

10.08.2014 @ 22:32 i Blogg 6 kommentarer

Klokken tikker mot 19:30, å det er tid for lillemor å spise kveldsmat. Jeg spør henne fint om hva hun vil ha på brødskiva, men får til svar at hun ikke er sulten. Jeg prøver meg igjen med å forklare henne at hvis hun ikke spiser kveldsmat nå så blir det ikke noe mat før i morgen tidlig igjen. Men fortsatt vil hun ikke ha kveldsmat. Vel tenker jeg, så får hun bare leke litt til før leggetid da siden 19:30 er for tidlig å putte henne i seng.
Når klokken begynner å nerme seg 20:30 så sier jeg til henne at nå må hun rydde sammen lekene sine fordi at det er leggetid. Hun rydder sammen før vi går på badet for å pusse tenner, hun sier god natt til alle sammen å går i seng. Klokken 21:00 kommer storebror inn, for han har nemmlig vert ute å leket med kompisene sine. I det han kommer inn så begynner han å snakke høylytt om hvor sulten han er å hva han skal spise. Siden lillemor sefølgelig hører praten om mat fra soverommet å kommer på at hun ikke har spist kveldsmat så kommer hun trippende ut av soverommet "DUU mamma, at ehm... jeg har jo ikke spist kveldsmat enda å nå må jeg få mat jeg også". Jeg prøver fint å forklare lillemor at hun hadde sjansen sin tidligere, men at hun absolutt ikke ville ha noe mat. Men hun fortsetter "jammen MAMMA, nå er jeg faktisk så sulten at magen min skriker å gjør vondt". Å hva gjør jeg? Joda, jeg lar henne komme opp å få seg en brødskive hun også siden jeg sefølgelig ikke kan la henne legge seg med vond mage.

Klokken begynner å nerme seg 21:30 å storebror er ferdig med sin mat for sikkert 15 min siden, men lillemor sitter enda godt til rette å gommler i seg brødskive nummer 3. *Skal hun ALDRI bli ferdig tenker jeg*. Endelig blir hun ferdig når klokken nermer seg 21:45, så da er det bare å hive seg i runde nummer 2 med tannpuss å nattaklemmer før lillemor går tilbake i seng. Hun har ikke engang vert på rommet sitt i 10 minutter før hun kommer ut igjen "du mamma, at ehm... jeg er faktisk mere tørst jeg. Kan jeg få litt vann?" Jeg reiser meg å går henne en kopp med vann å en beskjed om at nå blir det ikke mere drikke før i morgen når hun våkner. Hun godtar det å går tilbake i seng igjen. Knappe 5 minutter etterpå er hun tilbake i stuen "du mamma, nå må jeg på do også, for det glemte jeg før jeg la meg". Gå på do da, men så er det rett i seng igjen forteller jeg henne.

Når klokken endelig er blitt ca 22:30 så har lillemor brukt opp sine unskyldninger for å komme ut av det rommet, å det er tid for å sende storebror i seng. Storebror har vert veldig lett med leggingen siden han var baby... ja altså, inntil nå når han er blitt så stor å funnet ut at det går ann å bruke unnskyldninger. "du mamma, jeg vil ikke legge meg oppe i etasjesengen for der får jeg bare mareritt". Jeg prøver å forklare han at han får ikke mareritt av å ligge der, for i går natt å natten før (osv) sov han igjennom hele natten uten å våkne av noe mareritt. "jammen du mamma, jeg liker ikke å ligge alene på rommet". Jeg starter min andre forklaring om at han ikke er alene siden lillemor ligger der. "jeg vet at hun ligger der, men jeg mener sånn at jeg vil ha noen voksne der". Nå må du slutte med dette tullet forklarer jeg han. Rommet er jo tross alt vegg i vegg med stuen hvor vi sitter, så vi er ikke så langt unna.

Omsider når klokken har rukket å bli 22:45 er endelig storebror i seng også. Han var ikke særlig blid da han gikk inn på rommet for å legge seg, men han vet at mamma vinner diskusjonene tilslutt uansett. Storerbror stikker hodet ut av rommet for å fortelle at lillemor enda er våken før han går opp i sengen. 10 minutter passerer å jeg hører barna begynner å krangle inne på rommet. Jeg går inn å lurer på hva i alle dager det er som skjer der inne, å lillemor starter "storebror sa at det er spøkelse under sengen min" å storebror avbryter henne "NÆHÆI det gjorde jeg ikke". Jeg avbryter de begge to å sier at de må både slutte å krangle og snakke, for nå er det langt over barne natt. Før jeg lukker døra begynner lillemor "du mamma, at kan jeg få sykkle i morgen??" jeg svarer at vi får se i morgen hva som skjer i morgen... "jammen mamma, i morgen vil jeg" jeg avbryter henne igjen å forklarer for andre gang at vi snakker om i morgen når i morgen kommer. "men du mamma, jeg skal ikke si noe om i morgen. men at ehm... jeg har litt vondt i armen min".. Jeg tenker tusen tanker om hvor dum jeg var som åpnet den romdøren i det hele tatt før jeg forteller henne at det fort går over hvis hun bare legger seg å sove. "men du mamma..." NEI NÅ MÅ DU SOVE!! skjenner jeg....

Tiden går med masse unnskyldninger før barna ENDELIG sover imellom 23:30-00:00.... Å der gikk tiden min bort hvor jeg kunne sette meg ned å nyte en god film eller noe. Dette er bare et av mange eksempler på hvordan kveldene her i huset er. Men en ting er sikkert... det er aldri stille på rommet før klokken 22:00 på kvelden. Uansett hvor mye vi er ute å leker med barna for at de skal få brukt opp energien sin før kvelden kommer. For lillemor så sover hun riktig nok ekstra lenge på morgenen siden hun sovner så sent på kvelden, men storebror derimot... for han starter dagen som regel senest klokken 08:00 uansett hvor sent han sovner. Men begge sover igjennom natten uten noe sirkus, så jeg er vel heldig der iallefall.

Er det flere som kjenner seg igjen i kvelds sirkuset for å få barna til å sove?
Lik gjerne innlegget hvis du kjenner deg igjen her.
Kjenner iallefall at jeg tror det blir et hakk lettere når vi får oss ny leilighet hvor de sansyneligvis vil komme til å få hvert sitt soverom.

Huttetuu 

FRUKT BEDRE ENN GODTER

10.08.2014 @ 00:01 i Blogg 5 kommentarer

Hei alle fine der ute.

I dag er det lørdag, å lørdag betyr som regel lørdagsgodter for barna. Men i dag tok jeg en ny vri på det. Jeg gav nemmelig barna valget mellom frukt og potetgull. Gutten min ropte med en gang ut at han ville ha fruktfat, men jenta mi ville nå helst ha potetgull hun da.

Siden barna sefølgelig (som alltid) valgte hver sin ting, så fikk de begge delene haha. Men gutten min spiste mest frukt da, å Henriette ville bare ha tortilla hun

Personlig synes jeg et fat med deilig frukt er mye mere fristende enn en bolle med potetgull. Tror guttungen min er som mora si

Foresten... Denne helgen har jenta mi lært seg å sykkle på tohjulsykkel. Etter at jeg og Dimitris kjøpte oss sykkel så ville Henriette ha av støttehjulene på sin sykkel slik at hun kan sykkle like fort som oss haha. Så jeg tok av støttehjulene slik at hun kunne begynne å øve seg. Det gikk rundt 15 min, så sykklet jammen jenta alene. Fortere enn jeg hadde forventet, å jeg var så stolt av henne at jeg sto nesten å gråt av stolthet. Flinke jenta mi. Legger ut en liten filmsnutt på facebooksiden min av henne hvis noen vil se. huttetuu/facebook

Huttetuu

GULLKORN FRA HENRIETTE

05.08.2014 @ 14:13 i Blogg 2 kommentarer

I går dro vi med oss barna til city nord for å treffe Dimitris på bussstoppet når han kom fra jobb. Inni busskuret var det en søppelboks med bilde på (som dere ser over). Henriette studerer bildet en liten stund før hun peker og begynner å forklare

Mamma, på dette bildet (det til høyre) er det en mann som slår ei jente. Etterpå kaster han henne i søppla (peker på bildet til venstre).

Trodde jeg skulle dø av latter før jeg forklarte henne at det er en mann med en hund til høyre. Å når hunden bæsjer så kaster mannen bæsjen i søppla.

Etter forklaringen så byter Henriette ut "åååååja, det viste jeg jo ikke"

Huttetuu

Forsiden Om meg Fødselshistorie 1 Fødselshistorie 2 Facebook Kontakt meg

Malin Lauritsen

Malin Lauritsen 27, Bodø
Huttetuu@hotmail.com er min mailadresse hvis noen vil kontakte meg

Instagram

Søk

Widgets

hits