Arkiv mned: november 2014

MØDRE, IKKE AMM BARNA DERES OFFENTLIG!

24.11.2014 @ 00:32 i Blogg 12 kommentarer

Man hører å leser over alt hvordan enkelte ikke kan fordra at mødre sitter offentlig på restauranter, kafè ol. å ammer. Mødre som blotter puppene sine i all offentlighet uten konsekvenser når vi har en regel anngående blotting osv. De blir kvalme å klarer ikke å spise på steder hvor det sitter en mor å ammer.

Jeg blir så provosert over hvor egoistiske enkelte folk kan være!

Siden tidenes morgen har kvinner ammet sine barn. Det er den mest naturligste tingen i hele verden. 
Hva er egentlig bryst? Er det to ballonger som skal brukes til å gi kvinnen nytelse under sexlivet? Eller to ballonger som mannen skal leke med for å få lille willy til å våkne til liv?
Kvinner ble født til å utvikkle bryster for å mate barna sine. Brystene er ikke i utgangspunktet til for opphisselse under sexlivet, det er matstasjonen til babyen!
Å selv om vi mennesker har funnet nytelse i å bruke denne matstasjonen til lek å opphisselse, så vet vi alle sammen at det til syvende å sist egentlig er en matstasjon!

Jeg sitter å undres over dette med at noen mennesker ikke takkler at mødre ammer sine barn offentlig. De sier at det er blotting. Hvor mye kan du så se av et bryst når kvinnen ammer? Det er jo ikke kvinnen i så tilfelle som er ekkel å blotter seg, men du som stirrer som er ekkel fordi at du virkelig prøver å se brystene. Når et barn ligger til brystet så ser du ikke stort mer av brystet enn det du gjør hvis en kvinne valser rundt på en strand i bikini. Ja bortset ifra det lille øyeblikket når hun bretter fram brystet til barnet, å det lille øyeblikket hun trenger for å feste BHen etter matingen. Men for å få med deg de to små øyeblikkene så følger du jammen veldig godt med for å få med deg alt!

Noen gir argumenter sefølgelig som at "restauranter og kafèer er til for å spise å nyte god mat på", "Mat barna hjemme før dere går ut slik at barnet ikke trenger mat når du er ute", "dekk deg til med et håndkle over deg når du mater", "ikke dra ut i det hele tatt hvis du vet at du må amme ute", ja listen er lang!

Skal seriøst mødre være nødt til å sitte inne i 9-12+ måneder fordi at de ammer(mater) barna sine? Har ikke mødre like mye rett som deg til å dra ut på en kafè eller restaurant å være sosial? 
Kort oppsummert så er du som synes dette veldig egoistisk. Du setter deg selv så høyt at mødre skal sperre seg inne med barnet sitt, for deg?

Ja en restaurant/kafè er til for å spise å nyte god mat på. Er det ikke det babyen også gjør da? Spiser å nyter den eneste maten den faktisk spiser! 
Igjen er du kort oppsummert veldig egoistisk hvis du virkelig mener at babyen skal ligge å skrike med magevondt av sult fordi at du ikke takkler å se "en pupp".

Sefølgelig mater mødrene barna hjemme før de drar ut. Mødre ønsker ikke å sette seg ned i offentlighet å amme. Ikke bare fordi at de faktisk må dra opp sjorta, men fordi at det faktisk kan være et herk å få den roen å stillheten til å klare å amme når man er ute. Men når barna er så små, så er det barna som er sjefene. Selv om de fikk mat før de dro ut, å vanligvis spiser bare hver tredie time, så betyr ikke det at de helt sikkert ikke blir sulten akkurat når du er ute. Å hvis barna gråter etter mat, så må man nesten mate dem uavhengi av hvor man befinner seg!

Joda det går helt fint ann å legge et håndkle over når man ammer. Men hva om barnet er såpass stort (4 måneder +) å drar vekk det håndkleet fordi at barnet synes det er irriterende å ikke kunne se noe (ikke engang se på mammaen som mater). Eller hva om barnet er bare noen uker gammelt å mammaen ikke klarer å se om barnet har brystet blokkert over nesa si. Skal barnet kveles i matstasjonen sin fordi at du ikke klarer å se "en pupp" ?

Hvis du virkelig synes at amming er blotting så foreslår jeg at du slutter å gå på stranden iførst bare bikini/badeshorts! For ærlig talt så viser du mere naken kropp av det enn hva mødrene gjør når de ammer. Å hvis du ikke tåler å se en mamma som mater barnet sitt så foreslår jeg at du holder deg helt å fult borte fra stranden, for der ser du mere naken kropp enn hva du gjør når kvinnen mater barnet sitt.

Vær mot andre slik du vil at andre skal være mot deg. Elsker dette ordtaket, å har elsket det i lang tid.
Hvis en ammende mamma skal holde seg hjemme, så skal du også holde deg hjemme!
Hvis en ammende mamma skal dekke seg til med et håndkle, så kan du også begynne å dekke deg selv til med et håndkle når du er ute å spiser (det hadde vert gøy å se på haha)
Hvis en baby ikke skal få lov til å spise på en restaurant/kafè, så skal ikke du heller spise der.

Hvis du synes det er blotting å noe sexuelt over en ammende kvinne, så er det du som har problemer. Ikke kvinnen som ammer!

Over å ut, Huttetuu
 

Forsiden Om meg Fødselshistorie 1 Fødselshistorie 2 Facebook Kontakt meg

Malin Lauritsen

Malin Lauritsen 27, Bodø
Huttetuu@hotmail.com er min mailadresse hvis noen vil kontakte meg

Instagram

Søk

Widgets

hits