Arkiv mned: september 2014

FOR ALT I VERDEN, DU MÅ AMME

24.09.2014 @ 15:12 i Blogg 1 kommentar

Ja det er slik det er når man kommer på helsestasjonen med små babyer som gråter hele døgnet å bare vil ha pupp hele tiden. Jeg vet det, for dette har jeg gått igjennom en gang. Helsestasjonen mente at jeg bare måtte fortsette å amme, amme og amme. 

Den første uken hjemme med lille Henriette var bare fantastisk. Jenten spiste godt, tisset godt, og sov mye. Jeg var faktisk bortskjemt med henne den første uken, for hun var bare 4-5 dager gammel da hun for første gang sov igjennom hele natten uten å engang våkne for mat. Da jeg var på sykehuset for skjekk spurte jeg til å med om jeg burde vekke henne siden hun sov igjennom natten, men de på sykehuset sa at jeg bare skulle la henne sove.

Men etter bare en uke skulle alt snu helt om. Henriette begynte å gråte hele dagen når hun ikke lå til brystet. Ingen ting kunne trøste henne bortsett fra puppen, så jeg skjønte jo at hun var sulten. Jeg tok kontakt med helsestasjonen for å høre om vi kunne komme å sjekke vekten hennes, å det fikk jeg selvfølgelig lov til. Men vekten hennes steg greit. En dag bestemte jeg meg for å gi bare en flaske morsmelkerstatning for å la puppene hvile litt. Å tenke seg til, jenta mi sov i 6 timer i strekk.

Etter den ene flasken med MME så fortsatte jeg selvfølgelig å amme slik som jeg var blitt bedt om på helsestasjonen. Jeg begynte å lure på om det kunne være kolikk hun hadde siden hun gråt så mye, men etter å ha lest på internett skjønte jeg jo kjapt at det ikke kunne være det siden jenta gråt rundt 18-20 timer i døgnet. Men jeg kom over en link hvor det sto noe om låsninger i nakke som kunne gi barna smerter å resultere i gråt døgnet rundt. Jeg fikk ordnet med en manuell terapeut å det viste seg at jenta hadde låsninger. Men etter noen behandlinger å hjemmetrening med henne så mente manuell terapeuten at alt så greit og flott ut.

Etter noen uker tok jeg atter en gang kontakt med helsestasjonen for å snakke med de om å gå over på erstatning siden hun virket sulten. Jeg nevnte jo for helsestasjonen også at jeg knapt fikk tid til å gi storebroren oppmerksomhet siden jenta mi lå til puppen hele tiden. Å også at jenta hadde jo sovet hele 6 timer etter den ene gangen hun fikk erstatning. Men svaret fra helsestasjonen var at storebror klarer seg inntil lillesøster er blitt litt større, også kunne hun fortelle at jenta mi garantert sov så lenge etter flasken fordi at MME virker bedøvende på barna (tolk det slik man vil).

Jeg prøvde for alt i verden å stole på og høre på helsestasjonen. Men etter 2,5 måned med babygråt og pupping døgnet rundt så var jeg fortvilet å sliten. Dessuten så begynte jeg å bli ordentlig redd for at det feilet jenta mi noe alvorlig, for dette kunne neppe være normalt. Så jeg tok selv kontakt direkte med fødeavdelingen for å få komme opp dit. Der skulle de sjekke vekta til jenta mi pluss at de skulle se om jeg ammet riktig. Vi kom ikke lengre enn til vekten, for på 1. gang siden gråtingen begynte så hadde jenta mi gått ganske mye ned i vekt. De sa på sykehuset at jeg måtte gi henne flaske med MME også i tillegg til amming, for det var helt klart at jenta ikke fikk i seg nok (til tross for at hun hang i puppen døgnet rundt).

Etter jeg begynte å gi flaske nå, så fikk jeg plutselig en helt annen jente. Ei jente som sov godt både på dagen å på natten. Endelig kunne jeg også få hvile, og ikke minst ha mere tid til gutten min. Hverdagen ble en helt annen. Å for ikke å glemme så var følelsen fantastisk av å endelig vite å kjenne på at jenta mi ikke var sulten lengre. Så til syvende å sist hadde jeg hatt rett fra starten av, og hadde jeg ikke vert så dum å hørt på helsestasjonen så lenge, så hadde ikke jenta mi vert nødt til å være sulten i 2,5 måned.

Jeg deler denne historien min på bloggen fordi at andre skal se at det ikke nødvendigvis er bad å måtte gi MME. Amming er fint å flott, og selvfølgelig til det beste for barnet (hvis barnet får nok å er mett av det selvfølgelig), men hvis barnet sulter å gråter mye så er det enda bedre å gi flaske slik at man fått et mett å fornøyd barn. Til tross for opplevelsen min med Henriette så er jeg fast bestemt på at jeg vil klare amming med neste barn når den kommer, men jeg kommer også til å se og bestemme selv hvis jeg føler at flaske må til igjen. Helsestasjonen har jeg iallefall rådført meg med for siste gang når det gjelder amming. For på helsestasjonen må man for alt i verden bare amme å amme.

Som en liten side note. Helsestasjonen sa tidlig til meg at sukkervann kunne hjelpe i tilfelle det var luft som smertet. Men vær obs på at man ikke skal gi for mye sukkervann. Sukkervannet kan hjelpe til at vekten "jukser". Altså at barnet går opp i vekt, men allikevel ikke får nok mat. Man skal ikke gi mer enn tror det var 10ml med sukkervann, max 3 ganger i døgnet (mulig jeg husker feil at det skal være mindre, men dette er iallefall max etter hva jeg har hørt og lest).

Huttetuu

BARN MED SYKKEL I TRAFIKKEN

23.09.2014 @ 16:27 i Blogg 5 kommentarer


(bildet lånt fra vg.no)

Dette er slik det bør se ut når barn krysser en vei. Stoppe å gå av sykkelen før de leier sykkelen over når det er klart!

I dag hadde jeg en skikkelig skrekkopplevelse som heldigvis til syvende å sist gikk bra.
Jeg var å hentet min datter i barnehagen, å selvfølgelig er det en del trafikk rundt om 3-4 tiden når man vanligvis henter barna i barnehagen.
Jeg kom til et kryss hvor jeg måtte vike for trafikken som passerte meg på forkjørsveien. Da det ble en åpning å det var min tur så begynte jeg å rulle ut på veien, og akkurat i det jeg begynte å rulle så kommer det ei jente på sykkel i kjempefart som hadde tenkt å krysse veien som jeg kom fra. Heldigvis klarte hun å styre unna bilen å kom seg over, men det var bare snakk om få cm. fra at hun krasjet i bilen min, eller enda verre... at jeg hadde kjørt på henne. I hetens øyeblikk er jeg ikke helt sikker på om jeg så riktig, men jeg mener å huske at jenta ikke hadde hjelm på seg heller, men det tør jeg ikke si 100%.

Jeg ble så redd at jeg nesten begynte å grine. Aller helst ville jeg bare parkere bilen min å gå hjem istedet. Det gikk stinger igjennom kroppen min som gjorde vondt, å hjerte mitt hoppet så fælt i brystet at det er rart at det ikke hoppet ut av brystet mitt. Jenta kunne ikke være eldre enn maks 13 år tror jeg, og jeg håper at hun ble like redd som meg slik at hun kunne lære av dette, for hvis ikke å hun fortsetter som dette, så kan det gå riktig galt neste gang.

Jeg håper virkelig at min gutt er så flink til å stoppe å gå av sykkelen når han skal krysse veier siden han har blitt fortalt mange ganger at han må gjøre det. Men uansett skal jeg ta en ekstra prat med han i dag for å fortelle om opplevelsen min i dag. Er han ikke flink å gjør som jeg ber han, så kan han være den neste som blir nesten påkjørt eller i verste fall blir påkjørt, å det er akkurat det jeg kommer til å fortelle han. Å det håper jeg at andre foreldre også forteller sine barn.

Del gjerne videre slik at andre også kan lese om hvor lett ting kan skje, å hvor viktig det er å ha disse alvorlige samtalene med barna våre.
Jeg har aldri hatt en slik opplevelse før når jeg har kjørt bil, og jeg unner ingen å ha en slik opplevelse heller. Det setter virkelig støkk i en.

Huttetuu 

HUNDEN TØNES SOM BLE SKUTT

11.09.2014 @ 15:50 i Blogg 4 kommentarer

Denne hunden ble skutt av en sauebonde, rett forran øynene på eieren til hunden. Å grunnen til at sauebonden tok livet av hunden var fordi at sauebonden mente at hunden jaget sauene hannes. Det er to forskjellige forklaringer på hva som faktisk skjedde den dagen, men to ting er det ingen tvil om. Hunden gikk ikke i bånd, og hunden ble skutt av sauebonden!

I nyhetene i dag står det skrevet at sauebonden hadde rett til å skyte hunden, at politiet henlegger saken som ble meldt inn av hunde eier.

Jeg lurer på hva som gir en sauebonde rett til å skyte en hund, selv om den jager sauer. Jeg har lest at sauene kan dø av redsel hvis en hund jager dem, men forstår hunden at den ikke skal jage sauene? For så vidt jeg vet så er det vi mennesker som sitter inne med regler, ikke hundene!
Hvis denne hunden hadde kunnet tale selv å kjent til regelen om båndtvang så hadde den nok bedt sin eier om å ha bånd på denne aktuelle dagen (å sikkert alle dager!), men det kan verken en hund forstå eller be om! Allikevel var det hunden som fikk svi fordi at en idiotisk bonde bestemte seg for å sette to skudd i den, og fordi at en idiotisk eier bestemte seg for å la hunden gå løs.

Jeg synes ikke synd i eier som mistet hunden sin, for han viste hva båndtvang er. Jeg synes ikke synd i sauebonden heller som har fått pes til over ørene for hva han gjorde. Den jeg derimot synes synd på er den lille unge hunden som mistet livet pga. to idioter!

Å nå synes jeg det er på tide å endre regler her også. Jeg synes ikke at sauebonder skal ha rett til å skyte hunder som jager sauer. Istede kan sauebonder ta kontakt med politi slik at hunde eiere som går med hunden løs kan få seg en bot, og erstatte døde sauer (hvis sauene dør). Spør meg gjerne om det er rett at sauene skal dø, men sauer er ikke kjæledyr. Vi spiser faktisk plenti av dem hvert år! 
Så istede for å henlegge saken så kunne politiet gitt konsekvenser til hunde eier for å ikke bruke bånd, å sauebonden for å ha tatt livet av hunden!

Dagens lille utblåsning fra meg!
Kilder: hund skutt på hellestø (Rogalandsavis), sauebonden hadde rett til å skyte hunden Tønes  (dagbladet)

Huttetuu

ALLERGISK MOT KLÆR

10.09.2014 @ 08:48 i Blogg 1 kommentar

Jeg er helt overbevist om at barna mine er allergisk mot klær!

Jeg roper ut i gangen til guttungen i morres "Nå må du huske å ta på deg jakken også" å tilbake fra gangen hører jeg "jammen den glemte jeg på skolen i går". Til syvende å sist så lå jakken hjemme heldigvis. Men han hater virkelig å bruke jakke den gutten, han takkler rett å slett ikke å bli for varm. Å slik har det vert helt siden barnehagen.  Hvis guttungen finner ut at det er over 10 grader ute så må jeg nesten krangle med han for at han skal ta på seg jakken "Jammen mamma... det er jo TOLV grader ute, det er jo nesten sommer"... nei lille venn, sommeren er over, å 12 grader er kaldt... ta på deg jakken NÅ!

Fra jakke problemet med guttungen, så vil ikke jenta ha på seg klær i det hele tatt. Det første hun gjør når hun kommer hjem fra barnehagen er å kle av seg alt utenom trusen sin, å kanskje skjorten. Når jeg spør henne om hvorfor i alle dager hun har kledd av seg så svarer hun "jo.. fordi at jeg ville det mamma!"
I morres ville ikke jenta mi stå opp av sengen, hun mente at det var for kaldt til å våkne nå. Jeg lokket henne med at hun kunne få dynen rundt seg å se på barnetv før barnehagen. Det begynte bra, men plutselig satt hun der i bare trusen igjen, og dynen var ikke rundt henne lengre *såååå kaldt jah*

Jeg skjønner bare ikke hvorfor det er så galt å ha klær på kroppen haha. Så jeg har konkludert med at de må være allergiske mot klær.

Har du også barn som helst vil gå uten klærne på seg?

Huttetuu 

JEG ER HELDIG

03.09.2014 @ 14:28 i Blogg 3 kommentarer

I går da kjæresten var ferdig på jobb så bestemte han seg for å dra å kjøpe gave til meg å barna . Jeg hadde overhode ingen anelse om hva han planla.
Etter jeg hadde vet ute å hentet Henriette og Nikos så fikk vi beskjed om å komme opp alle sammen.

Først fikk Inge-A sin gave . Et Samsung nettbrett med case for den. Henriette fikk dessverre bare case, for hennes nettbrett er ikke I butikken for om 2 uker. Etter en liten stund så var han I en skuff å fant den siste gaven han hadde kjøpt. Jeg fikk meg mitt første nettbrett.

Inge-A har hatt et par tøffe dager, så han fikk seg nettbrett som forskudd på julegave, og siden han fikk så får selger også Henriette slik at det ikke blir urettferdig. Å til meg kjøpte han fordi at han elsker meg å ville overraske meg med noe som jeg har ønsket meg I noen år.
Snille gode kjæresten min <3

Huttetuu

Forsiden Om meg Fødselshistorie 1 Fødselshistorie 2 Facebook Kontakt meg

Malin Lauritsen

Malin Lauritsen 27, Bodø
Huttetuu@hotmail.com er min mailadresse hvis noen vil kontakte meg

Instagram

Søk

Widgets

hits