Arkiv mned: august 2015

MATPAKKEMAMMA

30.08.2015 @ 00:08 i Blogg 5 kommentarer

Barnas matpakker

 

Synes det er omtalt over alt om disse matpakkene til barna. Egentlig skjønner jeg ikke hvorfor det diskuteres så kraftig. Alle foreldre må da få lov til å lage matpakken til sine barn akkurat slik som de ønsker det. Selv prøvde jeg med på de fantastiske stjerne, hjerte osv. brødskivene. Og salami formet som mikkemus, mens osten ble formet som en gris. For det er vel litt morsomt for barna med slike matpakker, og dessuten blir det mer å mer vanlig siden det er vist at barna spiser mer da. Men jeg gikk fort lei, for når brødskiven skulle formes som et hjerte så ble jo resten av brødskiven kastet i søppelen, å slik sløsing ser jeg på som veeeeeeldig unødvendig altså. Så da slo det meg at jeg kunne jo gjøre matpakken spennende og koselig på annet sett å vis. Bare se her:

 

2 enkle polarbrød med vanlig salami (ingen mikke mus eller hjerter), frukt, bær og en drikke yogurt. Å for å gjøre matpakken til gutten spennende så har jeg lagt i en liten gåte ver dag i matboksen. Så i lunsjen på skolen så kommer guttene i klassen til gutten min for å høre "dagens gåte". Svaret står sefølgelig på baksiden av gåten i tilfelle de ikke klarer å finne svaret. De inkluderer foresten også læreren i å finne svaret på gåten.

Så jeg tror ikke min gutt ville følt det "uretferdig" hvis noen kom med stjerne å hjertebrødskiver, for han elsker nemmlig gåter han.

Med jenten min som går i første klasse kan jeg ikke legge i noen gåter. Hun er for lita til å skjønne dem samtidig som at hun ikke kan lese. Så hun får en liten lapp med en tegninig på (en hest, en katt, et ekkorn, en blomst osv.) å det setter hun veldig stor pris på. I tillegg så legger jeg gjerne av og til litt andre godsaker i boksen hennes som pølsebiter, fiskekake biter, pasta ol. for hun er ikke så veldig glad i brødmat. Gutten min derimot er veldig glad i brødmat, så det er derfor han velger det over pølsebiter ol.

Lag den matpakken DU synes er ok for ditt barn, så får andre foreldre gjøre slik de vil. Hvorfor skal noen føle press fordi at andre foreldre synes det er stas å gjøre litt mer ut av matpakken? Istede for å bare se "problemene" med det, så finn heller løsninger (slik som jeg gjorde med gåter og tegninger) Trenger ikke være større enn det for å gjøre barnet glad når han/hun åpner matboksen sin

Huttetuu 

Kvinneguiden (forum) VS ebay for jenter/kvinner

23.08.2015 @ 22:15 i Blogg 15 kommentarer

 Bilder lånt fra google

Jeg har hengt rundt på internett i mange år nå. Jeg har lest div. på både blink, nettby, facebook og kvinneguiden. Ja nyheter, blogger ol. også sefølgelig. Men aldri har jeg vert så oppgitt som nå. Aldri har jeg før blitt så provosert på en gruppe mennesker, og moderatorer som det jeg nå er på kvinneguiden forumet.

På kvinneguiden sitter det en gjeng jenter å hetser jentene fra gruppen "ebay for jenter/kvinner" på facebook. Hadde det vert generell hets av gruppen hadde jeg skjønt det. Men de hetser også enkeltpersoner fra ebay gruppen på facebook (som for øvrig er en lukket gruppe).

I mitt hode ser det ut for at det er noen jenter som henger på kvinneguiden som ble slettet fra ebay gruppen på facebook pga regelbrudd i gruppen. Å derifra blitt så sinna at det ble åpnet hets mot gruppen. Jeg gjentar meg selv, det er så klart ok å hetse en hel gruppe. Men jentene på kvinneguiden begynte å melde seg inn fler og fler for å følge med på alt som ble postet der, slik at de kunne fiske opp ting for å "sladdre" videre i tråden sin på kvinneguiden. Det ble gjort personhets mot veldig mange enkeltpersoner, også admins i gruppen. 

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. Jeg kan skjønne veldig godt hvorfor så mange er imot fake varer fra ebay, men alle trenger vel ikke dele samme mening som dem? For øyeblikket så er det fult lovlig i Norge med fake til personlig bruk, så hvis man vil hetse noen så er det vel regjeringen, og ikke de som enda kjøper fake. For hadde fake vert ulovlig i Norge så hadde man jo ikke trengt å bekymre seg for det sant?
Jeg vil også påstå å si at det er helt bak mål å si at enkeltpersoner støtter terror, kriminalitet, barnearbeid og IS. Hadde jeg sett et barn blitt pisket til å gjøre en god jobb om et fake produkt, så hadde jeg så klart aldri i mitt liv kjøpt noe fra den selgeren, heller tvert imot advart mot den selgeren. Men nå er det slik at ikke ALLE selgere står bak noe slik. Å hvis jeg handler fra en selger så vet jeg IKKE hvem som har laget produktet heller.
Å med det sagt, så vet man jo ikke hvor mye barnearbeid eller kriminalitet som er bak andre varer også som ikke er fake.

Respekt er det noe som heter. Du trenger ikke være enig med meg, men du må respektere at ikke jeg deler samme tankegang som deg!!

Disse damene på kvinneguiden sitter forøvrig å gjemmer seg som anonym der inne, på den måten er det ikke bare bare å få kastet muldvarpene ut av ebay gruppen heller. De sitter å ler av paranoide ebaydamer som ikke finner dem, slik at de kan fortsette å få gjøre hets på kvinneguiden. Å de sitter ivrig å oppdaterer damene som alt er kastet ut av ebay gruppen. Er dette en ok måte å handle på?

Kvinnene på kvinneguiden sa at de ønsket å oppnå at alle ebay damene skulle lære seg nettvett, at de skulle høre om hva som kan ligge bak fake varer osv. Å jeg vil påstå å si at de har fått ut sitt budskap, noe de for øvrig også vet at de har klart. Så siden de har nådd hva de ville oppnå, hvorfor fortsetter hetsen?
Fordi at det var ikke det som var poenget med tråden deres. De ønsker bare å sitte der å latterliggjøre andre mennesker.

Jeg tok også dette opp med en moderator på kvinneguiden. Men der fikk jeg bare til svar at latterliggjøring, og kalle folk for det ene og det andre ikke stridde imot forumets regler. Så med andre ord, hvis man ønsker å shitsnakke noen så er kvinneguiden en ok plass å henge.

 

Jeg vet faktisk ikke hvor jeg egentlig vil med denne posten, men jeg måtte brøle litt ifra meg. Jeg kan bare ikke skjønne hvordan det kan være ok, helt etter reglene i et forum å latterliggjøre folk på den måten. Jeg kan heller ikke skjønne hvilken gevinst medlemmene i forumet har av å latterliggjøre folk på den måten. Får det dem til å føle det godt når de sårer andre slik? De har skremt enkelte folk fra å dele noen ting som helst fordi at de kan bli latterliggjort på kvinneguiden. Å slik bør det vel ikke være?

Hvis du vil lese tråden på kvinneguiden så finner du den HER

Huttetuu

 

 

Forsiden Om meg Fødselshistorie 1 Fødselshistorie 2 Facebook Kontakt meg

Malin Lauritsen

Malin Lauritsen 27, Bodø
Huttetuu@hotmail.com er min mailadresse hvis noen vil kontakte meg

Instagram

Søk

Widgets

hits