Arkiv mned: desember 2013

SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN

31.12.2013 @ 16:24 i Spørsmålsrunder/svar 0 kommentarer

Tenkte egentlig jeg skulle lage video med svar, men siden det for det første ikke kom så mange spørsmål og jeg har knapt med tid.. Så lager jeg bare et vanlig innlegg med svar

1. Hvor mange søsken har du?

Jeg har 3 søsken. Min lillebror som er 23 år, mi lillesøster som er 17 år, og minste lillesøstera mi som er 13 år. 

2. Har du barn?

Jeg har 2 barn. Inge-Aleksander som er 8 år gammel, og Henriette som er 4 år gammel

3. Liker du å høre på musikk?

Jeg er veldig glad i å høre på musikk. Det går for det meste i gresk musikk, men liker stortsett alt av musikk. Jeg fikk også spørsmål om jeg har noen musikktips, men det kan jeg heller ta i et innlegg senere. Hvis dere har lyst til det?

4. Den beste gaven du fikk til jul?

Selv synes jeg ikke gaver til jul er så viktig for min del, er mye mere gøy å se gleden til barna når dem får gaver. Men den beste gaven jeg fikk var nok fra mamma å pappa. De gav meg penger slik at jeg kunne bestille Hellas tur til sommeren med barna og kjæresten min. Så det kommer til å bli kjempekjekt.

5. Hvor høy er du å hvor mye veier du?

Jeg er ca. 1.73 høy. Når det gjelder vekten min så synes ikke jeg det er noe poeng i å fortelle. Jeg er overvektig, men det er ikke det som er grunnen til at jeg synes det er unødvendig å nevne, for jeg ville sagt akkurat det samme hvis jeg var 50kg. Det å drive å fortelle vekten sin å henge seg opp i det er noe av det som skaper kropspress, å det synes jeg veldig lite om.

6. Hvor fornøyd er du med deg selv på en skala fra 1-10 utseendemessig?

Jeg vet ikke om jeg kan sette tall på det. Men selvtilliten min er ikke veldig god desverre å det har sine grunner. Men jeg jobber meg å like meg selv bedre, og det synes jeg at alle andre også skal gjøre som er mindre fornøyd med seg selv. Husk ordtaket "vi elsker ikke mennesker fordi de er vakker, vi synes de er vakker fordi vi elsker dem" 

7. Vil du ha flere barn? Hvis ja, når vil du ha det?

Jeg vil nok ha et barn til ja, men ikke enda. Først skal jeg fokusere på å bli ferdig med utdannelsen min å få meg jobb. Så får man se det ann etter det. 

8. Hvor lenge har du vert sammen med Dimitris?

Jeg har vert sammen med denne søtingen i 2 år til sommeren. (oy oy, tiden går jammen fort avgårde)

9. Kan du skrive litt om livshistorien din?

Tror jeg har gjort det tidligere. Men jeg kan lage et eget innlegg om det senere hvis ønskelig. 

10. Hva er ditt aller beste minne?

Jeg har så mange gode minner. Men de øyeblikkene i det barna mine kom til verden må nok være mine beste minner, å ikke minst sterkeste minner. 

11. Hvordan kom du fram til dine barns navn?

Inge-Aleksander: Jeg kom fram til dette navnet fordi at min oldefar som døde da jeg var lita het Inge. Aleksander kom som mellomnavn fordi at mi minste lillesøster maset om at ungen MÅTTE hete Aleksander. Så da tenkte jeg å bruke begge siden de passet fint sammen

Henriette Irene: Hun fikk navnet etter min bestemor som het Hallgund Irene. Jeg ville ikke bruke Hallgund, så da ble det Henriette Irene. Men vi sier bare Henriette da

12. Hvor mange land har du vert i?

Jeg har totalt vert i 4 land. Norge, Sverige, England, og Hellas. Å jeg må si at Hellas helt klart er favoritten min <3

13. Hva er ditt aller største ønske?

Blir vel for optimistisk å ønske verdensfred ja? Neida men. Jeg ønsker å bli ferdig utannet, få meg en god jobb, få meg eget hus. Å i framtiden er ønsket å kunne flytte til Hellas (men det blir så klart langt fram i framtiden når barna er myndige å flyttet for seg selv.

14. Hva er din aller største frykt?

Min aller største frykt er nok at noe skal skje med de jeg er glad i. Sånn bortsett fra slike store ting så har jeg veldig frykt for småkryp. Tror nok de hører skrikene mine helt til nabo byen når jeg ser en edderkopp litt for nært meg haha...

15. Hvordan har du det?

Etter forholdene så har jeg det veldig bra. Kunne hatt det bedre hvis jeg hadde større leilighet å bo i. Å hvis plagene mine med smerter hadde gitt seg. Men vitende om at det finnes folk i verden som har det mye verre enn meg, så synes jeg selv at jeg er veldig heldig.

 

Det var spørsmålene denne gangen. Nå skal jeg bare kose meg med familien min resten av dagen. Å i kveld blir det raketter å stjerneskudd. Dette gleder barna seg veldig masse til.

Lik gjerne innlegget hvis du likte svarene.

GODT NYTT ÅR ALLE SAMMEN <3

Huttetuu

 

ÅRET SOM HAR GÅTT

29.12.2013 @ 16:48 i Blogg 2 kommentarer

Nå er jeg mildt sakt sliten. De siste 3-4 timene har jeg brukt til å lage video fra året som har gått.

Jeg tenkte først å lage et helt vanlig innlegg om det, men fant fort ut at det ville blitt alt for langt. Så da satte jeg heller isammen en video for de som har lyst til å se den. Håper ellers at alle har det topp.

 

Lik gjerne innlegget hvis du likte videoen.

Huttetuu

JEG HAR VERT PÅ SHOPPING!!

28.12.2013 @ 20:04 i Blogg 12 kommentarer

Jeg skal jo begynne å jobbe på hotell i Januar, så da var det på tide å dra å shoppe noe ordentlige klær. For jeg regner sterkt med at det ikke tar seg spesielt godt ut å komme i joggebukse å hettegenser sant? På bildet over ser dere en av tingene jeg kjøpte i dag. Egentlig koster den 400kr, men nå var den på tilbud til bare 150kr på H&M.

Har også kjøpt meg 2 nye bukser og 2 nye gensere.. Trykk på liker under her hvis dere vil at jeg skal lage et innlegg med resten jeg kjøpte, slik at dere kan få se det også. For jeg orker ikke kle på meg å ta bilde hvis ingen vil se allikevel.

Huttetuu

UTENLANDSKE LESERE

27.12.2013 @ 22:57 i Blogg 2 kommentarer

Jeg tror aldri jeg tidligere har hatt så mange utenlandske lesere på bloggen min som i dag. Skjønte faktisk ingen ting da jeg sjekket tidligere i dag å så at anntal utenlandske lesere var større enn anntal Norske lesere. Det kan jo være svensker å dansker som strengt tatt skjønner det meste som skrives på Norsk, men i tilfelle det er noen som ikke skjønner Norsk så bestemte jeg meg for at jeg måtte gjøre noe. Så nå har bloggen min fått slik en kjekk knapp oppe i venstre hvor man kan velge det språket man ønsker. Er google translate, så er ikke den aller beste oversetteren, men den fungerer sikkert nok til at folk skjønner poenget i det jeg skriver :)

Huttetuu

SPØRSMÅLSRUNDE

27.12.2013 @ 14:03 i Spørsmålsrunder/svar 5 kommentarer

Hei hei alle sammen

Nå tenkte jeg å kjøre i gang en siste spørsmålsrunde i 2013. Så dere kan spørre om hva enn dere lurer på, men hvis spørsmålene er på kanten frekke så blir jeg nok ikke å svare på de. Vil foresten også minne om min facebook side som dere kan gå inn å like for å følge meg om dere vil. Det kommer av og til ut bilder og videoer på facebook gruppen som jeg ikke poster på bloggen, så da er det greit å følge meg der om dere vil se disse bildene/videoene også. Facebook siden min kan dere finne HER

Håper ellers at alle sammen har hatt en god og fin jul.

Huttetuu

JULEN ER BARE FANTASTISK

26.12.2013 @ 22:45 i Blogg 4 kommentarer

I går kom Henriette hjem fra pappaen sin. Hun var veldig glad for å komme hjem å få åpnet alle gavene som hun hadde liggende her. Å hun fikk veldig mye fint hun også. Blandt annet fikk begge barna de strikka genserne som de har på seg på bildet over. Det er det oldemoren til barna som har strikket. Så da måtte vi jo ha bilde for å vise oldemor hvor fine de ble i dem.

I dag dro Inge-Aleksander til pappaen sin. Han har jo vert hjemme siden litt før jul, så da måtte han dra å være litt sammen med pappaen også i julen, pluss at han hadde noen gaver der også som måtte åpnes. Det er første gang Inge-Aleksander feirer jul sammen med pappaen sin, så det var nok litt spesielt for de begge vil jeg tro.


 

Måtte bare slenge ved et bilde hvor han sitter å spiller på det nye nettbrettet sitt. Hadde det vert opp til han så hadde han nok blitt sittende med det hele dagen. For han er nemmelig helt frelst i dette brettet. Å spesielt når han fikk minecraft spillet som han har maset om i et par år. For noen av vennene hannes har nemmelig hatt det spillet lenge.

Også et bilde av snuppa med brettet sitt. Dere kan tro hun ble glad da mamma fikk en gratis måned med netflix slik at hun kunne se på "my little ponny"... Den jenta er helt hestefrelst hun. 

Snuppa i finstasen. Kjolen hun har på seg er en kjole som hun fikk av lillesøsteren til Inge-Aleksander. Synes hun ble så fin i den. Dessuten er hun litt sminket på dette bildet, å det er fordi at hun fikk sminke i julegave som hun ville teste ut. Men hun får nok IKKE lov å sminke seg før hun drar i barnehagen hvis hun ber om det.

Måtte jo også ta et bilde av meg selv før jeg la meg på julaften. Rett å slett fordi at jeg synes håret mitt så veldig artig ut etter jeg tok ut strikket mitt. Ja jeg vet... jeg er fantastisk nydelig!

Ellers så har julen bare vert kos på høyt nivå. Middag sammen med mamma å pappa 3 dager på rad. Middagen i dag toppet alle høyder da jeg endelig fikk seifilet i fløte/rømmesaus igjen, for det har jeg savnet. Mammaen min lager verdens beste mat, det er jeg sikker på. Men nå begynner hverdagen sånn smått å gå tilbake til normalt. Fra i morgen blir det middager nede hos oss selv igjen å finstasen blir neppe tatt fram igjen for min del haha. Ja bortsett fra nyttårsaften da, for da skal den feires sammen med familie igjen <3

Hvordan har din jul vert?

Huttetuu

DEN STORE DAGEN, JULAFTEN

25.12.2013 @ 02:06 i Blogg 0 kommentarer

God kveld (natt) alle sammen. Tenkte bare å stikke innom for å oppdatere på bloggen før jeg finner sengen.

Gogutten min var veldig spent på dagen i dag, så i morres var han våken før hanen galer. Det vil si at han var våken allerede klokken 5 i morres. Nissen hadde vert med strømpe å i tillegg lagt igjen en pakke fra nissen på hodeputen til gutten. Å det var kjempestas for han å få åpnet en pakke på morningen. Da klokken var halv 6 tror jeg det var, så var han å snek seg opp i stuen til mine foreldre for å snike på hvor masse gaver det var der. Han viste jo at det var der nissen skulle legge gaver under treet hehe.

Hele dagen fram til julemiddagen ble brukt til å titte på tv/spille litt data ol. Inge-Aleksander har vert så spent på gavene i hele dag at han har nesten ikke klart å sitte i ro (forståelig med så masse gaver under treet). Klokken 5 var det tid for julemiddagen, å det er noe av det jeg har gledet meg mest til. For hva er vel bedre enn å få servert pinnekjøtt til middag hos mamma å pappa?

Etter middag måtte vi la maten få senke litt, se barnetv ol. før vi startet gaveåpning. Gleden var stor hos gutten da kan dere tro. Vi var såpass mange sammlet at det tok oss lang tid å få åpnet alt. Men det var verdt ventingen da jeg såg gleden til guttungen da han åpnet julegaven med nettbrett i. Han sa at det var den fineste julegaven han noen gang har fått, å han klarte nesten ikke å vente med å ta det i bruk.


God jul bildet av go gutten min


Litt uheldig var vi nede hos oss, for den helt nye juletre stjerna tålte ikke lysene. Så den smeltet å bøyde seg....


Meg. Fikk ikke tatt bilde av hele meg, men hvis jeg orker å ta på meg finstasen igjen i morgen så skal jeg få tatt bilde


Meg å kjæresten. Se så trøtt han er.. haha


Ikke rart at det tok en hel evighet å få åpnet opp alle gavene sant? Men så var vi jo 9 stykker tilsammen også.


Bilde av gogutten da han åpnet nettbrettet sitt. Han skjønte ikke først hva det var, men ble bra vill da han så hva det var.

Så en veldig vellykket julaften sammen med verdens beste familie. Tusen takk til alle vi har fått julegaver av, å tusen takk til mamma å pappa for helt fantastisk middag, og at vi fikk feire dagen sammen med dere <3 Litt kjipt at snuppa var hos pappaen denne julen, men i morgen kommer hun hjem for å åpne gaver å kose seg sammen med oss.

Huttetuu

LILLE JULAFTEN

23.12.2013 @ 20:35 i Blogg 4 kommentarer

I dag er det lille julaften, dagen før dagen. Å i år skal jenta mi feire julaften hos pappaen sin. Trist å ikke ha henne sammen med meg på julaften, men slik er det bare.

Til vanlig har vi tradisjon med at julenissen kommer å setter opp å pynter juletreet på natten når barna sover, men i år fortalte jeg barna at nissen har spurt om vi ville hjelpe han med den jobben siden Henriette skal være borte på julaften. Å barna var veldig glad å fornøyd med at de fikk være med å pynte. Så vi får se til neste år om dette blir en ny tradisjon eller om det er nissen som kommer til neste år å gjør det. Barna var iallefall veldig flinke til å pynte, å det ble liksom en helt ny sjarm over treet som var pyntet av barnehender. 

Ellers så har vi jo også hatt julegrøt med mandel i til middag i dag. Spenningen var stor hos barna om hvem som kom til å få mandelen. Å i år var det Inge-Aleksander som stakk av med mandel premien. Henriette var litt småsnurt først siden det var bare en mandel i grøten å ikke to. Men smilet kom fort på plass da storebror beroliget henne med at hun skulle få smake hos han. Han sa at han skulle dele med henne slik at det ikke ble uretferdig. Flinke gutten min <3

Sist men ikke minst så vi jeg ønske dere alle sammen en riktig god jul. Snuppa er alt dratt til pappaen sin å kommer ikke hjem igjen før første juledag. Å Inge-Aleksander er en tur oppe hos mine foreldre for å se at treet blir pyntet der også (for mine foreldre hjelper nemmelig også julenissen i år). Q. Hvilken tradisjon har dere når det kommer til pynting av juletre?

Huttetuu

HVORDAN JEG FIKSER BILEN

22.12.2013 @ 02:18 i Blogg 3 kommentarer

Når bilen ikke vil starte så er det bare å gå ut å fikse den

 

Huttetuu

JOBBEN DERES ER Å KASTE FOLK UT AV NORGE

20.12.2013 @ 01:38 i Blogg 13 kommentarer


(bildet lånt fra nettavisen.no)

"Noen tar oppstilling foran og bak huset, mens de andre tar seg inn i huset med lånte nøkler..."

"...vel innenfor tar de fram lommelyktene og vekker opp noen søvnige og overraskede beboere".

De opererer om natten. Jobben deres er å kaste folk ut av Norge. 

Jeg får helt vondt i meg, spesielt hvor det er barn involvert. Jeg satt å leste alle kommentarene som var under artikelen til nettavisen på facebook, å jeg er mildt sagt sjokert! Folk kan virkelig ikke ha noe varmt å godt hjerte når de kan sitte å kommentere slik de gjør. 

Vi alle skjønner at Norge ikke kan ta inn alle invandrere. Noen må faktisk få avslag å reise hjem igjen, eventuelt søke opphold i et annet land. Men å sitte å si at invandrere setter barn til verden bare for å tigge opphold en annen plass er vel å tro litt for fælt om folk? Jeg tror iallefall ikke slik om folk.
Å siden det alt er folk som  være "kald" å ta jobben med å kaste dem ut, så kan vel vi som sitter i våre trygge å gode hjem sende de stakkars menneskene en god tanke? For de lever tross alt i frykt å er på flukt fra noe forferdelig. Jeg er helt sikker på at pipa hadde fått en annen låt hvis det var Norge som var den farlige plassen med farlige bomber utenfor dørene å militærfly med bomber over hodene på oss hver dag! Eller soldater rundt dørene til en hver tid. Vi må huske på at det ikke er menneskene som er på flykt som har bedt om krig i hjemlandet!

Jeg har også hørt diverse kommentarer opp igjennom som: "hvis du savner hjemlandet ditt så veldig, så er det jo bare å dra hjem igjen". Hvis de hadde kunnet dra hjem så hadde de sikkert gjort det. Ville ikke du selv savnet Norge hvis du var tvungen til å flykte her ifra? Ville ikke du savnet tiden hvor alt var trygt å godt her i Norge hvis det plutselig ble utrygt?

Jeg synes det er alt for mye rasisme ute å går. Noen er kanskje er for å utnytte Norge å godene vi har, men man kan fortsatt ikke dra alle under en å samme kam. For så alt for mange fler er her fordi at det står om livet i eget land. Vi Norske som ble født i Norge har vunnet førstepremien i "lotto" da vi ble født i dette landet. Vi er heldige rett å slett.  Så det minste vi kan gjøre for folk som ikke er like heldige er å iallefall sende de gode tanker istede for all den rasismen! Å enda en ekstra tanke til alle stakkars barna som er involvert i dette. For de er faktisk enda mere uviten å utrygg i denne store verden.

Jeg var en av få som faktisk hadde noe godt å si "til" disse folkene som blir kastet ut, av alle som hadde kommentert. Som skrevet tidligere så skjønner jeg at Norge ikke kan ta inn å hjelpe alle, men det er da lov å ha følelser å synes synn i dem allikevel pga. situasjonen som de er i!

Artikkelen til Nettavisen kan leses HER

Huttetuu

NISSEFEST Å KINO

19.12.2013 @ 14:18 i Blogg 4 kommentarer

I går var det nissefest i barnehagen til jenta mi. Hun var kjempenydelig i sin røde å fine kjole (ikke nissekjole vel å merke), men desverre glemte jeg å få tatt bilde av henne i klærne. Men får vel nok av bilder i jula da.

Etter jeg hentet snuppa i barnehagen dro vi hjem å fikk laget middag i full fart siden vi skulle på kino med familien. Hele 10 stykker var vi som dro sammen på kino. Det var virkelig kjempekoselig både for de voksne å barna. Da vi var på tur til kinoen ba Inge-A om at jeg måtte ta bildet av han å søstera forran det spesielle juletreet vi har i byen. Ble ikke veldig bra bilde da, men dere får nå se. En dag i framtiden må jeg vel få kjøpt meg et ordentlig kamera.

Huttetuu

TOPPBLOGGER: IKKE LEGG UT BILDER AV BARNA!

17.12.2013 @ 21:30 i Blogg 6 kommentarer

Jeg må bare få det ut en plass, så siden dette er min blogg som jeg skriver hva jeg vil på , så får jeg ta der her.

Satt å leste en toppblogg her en dag. Å jeg kjente at jeg nesten ble litt småirritert over innlegget hennes på et pungt.

"Jeg vil faktisk råde dere alle foreldre, og ikke legge ut bilder på nettet av barna, ikke en gang på facebook. Dette er litt for sent for meg. "

hun sier at hun vil råde andre til å ikke legge ut bilder av barna sine, men at det er for sent for henne. Å et par ganger har jeg stilt spørsmål til henne å spurt om hun ikke går imot seg selv på det hun sier siden hun selv legger ut bilder av barnet sitt daglig. Det er jo ikke for sent for henne siden barnet enda er lite å kommer til å vokse å forandre seg, så om hun følger sitt eget råd å slutter så kommer ikke folk til å kjenne igjen barnet hennes når ungen blir større. Men spørsmålene mine sletter hun bare, så hun liker vel ikke at jeg har et poeng i spørsmålet mitt.

Jeg liker bloggen til denne personen veldig godt å leser den jevnlig. Liker også å se bilder av det skjønne barnet hennes, men kjenner jeg blir litt små provosert når hun råder andre til å ikke gjøre slik som henne. Hvis det var så ille å legge ut bilder av barna på nettet så hadde vel ikke hun selv fortsatt med det? Ikke at jeg ville sluttet om hun gjorde det, men hun har en toppblogg å bør ikke be noen om å ikke gjøre noe når hun selv gjør det motsatte. Dobbeltmoral?

Jeg vet jo at hun kjener en del penger på bloggen sin, å det unner jeg henne. Kanskje hun egentlig ikke vil legge ut bilder av barnet sitt, men må det for å tjene de pengene hun gjør? Men da kommer vi vel inn på diskusjonen i media om å "selge barna"? Jeg synes iallefall at hun enten må følge sitt eget råd, eller slette det. Å for min del som er fast leser, så håper jeg hun "sletter det" siden jeg liker bloggen hennes med masse bilder.

*Hvis dere vil lese innlegget selv så finner dere det HER*


(barna mine <3 )

 

BARE EN UKE IGJEN TIL JUL

17.12.2013 @ 09:46 i Blogg 3 kommentarer

Synes tiden flyver i rekordfart. Håper virkelig ikke julen flyver riktig så fort forbi.

I dag skriver vi datoen 17, Å nå er det bare en uke igjen til Jul. Jeg har to barn som gleder seg stort til jul å er veldig spente på hva de får i julegaver. Nå skal det sies at jeg også gleder meg stort til jul, blandt annet fordi at jeg er spent på reaksjonen til barna når de får julegavene fra meg. Men julemat står også høyt på listen over det som gleder meg med julen, for hvem kan ikke glede seg til pinnekjøtt? haha Også den fantastiske å magiske familietiden da. Julen er virkelig hærlig synes jeg.

Ellers så har bloggen min vert veldig stille i noen dager nå, å jeg ble mildt sagt overasket når jeg så at det er hele 4 dager siden sist innlegg. Som sagt så flyver tiden avgårde!

Iallefall. Den 13. desember så var det Lucia feiring i barnehagen til snuppa. Så da var jeg, Dimitris og Inge-Aleksander å så på alle de flinke barna som sang Lucia sangen og en annen julesang. De var så fine å flinke alle sammen. Jeg orket ikke å bruke penger på en helt ny Lucia kjole i år siden jeg vet at den bare blir å passe et år, så Henriette var kledd i en hvit finskjorte som tilhører broren. Fin var hun uansett <3

For et par dager siden var jeg å kjæresten ute på "date". Vi dro på orion for å kose oss med mat ute for en gangs skyld. Ikke noe vi egentlig hadde råd til nå rett før jul, men siden vi ikke har vert ute sammen alene for å spise siden... Mai i fjor tror jeg. Så syntes jeg at vi fortjente det.


(tar du bilde av meg?!)

Så det var en liten oppdatering på denne fronten. Lurte på om jeg skal ha en spørsmålsrunde nå før jul, er det noen som vil det? Orker sefølgelig ikke sette igang en hvis ingen har noe de lurer på, så legg igjen en kommentar i dette innlegget hvis dere vil at jeg skal ha en.

Huttetuu

FÅR BARNA VELGE?

13.12.2013 @ 08:58 i Blogg 4 kommentarer

Jeg har lest litt rundt på internett i det siste å sett at veldig mange er imot at foreldre legger ut bilder av barna deres. Selv er jeg av den meningen at det er foreldrene som bestemmer til barna blir store nok til å bestemme. For foreldrene vet vel hva som er greie bilder å ikke. Men når er egentlig barna gammel nok til å bestemme?

For noen dager siden da jeg satte å oppdaterte bloggen så satt min sønn å så på meg. Plutselig bryter han ut "du skal vel ikke legge ut det bildet der av meg mamma? For jeg synes jeg ser litt rar ut på det". Da gikk det opp for meg at min gutt er faktisk blitt gammel nok til å ha noe å si på det. 8 år gammel er han. Å han skjønner dette med bloggen min også siden han selv er innom å leser av og til. Jeg ble litt satt ut da det var et bilde han kommenterte at han ikke ville ha på bloggen min, men jeg skjønner å respekterer hannes ønske om det.  Så nå spør jeg han før jeg poster bilder, å vil han ikke ha bilde av seg her så blir det ikke bilde av han heller.

Jenta mi på 4 kunne ikke vert mere glad for at jeg legger bilder av henne på bloggen. Grunnen er nok fordi at hun elsker bilder å elsker å vise seg fram. Men hun skjønner ikke hva en blogg egentlig er og hvor mange som faktisk kan lese mammas blogg. Så når det gjelder jenta mi så må jeg se ann bildene, hva som passer seg på nett å ikke. 

Siden jeg selv ikke tidligere tenkte på at gutten min faktisk er gammel nok til å bestemme så ville jeg bare dele dette med dere. Hvis dere har barn å poster bilder så er det kanskje verdt å spørre om det er greit at dere legger ut bilder. Å hvis de vil det så la barna sitte sammen med dere å se hva slags bilder som postes, for kanskje barnet ditt ikke synes bildet er like "fint" som du selv synes det er. 

Huttetuu

Å LAGE PEPPERKAKER ER GØY

12.12.2013 @ 19:30 i Blogg 3 kommentarer

Hei alle dere, mine søte lesere :)

I de siste dagene så har bloggen vert litt nedprioritert siden jeg har brukt en del tid sammen med barna på andre ting. Det er jo tross alt bare Desember en gang i året. Å det er masse som skal ordnes til jul. Både det å handle ting, å lage kaker og julepynt. Å ikke har jeg vert spesielt flittig med kameraet mitt heller (mobilen).

Men i går baket vi pepperkaker her i huset. Å til barna sin store glede så var jeg også å hentet gumorgullet mitt slik at hun kunne komme å bake pepperkaker sammen med oss. Vi hadde en kjempetrivelig ettermiddag alle sammen, å alle barna var så flinke. 

Ikke så veldig bra bilder siden jeg bare har mobil kamera da :/ Så hvis noen vil gi meg et ordentlig kamera i julegave så blir jeg ikke lei meg! 

Ellers så er jeg just nå på tur opp til mine foreldre for å se den nye reisen til julestjernen sammen med dem å barna mine, En kveld hvor det blir litt sent for barna er lov.

Ha en fin kveld alle sammen <3

 

JULEN HANDLER OM Å GI

06.12.2013 @ 21:56 i Blogg 10 kommentarer

Det er ikke alle som har det like lett i denne førjulstiden. Mange gruer seg veldig fordi at de kanskje ikke har penger til julegaver til barna, eller kanskje ikke har råd til skikkelig julemat, juletre, julepynt osv.

I dag skrev ei jeg kjenner til meg på facebook at hun ikke har det så lett i år. Hun vet allerede at hun ikke kan kjøpe fine å flotte presanger til barna sine, men det som bekymret henne enda mer var at hun kanskje ikke kunne kjøpe julemat heller. Blandt annet fordi at sønnen hennes trengte seg en ny vinterbukse da hannes gammle var slitt i stykker.

Siden jeg selv ikke har stort med penger så bestemte jeg meg for å spørre på en facebook gruppe jeg er medlem av for å se om kanskje noen der hadde en vinterbukse liggende som de kunne arve bort. Så fikk iallefall venninna mi et problem mindre nå før jul. Å responsen på innlegget i den gruppa var utrolig stor å god.

Jeg har hele tiden vist at det finnes godt i alle mennesker, men nå i dag ble jeg helt satt ut å reint rørt av godheten til folk.

Ei hadde en vinterbukse som hun ville gi til gutten til venninna mi, ei hadde masse andre klær som hun ville gi (bukser, sjorter osv.), ei ville gi litt penger slik at familien kunne kjøpe julemat, en skrev at han ville gi litt penger eller eventuelt kjøpe julegave til barna å sende. Pluss mange andre som skrev respons på at de også ville gi klær. Selv har jeg ikke mye jeg kan gi siden jeg sliter litt selv, men jeg sa til venninna mi at jeg iallefall ville hjelpe med snop til julestrømpen til barna som de får på julemorgenen.

Overskriften min er "julen handler om å gi", men det betyr ikke at man nødvendigvis må gi penger, flotte gaver, julemat eller lignende. Det kan være kjærlighet, en god klem, et varmt smil eller til og med en god tanke. Hele året er det viktig å ta vare på folk rundt seg, men selv føler jeg at spesielt i julen er det enda viktigere. Å grunnen er nettopp det at det er så mange som får fine, flotte å store ting. Mens noen får ingen ting. Noen sitter til å med helt alene i denne flotte høytiden å synes nok ikke den er så flott desverre.

Så mitt budskap med denne posten er rett å slett at alle må huske å ta vare på hverandre å også sende en tanke til alle som ikke har det så lett i julen.

Huttetuu

FOR Å KLARERE DETTE MED LYKTENE Å HVOR DE BLE KJØPT!

03.12.2013 @ 21:05 i Blogg 1 kommentar

Siden jeg har fått kritik på innlegget mitt om lyktene fordi at jeg skrev coop obs uten å være helt sikker så tenkte jeg å dele dette med dere. Så kan ingen dømme meg for å ha oppgitt navn lengre (selv om ikke navnet var hovedpoenget mitt med posten, men en advarsel til andre som har kjøpt de samme lyktene!)

Jeg lette igjennom søppel i kveld, å til mi store glede så klarte jeg å finne både kvitering å pakkningen til lyktene. Det står ikke coop obs på pakkningen, å det står heller ikke lommelykt på kvitteringen. Men det står "kalendergaver" på kviteringen. Å på pakkningen var det strekkode på den. Så da tok jeg meg bryet med å dra til coop obs for å sjekke om de enda hadde kalendergaver. De hadde ikke fler igjen av lyktene, men de hadde noen av de andre tingene som jeg kjøpte der. Å strekkoden stemte helt overrens med strek koden som jeg hadde på pakkningen fra lommelyktene. 

For å ha alt mitt på det rene så tok jeg også bilde av pakkning, kvitering, prislappen på butikken med strekkoden å strekkoden fra pakkningen jeg hadde hjemme!

Så med dette ser dere nå at jeg har mitt på det rene. Lyktene sendte jeg inn tidligere i dag til Coop som igjen skal se på saken. Men jeg vil igjen påpeke at det var ikke hvor lyktene var kjøpt som var det viktige, men å advare andre som har samme lyktene i hus. Få dem bort snarest fordi at de kan være farlige, iallefall sjekk de før dere gir de til barna eller lar de ligge uten tilsyn.

Huttetuu

PEPPERKAKEHUS PYNTING

03.12.2013 @ 17:12 i Blogg 0 kommentarer

I dag har barna fått pynte pepperkakehus, noe som falt veldig i smak.

Henriette ville aller helst spise huset med en gang de var ferdig å pynte huset, men selv om skuffelsen var stor så godtok hun at det faktisk skal stå til pynt helt til nyttårsaften. Hun lurte allikevel i seg så mye snop da huset ble pyntet hun. Inge-Aleksander er litt større, så han har mer forståelse for at enkelte ting må vente.

Det nederste bildet er av siden som Henriette pyntet, å bildet over er så klart Inge-Aleksander sin side.

Har dere også pyntet pepperkakehus?

Huttetuu

ADVARSEL. HAR DU KJØPT DISSE?

02.12.2013 @ 10:17 i Blogg 22 kommentarer

Disse små lommelyktene ble kjøpt til adventskalenderen til mine barn på 4 og 8 år. 

Det er greit at disse er billige å kanskje ikke holder så lenge, det var jeg på en måte allerede obs på. Men det var ikke bare dårlig kavlitet på disse. De er rett å slett farlig. Å jeg priser meg lykkelig over at det var jeg som fant ut av dette å ikke barna mine.

Som dere ser på det framste batteriet så har plasten rundt batteriet smeltet, å det er ikke pga dårlig batteri kvalitet. Lommelykten sluttet nemmelig å fungere 5 min. etter at ungene åpnet kalenderen. Siden jenta ikke skulle i barnehagen enda så skiftet jeg til et nytt batteri i hennes lykt. Men den ville fortsatt ikke fungere. Greit nok det. Så lykten ble lagt på bordet å jeg lovet jenta mi at jeg skulle finne de en liten ting hver senere siden lykten ikke fungerte lengre enn 5 minutter.

Etter litt så tok jeg opp lykten igjen for å sjekke om den kanskje ville fungere etter å ha fått ligge litt på bordet urørt. Det nermest brandt i hånden min da jeg tok i lykten, så jeg åpnet for å ta ut batteriet. Å det nye batteriet som jeg nettopp hadde sotte i lykten var så varmt at jeg ville trodd at det var kokt, å plasten hadde da smeltet/krympet inn som dere ser.

Så dette er en advarsel i tilfelle noen andre også har kjøpt disse lyktene til sine små. Jeg sjekket nemmelig gutten sin lykt etterpå, å det var samme greia med den, men på den tok jeg ut batteriet før det ble kokende varmt siden jeg alt viste om det å fulgte med lykten. Jeg tør ikke engang å tenke på hva som kunne skjedd hvis ikke jeg fant ut av dette da jeg gjorde det. Ville små barnehender brent seg? Ville batteriet "eksplodert" slik at batterisyren hadde kommet ut av batteriet å havnet på barnehendene? Mange tanker i et mammahode.

Så kjære alle sammen, hvis dere har pakket inn en slik lykt i kalenderen til deres små, så bytt ut den gaven i noe annet. Husker ikke 100% sikkert, men er rimelig sikker på at denne ble kjøpt på Coop OBS.

Del videre slik at andre som har kjøpt denne kan se advarselen

Huttetuu

SÅ TENNER VI ET LYS

01.12.2013 @ 19:03 i Blogg 2 kommentarer

Så tenner vi et lys i kveld
vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede.

Så har vi koset oss med barnetv. Ungene har gledet seg hele dagen til at vi skulle tenne det første lyset, så det var stas. Henriette spurte om ikke vi kunne tenne et til lys da barnetv var ferdig. Håper alle har hatt en like koselig barnetv tid som oss (for de som har sett barnetv da)

Huttetuu

VENTETIDEN HAR STARTET

01.12.2013 @ 12:34 i Blogg 2 kommentarer

I går var det forberedelser på høyt plan her hjemme, så fikk ikke tid til å blogge i går.

Først på dagen så dro Inge-Aleksander sammen med pappaen å familien der på kino. Mens han var på kino så chillet jeg, Henriette å Dimitris hjemme mens vi ventet på Inge-Aleksander. Fikk bilde av mammaen til søskene til Inge-Aleksander. Et kjempefint bilde av bror å søster. Å siden mammaen til jenta sa at jeg bare kunne dele bildet på bloggen så gjør jeg det. Var det ikke et fint bilde av dem?Da Inge-A kom hjem så var det bare å hive på seg klær å komme seg avgårde. Vi skulle nemmelig til mørkvedhallen på julemesse. Ungene liker å dra dit, men egentlig skjønner jeg ikke helt den store gleden siden det bare er en masse folk som står å selger ting som de har laget. Jeg for min del fikk meg møsbrømlefse, så jeg var iallefall strålende fornøyd. VELDIG usunnt, men jeg har ikke dårlig samvittighet heller siden det bare er en gang i året at jeg spiser det. Glemte å ta bilder fra julemessa, men det var jo egentlig ikke så veldig mye å ta bilder av da. Grunnen til at vi i det hele tatt bruker å dra dit er da fordi at min mamma å bestemor bruker å stå der å selge hjemmelaget nisser og diverse, så da må vi jo innom å hilse på.

Da vi kom hjem fra julemessa ble det en deilig middag laget av kjæresten. Min favoritt som er spaghetti med hjemmelaget saus. Middagen ble i grunnen ganske sen, så var jo ikke så lenge igjen til leggetid for barna. Men barna hadde ikke noe imot å legge seg tidlig i går da, for de var nemmelig veldig spent på nissen som skulle komme i natt med adventskalender til dem. Så de fant ut at det kom jo fortere til å bli morgen hvis de la seg å sove fort.

Så mens barna sov så fikk "nissen" jobbet på å gjort alt klart hjemme for dagen i dag. Det ble litt sein kveld på nissen, men det blir nok slik når man er nisse sant?

Se så spesielt julevinduet så ut i natt. Min søster kom å spurte om ikke "nissen" skulle ha på snøspray å tape på vinduene. Joda, kanskje vi gjør det litt senere. Men akkurat i natt nøt jeg vinduet akkurat slik som det var. Kirken du ser på bildet er foresten VELDIG gammel, å Inge-A fikk lov til å arve denne. Husker ikke akkurat hvor gammel den er, men det vet kanskje min bestemor (jeg vet hun leser bloggen min) 

God adventstid alle sammen. Håper dere får en fin ventetid mot jul sammen med familie å venner. Det skal iallefall jeg ha med mine. Å i kveld skal vi tenne det første lys og se på jul i svingen som er årets barnetv kalender på NRK.

Huttetuu

Forsiden Om meg Fødselshistorie 1 Fødselshistorie 2 Facebook Kontakt meg

Malin Lauritsen

Malin Lauritsen 27, Bodø
Huttetuu@hotmail.com er min mailadresse hvis noen vil kontakte meg

Instagram

Søk

Widgets

hits