Arkiv mned: oktober 2013

DETTE SKJEDDE PÅ HALLOWEEN

31.10.2013 @ 22:14 i Blogg 3 kommentarer

Min mamma å lillesøster laget "halloween" muffins i dag. Skulle være blå å rød, men ble rosa å turkis(?) istede 

Barna fikk lage sin egen pizza til middag. De likte godt begge å få være med å lage pizzaen. Inge-Aleksander elsket pizzaen han laget å fortalte at det er den beste pizzaen han noen gang har smakt. Henriette på den andre siden var ikke så begeistret for sin pizza. Så neste gang får vi prøve noe nytt for hennes del :) Tanten til barna likte godt pizzaen til Henriette da!

Etter middag var det to ville barn som ville kle seg ut å komme seg fra dør til dør. Her var det godteri som gjaldt ja. Se så fine de ble da <3 

Begge tantene ville også få sminket seg litt. Ene mer groteskt enn den andre, hihi

Dagen ble iallefall veldig vellykket for store å små. Inge-Aleksander var på Halloween party hos en kompis før de så gikk rundt i gatene å sammlet godter. Henriette gikk en liten stund med ene tanten sin, men da tanten måtte på trening så tok jeg og den andre tanten over for å tussle videre med Henriette. Vi fikk til å med tatt oss en tur på besøk til oldeforeldrene til ungene. Begge ungene fikk fylt masse godter i bøttene sine så de var storfornøyde. Å nå regner jeg med at Inge-Aleksander er ferdig med Halloween for denne gang å kan begynne å se fram mot jul.

Hva har dere gjort i dag på Halloween? Feiret, gått i gatene eller kanskje bare tatt livet med ro hjemme?

Huttetuu

#mammablogg #Halloween 

HALLOWEEN

31.10.2013 @ 08:35 i Blogg 8 kommentarer

I dag er det halloween å barna er i 100. De skal nemmelig kle seg ut i dag for å gå rundt på dørene for å samle inn goderi
Henriette er enda så lita at hun ikke skjønner så veldig mye av det, men tanten har lovet å ta henne med til noen hus slik at hun også kan samle litt.
Inge-Aleksander på den andre siden, han har gledet seg til dette i flere måneder. Julebukk er liksom ingen ting i forhold, det er halloween som er tingen.

Så litt senere når butikkene åpner skal jeg dra for å kjøpe inn litt godt som jeg kan ha å gi barna når de kommer på døren her.
Det siste Inge-Aleksander gjorde før han dro til skolen var å tegne. Han ville lage som jeg kunne henge opp mens han er på skolen.

Lik innlegget hvis du også går halloween, eller har barn som går halloween å håper på å få masse godt i dag

Huttetuu
 

Å GRUE SEG TIL JUL

29.10.2013 @ 23:15 i Blogg 10 kommentarer

Kom over et innlegg på en annen blogg som jeg tenkte at jeg også ville dele. Innlegget som jeg fant på Corlasblogg.blogg.no. Man kan også finne dette på facebook her

Det er en gang slik at ikke alle gleder seg til jul. Vi lever i et rikt land hvor man ikke skulle tro at penger er et problem, men allikevel er det slik i noen familier. Ikke alle har penger til julegaver, pynt å fint juletre. Ikke alle har penger til en god middag engang. Men nå har kirkens bymisjon satt igang noe lurt noe.

Nå kan du altså gi litt av ditt for å glede noen andre i julen. 80kr. er ikke mye for de som har litt til overs. Å det er veldig lett også siden man enkelt bare sender en sms for å hjelpe. Selv har jeg egentlig ikke noe til overs, men valgte allikevel å hjelpe til. Hjelp du også :)

Lik å del innlegget for å spre budskapet slik at flere kan hjelpe

Huttetuu

HVOR VIKTIG ER BRUK AV REFLEKS?

29.10.2013 @ 18:17 i Blogg 5 kommentarer

Mange unge nå til dags dropper refleks på seg selv om det er mørkt ute. De vil ikke bruke det fordi at det er "ukult". Men la meg spørre et spørsmål! Hva er mest ukult av å gå med refleks slik at bilene ser deg, eller ligge i en sykehusseng fordi at du ble påkjørt da du ikke brukte det? De som kjører bil skal til en hver tid være oppmerksom på alt som kommer fra både siden av veien å forran seg på veien, de skal bruke speil å følge med på hva som skjer bak å de skal også passe på å ligge rett på veien. Som bilist har man mange ting som skal følges med på å fokuset må være på plass hele tiden. Men når mørket kommer så er det ikke like lett å legge merke til folk som er ute å går!

Jeg var selv ute å kjørte for et par dager siden. Det var mørkt å regnet voldsomt også. Gatelysene var ikke mye å skryte av heller siden det bygges/jobbes overalt i denne byen jeg bor i. Det kom en gutt på rundt 8-9 år tipper jeg, og han hadde ikke refleks. Jeg priser meg enda lykkelig over at jeg så han i det han var på tur over gaten fra den veldig mørke siden, for det kunne virkelig ha gått galt. Å jeg ble utrolig redd når jeg oppfattet at han kom, for jeg måtte bråbremse.

Jenta å gutten min fikk seg akkurat nye reflekser. De gav det gratis ut på Rimi til barn. Å begge mine barn var kjempestolt da de fikk det. De ødelegger litt av morroa med bilder som jeg tar av dem, men heller "dårlige" bilder enn at bilene ikke ser dem. Se så godt de lyser opp, ikke fare for at de ikke skal bli sett iallefall. (tror tanten også må få seg en slik kul vest). Vi var bare ute i en barnehage å lekte, men vesten fikk de på allikevel selv om vi ikke skulle være ute blandt biler.

Så kjære foreldre. Prat med barna deres å minn de på hvorfor den vesten er så utrolig viktig. Vi voksne er nok flink å holde oss vekke fra veien når det er mørkt, å går bare over når det er trygt å bilene er på avstand. Men barna tenker ikke som oss. Barna stoler blindt på at bilisten garantert ser dem, også går de bare direkte over. Å det er absolutt ikke alle barn som er like flink til å vente for å se om bilen stopper først. Plutselig smeller det :/

Lik å del innlegget om du er enig i at refleks alltid skal brukes når det er mørkt

Huttetuu 
 

OPPDATERING

29.10.2013 @ 09:24 i Blogg 3 kommentarer

Hei alle sammen. Nå har jeg ikke blogget på et par dager, å det kommer av at jeg bare har hatt treigt mobilnett. Min pappa har jobbet ute i hagen med å få ordnet gjerde rundt haget, å på et pungt har han klart å treffe tv/internett kabelen som han ikke viste var der. Så da forsvant både tv å internett. I går kveld fikk han heldigvis fikset en reserveløsning til reperatøren kommer for å fikse ordentlig.
Jaja, slik kan det gå. Heldigvis kan alt fikses å uhell skjer overalt.

Nå er vi snart i November å jeg kjenner jeg begynner å få litt småpanikk. Det er faktisk snart JUL dere.. Om en måned skal jeg ha adventskalender klar til 2 barn, å vet dere.. jeg har enda ikke startet med de. Så småpakker må kjøpes snart å pakkes inn (ja dette får du bare overleve kjære lommebok, for adventskalender skal inn i hus!). For ikke å glemme julegaver da dere, jeg har enda ikke kjøpt en eneste en, å nå er det bare 2 måneder igjen til Jul. Så nå begynner jeg virkelig å kjenne stresset ja.
Barna ønsker seg hver sin Ipad til jul slik at de kan ha det til sommeren når vi skal ut å reise. For den fantastiske greia kan jo både ta bilder å filme, pluss at de kunne ha masse spill så de ikke kom til å kjede seg på flyet. Så ja... nei... huf... Ting koster iallefall penger nå til dags.

Nå skal jeg kle på meg å ta den daglige morgen turen sammen med mamma å hundene. Å når jeg kommer hjem blir det lesing. Håper jeg klarer å bli ferdig med alt jeg skal igjennom slik at jeg kan ta eksamen i mai. tvi tvi.

Hva skal dere i dag?

Huttetuu 

DE TI BUD FRA BARNEMUNN

26.10.2013 @ 23:21 i Blogg 2 kommentarer

Fant denne på facebook å fikk lyst å dele den. Det er virkelig fra barnemunn man får høre det. Unger er rett å slett bare fantastiske <3

Lik gjerne hvis du synes denne var skjønn.

Huttetuu

FIN FEIRING FOR PRINSESSA

26.10.2013 @ 18:41 i Blogg 2 kommentarer

I dag var barneselskapet for jenta mi. 9 barn var de totalt (med min søster på 14 år). Hun fikk masse fine gaver som jentene brukte masse tid på å leke med. Gode kaker å pølser var heller ikke feil, men godteriet var helt klart en favoritt blandt det spiselige. Merkelig med det der. Mange er jo imot godis i barnebursdager, men jeg mener at det er helt greit. Generelt spiser vel ikke barn godis hver en dag? Så da er det vel ikke så ille om de får dette i bursdager sant?

Har flere bilder fra selskapet, men kan nesten ikke legge de inn på bloggen siden jeg ikke vet om de andre foreldrene ville likt det. En fin feiring med lek å morro ble det nå uansett.

Huttetuu #mammablogg

GIRAFF BILDE AVSLØRER PASSORDET DITT, TULL!!

26.10.2013 @ 16:45 i Blogg 17 kommentarer

Satt å så på facebook at det er en bloggers innlegg som går rundt overalt nå å deles av mange. Nå har jeg testet alle mine nettlesere for å sjekke om dette kan være tilfelle siden jeg har mange i min venneliste som har giraff som profilbilde. Resultatet var: Explorer = Ingen passord å se. Firefox = ingen passord å se. Chrome = ingen passord å se. Bitlord = ingen passord å se.

Etter erfaringer av tull som denne bloggeren har skrevet om tidligere på sin blogg så antar jeg at dette må være tull. Kan ikke se hvor han har hentet informasjonen fra heller, siden han ikke linker til noe nyhetssider eller noe slik heller. Hvorfor vil han ødelegge morroa til folk med akkurat dette da? Hvis dette er tull (som jeg tror det er), så er han ikke ute etter å ødelegge morroa til folk. Han kom rett å slett bare på en ide som kunne gi han lesere som er en vinn situasjon for han. Han har jo selv også tidligere gått ut å sagt at han bruker hodet å kommer på ideer som gir lesere å klikks som han tjener penger på. Ideen er god, men ingen vits å ødelegge en slik lek som går rundt. Da synes jeg heller at han skal finne på noe annet.

For all del, hva vet vel jeg. Sefølgelig bør dette spres å alle bør fjerne sine giraff bilder hvis det er en fare for at folk kan finne deres passord av denne grunn. Men når han ikke har linket til sikkre kilder så sier det seg selv at alle kunne funnet på å skrevet en slik advarsel selv. Å det er jo bare dumt å skremme folk som har giraffen hvis dette er bare tull atter en gang. Husker tilbake til sist denne bloggeren kom med noe tull som han hadde pågående i flere dager for lesere. Å tilslutt innrømmet han at alt bare var tull å et triks for han for å få lesere. Kanskje jeg ikke har den "nye nettleseren" som han sikter til, hva enn nå det er. Men jeg har både firefox, explorer, chrome. Å bitlord lastet jeg ned i går. Så på 4 plasser kunne iallefall ikke jeg se noe passord.
Å det bildet han har lagt ut hvor det så vises, alle kan vel redigrer bilder for å få det til å se troverdig ut sant? :) Så jeg ville iallefall ikke bekymret meg uten sikkre kilder til at dette er tilfelle :) 

Huttetuu 

Prinsessa 4 år i dag

24.10.2013 @ 10:53 i Blogg 13 kommentarer

Ja i dag er du 4 år. Jeg synes ikke det er lenge siden jeg dro inn på sykehuset med rier å skulle føde deg, men i dag er det altså 4 år siden.
Verdens skjønneste jente er du, mammas prinsesse. Du er en livlig å glad kosejente som man ikke kan unngå å elske. Håper du får en fin dag sammen med pappaen din, kanskje få lov å bestemme middagen i dag siden det er din å bare din dag, tipper isåfall at det blir pannekaker på deg.

Gleder meg masse til Lørdag når vi skal feire bursdagen din med jentene i barnehagen. Da kommer mamma å tante Ida også for å være sammen med dere.
HIPP HIPP HURRA for deg. Mamma elsker deg <3

Lik innlegget for å gi denne solstrålen en gratulasjon på dagen.

Huttetuu 

SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDE

22.10.2013 @ 21:30 i Spørsmålsrunder/svar 0 kommentarer

Hva fikk deg til å blogge?

Svar: Jeg startet først min blogg for å blogge min historie om hvordan livet har vert for meg å oss her hjemme etter at kjæresten min flyttet hit fra Hellas. For det har virkelig ikke vert noen dans på roser. Du kan lese mere om dette under kategorien "min historie". Men det tok ikke lang tid før jeg kjente for å blogge om alt å ingen ting. Ting som opptar meg å også om hverdagene til meg å min familie

Hva er det koseligste du pleier å finne på med barna dine?

Svar: Alt jeg gjør som får mine barn til å smile å le, eller bare kose seg vil jeg si. Alt vi finner på er jo koselig på hver sin måte. Noen eksempler er: Lekedilla, gå turer, dra på stranden (om sommeren), lage snøhule/snømann osv. (vinteren), gjøre det koselig med stearinlys ol. å se på barnetv sammen.


Hva er drømmejobben din?

Svar: Jeg har veldig lyst å jobbe på flyplass. Enten i resepsjonen for et flyselskap eller kanskje innsjekkingen. Ja eller jobbe i et reisebyråd. Driver jo å leser meg opp til eksamen for å bli reiselivskonsulent.

Hva gjør du på fritiden?

Svar: Tiden min går jo til barna, å er man mamma så er man jo i utgangspunktet mamma 24/7. Men nå er jo ikke jeg sammen med fedrene til barna mine, så når de er hos fedrene sine så tar jeg bare livet helt med ro. Besøker kanskje bestevenninna mi hvis jeg har drivstoff på bilen å hun har tid :P Ellers så har jeg jo ikke mye penger å skryte av, så det meste av min fritid går til å sitte hjemme når barna er borte. Å når de er hjemme så kan man gå på tur, dra på lekeplass ol. med barna.

Hvis du fikk velge et navn du skulle ha istede for det du har, hva ville det vært?

Svar: Jeg tror ikke jeg noen gang kunne lært meg å lyde et annet navn enn det jeg har akkurat nå :P Men da jeg var lita elsket jeg navnet Victoria, å jeg ba til å med mamma om å få ha det som mellomnavn, men mamma nektet :P Ellers så kan det jo faktisk hende at jeg blir å få meg nytt navn med mitt eget navn som mellomnavn (alle blir jo fortsatt å kalle meg Malin da). For hvis jeg skal gifte meg i Hellas så må jeg først døpe meg der å få meg Gresk navn. Jeg liker veldig godt Athina (tror de skriver det slik. de sier det iallefall slik). Så hvis det blir Gresk navn på meg så er det sansynelig at det blir navnet mitt

Favorittfilm?

Svar: hmm vanskelig... Pirates of the caribbean tror jeg nok :)


Hva synes du er det beste med å blogge?

Svar: Det må være alle dere søte lesere. Hadde det ikke vert for dere så hadde nok bloggen vert død for lenge siden. Ser ut for at lesertallet mitt er gått ned i forhold til hva det var, så mulig jeg er blitt kjedelig? Så hvis det er noe dere vil se mere av på bloggen min så bare rop ut :)

Hvor kjøper du det meste av dine klær?

Svar: Nå kjøper jeg veldig skjeldent nye klær til meg selv. Først av alt fordi at jeg rett å slett ikke har penger til nye klær. Når jeg faktisk har penger så er det barna mine som er prioritert. Så mens du sitter der med 10 bukser i ditt skap så har jeg 3. Ja du leste rett, 3 bukser hvor den ene er en for trang dongeribukse som jeg bare bryter på meg i bursdager ol. (må nesten bruke verktøy for å få den på, så sier seg selv at jeg ikke klarer å gå med den alt for ofte). Men når jeg først kjøper meg noe nytt så er det Ellos, H&M, kappal å andre billig butikker, helst når de har salg.

Favorittfarge?

Svar: har ikke favorittfarge, men favorittfarger :P Blå, Svart og Rød :)

Hva var favorittferien din?

Svar: Begge årene jeg har vert i Hellas. Men spør meg igjen etter neste sommer så er jeg sikker på at svaret blir sommeren 2014, for da skal også barna mine være med til Hellas, å det gleder jeg meg sykt mye til.


Hva er din beste/verste side?

Svar: Min beste er vel at jeg alltid gjør hva jeg kan for at andre skal ha det bra. Setter liksom meg selv litt til siden hvis jeg vet at noen trenger meg mere enn jeg trenger meg selv. Å den verste siden er nok at jeg er et veldig følsomt menneske, så jeg kan lett begynne å gråte av en krangel ol. (til kjæresten sin store fortvilelse) :P

Hvor mye får du i barnebidrag?

Svar: jeg synes ikke det er nødvendig å skrive åpenlyst direkte tall på hvor mye jeg får. Men pappaen til jenta betaler meg hver måned, å får gutten får jeg bidragsforskudd via nav siden nav sier at pappaen ikke har råd til å betale bidrag da han har 3 andre barn også å forsørge.

Hva jobber du å kjæresten med?

Svar: Jeg er student for øyeblikket, så jeg jobber ikke enda, men satser på at jeg kan ta eksamen i Mai, å da blir det rett ut i arbeid. For kjæresten sin del så jobber ikke han enda heller, men det er fordi at ingen vil ha han jobbende hos seg siden han ikke snakker flytende Norsk enda. Men han er veldig aktiv på arbeidssøk da, å søker så fort det er jobber ute som han kan søke. + at han søker rundt omkring på plasser i byen hvor de ikke har lyst ut noen stilling også.

Det var spøramålene jeg fikk inn for denne gang som jeg har valgt å svare på. Ble desverre ikke noe videoblogg denne gangen heller. Men det kommer senere, lover :)

Lik innlegget hvis du likte svarene.

Huttetuu
 


 

TAKK FOR KOMMENTAREN, JEG PRØVDE IKKE Å SE FIN UT

21.10.2013 @ 20:25 i Blogg 20 kommentarer

Jeg skulle en snartur på butikken for en times tid siden. Å siden det er blitt ganske så kaldt her oppe i nord så har jeg knabbet luen til mamma slik at jeg skulle holde meg varm på ørene mine. Kommer til butikken å parkerte, klar til å springe inn raskt for å handle å komme meg hjem igjen siden min lillesøster satt barnevakt å snart skulle på trening. Utenfor butikken står det en stor gjeng med ungdommer (sikkert 7-8 stykker), hvor så den ene ser direkte på meg å sier "det der ser ikke bra ut". Refs meg hvis det ikke var meg han snakket til, men gutten så direkte på meg å sa det han sa, så da går jeg sterkt ut ifra at det var meg han snakket til.

Jeg prøvde aldeles ikke å se bra ut med denne luen hvis det var det du siktet til. Jeg prøvde å holde ørene mine varme slik at jeg ikke ender med ørebetennelse, for det har jeg hatt før å det er VONDT. Faktisk så prøvde jeg ikke å se bra ut noen plass. Jeg kom i joggebukse å hettegenser til butikken. Men uansett hvordan en person ser ut så gir vel ikke det folk rett til å snakke nedlatende til personer? Jeg personlig tar meg ikke voldsomt nær av slike kommentarer selv om det ikke føles godt heller, men hva om det var en person som virkelig ville blitt lei seg? De sto jo tross alt ca. 7-8 undommer sammen å de resterende som ikke åpnet munnen startet å le da kommentaren kom. Nei, har du ikke noe godt å si, så ikke si noe i det hele tatt. Enkelt å greit!

#mammablogg #mobbing

Lik å del innlegget hvis du er imot mobbing, uansett om det er blandt voksne, barn, eller voksne og barn.

Huttetuu

SPØRSMÅLSRUNDE

20.10.2013 @ 14:45 i Spørsmålsrunder/svar 8 kommentarer

Fikk spørsmål for en stund siden om å ha spørsmålsrunde, og siden jeg lovet det så er det på tide å kjøre igang en.
Du kan altså spørre meg om absolutt hva du måtte ønske. Får se om jeg kanskje lager videoblogg med svarene, kommer ann på spørsmålene da. Synes det er litt kleint å lage videoblogg. Men man må vel bare øve hvis en skal bli vandt til det. Svarer når jeg har fått inn noen spørsmål :)

Huttetuu
 

WINTER WONDERLAND

19.10.2013 @ 18:00 i Blogg 4 kommentarer

Vi bestemte oss for å gå tur sammen med mamma, pappa å hundene i dag. Å det var helt fantastisk å komme inn i skogen slik som det såg ut med all snøen. Det var nesten som å vandre i et søtt julekort. Barn, voksne å også hundene storkoste oss. Vi gav mat til endene der også, skjønner ikke at ikke de fryser når de svømmer i vannet :P


Snøengler må jo også lages :)


Sjokolade å juice må¨også til


Ei spretten Dorina som hopper etter snøballene som Inge-A laget å kastet opp 

Helt fantastisk nydelig var det slik som det såg ut her. Når jeg var å gikk tur der så koste jeg meg med snø. Kjenner at jeg også begynner å se litt fram mot jul ja :)

Lik å del innlegget hvis du synes det er fantastisk med snø når det ser slik ut ute :)

Huttetuu

DAGENS VITS!!?

18.10.2013 @ 22:52 i Blogg 2 kommentarer

Jeg sitter oppe å snakker random med mine foreldre. I samtalen så nevner jeg hvor missfornøyd jeg er med ansiktet mitt i kinnene, for munnvikene henger liksom nedover å får meg alltid til å se sur ut. Dessuten er overleppa mi veldig lita. Min mamma har jo samme problemet. Så etter litt snakk rundt det så kommer det mest geniale!

Mamma: Har du ikke hørt om den brystkremen som de sier skal gjøre leppene større?
Meg: Nei? Seriøst?
Mamma: Ja de sier så

Jeg tenker litt før jeg så spør: Er det bare leppene som vokser av den kremen da?
Mamma: Hva? Tenkte du å bruke den på Dimitris eller?

Pappa å mamma brøler begge i latter, å etter et par sekunder for å skjønne den så måtte jo også jeg le... Mammaen min kan ha litt perverse spøker i blandt. Det er iallefall sikkert!

Lik å del gjerne innlegget

Huttetuu
 

PAKKE I POSTEN

18.10.2013 @ 19:14 i Blogg 5 kommentarer

Nå som vinteren er her måtte jeg jo bestille barna nye vinterklær. Å hva er vel bedre enn de kjekke pakkene som Sportmann selger? (prismessig).
For meg som ikke har overdose av penger (dessverre) så synes jeg alt det jeg får i en pakke fra sportmann til 600 kr. er suverent.

Dette fikk Inge-A i sin pakke. fleece sett med bukse å genser, en ekstra genser, bobblebukse og bobblejakke. Inge-A var kjempefornøyd med det nye han fikk. Å det første han sa da han såg bobblejakka var "KUUULT". Søte gutten min vet å sette pris på nye klær.

I Henriette sin pakke lå det et sett med regnklær, fleece sett med bukse å genser, og en varm vinterdress. Hun også ble glad for de nye klærne sine, men ikke fult så spinnvill som broren når han får nye klær. Men hun likte dressen ganske godt når hun fikk den på seg da vi gikk ut i snøen.

Vinterpakke slik som den gutten min fikk finner du HER 
Barnehagepakken slik som den jenta mi fikk finner du HER
(Nei, jeg har ikke vert så heldig å bli sponset, ville bare dele det siden kanskje flere vil like dette)

Lik å del gjerne innlegget.

Huttetuu 


 

DET SNØR, DET SNØR. TIDDELIBOM

18.10.2013 @ 14:55 i Blogg 6 kommentarer

Til barnas store glede har det kommet snø i natt. Jeg for min del er ikke like glad for at snøen har kommet, men klarer allikevel å glede meg litt siden jeg ser hvor glad mine søte små er for det. I ettermiddag skal vinterskoene på bilen. Har ikke kunnet fikse det tidligere fordi at jeg måtte vente på å få nye. Så når min pappa skal hjelpe meg i ettermiddag (hvis han har tid) så skal jeg å barna være ute å holde han med selskap. 

Lik innlegget hvis du liker snø å gleder deg over vinteren!

Huttetuu

LEKEDILLA

17.10.2013 @ 23:13 i Blogg 0 kommentarer

I dag bestemte vi oss for å ta med oss barna på lekedilla. Henriette har spurt så mange ganger om å dra dit når vi har kjørt forbi, så nå syntes jeg det var på tide å ta meg råd til å dra dit med barna. Min lillesøster Ida å veninna mi Vibeke ble også med. Så det ble en kjempekoselig ettermiddag på lekedilla for både store å små. Å barna var så slitne da vi kom hjem at de spiste bare kveldsmat for så å finne senga. Å jammen sovnet de veldig kjapt begge to.

 

Huttetuu

Å SAVNE EN BESTEVENN

17.10.2013 @ 21:23 i Blogg 0 kommentarer

For oss voksne når vi savner en bestevenn som flytter langt bort så er det ganske greit egentlig å få spart seg opp penger til å reise for å treffe bestevennen. Men for barn på den andre siden er det ikke bestandig like greit. For dem kan ikke bare bestemme seg for å dra når dem selv ønsker det. Bestekompisen til min sønn flyttet til Bærum i sommer å dem har ikke sett hverandre siden det. De er veldig knyttet disse guttene siden de har kjent hverandre siden dem var babyer. Å min sønn snakker tidt å ofte om sin bestevenn som han savner veldig. Til hannes store glede så kommer bestekompisen hit i November å da skal de endelig få møtes igjen. Dette har min sønn vista om en stund nå siden kompisen skal i barnedåp da. I går hadde vi en rørende samtale, den gikk som dette:

Inge-A: Mamma, gjett hva jeg gleder meg aller mest til dette året?
Meg: Hmm, haloween?
Inge-A: Nei ikke det
Meg: Hmm, julaften?
Inge-A: Nei, ikke det heller
Meg: Nei da vet jeg ikke
Inge-A: Til ***** kommer i November

Ut fra denne lille rørende samtalen skjønner jeg virkelig hvor mye han tenker på dette å hvor stort savnet er. Han blir iallefall ikke glemt, det er helt sikkert <3

Tøffe guttan <3

Huttetuu 

DAGENS INNKJØP

15.10.2013 @ 22:12 i Blogg 2 kommentarer

Dro barna å mannen med meg til City Nord like før 8 for å få handlet dem vintersko før de stengte slik at barna har nye å varme sko å ha på seg til vinteren

Så ble det altså et par sko på hver av dem, et par nye regnvotter til snuppa å høytalere til telefon/data for meg å typen. For en gangs skyld unnet vi voksne også oss noe, å disse høytalerne har jeg sett på i flere måneder nå, så nå bestemte jeg meg for å ta meg råd til dem. Henriette var storfornøyd med nye regnvotter, og de nye skoene sine. Å Inge-A var fornøyd med skoene sine også, å han ville ikke ha votter han siden det tydeligvis er bare hansker som er tingen. Så hansker får vi dra ut å kjøpe i morgen eller en annen dag :)

Huttetuu

JUSTIN BIEBER FAN?

15.10.2013 @ 18:46 i Blogg 0 kommentarer

Lille jenta mi satt i går å snakket om Justin Bieber. Spurte henne så om hva Justin Bieber synger. Dette er svaret jeg fikk:

 

Søteste lille jenta mi. Vet ikke engang hvor hun har det fra siden jeg ikke lytter til Justin Bieber, å det gjør jo ikke noen andre i huset heller. Gøy er det uansett, så kanskje jeg skal sette på Justin Bieber musikk til henne litt oftere :)

Lik å del innlegget hvis du synes dette var søtt :)

Huttetuu

OVERASKELSES BURSDAG

14.10.2013 @ 18:47 i Blogg 0 kommentarer

I helgen hadde vi overaskelses bursdag for min bestemor som fylte 60 år på Lørdagen. Alt var nøye planlagt å gikk i boks. Vi dro til sandhornøya på lørdagen, på dagen. Middag ble laget å alt fikset klart til den store. Planen var jo at alle skulle sammle seg i den store salen å begynne å synge bursdags sang når hun kom inn. Å det var mamma som kom inn med henne etter å ha kjørt henne litt rundt i bilen med et skjerf forran øynene. Så det var skikkelig gøy når alt det gikk i boks :D


(mammaen å pappaen min som danser nermest, i bakgrunn mine besteforeldre. Å min onkel spiller å synger)


(meg å dama til broderen <3 )

Det ble en veldig vellykket kveld med masse folk, dans, sang å god mat/kaker. Håper å tror at min bestemor hadde en fantastisk feiring :) Hvis noen lurte så hadde barna mine pappahelg å var ikke der sammen med oss. Å siden jeg hviste at det kom til å bli veldig sent så orket jeg ikke bytte heller, for da måtte jeg ha dratt fra festen veldig tidlig for å få barna i seng. 

Del gjerne innlegget!

Huttetuu

LØRDAG

12.10.2013 @ 11:10 i Blogg 1 kommentar

På en helt vanlig lørdag som denne så tenkte jeg bare å stikke innom for å dele denne sangen av Jadde med dere. Mange av sagene hannes er så utrolig sanne, og ikke minst absolutt noe å tenke over.

Ha en fin lørdag alle sammen <3

Huttetuu

DEILIG Å SUNN MIDDAG

11.10.2013 @ 18:28 i Blogg 5 kommentarer

Etter å ha vert på besøk hos mi si beste venninne i går å blitt introdusert for blomkål/brokkoli grateng så måtte jeg jo sefølgelig bare prøve det hjemme også. Er seriøst noe av det beste jeg har smakt på leeenge. Det du trenger er:

- Blomkål
- Brokkoli
- Smårettskinke/bacon
- hvitsaus
- Raspet ost
- salt

Del opp blomkål og brokkoli i så store biter som ønskelig, også koke dem (du bestemmer sefølgelig selv om du vil ha dem ihjelkokt eller ikke). bland så blomkål og brokkoli med skinke/bacon i en ildfast form. Lag hvitsaus (du får kjøpt poser med hvitsaus pulver som du bare blander melk i å koker. Men personlig så laget jeg hjemmelaget hvitsaus som både smaker bedre å sikkert er mere sundt). Hell så hvitsausen i ildfastformen å bland alt sammen. Ha på ønskelig mengde raspet ost på toppen. (hvis du vil ha salt i så kan du blande dette med hvitsausen når du koker hvitsausen, det gjorde jeg). Sett så ildfastformen i stekovnen til osten brunes litt. Å så er det ferdig :)

Lik innlegget hvis du synes dette ser godt ut å kunne tenke deg å orøve dette selv :)

#mat #middag #mammablogg

Huttetuu

REGNBUER ER NYDELIGE

10.10.2013 @ 18:32 i Blogg 1 kommentar

I dag har jeg vert ute nesten hele dagen sammen med bestevenninna mi <3 Vi har kjørt litt her å der, å har alltid noe å snakke om. Tiden bare flyr avgårde når jeg er sammen med henne. Været har vert veldig av å på i dag. Av og til skinte sola litt imellom skyene, av og til regnet det, å av og til hagglet det til og med... Fikk disse fine bildene av den klare regnbuen, å også et bilde der det var dobbel regnbue. Selv bare elsker jeg regnbuer, synes de er helt fantastisk nydelige å fasinerende å se.

Hvordan har din dag vert?  Å liker du regnbuer?
Lik innlegget hvis du liker regnbuer.

Huttetuu 

MR RØNKEN

08.10.2013 @ 22:00 i Blogg 16 kommentarer

I dag har jeg vert i MR rønken for ryggen min. Har vert plaget med ryggen i flere år nå. Så nå var det på tide å møte frykten å endelig ta denne rønken! Jeg har jo bare blitt verre å verre med årene. Ble først plaget etter at jeg hadde vert gravid med min sønn, men ikke så veldig plaget da. Så har det bare blitt verre å verre, å svangerskapet med min datter gjorde det jo absolutt ikke noe bedre heller! Så nå er det på tide å endelig få et svar på hva som feiler ryggen min en gang for alle (ja, hvis de finner noe da).

Fant jo fort ut i dag at det absolutt ikke var noe å grue seg til slik jeg trodde. Man blir tatt godt vare på. Å man får hørselsvern for å dempe lydene pluss at man får en ting man kan klemme på for å avbryte hvis det blir for ille. Å for meg som til vanlig bruker å slite en del med pusten så var jeg redd for at jeg skulle få dette problemet inni maskinen. Men det gikk veldig bra. Lå helt stille som jeg fikk beskjed om, å det var over på rundt 10 minutter :) Så nå er det bare å vente i max 2 uker på resultat av rønken. Jeg er spent på svaret jeg

Har du tatt MR rønken før?
Synes du det var så skummelt som det kanskje høres ut?
*bilde lånt fra google*

Huttetuu 

VINNERNE AV KONKURRANSEN

07.10.2013 @ 21:43 i Blogg 1 kommentar

Vinnerne er trukket. Skrev enkelt opp alle navn i rekkefølge å ba kjæresten om å si et tall. Så helt retferdig trekning :)

Vinnerne mottar en mail ifra meg slik at de kan sende meg adressen sin, så skal jeg sende premien iløpet av uka.
Likte dere konkurransen? Å vil dere at jeg skal ha en ny igjen snart?

Huttetuu 

SISTE SJANSE

07.10.2013 @ 11:46 i Blogg 1 kommentar

Ville bare minne dere på at i dag er siste sjansen for å melde seg på konkurransen jeg har gående. I kveld skal jeg trekke 3 heldige vinnere.
For å komme til konkurransen så kan du trykke på linken HER

#konkurranse #mammablogg

Lykke til alle sammen.

Huttetuu 

JOSEFINE PÅ FERIE

06.10.2013 @ 16:47 i Blogg 2 kommentarer

I dag har min datter brukt laptoppen å spillet spill mens storebroren var i bursdag. Vanligvis når barna bruker dataen så er det for youtube med musikk, eller Nrk super/friv med spill. Men nå som jeg har funnet fram det fantastiske lære spillet Josefine så var det midt i blinken for lillemor. Det er huskespill, kortspill og litt forskjellig. Så hun får lært seg noe av det i tillegg til at det er gøy :)
Mange vil nok si at de synes jenta er for lita til data spilling, men det josefine spillet som hun har fått nå er fra alder 3 år og opp. Å siden jenta mi snart er 4 så ser jeg ikke noe galt i det :) Jeg synes derimot at dataspilling er veldig flott for barna (med begrensning på tid sefølgelig). Det er vel ikke for ingen grunn at mange barnehager har tatt i bruk data, og alt av skoler bruker data.

Jeg kjenner at jeg er litt glad for at jenta mi har lært seg å bruke data. Fingrene henger med å hun klarer å håndtere en datamus. Så om 2 år når hun begynner på skolen å de faktisk skal bruke litt data på skolen så er ikke dataen helt ny for henne :) Men det er klart at ungene ikke får lov å sitte fra morgen til kvel med data. Når de har brukt noe tid forran skjermen så slår jeg av dataen å sender de på rommet for å leke med lego, eller finner fram tegnesaker å lar dem tegne. Ja, eller sender de ut for å leke også :P

Hva synes du om barn å data?

Huttetuu
 

 

KULTURFORSKJELLER I ET FORHOLD

04.10.2013 @ 20:08 i Blogg 25 kommentarer

Når man møter en mann/dame fra et annet land enn seg selv for å være i et forhold med hverandre så er kjærligheten alt som spiller noen rolle. Man blir blind for alt annet å tenker bare på partneren som får hjertet til å gjøre et ekstra hopp i brystet på en. Man møter hverandre, nyter hverandre uten å i det hele tatt tenke på utfordringer som kan oppstå underveis. Jeg vet det, for da jeg gikk inn i forhold med min kjære så tenkte jeg ikke i det hele tatt på noen av de tingene som jeg tenker på nå. 

- Hvor skal vi gifte oss?
- hvor skal vi døpe barnet hvis vi får barn?
- Hva skal barnet hete hvis vi får barn?
- Hvordan skal vi klare å lære barnet to forskjellige språk?
- Hvem av familie kan, å kan ikke komme hvis vi gifter oss, avhengi av hvor vi skal gifte oss

Spørsmålene er mange. Min kjære vokste opp med ortodoks tro mens jeg vokste opp med kristen tro. Hvis vi skal gifte oss i Hellas så må jeg først døpe meg for så å gifte oss der. Hvis vi gjør det så blir ikke min familie å ha mulighet til å kunne komme i bryllupet, og hvis vi gifter oss her i Norge så blir ikke hannes familie å ha mulighet til å komme hit. Det samme går for barnedåp hvis vi noen gang får et barn sammen. Å hvis det er snakk om barn å døpe det i Hellas så  barnet ha Gresk navn, ellers så får det ikke bli døpt i Hellas. Blir barnet da mobbet på skolen her hvis det har et Gresk navn? Blir barnet regnet som Norsk da, eller utlending hvis det har et utenlandsk navn?
Å ha en kjæreste fra et annet land enn hvor man selv kommer ifra er ikke bare dans på røde roser, det blir alltids å komme utfordringer. Utfordringer hvor man kan være veldig uenig eller lettere komme til enighet. 

Jeg sa fra dag en at jeg gjerne kunne tenke meg å gifte meg i Hellas når tiden for det er inne, fordi jeg synes det ser så fint å koselig ut slik som de gjør det. I sommer som var så lærte jeg det at jeg må døpe meg der før jeg kan gifte meg, fordi at jeg MÅ få meg et Gresk navn da for å kunne gifte meg i Hellas. Helt nytt for meg, å jeg er ikke sikker på om jeg helt ønsker dette. For det andre så synes jeg at de er litt vel hengt opp i gammel tradisjoner der siden presten enda sier "may the woman fear the man", eller noe slik. Det er jo overhode ikke slik, jeg har jo sett kulturen selv de 2 årene jeg har vert der. Men kirken har altså ikke hatt lyst å endre på det som har vert sagt i mange herrens år. Å selv om det bare er noe presten sier som vi ikke trenger å bry oss om, så synes jeg lite om at det skal være sagt i det hele tatt. Verken jeg eller Dimitris tror på verken den ene eller den andre troen, men vi begge ønsker slik å slik pga tradisjon. På en måte for familiene våre. 

Mange har sagt til meg at jeg bare skal senke skuldrene å ta ting med ro siden det ikke er aktuelt akkurat nå uansett. Men jeg å Dimitris har alt hatt disse diskusjonene iallefall to ganger. Å diskusjonen har gått slik for seg at bustene har føket, men vi har kommet fram til en enighet på en måte (ja, hva vi kom fram til vil jo tiden vise). Vil bare poengtere at det er noe alle i en slik situasjon bør tenke over. Jeg var for eksempel redd for at min kjære kom til å gjøre det slutt hvis jeg ikke ønsket giftemål i Hellas. Å jeg fant jo ut at det ikke var slik etter at vi snakket sammen om dette. Jeg personlig synes iallefall at dette er tema som er viktig å snakke om tidlig i forholdet før man lar ting gå langt, også finner man plutselig ut senere at man kanskje ikke passer sammen pga. tradisjoner/religion osv.
Synes du det er viktig å snakke tidlig om slikt når man er fra forskjellige land?
Har/er du selv i en slik situasjon? 
Å hva er dine erfaringer hvis du selv har gått igjennom det?

#Mammablogg #kulturer #religion

Huttetuu

KONKURRANSE (masse fine premier)

02.10.2013 @ 20:41 i Blogg 27 kommentarer

Hei alle dere søte lesere.

Nå skal jeg kjøre igang en liten konkurranse hvor dere kan vinne fine premier. Det var en søt dame som heter Mona som skrev til meg for en stund siden å sa at hun ville sponse bloggen min med noen premier, å det ble jeg kjempeglad for. Det var foresten også Mona som fikset header å design for meg. En helt fantastisk dame. Hun sendte meg ganske masse saker, så jeg tenkte å ha flere konkurranser. 

  

Dette er premiene som akkurat du kan vinne. Jeg skal trekke 3 heldige vinnere som dere ser. Det du må gjøre for å vinne er dette:

1. Lik facebooksiden min HER

2. Skrive i kommentarfeltet hva du ønsker å vinne av disse premiene, og skriv mailadressen din slik at jeg kan kontakte deg om du vinner.

For å øke sjansene dine for å vinne så kan du også like å dele dette innlegget på facebook like knappen under, eller skrive et blogginnlegg om denne konkurransen.

Trekker en vinner på Mandag 7. Oktober. Lykke til alle sammen
#konkurranse #mammablogg 

Huttetuu

SÅ GØY DE HAR DET

02.10.2013 @ 14:28 i Blogg 1 kommentar

Var å gikk tur med hundene i morres sammen med min mamma. Da fikk vi se et hav av fugler som koste seg i sølen med bading. Fikk ikke de alle med på bilde siden de ble redde å fløy avgårde da vi kom. Men noen vises jo :)

Huttetuu

Forsiden Om meg Fødselshistorie 1 Fødselshistorie 2 Facebook Kontakt meg

Malin Lauritsen

Malin Lauritsen 27, Bodø
Huttetuu@hotmail.com er min mailadresse hvis noen vil kontakte meg

Instagram

Søk

Widgets

hits